Jump to content
Dogomania

Dexter-skóra i kości na łańcuchu, bez budy... już w kochajacym domu :)))))))

Recommended Posts

• Replies 399
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Isiak napisał(a):
Taki piękny ON! Czy ciotki od owczarków powiadomione?

Jeszcze nie, bo facet nie chce go oddać, ani sprzedać, a na odebranie trzeba będzie czekać i nie jest na 100% pewne :(

Posted

Cudak napisał(a):
Jeszcze nie, bo facet nie chce go oddać, ani sprzedać, a na odebranie trzeba będzie czekać i nie jest na 100% pewne :(

A od czego to zależy czy będzie odebrany czy nie? Jak jest w takim stanie jak Dex to chyba oczywiste że nie może tam zostać...

Posted

Facet ma mieć sprawę w sądzie, bo ktoś zadzwonił na policję, jak bił tamte psy... Mam nadzieję, ze odbędzie się ona jak najszybciej i psy zostaną odebrane.

Ich stan ciężko ocenić z daleka i przy psie długowłosym.

Posted

Cudak napisał(a):
Facet ma mieć sprawę w sądzie, bo ktoś zadzwonił na policję, jak bił tamte psy... Mam nadzieję, ze odbędzie się ona jak najszybciej i psy zostaną odebrane.

matko, co za gnój z tego gościa:(

Posted

Cudak napisał(a):

Justyna a może zgłoś się na policję i dodaj od siebie?
zawsze to dodatkowy dowód na sprawie

Posted

katlis napisał(a):
Justyna a może zgłoś się na policję i dodaj od siebie?
zawsze to dodatkowy dowód na sprawie

Jestem w kontakcie z osobami, które były świadkami tego bicia - w razie czego służę zdjęciami Dextera, umową kupna-sprzedaży (a taka sprzedaż chyba też niezgodna z prawem?).

Kasia, a Ty byś jakiejś karmy nie miała do 100zł?

Posted

Cudak napisał(a):
Jestem w kontakcie z osobami, które były świadkami tego bicia - w razie czego służę zdjęciami Dextera, umową kupna-sprzedaży (a taka sprzedaż chyba też niezgodna z prawem?).

Kasia, a Ty byś jakiejś karmy nie miała do 100zł?

no właśnie będziemy robić zamówienie w tym tyg
najprawdopodobniej na weekend by była, tylko nie wiem jak z transportem bo ja do gryfic dojeżdżam i dalej nie

Posted (edited)

A on wcina wszystko ;)
royala dla szczeniat ras dużych, bosha activ dla mojego trudnego w obsłudze żywieniowej pseudo amstafo-pittbulla, orijena z rybą, swoje pedigree które dostał w prezencie ;) i kociego royala i hillsa i puszki carno i gotowane i suchego lukullusa moich świnek... teraz wytłumaczę czemu taki miks...bo chodzi ze mną na szykowanie żarcia do składzika z karmą i bezczelnie wyżera z pojemników co tam mu akurat stoi pod nosem ;)

A co to za karma husse? w sumie nie znam ale sprawdziłam skład linii premium i tak nie porywa przy tej cenie za jaką jest na oficjalnej stronie... co o niej myślicie?

Poszły juz jeakieś ogłoszenia chudzinki naszej w swiat?

Edited by Hałabajówka
Posted (edited)

Jeśli dysponujecie kwotą 100 zł to ja polecam szczerze : Brit Premium Adult Medium

http://www.zooexpress.pl/go/_info/?id=925

Koszt 99zł, za 15 kg + 3 kg gratis.
W składzie : Mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (41%)
Co ważne jako pierwsze jest zwrot : mięso drobiowe, nie mączka, ale mięso. :)
Karmę polecam. Zamawiam dla amstaffki kolegi (od 2 lat) i bokserki znajomej (od roku).

Do tego jeśli zamówicie w www.zooexpress.pl do godziny 14-tej, to zamówienie jest u zamawiającego już następnego dnia.
(przy założeniu : płatność przy odbiorze)

Cena im trochę podskoczyła, bo jeszcze w zeszłym tyg zamawiałam wór za 95 zł. Teraz jest 99 zł - ale i tak naprawdę warto.

Edited by tobciu
Posted

Zwrot "mięso" dobrze wróży ;)
Ja mu daję też gotowane jak innym ale jak ma szybko nabrać masy to musi mieć chrupki cały czas w misce, nie wydzielam mu suchego je ile chce a i tak nie widać zadowalającego rezultatu chyba za dużo biega.

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Zwrot "mięso" dobrze wróży ;)
Ja mu daję też gotowane jak innym ale jak ma szybko nabrać masy to musi mieć chrupki cały czas w misce, nie wydzielam mu suchego je ile chce a i tak nie widać zadowalającego rezultatu chyba za dużo biega.

Może na te pierwsze miesiące nabrania masy dawać mu zatem chrupki dla szczeniaków ?

Posted

tobciu napisał(a):
Może na te pierwsze miesiące nabrania masy dawać mu zatem chrupki dla szczeniaków ?

Bokserka znajomych dla której zamawiam Brita ma 1,5 roku.
Bokser jak to bokser - ADHD. Jak zmienili jej karmę ze szczenięcej na normalną, to zaczęła tak chudnąć, że można by przypuszczać, ze ją głodzą.
I wet powiedział, żeby wrócić do szczenięcej karmy. I Sasza wygląda znowu ok. :)

Posted

WYKUPIONY PAKIECIK DLA DEXTERA PRZEZNACZYŁAM DLA PSICH BRACI BARDZO TRAGICZNA SYTUACJA http://www.dogomania.pl/forum/threads/230750-Osięciny-gmina-bezdomnych-psów-potrzebna-pomoc

przy okazji zajrzyjcie może coś razem wymyślimy bardzo proszę

ZARAZ POSZUKAM BAZARKU Z OGŁOSZENIAMI I WYKUPIĘ DEXTEROWI DUŻY PAKIET TYLKO TEKST POTRZEBNY

edit

moje psiaki miały barrrrrdzo śmierdzące bąki po bricie ale Dexterowi może służyć , skład jest bardzo zachęcający za tą cenę

Posted

Tak na szybko:

"Dexter nie miał łatwego życia, choć ma dopiero 3 lata, zdążył już poznać schroniskowe życie... Ze schroniska został adoptowany, jako pies do stróżowania, ale zupełnie się do tego nie nadawał. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie wreszcie ma odpowiednią opiekę i pełną miskę. Okazał się być przemiłym, towarzyskim i bardzo łagodnym psem. Nie wykazuje żadnej agresji, czy to przy zabiegach pielęgnacyjnych, czy przy misce. Bardzo pilnuje się Opiekuna, przybiega na zawołanie. Pięknie chodzi na smyczy i lubi jazdę samochodem. W stosunku do psów niekonfliktowy, nie odpowiada również na zaczepki. Będzie wiernym i oddanym przyjacielem, dla osoby która go pokocha. "

Posted

Pilnie szukam osoby do przeprowadzenia wizyty pa w Złocieńcu, woj. zachodniopomorskie. Pytalam juz wszedzie - na dogo, na Facebook i wciaz nie mam nikogo. :-( Piesek straci ten domek jesli kogos nie znajde. :-( Jesli ktos moze pomoc, to prosze o PM. :modla:

Posted

Pakiet zamówiony dane kontaktowe na mnie .Czekamy na realizację .
poprzedni pakiet miał 50 ogł. a na tym bazarku aż 90 :-o wiec chłopak skorzystał
Jeszcze bardzo proszę żebyśmy wymieniły się numerami tel. ułatwi nam to kontakt gdy pojawi się potencjalny domek .

http://www.dogomania.pl/forum/threads/234424-Szybki-bazarek-90-og%C5%82osze%C5%84-Doch%C3%B3d-przeznaczony-na-koty-%29?p=19886277#post19886277

muszę jeszcze podać na jakie miasto ogłaszać

Posted

No wymieszana z gotowanym, rozmoczona i pognieciona smakuje mu bardzo ;) do suchej podchodzi jak do jeża bo już wie że sucha zawsze jest a gotowana tylko na przydział ;) więc go trochę oszukuję żeby więcej przytył to mu moczę chrupki zalewam rosołkiem i do tego puszka i warzywa i trochę oleju na ładną sierść ;) A z suchej to tylko kocia jest zawsze mile widziana ;) Bardzo wolno nabiera masy i trochę mnie to martwi czy nie ma jakiś czasem problemów z trzustką.

Posted

Hałabajówka napisał(a):
No wymieszana z gotowanym, rozmoczona i pognieciona smakuje mu bardzo ;) do suchej podchodzi jak do jeża bo już wie że sucha zawsze jest a gotowana tylko na przydział ;) więc go trochę oszukuję żeby więcej przytył to mu moczę chrupki zalewam rosołkiem i do tego puszka i warzywa i trochę oleju na ładną sierść ;) A z suchej to tylko kocia jest zawsze mile widziana ;) Bardzo wolno nabiera masy i trochę mnie to martwi czy nie ma jakiś czasem problemów z trzustką.

A jakie koopy robi ?
Mój Fado też głodował i bardzo długo masy nabierał.
W lutym ( jak zabrałam Go do domu ) ważył 23 kg a teraz 31 więc trochę czasu potrzeba.Kupy dopiero od lata robią się ładne ale to podobno częste po tych śmieciach które jedzą bidy .Fado żywił się u sąsiada w oborniku :-( a ten go przeganiał .Za to teraz jak zobaczy sąsiada to dyla przez siatkę daje i chce go zjeść z butami :diabloti:

Podawałam mu ludzki probiotyk i to pomogło