Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Melba ma 8 lat.
Swoje w życiu przeszła – musiała przejść, skoro tak piękne zwierzę, spokojne, zrównoważone, przyjacielskie zostało bez domu i dachu nad głową.
Siedzi w ponurym kojcu schroniska dla zwierząt nie wierząc, że i dla niej los może przynieść jeszcze odmianę. Wszak nie jest już młoda.
Sunia wygląda ślicznie – jest w schronisku od niedawna, widać że kiedyś ktoś o nią dbał – dlaczego przestał, tego niestety nie wiemy.
Garnie się do ludzi, wie do czego służy smycz, nie szarpie, nie wyrywa. Pozwoliła obejrzeć sobie ząbki, zajrzeć do uszu – taka psia arystokratka.

Jak długo jej puszyste, biszkoptowe futerko pozostanie w takim stanie jak teraz. Jak długo sunia, stojąc przy prętach z nadzieją będzie wpatrywała się w każdy nasz gest, czekając na ten jeden – po którym dumnie wyruszy w podróż do własnego domu.
Wzruszające są jej oczy, ich wyraz – taki momentami zrezygnowany a momentami pełen nadziei.
Melba to śliczna suka – tak jakby w genach miała może jakiegoś owczarka, albo goldena – nie wiem - wiem jedno. Odchodząc od jej klatki miałam wrażenie, że nie zapomnę tej suki, że zapadła gdzieś w moje serce i pozostanie tam na zawsze. Dlatego tak mi zależy na pomocy – tak bardzo chciałabym zdążyć poszukać dla niej dobrego domu, zanim schroniskowa depresja zrobi z niej psi szkielet, czekający w budzie na finał.

Proszę, pomóżcie mi poszukać domu dla Melby – ona na pewno zasługuje na to.

Tak ładnie prosi o pomoc!

Zobaczcie jaka piękna suka. Za chwile jeszcze postaram się powstawiac fotki, zanim padę juz na wieki.

• Replies 420
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękna jest Melba, prawda? :iloveyou:
Szczerze mówiąc byłam przekonana, ze to młody pies... Ale ząbki mówią prawdę;) .
Tyle że po Melbie wieku nie widać - jest żwawą psiną, zupełnie na chodzie, przy tym spokojną i zrównoważoną:)
Gdyby trafił się ktoś, kto zechciałby Melbę - moglibyśmy nawet przebadać czy wysterylizować przed adopcją.
Tylko nich ktoś zechce...

Posted

Melba jest sunią jak marzenie - dostojna, grzeczną. Czy 8 lat to powód aby pozbawiać ją szansy na własny dom.
Tak bym chciała żeby uwierzyła w siebie i swoją szansę.

Czy ktos jeszcze pokocha Melbe - oprócz nas - tych którzy już ją kochają, ale nie mogą ją zabrać.
Paulino - pewnie rozumiesz moją słabość do Melby - duża, spokojna, dostojna (no może z wyglądu zupełnie inna, ale...) ;)