Jump to content
Dogomania

Dexter-skóra i kości na łańcuchu, bez budy... już w kochajacym domu :)))))))

Recommended Posts

• Replies 399
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Chłopie nie choruj nam teraz

edit.

Czy ogłaszamy chłopaka bo mam wkupiony pakiet 50 ogłoszeń
potrzebny tekst ,namiary na kogo ogłaszać i decyzja które zdjęcia wstawiamy i na jakie województwo

Edited by sonia1974
Posted

Dziękujemy sonia1974, jak nikogo chętnego nie będzie, to mogą być na mnie ogłoszenia. Województwo chyba najlepiej zachodniopomorskie.
Tylko z tekstem, gdyby ktoś mógł pomóc, to byłabym wdzięczna....

Posted

[quote name='Cudak']Dziękujemy sonia1974, jak nikogo chętnego nie będzie, to mogą być na mnie ogłoszenia. Województwo chyba najlepiej zachodniopomorskie.
Tylko z tekstem, gdyby ktoś mógł pomóc, to byłabym wdzięczna....

jeżeli masz dużo ogłoszeń na siebie mogę podać moje dane bo ja mam tylko Fado i Wacia ale najlepiej żeby Ciotka Hałabajówka odpowiadała na potencjalne pytania bo ona pozna najlepiej Deksia

Posted

sonia1974 napisał(a):
jeżeli masz dużo ogłoszeń na siebie mogę podać moje dane bo ja mam tylko Fado i Wacia ale najlepiej żeby Ciotka Hałabajówka odpowiadała na potencjalne pytania bo ona pozna najlepiej Deksia

Super by było, gdybyś mogła wziąć to na siebie! Ja mam w tej chwili ogłoszenia na Inez i Mikę, 6 tymczasowych kotów i konia do sprzedania...

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Tak jest teraz mi się już wszystko zgadza ;) Dziękuję :p

Średnio jest zainteresowany, jak widzi ludzia to babcia mu już nie w głowie ;) Babcia Fela jest już dość wiekowa więc nie szaleje jakoś specjalnie ale przynajmniej ma towarzystwo Dexter ;)

Wiecie co martwi mnie jego.....penis po szczegółowych oględzinach i porównaniu z moimi 2 samcami wydaje mi się nienaturalnie powiększony jakby był spuchnięty. Jutro nie dam rady ale w czwartek koniecznie muszę go pokazać wetowi bo jakoś mi to dziwnie wygląda.

co to moze byc.. trzymam kciuki za jutro

Posted

sonia1974 napisał(a):

Ja nie umiem rozmawiać z ludzmi ;( ale jutro mogę napisać trochę moich obserwacji na temat Dextera do opisu ;)

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Ja nie umiem rozmawiać z ludzmi ;( ale jutro mogę napisać trochę moich obserwacji na temat Dextera do opisu ;)

mi rozmowa ze zwierzami też lepiej wychodzi :agrue:wiec ogłoszenia mają być na mnie ?

Jak Dexter był u weta , co z siusiakiem :-(

Posted

sonia1974 napisał(a):
Ciekawe czy był u weta ?

Był był...sorki ze dopiero teraz ale dopiero usiadłam do kompa.
Niepotrzebnie zrobiłam zamieszanie wszystko jest ok tak mają niekastrowane samce, a ja głupia porównałam do moich wykastrowanych :oops: nie mam wprawy w niekastrowanych chłopakach i myślałam że coś jest nie hallo, wet mi wytłumaczył już wszystko i okazało się że to normalna fizjologia.

Czy przytył trudno mi powiedzieć bo jak go widzę każdego dnia to jakoś tego nie zauważam, ale robi się coraz weselszy ;)
Na wizycie u weta był tak wystraszony że się telepał, ogon między nogi, nawet smaczka nie chciał i chował się za mną.
Ciocia Kinga była w sobotę i zrobiła mu kilka fotek więc jak się obrobi to mi podeśle, to zobaczycie czy coś przytył.
Je znacznie więcej niż na początku już nie zostawia w misce.

Posted

sonia1974 napisał(a):
Dziewczyny która pomoże napisać teks do ogłoszenia naszej chudzinki

Ja mogę tyle co z obserwacji....

Mega towarzyski, w pierwszym kontakcie strachliwy...boi się nawet ręki ze smakołykiem zwłaszcza męskiej, po chwili jednak się przekonuje. Nie wykazuje żadnej agresji czy to przy zabiegach pielęgnacyjnych czy przy misce. Z sukami pełna zgoda z małym samcem też, z dużym nie testowałam bo mojego ałabaja 60kg wolę na takie testy nie puszczać aczkolwiek jest lajtowo nastawiony do psów.
Dexter nawet jak jakiś pies robi mu dym pod kojcem to woli iść do budy niż wszczynać awantury. Nawet olewa moją upierdliwą Czikitę która mu nawet do kolana nie sięga a biegnie za nim z jazgotem i go podgryza taka zołza ;) Pilnuje się człowieka, pobiega pobiega ale na zawołanie wraca jak idę do domu a jest wypuszczony to kładzie się pod drzwiami i czeka. Je już ładnie suche ale puszki mu gotowane mu bardziej smakuje.
Na stróża się nie nadaje zupełnie ;)

Posted (edited)

Muszę zweryfikować informacje... jednak umie szczekać ;) w nocy dzika zwierzyna podeszła pod płot i szczekał razem z innymi ;)

AKTUALIZACJA ROZLICZENIA wpłat/wydatków dla Dextera 19 październik 2012

Beataczl - 10 (doszła wpłata)
Romina_74 - 20 (doszła wpłata)
sonia 1974 - 20 (doszła wpłata)
Enigma79 - 30 (doszła wpłata)
Mama Blanki - 20 (doszła wpłata)
Ewu - 30 (doszła wpłata)
Clean - 15 (doszła wpłata)
Wpłata od Cudak (spadek po Ince) - 30 (doszła wpłata)

suma 175zl

Wydatki
- transport z Plot do mnie - 75zl
- tabletka na robaki Dolpac oraz Flevox na pchły - 70zl (mam paragon)
- Nifuroksazyd - 10zl- dojazd do weta ode mnie do weta to jest 50km - 20zl (to biorę na siebie)
- jedzonko mamy od Mamy Blanki i ja mu od siebie w tym miesiącu gotowane dam

Wpływy 175zl
Wydatki 155zl

czyli jesteśmy na plusie 20zl

Gdzieś za 1,5tygodnia skończy się karma Dexowi...on je jak szalony na początku zostawiał jak się najadł a teraz wymiecie całą michę, ale ja jeszcze nie widzę żeby przytył, przydałoby się gdyby przed mrozami nabrał masy.

Edited by Hałabajówka
Posted

Bardzo prosimy o wsparcie na karmę! i o pomoc w tekście do ogłoszeń, które jak najszybciej by się przydało zrobić, a ja totalnie nie mam głowy :-(

Jak się ogarnę, to wstawię zdjęcia drugiego psiaka od tego...byłego właściciela Dextera.
Pies w innym miejscu, łańcuch przywiązany do drzewa, oczywiście bez budy, bez misek :angryy: Przepiękny owczarek niemiecki długowłosy.

Posted

Ma jakiś garnek, dopiero na zdjęciu (z daleka robione) się dopatrzyłam.
Trzymajcie kciuki - jest szansa, że ten i drugi pies zostaną świrowi odebrane.