Jolusia Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Wspaniale, że Gruzja wreszcie dała się złapać. Mam nadzieję, że Państwo teraz dopilnują, żeby sytuacja się nie powtórzyła... Quote
figa33 Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 cudowna wiadomość :loveu: bardzo się cieszę :loveu: Quote
Zofija Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 Nie jestem żadnym specjalistą, ale moim skromnym zdaniem ona jest po prostu dzika. Jej kontakt z człowiekiem musiał być znikomy. Dziki miot? Gruzję jak się okazało Państwo gonili chyba z 2 kilometry, i na koniec Pan Sylwester prawie skoczył na nią:), a ona prawie go dwa razy ugryzła. Za to teraz to jest jej "Pan". Jak rozmawiałam z ludźmi, którzy ją żywili podczas jej eskapady, to kiedy nikogo nie było , to Gruzia tarzała się w trawie na pleckach, radosna jak skowronek. Ona tylko na człowieka tak reaguje, jak dziki zwierz. Quote
Zofija Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 i jeszcze jedno z maczo menem: Quote
bela51 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 A to strachulec, przyklejona całkiem do ziemi.:lol: Zosiu, czy ona ma tam jakies psie towarzystwo ? Quote
Becia66 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 mogła być psem kojcowym z człowiekiem tylko do karmienia więc i socjalizacja kiepska. Quote
Zofija Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 [quote name='bela51']A to strachulec, przyklejona całkiem do ziemi.:lol: Zosiu, czy ona ma tam jakies psie towarzystwo ?[/QUOTE] Belu -nie ma. A to by było idealne. Mały, wesoły pies. Który by ją nauczył. Ona ...Hm...Ja już rozumiem dlaczego Furciaczek poiwedziała, ze ona nie moze iść do miasta. Moim zdanie, po bezpośrednim kontakcie z Gruzją stwierdzam za Furciaczkiem-ona by padła na serce, w mieście. Quote
Zofija Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 [quote name='Becia66']mogła być psem kojcowym z człowiekiem tylko do karmienia więc i socjalizacja kiepska.[/QUOTE] Wiesz co wątpię. Może się mylę. Moim zdaniem żyła dziko. Quote
Echinacea Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Ojej, no strasznie się boi. Myślę, że żyła dziko..ale Właściciele wykazali się super, naprawdę super, jestem pod wrażeniem :-) Quote
Malgoska Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='Marycha35']Jak Gruzja żyje??? Jakieś postępy?[/QUOTE] też jestem ciekawa............. Quote
Nadziejka Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Odwiedzamy z kciukami i pozdrowieniami:iloveyou::thumbs: Quote
Martika&Aischa Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Straszny z niej strachulec. Zosieńko czy Gruzja jest już po sterylce ? Quote
bela51 Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Jak ta bidula sie odnalazła w kojcu ? Zakosztowala wolnosci i pewnie teraz jej nielekko ? Quote
Zofija Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 Niech jest jej ciężko. Co myśmy przeżyli jak ona sobie tak biegała????;). Gruzja uznaje Pana. Jak Pan przychodzi Gruzja wstaje i podchodzi, daje się spokojnie zapiąć i wychodzą na spacer. Pani nie uznaje. Chociaż Pani przychodzi do niej codziennie. To podczas spaceru na widok Pani Gruzja kładzie się na ziemi.... Sterylizowana będzie. Ale chcemy jeszcze poczekać, żeby się uspokoiła. U Furciaczka było tak,ze Gosię zaczeła uznawać, a jej męża duzo później Quote
Zofija Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 Także takie postępy, ze Pana się nie boi i przy nim chodzi normalnie. Pewnie jest dla niej alfą:) Quote
Martika&Aischa Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Zofija']Także takie postępy, ze Pana się nie boi i przy nim chodzi normalnie. Pewnie jest dla niej alfą:)[/QUOTE] najważniejsze że przy Panu czuje się bezpieczna :) Quote
Marycha35 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 I to są dobre wieści:) No cóż, taka rasa, wszystkich nie uzna;) Quote
Zofija Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 [quote name='Marycha35']I to są dobre wieści:) No cóż, taka rasa, wszystkich nie uzna;)[/QUOTE] tzw. dzika rasa:) Quote
Marycha35 Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 No tak, bo ona w typie kaukaza. Bardzo przytomna uwaga Zosieńko;) Quote
Recommended Posts