supergoga Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Halbino, Twoje życzenia pełne poezji znów mnie wzruszyły. Mam nadzieję, że po tych Świętach ktoś zauważy Melbę. Ja widzę ją stale - spokój, dostojność w ślicznej szacie - to właśnie Melba. Czy dlatego, że nie jest młoda, ma tam siedzieć do końca. Pomóżcie jej znaleźć dom. Quote
basiaap Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Melba, mimo że duża, mogłaby mieszkać w mieszkaniu - jest spokojną, ułożoną panią. Biedna, łagodna psina - kto ją przygarnie? Quote
supergoga Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Dzięki Lupe - takmi zależy na domku dla tej suni. Jest oazą spokoju i takiej jakiejś rezygnacji. Jak na nią patrzę tomam takie wrażenie, że ona już nie walczy o dom, że już straciła nadzieję, że już nie wierzy. Moje wielkie marzenie - pokazać Melbie, że tak nie jest. Że ona też ma szansę na dom i wspaniałego człowieka. Prosze, ona nie jest najmłodsza, wiem, ale jest w dobrej formie, taka piękna, łagodna psinka. Pomóżcie mi poszukać tego domu. Quote
olenka_f Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 kochani wczoraj dostałam wiadomość od osoby zainteresowanej Melunią ale ...... im potrzebny piesio najlepiej labrador dla osoby niewidomej i ja naprawde nie wiem czy Melunia by się nadawała bo już pózniej rasa nie była ważna tylko łagodność ale qrcze dla niewidomej osoby to chyba szkolony piesek jest potrzebny i nie wiem dlaczego ta Pani nie szuka na jakiś szkoleniach Quote
supergoga Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Chociaz marzę o domku dla Melby - to nie sądze, aby 8-letnia sunia bez szkoleń nadawała się dla osoby niewidomej. Jest już za dorosła i wydaje mi się że prędzej młody pies, z którym można pracowac - a najlepiej tak jak piszesz - po przeszkoleniu. Melba jest łagodna, ale to raczej się nie uda. Dzięki wielkie, może cos się jednak ruszy. Quote
olenka_f Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 na właśnie też tak myślę a na próbę to sobie samochód można wziąć a nie Melbunie Quote
supergoga Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Otóż to własnie. Próbę można też sobie na pierścionku sprawdzić ;) . Melbusia jak wyjdzie ze schroniska nie może tam wrócić. Quote
basiaap Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Też uważam, że akurat dla osoby niewidomej chyba najlepszy pies specjalnie przeszkolony. Nie ma co ryzykować ewentualnych kłopotów. Melbutek jest w wieku Pikusi i nawet troche podobny... tylko w przeciwieństwie do Pikusi nie ma dramatycznej historii - a może ma, ale o tym nie wiemy... - toteż zainteresowanie nie bedzie takie jak w tamtym przypadku, wiadomo. Ale wystarczy ta jedna właściwa osoba lub rodzina! Quote
PaulinaT Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 A ja już niedługo poznam Melbę. I bardzo się cieszę a jednej strony i boję z drugiej.... Quote
supergoga Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Paulinko, bój się - zapadnie w serce. Melba to sama słodycz. Zresztą sama jutro zobaczysz. Jutro odwiedzimy psiaki - będą pewnie nowe fotki. Quote
Saksana Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 No wreszcie ta jedna z tych superpsich mam i ciotek się odezwała :evil_lol: Quote
halbina Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Czekamy na fotki i wieści o Melbie, a ona czeka na domek! Quote
PaulinaT Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 supergoga napisał(a):Paulinko, bój się - zapadnie w serce. ty mnie ciotka-goga nie strasz bo nigdzie nie pojade :scared: Quote
supergoga Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 Właśnie zaraz wyruszamy z ciotką Pauliną w odwiedziny do Melbusi i Granda i innych psiaków. Mam tylko nadzieję, że nic nie doszło. Jak zdążymy to fotki zrobimy, choć trochę. Quote
supergoga Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 Moje cudo jest piękne. Była z nami na krótkim spacerku - krótkim, po po drugiej stronie bardzo ruchliwej drogi obserwiował nas kudłaty pies - a ja oczami wyobraxni widziałam jak przebiega do anszych psów przez ta jezdnię i wpada pod auto. Więc spacer sie skrócił. Melba czeka na dom - ciocia Paulina fociła suczysko, więc fotki będą. Ona bardzo prosi o własny dom - jest super łagodnym psem do ludzi, można się w nią wtulać jak w futrzaka - a ona to po prostu lubi. Quote
PaulinaT Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Nic nie doszło. Było czego się bać :placz: Melba jest przewspaniała :placz: Boska, ma piękną sierść, delikatną, jedwabistą... I tak się w tym pseudo-schronie marnuje.... :shake: Zresztą - zobaczcie sami: Quote
halbina Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 :placz: :placz: :placz: Załamałyście mnie, dziewczyny... Naprawdę łzy mi napływają do oczu... Quote
supergoga Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 Melba jest moim 8 cudem świata. Dobrze choc że znosi ten schron jakos tak z filozoficznym spokojem. Ale na spacerze bardzo czesto posikiwała, mamy nadzieje, że to nie problem z pęcherzem a tylko znaczenie terenu. Ale jest miziasta, przytulasta, zero agresji - cud dziewczynka. Tylko - bez domu.:shake: Quote
lupe Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 o matyldo....ależ ona jest urodziwa!! no niesamowita wprost....przesłodka Quote
supergoga Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 Melba jest cudem. Musze wstawić sobie ten mniejszy banerek Melby żeby się zmieścił jeszcze Grand - dzięki Lupe za piękne banerki naszych psiaków. Tylko ja nie umiem tak zrobić żeby po najechaniu na banerek otwierała się strona. Ja jednak jestem imbecyl. Quote
lupe Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 tutaj supergogo instrukcyja...no musi sie udac.... Quote
halbina Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Ponieważ Grant ma już domek, teraz kolej Melby... swój podpis wzbogaciliśmy o banerek Melby! Quote
olenka_f Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 jak to możliwe że ona tam jeszcze tkwi, jest taka piękna i kochana i te mądre oczka naprawde aż niemożliwe :shake: Quote
Recommended Posts