Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewuniu, przepraszam że wcinam, bo być może nie mam racji i w odniesieniu do Rokusia to bez znaczenia, ale Polprazol ma zamiennik o ok. 1/2 tańszy - Bioprazol (np MAX) ?

Pozdrawiam :)

Posted

Ewuniu, współczuję spotkania ze świrem, przecież on już dawno powinien siedzieć w Tworkach. I nie rozumiem tego, że było tyle ludzi wokół i nikt nie pofatygował się z pomoca. A pewnie te tchórze uważają się za prawdziwych mężczyzn bo starszym kobietom to się mniej dziwię. Mam nadzieję, że policja go wreszcie dorwie zanim kogoś zabije.

No i podziwiam cię za tę piękną opiekę nad Rokusiem, sama mam rottweilery od 35 lat, kocham je i też robię wszystko, żeby ta moja ostatnia 12-latka żyła jak najdłużej.

Posted
Dnia 25.06.2017 o 15:56, Gusiaczek napisał:

Ewuniu, przepraszam że wcinam, bo być może nie mam racji i w odniesieniu do Rokusia to bez znaczenia, ale Polprazol ma zamiennik o ok. 1/2 tańszy - Bioprazol (np MAX) ?

Pozdrawiam :)

Bardzo dziękuję za informację Gusiaczku, zapytam wetów czy to może być stosowane u psa:)

Dnia 25.06.2017 o 16:12, dwbem napisał:

Ewuniu, współczuję spotkania ze świrem, przecież on już dawno powinien siedzieć w Tworkach. I nie rozumiem tego, że było tyle ludzi wokół i nikt nie pofatygował się z pomoca. A pewnie te tchórze uważają się za prawdziwych mężczyzn bo starszym kobietom to się mniej dziwię. Mam nadzieję, że policja go wreszcie dorwie zanim kogoś zabije.

No i podziwiam cię za tę piękną opiekę nad Rokusiem, sama mam rottweilery od 35 lat, kocham je i też robię wszystko, żeby ta moja ostatnia 12-latka żyła jak najdłużej.

No niestety, ludzie boją się reagować. Dzisiaj pojechałam tam o 19:30, bo gdzieś spacerować trzeba, a drugie fajne miejsce właśnie nam odpadło, bo jakiś psychol - stary dziad rozkładał tam kiełbasę ze szpilkami. Chłopak zrobił mu zdjęcia, zawiadomił straż miejską, ale dziad uciekł, kiedy chłopak odciągał swojego psa od tych kiełbas:(

Trzymam kciuki za Twoją 12-latkę dwbem:) Wiem, co to znaczy walka o swoje ukochanie. Toczyłam taką 19 miesięcy, ale skończyła się ponad 9 miesięcy temu. Pies mojego życia- Semurek umarł w wieku prawie 14 lat. Teraz najstarszy jest Rokuś i mam nadzieję, że długo jeszcze będzie z nami. W weekend był bardzo ożywiony i szczęśliwy! Po kąpieli jest takli mięciutki, pachnący, że co chwilę idę się do niego przytulać:) Zabezpieczyłam foliami siedzenia z tyłu auta, na to położyłam świeże koce, a na to kołdrę z wyprasowaną poszwą. Psiaki uwielbiają takie świeże legowiska:) Sama chętnie tam bym się ulokowała:)

Wrzucam zaległy paragon za dwa ostatnie zakupy leków:

Paragon.jpg.bfe6c3492674449497138dde349af53d.jpg

i Rokusia z Perełką, która odważyła się położyć razem z nim na posłanku:

R501.jpg.cac9024e6088a163f2131544c72e4d1d.jpg

w końcu przestała być taka smutna:)

R502.jpg.9f0e3db526510adef3f85c4b19d5ccb3.jpg

A Rokinek to śpioch wielki:) Tu ledwie na oczka patrzył:)

R503.jpg.e58c34434acbd686cfbd1646b273741e.jpg

• Upvote 1
Posted

Mam problem z przegrywaniem filmów z telefonu. W telefonie są dobrej jakości, a potem robią się zamazane i niewiele widać:( Ale słychać jaki Rokuś jest energiczny i jak kradnie smaczki:)

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, anica napisał:

Zaglądam z serdecznościami ,serce rośnie jak się widzi takiego Rokusiaserduszka.gif

To prawda:) To największa radośc widzieć, jaki jest energiczny i jak chce mu się żyć:)

Posted

Wykupiłam Rokusiowi w aptece leki (Nivalin i Lotensin). Załamała mnie kwota do zapłacenia (186,94 zł). Na szczęście Nivalin jest na później, a Lotensin wystarczy na prawie 4 miesiące. Niestety cena Lotensinu zwala z nóg:( W tej aptece poprzednio kosztowal dużo taniej:(

P.jpg.9ece4d4a89f9c8798b36804a1cc56a19.jpg

Patrząc jednak dzisiaj na uśmiechnietego Rokusia wiem, że to dobrze wydane pieniądze, bo po ostatniej serii zastrzyków Rokino naprawde odżył:)

Rokus1.jpg.a25d56d2a20feb3d6a2a4ad2bc05bfcc.jpg

• Upvote 2
Posted
Dnia 30.06.2017 o 10:11, anica napisał:

Najważniejsze ,że jest lepiej! ..i oby tak było jak najdłużej!spoko.gif

... Ewuniu, co to za karma?

To karma bezzbożowa wolf of ilderness. Bardzo dobra i Rokuś ją bardzo lubi:)

Posted
Dnia 1.07.2017 o 12:00, anica napisał:

Dziękuję za podpowiedź :) Weekendowe serdeczności zostawiam dla Waswesoly.gif

i wzajemnie:) a karma nazywa sie wolf of wilderness, połknęłam literkę "w"

Posted

Rokuś czuje się dobrze, dużo lepiej wysiada z samochodu. Muszę go tylko troszkę przytrzymywać. Gorzej z wsiadaniem, trzeba go podsadzić i prawie wnieść do auta. Mój kręgosłup to czuje, ale tak bardzo cieszę się z jego dobrego samopoczucia, że to schodzi na plan dalszy:)

Nadal jest moim cieniem i wszędzie chodzimy razem po mieszkaniu. Teraz siedzi obok moich nóg i cichutko poszczekuje, żebym kończyła i zajęła się nim.

Moja Barsiczka kończy dzisiaj 10 lat. Nie mogę w to uwierzyć. Pamiętam ja taką malutką 7-tygodniową... Taki super był z niej przytulas i rozrabiaka, a teraz stateczna starsza Pani się zrobila:)

Posted

Bardzo dziękujemy za kciuki. Nie jest źle, nie ma zmian na gorsze, przewlekłe stany zapalne pozostawiły ślad na wątrobie, nerkach i trzustce, ale nie są groźne. Postaram się jutro wgrać skan badania. Rokuś byl super grzeczny w czasie badanie, nie trzeba było zakładać kagańca. Za to potem w domu piesuś przyszedł na pieszczoty i całusy. Zrobił się tak wielkim pieszczochem, że mógłby cały czas przytulać się łebkiem do mnie i chłonąc dotyk i przytulanie:)

Waży 38,5 kg i rozumiem skąd u mnie ból kręgosłupa:) Wygląda przepięknie i zdrowo i oby tak dalej!

Posted

Rokuś dostał dzisiaj 50 zl od Pana Janka:)  Bardzo dziękujemy!!

Wgrywam zaległy paragon i opis wizyty.

R104.jpg.8a0d96aad7b40b939e0f5d96f3e78aaa.jpg

R102.jpg.3e7a5fdf1556212a202030c166ac5d7b.jpg

I jeszcze uśmiechnięty Rokuś:)

R101.jpg.e416caec230a573760121d667f8e6a9c.jpg

Kiedy słyszę, że ktoś nie może adoptować psa, bo ma za małe mieszkanie mam chęć pokazać mu takie zdjęcie... Nieważne, że psiaki mogą spać w dużym pokoju, w przedpokoju, czy w sypialni. Jeśli są wyspacerowane i najedzone i tak wejdą tam, gdzie akurat siedzi człowiek:) Brakuje jeszcze Barsiczki, która tym razem pilnowala przechodniów na balkonie:)

R103.jpg.e2d6b9c51f595102bda838e1c85127af.jpg

• Upvote 2
Posted

Nasza stara trasa spacerowa znowu jest dla nas dostępna, bo Rokuniek naprawdę dobrze sobie radzi ze schodzeniem, a potem wchodzeniem pod górkę. Maszerujemy więc co drugi dzień taka trasą na nasze ukochane pola i do Kulki:)

WP_20170708_001.jpg.92564f35b5a9a3408f0d5aad9724ba84.jpg

Mam jeszcze filmik z Kulką, ale muszę ściągnąć i wgrać.