Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapewne niewielu psow z Ligoty jest znana historia, w jaki sposob trafiły do tego piekła w Ligocie. Nortona przybycie tam, do piekła, udało sie ustalic-byl na zdjeciach na starej stronie www.

Norton nie moze sie odnalezc w schronisku, nie potrafi walczyć o pokazanie siebie, ze jest, ze ma ciagle marzenia o domu, ze ciagle je ma.

Moze grzecznie czeka, jak kazde wierne psisko, ze jego pani po niego wroci. Czy zdaje sobie sprawe z tego, ze jego pani 'połozyla juz na nim krzyż, krzyż ligocki', nie sadzę:-(
Norton tam marnieje, z dnia na dzien, wyglada tragicznie a byl tak wesolym, pogodnym psem.

Znajdzmy mu dom, prosze!

A to o Nortonie ze starej strony www

"Pies w wieku 6 lat. Właściciel wyjeżdżając z Polski chciał go uśpić. Jest bardzo łagodny, lubi towarzystwo dzieci, potrzebuje dużo ruchu. Uwielbia zabawy w wodzie i jazdę samochodem. Doskonale czułby się w domu z ogrodem"

Tak wyglada obecnie:-( :-( :-(

A tak, zaraz chyba po przybyciu do ligockiego piekla-jeszcze nie wiedzial co go czeka.:-( :-( :-(

Wpłaty na pomoc dla Nortonka, tu:

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

NIP 7412025929

KRS 0000264523

numer konta

78213000042001038801430001

dla przelewów zagranicznych

nr konta dla przelewów z zagranicy
BIC/SWIFT
INGBPLPW

IBAN PL78213000042001038801430001
opłata za przewalutowanie 40zl :/

Z dopiskiem: "NORTON z Ligoty'

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże jaki biedaczek. Czy wiesz może jakiej jest mniej wiecej wielkości? Ze zdjęc trudno ocenic, a to dość istotne przy szukaniu chocby tymczasu.

Posted

ARKA napisał(a):
:-( i znow nikt nie widzi Nortona:-(

Myślę, że do podjecia działań potrzeba jednak wiecej danych o psiaku.

Nie moge przestac o nim mysleć.:-( :-(

Posted

niufa ale chodzi Ci o jego wielkosc czy stan zdrowia? Jak pojdzie na przeglad do jakiegos lekarza to wtedy mozna cos powiedziec a tak nic:-(
Nalezy sie liczyc z tym ze moze miec jakąs chorobe skory ale moze resztki grubego futra go ochronia-nie wyglada aby mial wylysienia jakies, napewno pchly i robale ma.:-(

O wielkosc sie dowiemy-to nie ma sprawy.

Posted

ARKA napisał(a):
niufa ale chodzi Ci o jego wielkosc czy stan zdrowia? Jak pojdzie na przeglad do jakiegos lekarza to wtedy mozna cos powiedziec a tak nic:-(
Nalezy sie liczyc z tym ze moze miec jakąs chorobe skory ale moze resztki grubego futra go ochronia-nie wyglada aby mial wylysienia jakies, napewno pchly i robale ma.:-(

O wielkosc sie dowiemy-to nie ma sprawy.

Na razie chodzi mi o wielkość.
Wiadomo, ze jak pochodzi z tego piekła jakim jest Ligota, to pchły i robale na 100% i grzyb na 90%.:angryy: Nie mam złudzeń co o tego, ale aby próbowac mu pomóc prawdopodobnie trzeba się liczyć z koniecznością ogolenia go do łysego a to z kolei wyklucza np. stały pobyt w kojcu na dworze. Dlatego tak dopytuje o jego gabaryty.

Posted

Czy mozna przeslac jakies pieniadze dla Nortona, ale tylko dla niego.
Inaczej nie moge pomoc:-(
Wzielabym jakas ligocka bide na tymczas, ale nie mam warunkow. Mam zadziornego psa ktory sam siedzi w domu, gdy pracuje.

Nortonku, moze ktos cie dostrzeze. Jestes taki sliczny

Posted

Iv napisał(a):
Czy mozna przeslac jakies pieniadze dla Nortona, ale tylko dla niego.
Inaczej nie moge pomoc:-(
Wzielabym jakas ligocka bide na tymczas, ale nie mam warunkow. Mam zadziornego psa ktory sam siedzi w domu, gdy pracuje.

Nortonku, moze ktos cie dostrzeze. Jestes taki sliczny

Iv mozesz na konto AFN z dopiskiem "Norton z Ligoty'. Moze to bedzie dobry początek dla Nortonka!:loveu:

Posted

ice_t napisał(a):
więcej danych poprosimy i zaczynamy szukac jakiegos domeczku bo psinek jest sliczny i widać że tęskni za człowiekiem

Ja nie ma wiecej danych. Poniewaz Cisex-wstawil nam tu wiecej Nortona zdjec wiec wyslalam mu pw. Czekamy.:placz:

Posted

[quote name='ARKA']juz w desperacji nauczylam sie banerek wstawiac!:loveu:

Nortona tez umiescilysmy na allegro
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=172196424
Może lepiej byłoby najpierw zamienic tę aukcję na aukcję ze zbiórką pieniędzy np za sprzedaż zdjęć psa ? Te zdjęcia robią wrażenie i jak ktoś pierwszy raz je zobaczy, to może spontanicznie wpłaci pieniadze. A z domkiem to chyba bedzie trudniej....