zerojeden Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Ano dziad nasz chyba przytył ;) tak właśnie dzisiaj oglądam jego fotki z pierwszej strony i oczom nie wierzę :) jak tylko wyzdrowieję to go obfocę na nowo i same zobaczycie. No on jest mega, super, turbo grzeczny....... nie ucieka, nie kopie, nie wojuje z innymi psami, nie szczeka, nie wyje jak zostaje sam, je już coraz więcej, nauczył się przechodzić przez dywanik do budy (wiecie taka zasłonkę żeby mu nie wiało), jak przyjeżdżam mogę otworzyć bramę i wjechać a on nie ma nawet takich pomysłów żeby gdzieś czmychnąć w przeciwieństwie do mojej psedudo haszczki Figi ;) Skacze do miski jak się ją niesie ale nie jest to jakieś bardzo uciążliwe. Jak mu stawiam miskę to ma jeszcze taki odruch cofania się jakby się bal i trzeba albo kucnąć a najlepiej odejść bo inaczej się boi i je niespokojnie. Można mu grzebać w tej misce w prawo i w lewo ;) Moja taka mała kundelka która daje popalić wszystkim nawet mojego ałabaja 60kg obszczekuje ciągnie za ogon, goni i pogryza też mu daje do wiwatu a on ja tylko przeskakuje a że ma długie nogi to robi to w mig a ona się wkurza i leci za nim a on nic. No cud nie pies. Quote
Cudak Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 No to z niecierpliwością czekamy na zdjęcia :) Bardzo, w imieniu Dextera, proszę o wsparcie na jego utrzymanie :oops: Quote
tobciu Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Halo. Do bazarku jeszcze kilka fantów dołożę. Ale już działa. Zapraszam na zakupy i zapraszam do zapraszania. W ilości kupujących - spokój Stepnickich psów. http://www.dogomania.pl/forum/threads/234798-BAZAREK-STEPNICKICH-BIED-Zapraszamy-Do-28-11-12-19-godz?p=19910808#post19910808 Quote
__Lara Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Ciekawe jak się tam kręci na bazarku :) Quote
zerojeden Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Nie chcę Was martwić ale karmy starczy na jakieś 5 dni od początku listopada poszedł prawie cały worek i do tego dostaje jeszcze gotowane. Chłopak ma taki apetyt jak mój ałabaj ;) ale i duże psisko z niego, już nie wygląda jak szkielet ale do normalnego wyglądu to jeszcze mu dużo brakuje. Tak sobie myślę że może jakąś mu karmę dla aktywnych teraz kupić żeby miała więcej kalorii co wy na to? Popstrykam fotki jak wstanę z łóżka obiecuje. Quote
Cudak Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 OGROMNIE prosimy o wsparcie na zakup karmy dla naszego Dexterka... Pomału i o kastracji by trzeba było pomyśleć, ale teraz karma najważniejsza. Hałabajówka, jak będziesz miała możliwość, to przydałyby się nowe zdjęcia do ogłoszeń, bo taki chudzina, to pewnie nie robi wrażenia na ludziach, a wspaniały z niego psiak i zasługuje na ciepły, kochający domek przed zimą.... Quote
sonia1974 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Bardzo prosimy pomoc w podtuczeniu chudzinki !!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Aryste Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 podajcie nr konta to przeleje 10 zl na karme. Quote
zerojeden Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Udziergałam bazarek między innymi dla niego ale to już pewnie wiecie ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/236165-%C5%9Awi%C4%85teczny-bazarak-na-%C5%9Bwi%C4%85teczne-prezenty-dla-stada-tymczas%C3%B3w-czyli-na-pe%C5%82ne-miski/page2 Quote
Clean Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 wiem że to nie na temat ale mam pytanie, czy może ktoś z Was wie coś na temat zachowań lisów? dziwny przypadek spotkał mojego znajomego, otóż znajomy pracuje na budowie.Od dwóch dni koczuje tam Lis.Znajomy dał mu do zjedzenia skrzydełko kurczaka które Lis opylił, zwierz nie wyglada na chorego, dal się sfotografować z odległości 2 metrów! dla mnie to bardzo dziwne, nie boi się człowieka wogóle. Quote
zerojeden Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Clean napisał(a):wiem że to nie na temat ale mam pytanie, czy może ktoś z Was wie coś na temat zachowań lisów? dziwny przypadek spotkał mojego znajomego, otóż znajomy pracuje na budowie.Od dwóch dni koczuje tam Lis.Znajomy dał mu do zjedzenia skrzydełko kurczaka które Lis opylił, zwierz nie wyglada na chorego, dal się sfotografować z odległości 2 metrów! dla mnie to bardzo dziwne, nie boi się człowieka wogóle. Już mówię to co wiem... to normalne że lisy podchodzą pod miasta a nawet wchodzą do miasta. W Szczecinie na wydziela dawnej ar mieszkał lis. W Koszalinie na jednym z osiedli mieszka lisica i co roku odchowuje młode. W mieście jest łatwiej o pokarm i kryjówki jest też o wiele cieplej zimą. Często wyjadają kocie jedzenie. Jak raz dostał jedzenie to będzie tam koczował. Quote
Clean Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Dzięki za info Hałabajówka, nie wiedziałam o tym! jedyne co mi przyszło do głowy to to że może On jest chory ale znajomy pisał że nie wyglada na chorego, zreszta widziałam fotki i jak dla mnie to piękny Lis! Quote
Enigma79 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Ja również poproszę o dane do przelewu - prześlę 15 zł na karmę. Quote
zerojeden Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Jeju zapomniałam że to ja jestem tu skarbnikiem...przepraszam już wysyłam dane Quote
Cudak Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 [quote name='Hałabajówka']Jeju zapomniałam że to ja jestem tu skarbnikiem...przepraszam już wysyłam dane :evil_lol: Bardzo dziękujemy za wsparcie :loveu: ja też dołożę 15 zł - to będzie razem 40 zł, na worek karmy trzeba ok 100 zł, więc brakuje 60 zł - czy Ktoś jeszcze może pomóc? A ogólnie Hałabajówka, jak stoi Dexter z pieniążkami? Nie jest na minusie za wcześniejsze wydatki? Jeszcze na odrobaczanie, odpchlenie potrzebne wsparcie... Quote
zerojeden Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Pojęcia nie mam jak ja to zapomniałam ehh...jeszcze raz przepraszam i dziękuję za wsparcie. A stan konta jest taki AKTUALIZACJA ROZLICZENIA wpłat/wydatków dla Dextera 25 październik 2012 Beataczl - 10 (doszła wpłata) Romina_74 - 20 (doszła wpłata) sonia 1974 - 20 (doszła wpłata) Enigma79 - 30 (doszła wpłata) Mama Blanki - 20 (doszła wpłata) Ewu - 30 (doszła wpłata) Clean - 15 (doszła wpłata) Wpłata od Cudak (spadek po Ince) - 30 (doszła wpłata) suma 175zl Wydatki - transport z Płot do mnie - 75zl - tabletka na robaki Dolpac oraz Flevox na pchły - 70zl (mam paragon) - Nifuroksazyd - 10zl- dojazd do weta ode mnie do weta to jest 50km - 20zl (to biorę na siebie) - jedzonko mamy od Mamy Blanki ;-) i ja mu od siebie w tym miesiącu gotowane dam Wpływy 175zl Wydatki 155zl czyli jesteśmy na plusie 20zl Czekam na wpłatę od: 1. Cudak - 15zl :loveu: 2. Enigma79 - 15zl :loveu: 3. Aryste - 10 zl :loveu: Czyli z 20 na plusie daje nam to 60zl Karmy starczy jeszcze gdzieś do czwartku tak na oko patrząc :) potrzebujemy jeszcze 75 zl na odpchlenie i odrobaczenie drugi raz i będzie chłopak zrobiony na zimę. Jeszcze trzeba byłoby go zaszczepić i nie wiem czy chcecie go kastrować czy nie to już Wasza decyzja :) Cudak z innej beczki jak buda dla dziewczyn Twoich...korzystają ? Quote
__Lara Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Hałabajówka napisał(a):Już mówię to co wiem... to normalne że lisy podchodzą pod miasta a nawet wchodzą do miasta. W Szczecinie na wydziela dawnej ar mieszkał lis. W Koszalinie na jednym z osiedli mieszka lisica i co roku odchowuje młode. W mieście jest łatwiej o pokarm i kryjówki jest też o wiele cieplej zimą. Często wyjadają kocie jedzenie. Jak raz dostał jedzenie to będzie tam koczował. Trzeba też uważać żeby nie był wściekły. Normalnie lis nie powinien podchodzić do domostwa, boi się ludzi. Ale bardzo możliwe, że jest też tak jak pisze Hałabajówka. Quote
Cudak Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 Hałabajówka napisał(a): Czyli z 20 na plusie daje nam to 60zl Czyli potrzeba jeszcze ok 40 zł na worek karmy + 75 zł na odpchlenie/odrobaczenie + szczepienie na wściekliznę ok 30 zł. Wykastrować, jak najbardziej go trzeba, tylko nie kosztem jedzenia...a my nawet na karmę nie mamy dla niego teraz :( Hałabajówka napisał(a):Cudak z innej beczki jak buda dla dziewczyn Twoich...korzystają ? A widzisz, byłam pewna, że u suniek jamniczek napisałam :oops: Budka jest świetna, od wtorku stoi, do środka dałam ciepłe polary. Stoi tak, że do środa im nie wieje, ale postaram się przed mrozami jeszcze im na to wejście zrobić osłonkę. Powiedziałam właścicielowi suniek, że to przekazała Fundacja i że mogą skontrolować, czy nie zginęła, więc mama nadzieję, że jej nie będzie próbował nigdzie sprzedać... Quote
beataczl Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 __Lara napisał(a):Trzeba też uważać żeby nie był wściekły. Normalnie lis nie powinien podchodzić do domostwa, boi się ludzi. Ale bardzo możliwe, że jest też tak jak pisze Hałabajówka. u mnie tez lis podchodzi , ide ulica przy lasku a on siedzi w krzakach i nie ucieka tylko oczy blyszcza ..a potem w nocy chodzi po osiedlu, zreszta nie tylko on, ale po kolei..zajac, lis. jenot,sarna..wszystko za jedzeniem tak sadze. przesle 10 zl do karmy-konto prosze bo nie wiem czy mam w pw zapisane poprzednie Quote
zerojeden Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Beataczl już wysyłam ;) A no niech spróbuje tylko...!!! to nie dla niego tylko do suniek lepiej niech się nimi zajmie a nie. Quote
zerojeden Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 __Lara napisał(a):Trzeba też uważać żeby nie był wściekły. Normalnie lis nie powinien podchodzić do domostwa, boi się ludzi. Ale bardzo możliwe, że jest też tak jak pisze Hałabajówka. Teraz lisy bardzo rzadko mają wściekliznę bo są regularnie szczepione. Miasto jest dla niech "przytulniejsze" bo wyrzucamy tony jedzenia ;) Quote
Clean Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Ten mój znajomy pracuje na budowie, ne wiem gdzie dokładnie, czy to pod miastem czy w centrum.Na temat lisa obiecał napisać jutro po powrocie do pracy. Quote
Recommended Posts