Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Halbino, Twoje życzenia pełne poezji znów mnie wzruszyły.
Mam nadzieję, że po tych Świętach ktoś zauważy Melbę.
Ja widzę ją stale - spokój, dostojność w ślicznej szacie - to właśnie Melba.
Czy dlatego, że nie jest młoda, ma tam siedzieć do końca.
Pomóżcie jej znaleźć dom.

• Replies 420
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Lupe - takmi zależy na domku dla tej suni. Jest oazą spokoju i takiej jakiejś rezygnacji. Jak na nią patrzę tomam takie wrażenie, że ona już nie walczy o dom, że już straciła nadzieję, że już nie wierzy.

Moje wielkie marzenie - pokazać Melbie, że tak nie jest. Że ona też ma szansę na dom i wspaniałego człowieka.
Prosze, ona nie jest najmłodsza, wiem, ale jest w dobrej formie, taka piękna, łagodna psinka.
Pomóżcie mi poszukać tego domu.

Posted

kochani wczoraj dostałam wiadomość od osoby zainteresowanej Melunią ale ...... im potrzebny piesio najlepiej labrador dla osoby niewidomej i ja naprawde nie wiem czy Melunia by się nadawała bo już pózniej rasa nie była ważna tylko łagodność ale qrcze dla niewidomej osoby to chyba szkolony piesek jest potrzebny i nie wiem dlaczego ta Pani nie szuka na jakiś szkoleniach

Posted

Chociaz marzę o domku dla Melby - to nie sądze, aby 8-letnia sunia bez szkoleń nadawała się dla osoby niewidomej. Jest już za dorosła i wydaje mi się że prędzej młody pies, z którym można pracowac - a najlepiej tak jak piszesz - po przeszkoleniu.
Melba jest łagodna, ale to raczej się nie uda.
Dzięki wielkie, może cos się jednak ruszy.

Posted

Też uważam, że akurat dla osoby niewidomej chyba najlepszy pies specjalnie przeszkolony. Nie ma co ryzykować ewentualnych kłopotów.

Melbutek jest w wieku Pikusi i nawet troche podobny... tylko w przeciwieństwie do Pikusi nie ma dramatycznej historii - a może ma, ale o tym nie wiemy... - toteż zainteresowanie nie bedzie takie jak w tamtym przypadku, wiadomo. Ale wystarczy ta jedna właściwa osoba lub rodzina!

Posted

Właśnie zaraz wyruszamy z ciotką Pauliną w odwiedziny do Melbusi i Granda i innych psiaków. Mam tylko nadzieję, że nic nie doszło. Jak zdążymy to fotki zrobimy, choć trochę.

Posted

Moje cudo jest piękne. Była z nami na krótkim spacerku - krótkim, po po drugiej stronie bardzo ruchliwej drogi obserwiował nas kudłaty pies - a ja oczami wyobraxni widziałam jak przebiega do anszych psów przez ta jezdnię i wpada pod auto.

Więc spacer sie skrócił.

Melba czeka na dom - ciocia Paulina fociła suczysko, więc fotki będą.
Ona bardzo prosi o własny dom - jest super łagodnym psem do ludzi, można się w nią wtulać jak w futrzaka - a ona to po prostu lubi.

Posted

Nic nie doszło.
Było czego się bać :placz:
Melba jest przewspaniała :placz: Boska, ma piękną sierść, delikatną, jedwabistą...
I tak się w tym pseudo-schronie marnuje.... :shake:

Zresztą - zobaczcie sami:

Posted

Melba jest moim 8 cudem świata. Dobrze choc że znosi ten schron jakos tak z filozoficznym spokojem. Ale na spacerze bardzo czesto posikiwała, mamy nadzieje, że to nie problem z pęcherzem a tylko znaczenie terenu.

Ale jest miziasta, przytulasta, zero agresji - cud dziewczynka. Tylko - bez domu.:shake:

Posted

Melba jest cudem. Musze wstawić sobie ten mniejszy banerek Melby żeby się zmieścił jeszcze Grand - dzięki Lupe za piękne banerki naszych psiaków. Tylko ja nie umiem tak zrobić żeby po najechaniu na banerek otwierała się strona. Ja jednak jestem imbecyl.