ARKA Posted March 22, 2007 Author Posted March 22, 2007 [quote name='mar.gajko']Ja odnosze wrażanie, że p. Elzbieta jest zachwycona tym wszytskim; że nie jest sama i ma zajęcie i pomaga i on taki grzeczny, wprawdzie troszkę narzeka na to wstawanie, ale tak bez przkonania; i już że wszyscy ją zaczepiają i zachwycają sie Nortonkiem. A do p. Eli ja dzwonie codziennie, albo ona do mnie, więc an brak kontaktów narzekać nie możemy :). No mar.gajko wybor "dt";) trafienie w 10:loveu: zagraj w totka!!:p Quote
mar.gajko Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 W totka gram, czasami, ale bez znaczących efektów. Wyniki krwi przedyskutowane. Leukocytami mamy się na razie nei przejmować, bo i oko i ucho i ząb. Na razie pies musi być kroplony i maściowany odkarmiony i zlikwidowany ten łojotok. Odrobaczony. Potem będziemy powtarzać badanie morfologiczne i sparwdzimy, i jak się da będziemy chyba usuwać tego zęba na wziewnej. Może przedtym EKG żeby serducho sprawdzić, bo pan Nortonek II starszawy jest. Więc zalecenia karmionko, przytulanko i uszu i oczek pilnować. Quote
Agata69 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='kama_i_ja']Nie wiem dokładnie w czym tkwi twój problem, ale z cała stanowczością (choćby i dla rozrywki;)) mogę polecić do poczytania wątek Swan i jej Lusi. O oswajaniu zdziczałego zwierzątka... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21429&highlight=swam przepraszam że nie odpowiadam od razu, ale dostęp do komputera mam z doskoku, bo albo moje starsze dziecko okupuje albo młodsze siedzi na głowie. Myszka jest u nas 2 lata i do tej pory nie była jeszcze na normalnym spacerze, najdalej dobiega do bramy i z podkulonym ogonem wraca. Siku odbywa się tak, że czasem robimy kilka podejść żeby chciała w ogóle wyjść z domu. Jeśli ją przetrzymam to robi taki jazgot że słychać ją na całym osiedlu. Jest straszną histeryczką, sąsiadka spytała mnie dlaczego ją bijemy. Ona z byle powodu tak przraźliwie ujada jakbyśmy ją obdzierali ze skóry. To szczekanie to problem bo mieszkamy w bloku - jak Mysza bierze górne c to budzi dzieci w sąsiednich blokach. Zdarza jej się ugryżć tak obcych ludzi (kiedy są na jej terytorium) jak i domowników. Ugryzła w usta moją 1,5 roczną córkę , bo ta nachyliła się do niej a mysza właśnie pilnowała mojego papcia. Poza tym boi się wszystkiego; ludzi, zwierząt, w tym kotów, balona, parasola, deszczu (śnieg kocha), i jeszcze setki rzeczy. czasami wpada w depresję, wchodzi w najdalszy kąt i się trzęsie. Na początku bywało że nie wychodziła spod wanny 3 dni. ITd, itd.... Bardzo chciałabym wziąć drugiego psa ale muszę najpierw dojść do ładu z jednym. Może znalazł by się jakiś znawca tematu, bo nasz miejscowy jak wyżej. Bardzo się cieszę że Norton ma się dobrze - mimo całego piekła które przeżył potwierdza fakt że życie ponad wszystko, nawet gdy wydaje się że nie ma nadziei. pozdrawiam Quote
Agata69 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Arka, martwie się o Ligolka, tam u niego straszna cisza.... Quote
ARKA Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 ;) bez przesady z ta cisza. mar.gajko ma tez rozne inne psiaki na glowie wiec czasu zawiele nie ma. Quote
dziuba Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Dziewczyny kochane czytam i sie nacieszyc nie moge! Co do zbiegow okolicznosci - po pierwszych "publikacjach" psiakow z Ligoty jedna z dogomaniaczek napisala, ze pamieta jednego z nich - blakal sie po ulicach Lubina. Mial nawet zalozony watek na dogo. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31627 Psiak z czasow "Lubinskich": I po kilkumiesiecznej kuracji w sanatorium Nowa Ligota Ale zeby nie bylo tak ponuro -- pierwszy dzien w nowym domu :) Mam kontakt z wlascicielami, psiak odzyl, wariuje i dokazuje :) wiec moze i oczka juz troche weselsze :) Quote
Agata69 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Mam kontakt z wlascicielami, psiak odzyl, wariuje i dokazuje :) wiec moze i oczka juz troche weselsze :)[/quote] Dziuba, ty zdaje się jesteś najbliżej psiaków które są jeszcze w Ligocie. Wiesz co się dzieje z pieskiem nr A8 (pies któremu jest juz wszystko jedno)? pozdrawiam bardzo serdecznie Quote
Agata69 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 ARKA napisał(a):;) bez przesady z ta cisza. mar.gajko ma tez rozne inne psiaki na glowie wiec czasu zawiele nie ma. Chyba się nie zrozumiałyśmy. Nie chodzi mi o Nortona ale o Ligola który jest w W-wie, a przyjechał zdaje się z Malinką czy inną bidą. Pytam jako osobę kompetentną, ale może źle kojarzę osoby. Na wątku Ligolka cisza, mało kto tam zagląda. Pozdrawiam Quote
dziuba Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Agata ten pies jest rowniez - podobnie jak Norton - jednym z "salonowcow". Te psiaki z wlasnej woli siedza w pokoju, w ktorym byly wczesniej zamkniete. Mimo otwartych drzwi rzadko wychodza na zewnatrz, tam spia, jedza i zalatwiaja sie. Na poczatku byly bardzo zdziczale, nie mialy kontaktu z ludzmi. Powoli sie socjalizuja, ale nie wszystkie robia postepy. Przyjrze sie dzisiaj temu psiakowi dokladniej, moze odzyskal troche wigoru. Zdjecie pochodzi sprzed 2 m-cy. Quote
Agata69 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 dziuba napisał(a):Agata ten pies jest rowniez - podobnie jak Norton - jednym z "salonowcow". Te psiaki z wlasnej woli siedza w pokoju, w ktorym byly wczesniej zamkniete. Mimo otwartych drzwi rzadko wychodza na zewnatrz, tam spia, jedza i zalatwiaja sie. Na poczatku byly bardzo zdziczale, nie mialy kontaktu z ludzmi. Powoli sie socjalizuja, ale nie wszystkie robia postepy. Przyjrze sie dzisiaj temu psiakowi dokladniej, moze odzyskal troche wigoru. Zdjecie pochodzi sprzed 2 m-cy. dzięki, daj znać co z nim. On tak patrzy aż płakać się chce. Może potrzebujecie kilka kocy, mogą wysłać ale muszę wiedzieć gzdzie. Quote
ARKA Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 :mad: :mad: :mad: no a gdzie wielbicielki Nortonka sie podzialy;) Quote
ARKA Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 czy Norton juz plywa w wannie? On podobno lubil pływac!:p Quote
Agata69 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 pozdrowienia dla p. Eli i Nortona. Mar.Gajko gratuluję kolejnych sukcesów! Quote
niufa Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Przelałam dla Nortonka 100zł na konto krakowskiego Amicusa. Przepraszam, ze tak późno, ale miałam pewne problemy (z wysłaniem przelewu), które dzieki mar.gajko zostały rozwiązane.:lol: Quote
mar.gajko Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Doszło 100 zł :) to Niufa od Ciebie zapewne, tylko tu mam nick a tam poważne imię i nazwisko. Norti dziękuję bardzo. A.... dzisiaj widziałam chłopczyka, bo byliśmy u weterynarza; z P. Elą bo Nortonek poki****e. Uspokajam to nic poważnego, myślę, iz te kąpiele mu troszeczkę, hmmmmm, zaszkodziły i chłopak kataru dostał. Oczka JUŻ są lepsze i nie wiem czy to możliwe, ale zaczyna mu sierstka wyrastać pod oczkami, gdzie było takie łyse czerwone; dredy i kołtuny powycinane; trochę strzępiasty jest chłopiec ale zmiana jest OGROMNA w sumie wygląda jak normalny pies; sierstka tylko trochę matowa jeszcze, musimy sią porządnie odżywić jeszcze jakiś czas. Jutro, pojutrze będa wymazy z oczu i uszu i wtedy sią zastanowimy nad dalszym leczeniem. Nortonek jest cudny. Zostałąm wylizana po twarzy i poprzytulaliśmy się sobie. U lekarz był grzeczny może dlatego, że w sumie nic mu nie robił "złego". Quote
mar.gajko Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 ARKA napisał(a):czy Norton juz plywa w wannie? On podobno lubil pływac!:p Arko on jakoś niecierpi wanny, wyskakuje z niej jak z procy. Znosi brodzik i mycie łapek w miskach. Może lubi "otwartą" wodę; ale na starszego Pana to za wcześnie na kapiele w rzeczkach. Zimno jeszcze jest. Quote
niufa Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 mar.gajko napisał(a):A.... dzisiaj widziałam chłopczyka, bo byliśmy u weterynarza; z P. Elą bo Nortonek poki****e. Uspokajam to nic poważnego, myślę, iz te kąpiele mu troszeczkę, hmmmmm, zaszkodziły i chłopak kataru dostał. Co ja przez te ****się nazastanawiałam co robi Nortonek to moje.:diabloti: :diabloti: Czy to był test na inteligencję, czy sprawdzian ze znajomości przebiegu kataru.:evil_lol: :evil_lol: Quote
mar.gajko Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 niufa napisał(a):Co ja przez te ****się nazastanawiałam co robi Nortonek to moje.:diabloti: :diabloti: Czy to był test na inteligencję, czy sprawdzian ze znajomości przebiegu kataru.:evil_lol: :evil_lol: To DOGO robi taką cenzurę. I kasuje takie zestawy literek co im sie wydaje hmmmmm, obraźliwe i czasami takie śmiesznoty wychodzą:evil_lol: Quote
ARKA Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 niufa napisał(a):Co ja przez te ****się nazastanawiałam co robi Nortonek to moje.:diabloti: :diabloti: Czy to był test na inteligencję, czy sprawdzian ze znajomości przebiegu kataru.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja tez sie przez sekunde zastanawialam co mar.gajko chce nam przekazac i szybko sobie uswiadomilam ze system wycina automatycznie, wyrazy nie tylko niecezuralne ale i takie co w sobie zawieraja je tez:roll: a kto by sie domyslil, ze w kichaniu moze byc cos....nie tak;) Quote
dziuba Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 A ja nie wierze w to wszystko.... nie wierze, poki nie zobacze :evil_lol: Czy zobaczymy fotaski z Nortonowej przemiany? :loveu: Quote
mar.gajko Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Jestem umówiona z p. Elżbietą jeszcze w tym tygodniu, jak będą wyniki z wymazów z oczek i uszu; jak jeszcze uda mi się pożyczyć aparat fotograficzny, to zrobię kilka zdjętek; to że sierstak juz w lepszym stanie to jakby zrozumiałe, ale te oczka naprawdę "robią wrażenie", że tak szybko się poprawiły, bo na te czerwone łysiny i gęstawą ropę to z lekkim przerażeniem patrzyłam, że to jakieś już bakteryjne może być i tak łatwo nie będzie. Quote
Paola06 Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Co dobrego u Nortonka??? Będą jakieś zdjęcia?? Quote
Agata69 Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Wysyłam 6o zł dla naszego podopiecznego, mam nadzieję że razem z panią mają się dobrze. Życzę wszystkim wesolych Świat. Jesteście naprawdę fantastyczni, robicie kawał dobrej roboty. Pozdrawiam Agata z dziećmi. Quote
Recommended Posts