Clean Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 O matko:-(Że też nic takim ludziom zrobić nie można! Quote
Isiak Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Taki piękny ON! Czy ciotki od owczarków powiadomione? Quote
Cudak Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Isiak napisał(a):Taki piękny ON! Czy ciotki od owczarków powiadomione? Jeszcze nie, bo facet nie chce go oddać, ani sprzedać, a na odebranie trzeba będzie czekać i nie jest na 100% pewne :( Quote
zerojeden Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Cudak napisał(a):Jeszcze nie, bo facet nie chce go oddać, ani sprzedać, a na odebranie trzeba będzie czekać i nie jest na 100% pewne :( A od czego to zależy czy będzie odebrany czy nie? Jak jest w takim stanie jak Dex to chyba oczywiste że nie może tam zostać... Quote
Cudak Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 Facet ma mieć sprawę w sądzie, bo ktoś zadzwonił na policję, jak bił tamte psy... Mam nadzieję, ze odbędzie się ona jak najszybciej i psy zostaną odebrane. Ich stan ciężko ocenić z daleka i przy psie długowłosym. Quote
Cudak Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 Hałabajówka, dostałam zgodę od Kundelkowej Skarbonki - dostaniemy wsparcie 100 zł na zakup karmy dla Dextera :) Jaką zamówić? Quote
asiuniab Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Cudak napisał(a):Facet ma mieć sprawę w sądzie, bo ktoś zadzwonił na policję, jak bił tamte psy... Mam nadzieję, ze odbędzie się ona jak najszybciej i psy zostaną odebrane. Ich stan ciężko ocenić z daleka i przy psie długowłosym. matko, co za gnój z tego gościa:( Quote
katlis Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Cudak napisał(a):Facet ma mieć sprawę w sądzie, bo ktoś zadzwonił na policję, jak bił tamte psy... Mam nadzieję, ze odbędzie się ona jak najszybciej i psy zostaną odebrane. Ich stan ciężko ocenić z daleka i przy psie długowłosym. Justyna a może zgłoś się na policję i dodaj od siebie? zawsze to dodatkowy dowód na sprawie Quote
Cudak Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 katlis napisał(a):Justyna a może zgłoś się na policję i dodaj od siebie? zawsze to dodatkowy dowód na sprawie Jestem w kontakcie z osobami, które były świadkami tego bicia - w razie czego służę zdjęciami Dextera, umową kupna-sprzedaży (a taka sprzedaż chyba też niezgodna z prawem?). Kasia, a Ty byś jakiejś karmy nie miała do 100zł? Quote
katlis Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Cudak napisał(a):Jestem w kontakcie z osobami, które były świadkami tego bicia - w razie czego służę zdjęciami Dextera, umową kupna-sprzedaży (a taka sprzedaż chyba też niezgodna z prawem?). Kasia, a Ty byś jakiejś karmy nie miała do 100zł? no właśnie będziemy robić zamówienie w tym tyg najprawdopodobniej na weekend by była, tylko nie wiem jak z transportem bo ja do gryfic dojeżdżam i dalej nie Quote
zerojeden Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 (edited) A on wcina wszystko ;) royala dla szczeniat ras dużych, bosha activ dla mojego trudnego w obsłudze żywieniowej pseudo amstafo-pittbulla, orijena z rybą, swoje pedigree które dostał w prezencie ;) i kociego royala i hillsa i puszki carno i gotowane i suchego lukullusa moich świnek... teraz wytłumaczę czemu taki miks...bo chodzi ze mną na szykowanie żarcia do składzika z karmą i bezczelnie wyżera z pojemników co tam mu akurat stoi pod nosem ;) A co to za karma husse? w sumie nie znam ale sprawdziłam skład linii premium i tak nie porywa przy tej cenie za jaką jest na oficjalnej stronie... co o niej myślicie? Poszły juz jeakieś ogłoszenia chudzinki naszej w swiat? Edited October 21, 2012 by Hałabajówka Quote
tobciu Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 (edited) Jeśli dysponujecie kwotą 100 zł to ja polecam szczerze : Brit Premium Adult Medium http://www.zooexpress.pl/go/_info/?id=925 Koszt 99zł, za 15 kg + 3 kg gratis. W składzie : Mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (41%) Co ważne jako pierwsze jest zwrot : mięso drobiowe, nie mączka, ale mięso. :) Karmę polecam. Zamawiam dla amstaffki kolegi (od 2 lat) i bokserki znajomej (od roku). Do tego jeśli zamówicie w www.zooexpress.pl do godziny 14-tej, to zamówienie jest u zamawiającego już następnego dnia. (przy założeniu : płatność przy odbiorze) Cena im trochę podskoczyła, bo jeszcze w zeszłym tyg zamawiałam wór za 95 zł. Teraz jest 99 zł - ale i tak naprawdę warto. Edited October 22, 2012 by tobciu Quote
zerojeden Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Zwrot "mięso" dobrze wróży ;) Ja mu daję też gotowane jak innym ale jak ma szybko nabrać masy to musi mieć chrupki cały czas w misce, nie wydzielam mu suchego je ile chce a i tak nie widać zadowalającego rezultatu chyba za dużo biega. Quote
tobciu Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Hałabajówka napisał(a):Zwrot "mięso" dobrze wróży ;) Ja mu daję też gotowane jak innym ale jak ma szybko nabrać masy to musi mieć chrupki cały czas w misce, nie wydzielam mu suchego je ile chce a i tak nie widać zadowalającego rezultatu chyba za dużo biega. Może na te pierwsze miesiące nabrania masy dawać mu zatem chrupki dla szczeniaków ? Quote
tobciu Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 tobciu napisał(a):Może na te pierwsze miesiące nabrania masy dawać mu zatem chrupki dla szczeniaków ? Bokserka znajomych dla której zamawiam Brita ma 1,5 roku. Bokser jak to bokser - ADHD. Jak zmienili jej karmę ze szczenięcej na normalną, to zaczęła tak chudnąć, że można by przypuszczać, ze ją głodzą. I wet powiedział, żeby wrócić do szczenięcej karmy. I Sasza wygląda znowu ok. :) Quote
Cudak Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 Dostałam przydział 100zł na karmę od Kundelkowej Skarbonki :) To może być Brit junior? Quote
sonia1974 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 WYKUPIONY PAKIECIK DLA DEXTERA PRZEZNACZYŁAM DLA PSICH BRACI BARDZO TRAGICZNA SYTUACJA http://www.dogomania.pl/forum/threads/230750-Osięciny-gmina-bezdomnych-psów-potrzebna-pomoc przy okazji zajrzyjcie może coś razem wymyślimy bardzo proszę ZARAZ POSZUKAM BAZARKU Z OGŁOSZENIAMI I WYKUPIĘ DEXTEROWI DUŻY PAKIET TYLKO TEKST POTRZEBNY edit moje psiaki miały barrrrrdzo śmierdzące bąki po bricie ale Dexterowi może służyć , skład jest bardzo zachęcający za tą cenę Quote
Cudak Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 Tak na szybko: "Dexter nie miał łatwego życia, choć ma dopiero 3 lata, zdążył już poznać schroniskowe życie... Ze schroniska został adoptowany, jako pies do stróżowania, ale zupełnie się do tego nie nadawał. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie wreszcie ma odpowiednią opiekę i pełną miskę. Okazał się być przemiłym, towarzyskim i bardzo łagodnym psem. Nie wykazuje żadnej agresji, czy to przy zabiegach pielęgnacyjnych, czy przy misce. Bardzo pilnuje się Opiekuna, przybiega na zawołanie. Pięknie chodzi na smyczy i lubi jazdę samochodem. W stosunku do psów niekonfliktowy, nie odpowiada również na zaczepki. Będzie wiernym i oddanym przyjacielem, dla osoby która go pokocha. " Quote
Sabina02 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Pilnie szukam osoby do przeprowadzenia wizyty pa w Złocieńcu, woj. zachodniopomorskie. Pytalam juz wszedzie - na dogo, na Facebook i wciaz nie mam nikogo. :-( Piesek straci ten domek jesli kogos nie znajde. :-( Jesli ktos moze pomoc, to prosze o PM. :modla: Quote
sonia1974 Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Pakiet zamówiony dane kontaktowe na mnie .Czekamy na realizację . poprzedni pakiet miał 50 ogł. a na tym bazarku aż 90 :-o wiec chłopak skorzystał Jeszcze bardzo proszę żebyśmy wymieniły się numerami tel. ułatwi nam to kontakt gdy pojawi się potencjalny domek . http://www.dogomania.pl/forum/threads/234424-Szybki-bazarek-90-og%C5%82osze%C5%84-Doch%C3%B3d-przeznaczony-na-koty-%29?p=19886277#post19886277 muszę jeszcze podać na jakie miasto ogłaszać Quote
Cudak Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 Zamówiłam karmę Brit junior L, za 113,90 zł. Mam nadzieję, że będzie smakować :) Quote
sonia1974 Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Cudak napisał(a):Zamówiłam karmę Brit junior L, za 113,90 zł. Mam nadzieję, że będzie smakować :) Cudaczku na jakie miasto ogłaszamy Quote
zerojeden Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 No wymieszana z gotowanym, rozmoczona i pognieciona smakuje mu bardzo ;) do suchej podchodzi jak do jeża bo już wie że sucha zawsze jest a gotowana tylko na przydział ;) więc go trochę oszukuję żeby więcej przytył to mu moczę chrupki zalewam rosołkiem i do tego puszka i warzywa i trochę oleju na ładną sierść ;) A z suchej to tylko kocia jest zawsze mile widziana ;) Bardzo wolno nabiera masy i trochę mnie to martwi czy nie ma jakiś czasem problemów z trzustką. Quote
sonia1974 Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Hałabajówka napisał(a):No wymieszana z gotowanym, rozmoczona i pognieciona smakuje mu bardzo ;) do suchej podchodzi jak do jeża bo już wie że sucha zawsze jest a gotowana tylko na przydział ;) więc go trochę oszukuję żeby więcej przytył to mu moczę chrupki zalewam rosołkiem i do tego puszka i warzywa i trochę oleju na ładną sierść ;) A z suchej to tylko kocia jest zawsze mile widziana ;) Bardzo wolno nabiera masy i trochę mnie to martwi czy nie ma jakiś czasem problemów z trzustką. A jakie koopy robi ? Mój Fado też głodował i bardzo długo masy nabierał. W lutym ( jak zabrałam Go do domu ) ważył 23 kg a teraz 31 więc trochę czasu potrzeba.Kupy dopiero od lata robią się ładne ale to podobno częste po tych śmieciach które jedzą bidy .Fado żywił się u sąsiada w oborniku :-( a ten go przeganiał .Za to teraz jak zobaczy sąsiada to dyla przez siatkę daje i chce go zjeść z butami :diabloti: Podawałam mu ludzki probiotyk i to pomogło Quote
Recommended Posts