katlis Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 rozmawiałam z Magdą, wszystko w porządku, jak znajdzie chwile to opowie wiem że psiurek dostał, coś na sraczkę, na robale te w środku i na zewnątrz, atak poza tym jest grzeczny Quote
sonia1974 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='katlis']rozmawiałam z Magdą, wszystko w porządku, jak znajdzie chwile to opowie wiem że psiurek dostał, coś na sraczkę, na robale te w środku i na zewnątrz, atak poza tym jest grzeczny[/QUOTE] teraz można czekać na wieści spokojnie jak już wiadomo że wszystko ok. Quote
zerojeden Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Melduje już melduje, wybaczcie zwłokę :modla: ale dzien dzisiaj straszny najpierw zamieszanie od rana potem rozlokowanie psiaka, a mam jeszcze małe kocie po operacji usunięcia oczu... a żeby bylo dzisiaj mało normalnej pracy mój tata miał urodziny oh padam ale do rzeczy... psiak nazywa się Dexter bo wet musiał mi go jaoś zapisać i tak mi wyszło (bo cały czas myślę o najnowszym odcinku mojego serialu ukochanego właśnie Dextera i ciągle nie mam czasu) no i został Dexter roboczo. No i tak w aucie jedzie jak anioł, nawet w drodze zapomniałam że z nami jedzie, na spacerze ładnie w sumie idzie trochę ciągnie ale myślę że dlatego że jest niewybiegany. Suchego jeść nie chce, namoczonego też nie tylko puchę...z chrupek też puchę wybiera cwaniak. Ale byłam wieczorem zobaczyć to trochę zjadł chrupek, będzie coś czuję kolejna gęba do gotowanego, jutro przetesujemy. Dostał nifuroksazyd(t) nie pamiętam jak się pisze a nie mam już siły wstać i sprawdzić. Tabletki na robale i krople na pchły i kleszcze. Narazie trzeba go podtuczyć potem można myśleć o badaniach krwi bo teraz nie ma co go dodatkowo stresować, dajmy mu kilka dni. Przez kraty wojny z moimi nie toczy nawet z samcami zapowiada się fajnie, zostawiony sam w kojcu nie wyje, jak się idzie do niego to się cieszy ;) Co tam jeszcze hmmm do budy nie wchodził tylko kładł się obok ale lalo strasznie to może wszedł nie mam jak go zajść z nienacka. Ale nawet jak nie wszedł do budy to kojec jest zadaszony a na ziemi na 3 snopki słomy zaścielone. To na dzisiaj chyba tyle. Jutro zrobię rozliczenie co i jak i dam znać co i jak wygląda. Quote
sonia1974 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 To ciekawy dzień miałaś , ważne że Dexter :evil_lol: dobrze znosi zmiany .Mój Fado też za żadne skarby do budy nie chciał wejść ,więc kojec stoi pusty a piesio wylądował w domu z trzema małymi bestiami :diabloti: Quote
Cudak Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 Dziękuję Wam jeszcze raz za pomoc! Kurcze, a jakby go tak do budy przekonać jakimś smakołykiem? Np kawałek parówki do środka wrzucić? U byłego właściciela był upalowany na łańcuchu bez budy i żadnego schronienia, dlatego pewnie boi się wejść do niej... a wcześniej, zanim trafił do schroniska, może był domowym psem, skoro tak ładnie się zachowuje? Dexter - ładne imię :) Trzymam kciuki, by ta biegunka przeszła.. Quote
beataczl Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 ciesze sie,ze piesio juz bezpieczny i do tego okaza sie takim fajnym,bezproblemowym psiakiem. I faktycznie Dexter ładnie, tez mi sie podoba :) a do budy moze jeszcze wejdzie, nie przyzwyczajony do takich luksusów po zmianie u gbura, moze tez czuje zapach innego psa i boi sie wejsc, nie wiem Quote
Clean Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Ale łagodny piesio!Dobry dom by mu się przydał. Cudak, wpłaty na piesia na Twoje konto czy jak? Quote
zerojeden Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Niusy na szybko..... świerzuteńka słoma po nocy wygnieciona więc spał w budzie ;) A ja się wrobiłam w skarbnikowanie, wieczorkiem podeślę numer konta. Quote
Cudak Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 [quote name='Clean']Ale łagodny piesio!Dobry dom by mu się przydał. Cudak, wpłaty na piesia na Twoje konto czy jak? Dziękujemy - na Hałabajówki konto zbieramy :) Quote
sonia1974 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 wykupię Deksiowi po 10 .10 na bazarku ogłoszenia , tylko tekst na spokojnie przygotujcie i fajne zdjęcia mizianko dla piesia Quote
BajUla Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Hałabajówka, poproszę o nowe foty (jak znajdziesz chwilę), kilka mam już od Cudaka, to postaram się zadziałać...Prześlij proszę Justynie, ona wyśle mi, dzięki. Quote
zerojeden Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 pogoda nie sprzyja fotkom od 3 dni u mnie leje, a do tego komp nie współpracuje z aparatem ale postaram się coś na dniach zrobić. Teraz zestawienie/rozliczenie Rozliczenie wpłat/wydatków dla Dextera Beataczl - 10 (doszła wpłata) Romina_74 - 20 (doszła wpłata) sonia 1974 - 20 (doszła wpłata) Enigma79 - 30 (doszła wpłata) Mama Blanki - 20 (doszła wpłata) suma 100zl Wydatki - transport z Plot do mnie - 75zl - tabletka na robaki Dolpac oraz Flevox na pchły - 70zl (mam paragon) - Nifuroksazyd - 10zl- dojazd do weta ode mnie do weta to jest 50km - 20zl (to biorę na siebie) - jedzonko mamy od Mamy Blanki ;) i ja mu od siebie w tym miesiącu gotowane dam Wpływy 100zl Wydatki 155zl czyli jesteśmy na minusie 55zl u weta muszę uregulować do piątku rachunek... ja więcej w tym miesiącu nie dam rady ;( Quote
Cudak Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 Bardzo prosimy o wsparcie dla Dextera :oops: i dziękujemy tym, którzy już mu pomogli :loveu: Quote
Clean Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Dobrze że Dexter ma już swoja budę i nie marznie stojac w deszczu bez jakiegokolwiek schronienia:-( Quote
katlis Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 zapraszam na bazarek dla Przystani Ocalenie, zerknijcie chociaż podbijcie :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/233282-dla-Przystani-odzie%C5%BCowo-do-14-10 Quote
Cudak Posted October 7, 2012 Author Posted October 7, 2012 A jak tam Dexter? Biegunka przeszła? Przekonał się do suchej karmy? Quote
zerojeden Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 [quote name='Cudak']A jak tam Dexter? Biegunka przeszła? Przekonał się do suchej karmy?[/QUOTE] A dobrze grzeczny dalej jest ;) biegunki ani śladu ;) suchego to tak średnio, ma cały czas w misce do tego posiłki gotowane. Dzisiaj może fotki zrobimy bo się rozjaśnia u mnie... Quote
Clean Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 O to suer!czekamy na fotki:-) Prześlę dziś grosika na puszeczki:-) Quote
ewu Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Hałabajówka napisał(a):A dobrze grzeczny dalej jest ;) biegunki ani śladu ;) suchego to tak średnio, ma cały czas w misce do tego posiłki gotowane. Dzisiaj może fotki zrobimy bo się rozjaśnia u mnie... Znakomicie, tak trzymaj psiaczku cudny. Quote
__Lara Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Przeleję na Dexterka po 10.10 - proszę o nr konta. Cudownie, że już bezpieczny - brawo dziewczyny :D Quote
zerojeden Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 __Lara napisał(a):Przeleję na Dexterka po 10.10 - proszę o nr konta. A ja już chyba wysłałam wcześniej numer konta na pw. Fotki postaram się jutro wstawić bo muszę do mamy podjechać zrzucić u niej z aparatu. Quote
beataczl Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Hałabajówka napisał(a):A ja już chyba wysłałam wcześniej numer konta na pw. Fotki postaram się jutro wstawić bo muszę do mamy podjechać zrzucić u niej z aparatu. poczekamy do jutra :smile: najwazniejsze ze Dexter bezpieczny i spi sobie w cieplutkiej budce . Quote
zerojeden Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Clean napisał(a):Kolorowych snów Dexter! Dzisiaj ma pierwszą misję....pilnuje obejścia ;) Quote
Recommended Posts