Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piszcie komu jeszcze nie podalam nr konta ,bo sie pogubiłam ? O demnie do Giżycka jest 300 km koszt paliwa 100 zl. Ktos mi wspominal ,ze moze psa dowieść. Jezeli ma sie męczyc autobusm to ja dojade do Suwałk i to zwiększy koszty,myśle ,że to nastepne 200 km. Tak naprawde wolałabym aby mi ktos go dowóżł do Giżycka.W sobote po południu mam imprezę rodzinną i nie chciąlabym sie spóznić.Czy w Suwałkach znajdzie sie jakaś osoba,ktora dowiezie Janka do Gizycka.? z wolamtariuszami z Suwałk jest trochę trudna sprawa.To są niepelnoletni oddani sprawie ludzie , nie dysponują samochodami i są na utrzymaniu rodziców.
Czy ktos moze mi sprawdzic ile jest km z Elblaga do Suwalk ?

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z mapy Polski samochodowej:
Elbląg-Pasłęk 23 km, -do Ornety 33 km, Do Lidzbarka 37, do Bisztynka 27 km, do Reszla 18 km, do Kętrzyna 19 km, do Gizycka 32 km, do Olecka 88 km i Olecko-Suwałki 70 km. Razem 357, ale sprawdź, liczę bez kalkulatora.

Posted

Ja sprawdzałam na mapie gdzie są podane km. tam z EBląga do Giżycka jest podane 188 km.ale ja mieszkam przed Elblągiem i 50 km. odejmuje.Według mnie w obie strony jast 300km.tylko nie wiem ile jest z Gizycka do Suwałk w obie str.Nie widzę jakoś chetnych na dowiezienie Janka do Giżycka ! i chyba musze liczyc na siebie.

Posted

basia0607 napisał(a):
Ja sprawdzałam na mapie gdzie są podane km. tam z EBląga do Giżycka jest podane 188 km.ale ja mieszkam przed Elblągiem i 50 km. odejmuje.Według mnie w obie strony jast 300km.tylko nie wiem ile jest z Gizycka do Suwałk w obie str.Nie widzę jakoś chetnych na dowiezienie Janka do Giżycka ! i chyba musze liczyc na siebie.

Basiu, z Suwałk do Giżycka jest 100 km.
Ja w piątek juz wyjeżdżam do W-wy...

Posted

a czy w razie czego- w sobote tam czynny jest schron, czy basia bedzie miala jak odebrac psa? czy moze ktos wczesnijj wykupiłby go, a Basia zabralaby juz psiaka od kogos?

Posted

Tak my napewno przyjeżdzamy.Mialam nadzieję ,ze ktoś dzisiaj pójdzie i sprawdzi czy tam Janek jeszcze jest. Wiecie jak to w schroniskach bywa. Martwi mnie to. Co do km.po co tu gdybac w samochodzie mam licznik ,spiszę kilometry i póżniej podam.Na pewno będziemy jechac najodpowiedniejsza trasą. Wyjedziemy wcześniej aby szybko wrócić ! Jadę ja ,Iwona i mój TZ.

Posted

Byłam w schronisku , Janek cały czast tam jest ale w coraz gorszym stanie...:( on juz nawet nie ma siły walczyc o to jedzenie:( ja go karmiłam z ręki, przy okazji inne psy mi ją troche pogryzły ale to drobny szczegół:razz:
Janek bardzo chudziutki, ma rozwalone uszko, pogryzione łapki, leci mu ropka z lewego oczka:( bidulek..
Niestety- fotki zostały na komputerze Ewy więc jak wróci to napewno je wstawi( bo teraz nie ma jej w domu).

Dziewczyny przyjedźcie na 100% ja juz popytam czy ktos weźmie go na noc ja jednak niestety nie moge moja mama sie boi bo ja mam amstaffke która nie toletuje innych psów, więc bierze ją dyga i nie chce zeby przez niedopilnowanie psy sie pogryzły:-( Taka prawda no niestety , Vega napawno by go nie polubiła- z wszytskich psów które zna lubi tylko dwa amstaffy:roll: Taka rasa...:shake:

Popytam jutro w szkole- moze ktoś weźmie chudziaka na noc.:lol: a jak nie to jutro zadzwonie do schroniska zeby był ten dyrektor w sobote i ma mi psa w sobote wydac bo jak nie to... :mad: :angryy: bedzie z nim źle :lol: ;)

No to tyle- Pozdrawiam!!;)

Posted

PIESEK BĘDZIE MIAŁ GDZIE PRZENOCOWAĆ Z PIĄTKU NA SOBOTE!! :multi:

Weźmie go moja pani od biologii:) Jezeli dziewczyny zdecydją się tez na Skye terreika to pani od biologii przenocuje dwa psiaki:D:D Zaje.. fajnie:lol: :lol:

Posted

[quote name='emdziolek']PIESEK BĘDZIE MIAŁ GDZIE PRZENOCOWAĆ Z PIĄTKU NA SOBOTE!! :multi:

Weźmie go moja pani od biologii:) Jezeli dziewczyny zdecydją się tez na Skye terreika to pani od biologii przenocuje dwa psiaki:D:D Zaje.. fajnie:lol: :lol:

Ukłony i serdeczne podziękowania dla wspaniałej Pani o dobrym sercu !!!!! :loveu:
:multi: :multi: :multi: :loveu: :lol:

wiecie co? wierzę w ludzi...jak każdy miewam załamania...ale dobrych ludzi jest cała masa i musimy o tym pamiętać :loveu: