Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Halo! W sprawie Jamnisia do Martasuwałki piszcie, ona jeżdzi do Warszawy, a tam byłby domek? Co do innych piesków to Marta albo Emdziołek. Obie są na wątku schroniska suwalskiego na dogomanii i obie bywają często w schronie.

Posted

Słuchajcie Marta zaoferowała dowiezienie jamniczka do Warszawy, w weekend, ale musi go ktoś odebrać na dworcu i zawieźć dalej, żeby nagle nie została z nim tam sama... Mamy kogoś kto zrobi trasę Warszawa Kraków???

Posted

Dobra! o ile jamnisio nie ma tych najgorszych chorób psich typu nosówa ,parvo i grzyb moge go odebrac na dworcu .Moze byc u mnie na tymczasie 3-4 dni.Bedzie wiecej czasu na zoorganizowanie transportu do Krakowa.
Czy ktos z piszacych wie cos wiecej o jamnisiu.Czy jest zdrowy??? oprócz tego ze jest dramatycznie chudy i nieszczesliwy.Czy nadal jest w schronie ???i czy jest do wydania.????

Posted

Piszę w imieniu Marty bo ona teraz nie może. Jamnik jest do wydania, ona go może odebrać, ale musi podać jakiś namiar, gdzie idzie. Marta ostatnio wyadoptowała już stamtąd kilka psów i żeby nie było, że je zabiera nie wiadomo gdzie. Zwłaszcza, że kierownik schroniska nie jest chętny do jakiejkolwiek współpracy. Jamniś jest tam około 3 miesięcy, na początku wyglądał bardzo dobrze, ale on nie potrafi walczyć o jedzenie, a w kojcu jest prawdopodobnie z psem, który wyjada jego porcje. A zresztą, nie ma co opowiadać jak tam psy są karmione, to już nie pierwsza taka zagłodzona psina. Co do chorób nie chcę się wypowiadać, to już może sama Marta będzie mogła się dowiedzieć. Marta jest w Warszawie w weekendy.

Posted

z Warszawy do Krakowa często jeżdzi Ela i Krzyś, czyli Ela :)
Tylko sluchajcie, czxy ten dom w Krakowie to pewien? Zeby nie robić rewolucji,a okaze sie, ze to patykiem na wodzie pisane...

Posted

martasuwałki napisał(a):
Trzeba pisać!!!! Bo to, co piszą urzrędasy, a warunki panujące w schronisku - to jak niebo i ziemia!!!!
to nie jest żadna realna pomoc, tylko "papierki"!!!!! Jedyną dobrą rzeczą są chipy, ale co z nich, jeśli nikt nie sprawdza, nawet w weterynarii i w tym schronisku.... Szkoda gadać!!!!

Marta ale to chyba chciałaś dać na wątek suwalski...:p a tutaj o jamnisiu;)

Posted

Dziewczyny! mam rozumiec,że jamnik jedzie do Warszawy na tymczas. Ja mam na tymczasie szczeniaka z schroniska,ale moge ubłagac koleżankę aby sie zlitowała. Ja mieszkam w okolicy Elbląga.Czy któraś z was nie może go juz wziąśc do domu a my bedziemy myślec.

Posted

Wreszcie tu trafiłam:)

Jamniczek -bieda... kochaniutki nasz Janek.Ok 2 lat, naprawde kochany...
Hmm,... co by tu robić:roll: Mówicie- w Wa-wie na tymczas?? SUPER!! trzeba go bedzie wyciągnąć najpeirw tego psiego koszmaru:-(
Marta napewno by go dowiozła- ale musi byc pewny domek i namiary na kogoś , marta dobre mówi... Ten cały dyrektor nie chce juz nas tam widziec.Ale trzeba go wyciągnac.
POMOCY!!

Posted

Tak właśnie!!! Mam pomysł- jak bedie ten tymczas w Wawie to my jak go bedziemy abierac to go zasczepimy,odrobaczymy i wykąpiemy ale potrebne będa pieniążki:)
tą skarpetą na AFN dobry pomysł:)

Posted

Jestem najbliżej Was i moge dać Jankowi tymczas i opiekę.Przemyślcie sprawę i zróbcie tak ,aby pies jak najszybciej wyszedl ze schronu. Takie pisanie to psu na budę ,trzeba dzialac.!

Posted

Emdziolek, nie mozliwe, dyrektor nie chce Was tam już widzieć?! znudzili mu się wolontariusze?!
a Janka wyciagajcie, Basia to dobry domek!

Posted

On nigdy nie chciał nas tam widziec, i niegdy nie bedzie tego chciał.On nie chce widziec tam ludzi którzy chcą jakos pomóc, którzy zainteresowali sie tym co tam sie dzieje :/ no niestety taki jest nasz pan ,,dyrektor" :shake:

Posted

Ważne żeby Jamnisiowi szybko pomóc, działajcie dziewczyny. Skoro Basia może pomóc, a wiemy wszyscy że ma Wieeeelkie serce dla jamniorków...:loveu: