Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
nr telefonu już mam.Zadzwonię może i jutro. Czy pan jest samotny?
Oczywiście ,że obgadam koszty sterylki i transport.
Czy Dora wymaga strzyżenia?

Nie Pan powiedział że są trzy dorosłe osoby w domu. W rozmowie telefonicznej z Panem mówiłam że Dora jest do odebrania w Głogowie. Tak wymaga strzyżenia.

Posted

Kochane tak na szybciutko poprawiłam post 1. Może tak być?
Wieczorkiem usiądę i wiecej napisze.
Ciesze się bardzo ,że jest dużo odzew w sprawie adopcji . Proszę pamiętajcie tylko ,żeby dać wcześniej znać kiedy będzie szła do domu ponieważ muszę wysłać umowę adopcyjną.
Czy ja mam szukać małej domu u mnie w mieście?Tzn. Czy mam wrzucić ja do gazety?
Wcześniej była na portalach ale odzew był mały.

Elza jutro do Ciebie zadzwonie ;)

Posted

W takim razie czekam na telefon ;-) U nas wszystko dobrze Dora jak się wybiega to jak by psa nie było w domu;-) Jestem bardzo ciekawa jak wypadnie wizyta przed adopcyjna.

Posted

Elza22 napisał(a):
W takim razie czekam na telefon ;-) U nas wszystko dobrze Dora jak się wybiega to jak by psa nie było w domu;-) Jestem bardzo ciekawa jak wypadnie wizyta przed adopcyjna.

A kiedy będzie wizyta?

Posted

akis czas temu robilam dorze ogloszenia i dzisiaj dostałam maila.

moglby ktoś odpisac, bo ja nie znam suczki?

[email protected] Ogłoszenia tego użytkownika Proszę napisać mi kilka słów o Dorze: kim są rodzice ( rzeczywiście lub przypuszczalnie) - na zdjęciach jest rozwichrzona i rozbiegana, więc trudno mi nawet ocenić jej wielkość. Zależy mi na bardzo łagodnym psie, który żyje w przyjaźni z innymi psami i kotami, no i rzecz jasna -z ludźmi. Jakie Dora ma przyzwyczajenia, na co reaguje niepokojem lub agresją? Czy jest pojętna i posłuszna? Czy jest po jakichś przejściach? Czy umie zachować czystość i czy nie niszczy ,gdy zostaje sama? Pytam, bo Dora przypomina troszeczkę naszą suczkę, która odeszła 2 lata temu. Nie wiem, czy chcę znów mieć psa i w perspektywie kolejne rozstanie ( psy jednak żyją krócej niż my), ale odruchowo reaguję, jeśli widzę jakieś podobieństwo, a ogłoszenia o psach do adopcji przeglądam regularnie od jakiegoś czasu. Niczego więc nie przesądzam,przyszłość pokaże, co się wydarzy. Serdecznie pozdrawiam. Katarzyna

Jak widac babkla niezdecydowana, ale moze warto odpisac...

Posted

Ladymonia0610 napisał(a):
A kiedy będzie wizyta?

To zależy od cioteczki Poker i od Pana zainteresowanego sunią cioteczka mu już numer wiec czekam na jakaś wiadomość.

Posted

dexterka napisał(a):
akis czas temu robilam dorze ogloszenia i dzisiaj dostałam maila.

moglby ktoś odpisac, bo ja nie znam suczki?

[email protected] Ogłoszenia tego użytkownika Proszę napisać mi kilka słów o Dorze: kim są rodzice ( rzeczywiście lub przypuszczalnie) - na zdjęciach jest rozwichrzona i rozbiegana, więc trudno mi nawet ocenić jej wielkość. Zależy mi na bardzo łagodnym psie, który żyje w przyjaźni z innymi psami i kotami, no i rzecz jasna -z ludźmi. Jakie Dora ma przyzwyczajenia, na co reaguje niepokojem lub agresją? Czy jest pojętna i posłuszna? Czy jest po jakichś przejściach? Czy umie zachować czystość i czy nie niszczy ,gdy zostaje sama? Pytam, bo Dora przypomina troszeczkę naszą suczkę, która odeszła 2 lata temu. Nie wiem, czy chcę znów mieć psa i w perspektywie kolejne rozstanie ( psy jednak żyją krócej niż my), ale odruchowo reaguję, jeśli widzę jakieś podobieństwo, a ogłoszenia o psach do adopcji przeglądam regularnie od jakiegoś czasu. Niczego więc nie przesądzam,przyszłość pokaże, co się wydarzy. Serdecznie pozdrawiam. Katarzyna

Jak widac babkla niezdecydowana, ale moze warto odpisac...

Oczywiście odpiszę Pani tylko Dora teraz to już nie kundelek tylko rasowa psina;-)

Posted

Elza22 napisał(a):
Oczywiście odpiszę Pani tylko Dora teraz to już nie kundelek tylko rasowa psina;-)

matko faktycznie!!! dopiero teraz zobaczyłam nowe zdjęcia Dorki:) Cudowna była i jest:)

Posted

dexterka napisał(a):
matko faktycznie!!! dopiero teraz zobaczyłam nowe zdjęcia Dorki:) Cudowna była i jest:)

Bo u Marty zawsze psiaki przechodzą super metamorfozę :)
Tak też było z naszą Punią :)

Posted

Pani należy odpisać bezwzględnie. Tak długich maili to ludzie w dzisiejszych czasach nie piszą ;) Może innej biedzie by się poszczęściło.
Na temat tego, czy domek u Pana dobry się nie wypowiem, bo ten dla Beci wydawał się idealny, a okazał się kompletnie do bani. Pani mi obiecała wszystko, co chciałam! Becia zaginęła, o czym się dowiedziałam tydzień później - przypadkiem :( Nie wiem czy wezmę kolejny tymczas - będę umierała ze strachu czy dom, który jej znajdziemy będzie tak samo "dobry" :(

Posted (edited)

Dzwonię od rana,ale jest poza zasięgiem.
Nutusiu, zrób sobie bilans ilu psom pomogłaś znajdując wspaniałe domki, a ile domków zawiodło.
Bilans chyba jest jednoznaczny.Jeden babsztyl nie może spowodować zaniechania udzielania pomocy czekającym na nią bidom.

Edited by Poker
Posted

Ja gadam przyszłym DSom do obrzydzenia.Przytaczam fakty.Część się dostosuwuje , a część nie.Chodzi mi o środki ostrożności, bo tak , to moje tymczaski mają wspaniałe domy. Gadam na wizytach PA dla innych psów.

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja też gadam. A gadane to coś, na czego brak absolutnie nie narzekam. Cholerka, może za dużo gadam...

Niestety nigdy nie mamy pewności do jakiego domu oddajemy psa... Mam nadzieję że mała szybko się znajdzie tak zimno na dworze. Cioteczko Poker udało się dodzwonić do Pana?

Posted

Tak w końcu sie dodzwoniłam przed chwilą. Jesteśmy umówieni na czwartek na g.20.
Pan pytał na ile jest pewne ,że Dora trafi do nich, bo bardzo tego chcą. Widać ,że im zależy.

Posted

[quote name='Poker']Tak w końcu sie dodzwoniłam przed chwilą. Jesteśmy umówieni na czwartek na g.20.
Pan pytał na ile jest pewne ,że Dora trafi do nich, bo bardzo tego chcą. Widać ,że im zależy.[/QUOTE

Mam nadzieję,że wizyta dobrze wypadnie i to będzie idealny domek dla Dory;-) Przyznam że zainteresowanie jest nią spore nawet się nie spodziewałam że będzie aż tak duży odzew z ogłoszeń. Dzisiaj miałam kolejny telefon.Będę trzymała kciuki w czwartek bo do ludzi muszę oddzwonić;-)

Posted

Poker napisał(a):
A ja sie nie dziwię, bo ona jest bardzo urocza.
W razie czego nie puszczaj tych domków.Trzeba będzie zaproponować inną sunię czy psa.

Wcześniej była ogłaszana i nie było odzewu. Pewnie to ten tekst Natusi ludzi przyciąga;-) Jasna sprawa że zaproponuję innego pieska jak państwo będą chcieli.Jednak zauważyłam ze wszyscy sznaucerem zainteresowani chociaż wszystkim mówię że to tylko pies w typie rasy a rodzice nie znani to i tak wszyscy twierdzą że to sznaucer;-)

Posted

Ech... gdyby to tylko od tekstu zależało, mogłabym pisać dla wszystkich psiaków na dogo... Ale cieszę się, że w domkach można przebierać. I pomyśleć, że pani Beci też się wciąż upewniała czy Becia już na pewno będzie jej, wydzwaniała jak się czuje po sterylce... Dobra - precz złe myśli! A pozostałe domki zdecydowanie nie mogą odejść z kwitkiem. Napiszcie do Malawaszki - już ona kolejkę sznupków w potrzebie ustawi ;)