Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='obraczus87']Wiem, że Mysza2 i mysza 1 szukają transportu dla psiaka na trasie Warszawa-Wrocław. Gdyby mała została dowieziona do Wrocławia łatwiej byłoby coś zorganizować...[/QUOTE]

tak mogłabym ją odebrać we Wrocławiu ale najwcześniej za dwa tygodnie bo teraz nie mam jak bo mam małe dziecko i nie mam prawka. I tak chciałam wziąć sunie dopiero za dwa tygodnie ale sunia jest w takiej sytuacji ze nie może czekać.A może ktoś może jej dać dt chociaż na dwa tygodnie wtedy ja bym nawet pociągiem po nią pojechała,trzeba coś zrobić bo ta mała zginie pod kołami.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak naprawdę w każdej chwili stać się może wszystko: samochody, kleszcze (jest ich muuultum), głód, ludzie, którzy bywają różni. Mnie aż skręca z niepokoju o nią.

Posted

na fb jest takie zapytanie :czy jest możliwość żeby ją ktoś przywiózł do Białobrzegów koło Radomia ??? przecież to tylko 70km ja mogę dołożyć się do transportu.

Posted

Tutaj dziewczyna z Radomia oferuje transport na terenie całej polski: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/220003-Oferuj%C4%99-transport-w-dowolne-miejsce-w-Polsce[/url] Na pewno mogłaby przewieźć sunię do tych Białobrzegów. Ja również dorzucę się do transportu. Ale czy osoba z Białobrzegów oferuje DT? (Pytam bo ja zupełnie nie facebookowa jestem).

Posted

[quote name='Elza22']na fb jest takie zapytanie :czy jest możliwość żeby ją ktoś przywiózł do Białobrzegów koło Radomia ??? przecież to tylko 70km ja mogę dołożyć się do transportu.[/QUOTE]

Odległość to jakieś 130 km pewnie, bo z Warszawy do Białobrzegów jest 70km, a sunia przebywa za Wyszkowem. Jednak cóż to jest 130-140km w porównaniu z 500km :)

Posted

[quote name='krakowianka.fr']ojeju, co za malizna, szara mysza...

czy myslicie ze jest mozliwosc zlapania jej do klatki-lapki?? a potem schronisko czy dt?[/QUOTE]

Fela pisała gdzieś, że sunia podejdzie do człowieka.

Najważniejsze to znaleźć teraz DT!

Posted

[quote name='krakowianka.fr']ojeju, co za malizna, szara mysza...

czy myslicie ze jest mozliwosc zlapania jej do klatki-lapki?? a potem schronisko czy dt?[/QUOTE]

Klatka raczej nie będzie potrzebna. Fela mówi, że sunia da się złapać normalnie, ale potrzebny jest DT.

Posted

Od Warszawy do Białobrzegów jest 70 km, ale od miejsca, gdzie jest teraz, ok. 200.
Ewentualny tymczas w białobrzegach na FB zaproponowała Dorota Spy, ktoś ją zna?
No nic, tymczasem muszę coś zrobić, żeby już była bezpieczna. Może tam namiot postawię i zamieszkam albo co...
Po ostatnich zdarzeniach, kiedy to kilka razy już już udawało się pomóc i wydarzało się nieszczęście mam dość.

Posted

Żeby tak mieć miejsce gdzie można by ją chwilowo przetrzymać, żeby była bezpieczna do czasu kiedy np. Elza mogłaby po nią przyjechać, albo zorganizowałoby się transport do tych Białobrzegów. Ale żadne takie miejsce nie przychodzi mi do głowy:shake:

Posted

Ja tylko tu dodam, że ostatnio "wzbogaciłyśmy się" już o 3 nieduże suczki (matka+2córki) i 4 szczeniaczki (dzieci jednej z nich).
A jak już przewiozłyśmy je wszystkie do hoteliku (na który nota bene kasy brak :(), Fela podrzuciła mnie na stację PKP i na owej stacji natknęłyśmy się na kolejną przerażoną, zagubioną (biegała od człowieka do człowieka, wygłodzona, ale z opuchniętym od robali brzuszkiem, z oczami tak smutnymi, że aż nas skęrciło) również niedużą suczkę (w typie tirówki-Myszki, tyle, że w kwiecie wieku, że tak powiem). Oczywiście trudno nam było udać, że jej niewidzimy... W przeciwieństwie do "lokalsów", którzy omijali suczunę nawet nie zerkając. :(
No i ją też wzięłyśmy.
I jesteśmy zapsione po uszy.

Posted

Jesteśmy zapsione dobrze powyżej uszu, bo jeszcze doszedł nam Kapsel, który w miejscu podobnym jak Tirówka-Myszka koczował od kwietnia, czyli pół roku. Absulutny cud, że mu się nic nie stało. Tym bardziej, że biegał za samochodami - ktoś go musiał z samochodu wyeksmitować.

Wytłumaczcie mi, jak to jest, że niektórzy co krok spotykają takie biedy, a inni ich nie widzą? Czy powinnam jeździć samochodem z zamkniętymi oczami???