Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anna11']Może lepiej byłoby najpierw zamienic tę aukcję na aukcję ze zbiórką pieniędzy np za sprzedaż zdjęć psa ? Te zdjęcia robią wrażenie i jak ktoś pierwszy raz je zobaczy, to może spontanicznie wpłaci pieniadze. A z domkiem to chyba bedzie trudniej....

Trzeba miec wiare-na kazdego psa, czeka, gdzies, jego człowiek, napewno. O wielkim sercu, dobry człowiek. Nortonka tez gdzies napewno istnieje, jest.:lol: Wiara umiera ostatnia......

A o akcje zapytam to nie ja wystawiam.

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ARKA napisał(a):
Trzeba miec wiare-na kazdego psa, czeka, gdzies, jego człowiek, napewno. O wielkim sercu, dobry człowiek. Nortonka tez gdzies napewno istnieje, jest.:lol: Wiara umiera ostatnia......

A o akcje zapytam to nie ja wystawiam.

Nie chodzilo mi o to, ze Norton nie ma szans na dom, ale o to, że na początku są większe szanse na zebranie pieniedzy i dobrze byłoby to wykorzystać.

Posted

Norton jest średniej wielkości sięga mi do kolana. Ma kołtuny i zaropiałe oko. Czy ma jakąś chorobe skóry to trudno powiedzieć napewno jest chudziutki.

A to dzisiejsze zdjecia:

Posted

[quote name='Cisex']Norton jest średniej wielkości sięga mi do kolana. Ma kołtuny i zaropiałe oko. Czy ma jakąś chorobe skóry to trudno powiedzieć napewno jest chudziutki.

A to dzisiejsze zdjecia:

Jeśli piszesz,ze jest chudziutki to prawdopodobnie jest jak szkielet.:-(
Po kudłatych psiakach nie widać tak bardzo chudości, nawet jak są na skraju zagłodzenia.:placz:
Popytam jutro o dom tymczasowy dla biedaka.

Posted

:-( tak patrze na to miejsce gdzie te psiaki sa i to wyglada gorzej jak chlew. Czy nie ma tam jakis kocy, szmat zeby te wyra powykladac czyms w miare czystym?

Czy tych pracownikow tam ktos nadzoruje czy tak sobie sami rzadzą?:shake: :mad:
Tak, najgorsze jest to ze wychudzenie jest skrzetnie skryte pod gruba siercią Nortonka:placz:

Posted

dobrze, że Norton ma banerek, to przyciągnie wielu ludzi
(lupe jesteś wszędzie tam gdzie najbardziej Cię potrzebują)
błagamy o dom tymczasowy dla Nortona
a może napiszcie do Pajuni, może udałoby się go wyadoptować do Niemiec?

Posted

chcialabym rowniez przylaczyc sie do akcji ratowania Nortona, postaram sie zalozyc mu bazarek jak rowniez wplacic 50 zl. dla niego ale przecierz na dzien dzisiejszy on jest jeszcze w tym ligockim chlewie, to w jaki sposob mam zaznaczyc na przekazie dla AFN ze jest to dla Nortona.
prosze o dokladniejsze informacje na PW.

Posted

Napisałm do Pani, która zgodziła się brać od nas na tymczasy psy, ale głównie pudelki, bo takieog psa miała. Jeżeli się zgodzi na przyjecie Nortonka na leczenie, i odpięlęgnowanie to natychmiast napisze i tzeba będzie przywiźć do Krakowa. Mysłę, że jutro będę wiedzieć.

Posted

W samej Ligocie zostało racze 130, może 140 psów. Ewidencja z 21.02 zawiera 156 pozycji, kilkanaście z adnotacjami że już zostały zabrane. Od tamtego czasu także liczba się zmniejszyła. Ale jest jeszcze Ligota 2 :-(
webhost.ligota.pl

Posted

:-( :-( :-( zgadza sie, tam jest w Ligocie jeszcze tyle psich nieszcześć.:placz:

Moze trzeba na jakis forach lokalnych zrobic apele ze potrzebna pomoc wolotariacka-prace porzadkowe.

Kto teraz zarzadza tym schroniskiem, czy cos wiadomo?

Aby chociazby wyrzucic z tych pomieszczen te zasikane, zagrzybione kanapy, wymyc co sie da i nawet slome tam, jako legowiska, pozlozyc i ja zmieniac co pare dni. A te prycze, zasyfione dla psow, z obozu zaglady, poprostu spalic.

Moze jednak trzeba pojedyncze psiaki-co widac,ze zdjec, ze umieraja na stojaco, z powodu totalnego zagubienia,bezradonisci, stresu, pokazywac, zakladac im watki.
taki ogorm nieszczescia psiego jest niewyobrazalny, dolujacy ale moze pomalu, po jednym psiaku, jakos damy rade. Musimy. Bez nas one umrą:-( :-(
Dzieki mar.gajko