Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 522
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeju, jakie polowania? Gruzja podeszła do miski postawionej pod oknem, troszkę ujadła, po czym wzieła miskę w zęby i uciekła z nią w pole. I tam ją rano Ci Państwo znaleźli. Byli bardzo zdziwieni. Ale jak obejrzeli film z kamery... A wiecie dlaczego troszkę zjadła? Bo miska byłaby za ciężka.....W sensie to plastikowa miska i takiej z pełnym jedzeniem nie dałoby się przenieść. Ja nie mam słów na tego psa. On mnie wykończy. Ona jest za mądra i za dzika

Posted

[quote name='Zofija']Jeju, jakie polowania? Gruzja podeszła do miski postawionej pod oknem, troszkę ujadła, po czym wzieła miskę w zęby i uciekła z nią w pole. I tam ją rano Ci Państwo znaleźli. Byli bardzo zdziwieni. Ale jak obejrzeli film z kamery... A wiecie dlaczego troszkę zjadła? Bo miska byłaby za ciężka.....W sensie to plastikowa miska i takiej z pełnym jedzeniem nie dałoby się przenieść. Ja nie mam słów na tego psa. On mnie wykończy. Ona jest za mądra i za dzika[/QUOTE]

Cześć, ja miałam na myśli regularne polowanie myśliwskie, nie to na Gruzję:cool3:, tyko żeby przypadkiem idiota myśliwy jakiś jej nie odstrzelił. albo i inny nadgorliwiec z bronią ( case berneńczyka, głośno było o tym).tego się boję. A Gruzja jest cwana...

Posted

[quote name='Malgoska']Mądra psina. Ale jesr. Ma co jeść i jest pod kontrolą. Uda się. Tylko potrzeba czasu. A Ci Państwo nie chcą takiej mądrej suni???[/QUOTE]
Oni mają cuuuuuuuuudną oneczkę Efinkę. Przeurocza. Już ją oczywiście wygłaskałam i wycałowałam. Taki słodki pychol. Nic nie wspominali, że chcą Gruzję:). Zadzwonię dzisiaj. Czy znowu wyniosła miskę, czy raczyła zjeść na miejscu

Posted

dobrze, że trafiła na ludzi którzy są w porządku
i rozumieją o co chodzi

najbardziej sie bałam, że jakies oszołomy będą ją przeganiac, bo podchodzi pod płot i np: "się patrzy"
albo 'macha ogonem i rozprasza ich psa"
czy inne farmazony

wierzę, że w końcu się uda
fajnie by było jakby wcześniej niz później ale ważne ze wogole !

Posted

[quote name='Malgoska']Dobrze, że na nich trafiła.
A czy pieski miały się okazję poznac?[/QUOTE]

chyba nie, ale Efi lubi wszystkich i ludzi i inne pieski. Bardzo towarzyski i wesoły psiur

Posted

[quote name='3 x']dobrze, że trafiła na ludzi którzy są w porządku
i rozumieją o co chodzi

najbardziej sie bałam, że jakies oszołomy będą ją przeganiac, bo podchodzi pod płot i np: "się patrzy"
albo 'macha ogonem i rozprasza ich psa"
czy inne farmazony

wierzę, że w końcu się uda
fajnie by było jakby wcześniej niz później ale ważne ze wogole ![/QUOTE]

ja, aż nie wierzę, ze Ci ludzie są tacy...

Posted

[quote name='Echinacea']Cześć, ja miałam na myśli regularne polowanie myśliwskie, nie to na Gruzję:cool3:, tyko żeby przypadkiem idiota myśliwy jakiś jej nie odstrzelił. albo i inny nadgorliwiec z bronią ( case berneńczyka, głośno było o tym).tego się boję. A Gruzja jest cwana...[/QUOTE]

Nie odstrzeli,rozmawiałam z myśliwym i mają zakaz strzelania do psów.

Posted

Gruzja podeszła już pod same drzwi ( to daleko od furtki). I co? Podjadła, miseczka w pychol i truchtem na trawę...:). Jak mi podpowiedziała stwz, we wtorek/środę- Pani da duuużą porcję mokrej karmy i będzie próbowała zamknąć furtkę. No i już nic więcej nie piszę. Jestem umówiona z wszystkimi. Zobaczymy. Póki , co miski są stawiane pod drzwiami. Aha-cwaniara jeszcze wraca po drugą miskę z suchą karmą:)

Posted

[quote name='Zofija']Gruzja podeszła już pod same drzwi ( to daleko od furtki). I co? Podjadła, miseczka w pychol i truchtem na trawę...:). Jak mi podpowiedziała stwz, we wtorek/środę- Pani da duuużą porcję mokrej karmy i będzie próbowała zamknąć furtkę. No i już nic więcej nie piszę. Jestem umówiona z wszystkimi. Zobaczymy. Póki , co miski są stawiane pod drzwiami. Aha-cwaniara jeszcze wraca po drugą miskę z suchą karmą:)[/QUOTE]
Wraca po drugą miskę:cool3::lol:cwana sunia. bardzo się cieszę, że ci państwo tacy pomocni i kochani!

Posted

[quote name='Echinacea']Wraca po drugą miskę:cool3::lol:cwana sunia. bardzo się cieszę, że ci państwo tacy pomocni i kochani![/QUOTE]

ja też. Przecież wiemy jak różnie reagują ludzie na psy...

Posted

[quote name='Zofija']Gruzja podeszła już pod same drzwi ( to daleko od furtki). I co? Podjadła, miseczka w pychol i truchtem na trawę...:). Jak mi podpowiedziała stwz, we wtorek/środę- Pani da duuużą porcję mokrej karmy i będzie próbowała zamknąć furtkę. No i już nic więcej nie piszę. Jestem umówiona z wszystkimi. Zobaczymy. Póki , co miski są stawiane pod drzwiami. Aha-cwaniara jeszcze wraca po drugą miskę z suchą karmą:)[/QUOTE]

no to trzymamy kciuki :) spryciula jedna :)

Posted

Gruzja jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jej właściciele ją złapali.... jest w kojcu i na razie nie będzie wypuszczana!Pojadę tam. Nie będzie wypuszczana. Tylko spacery na smyczy!