supergoga Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Melba ma 8 lat. Swoje w życiu przeszła – musiała przejść, skoro tak piękne zwierzę, spokojne, zrównoważone, przyjacielskie zostało bez domu i dachu nad głową. Siedzi w ponurym kojcu schroniska dla zwierząt nie wierząc, że i dla niej los może przynieść jeszcze odmianę. Wszak nie jest już młoda. Sunia wygląda ślicznie – jest w schronisku od niedawna, widać że kiedyś ktoś o nią dbał – dlaczego przestał, tego niestety nie wiemy. Garnie się do ludzi, wie do czego służy smycz, nie szarpie, nie wyrywa. Pozwoliła obejrzeć sobie ząbki, zajrzeć do uszu – taka psia arystokratka. Jak długo jej puszyste, biszkoptowe futerko pozostanie w takim stanie jak teraz. Jak długo sunia, stojąc przy prętach z nadzieją będzie wpatrywała się w każdy nasz gest, czekając na ten jeden – po którym dumnie wyruszy w podróż do własnego domu. Wzruszające są jej oczy, ich wyraz – taki momentami zrezygnowany a momentami pełen nadziei. Melba to śliczna suka – tak jakby w genach miała może jakiegoś owczarka, albo goldena – nie wiem - wiem jedno. Odchodząc od jej klatki miałam wrażenie, że nie zapomnę tej suki, że zapadła gdzieś w moje serce i pozostanie tam na zawsze. Dlatego tak mi zależy na pomocy – tak bardzo chciałabym zdążyć poszukać dla niej dobrego domu, zanim schroniskowa depresja zrobi z niej psi szkielet, czekający w budzie na finał. Proszę, pomóżcie mi poszukać domu dla Melby – ona na pewno zasługuje na to. Tak ładnie prosi o pomoc! Zobaczcie jaka piękna suka. Za chwile jeszcze postaram się powstawiac fotki, zanim padę juz na wieki. Quote
olenka_f Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 piekna piekna piekna musi szybciutko isc do dobrego domku Quote
supergoga Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 Pocieszcie mnie, że poszukamy dla niej domku. Quote
halbina Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Biszkopcik na pewno znajdzie dobry domek, Supergogo! Byle szybciutko! Quote
PaulinaT Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Matko jaka piękna..... Dlaczego?? Dlaczego TAKI pies ląduje w schronisku??? :placz::placz::placz: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 pewnie się jakimś matołom znudziła :mad:i ją wymienili na szczeniaczka :angryy: Quote
supergoga Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 POdniosę Melbę - taka piękna sunia musi dom znaleźć. Przeciez ona wygląda jak młoda psica. Może ktoś szuka takiej spokojnej puchatki. Quote
PaulinaT Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Taka jest śliczna.... :placz: W mokrym, błotnistym boksie szybko straci na urodzie.... :-( Quote
basiaap Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Piękna jest Melba, prawda? :iloveyou: Szczerze mówiąc byłam przekonana, ze to młody pies... Ale ząbki mówią prawdę;) . Tyle że po Melbie wieku nie widać - jest żwawą psiną, zupełnie na chodzie, przy tym spokojną i zrównoważoną:) Gdyby trafił się ktoś, kto zechciałby Melbę - moglibyśmy nawet przebadać czy wysterylizować przed adopcją. Tylko nich ktoś zechce... Quote
PaulinaT Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Ech Melba - ale się porobiło. I co Ci przyszło na stare lata? Quote
olenka_f Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 co tam wiek nowy pan lub pani będzie mieć pewność że butów nie pogryzie i mebli a i z siusianiem na dywan poradzą sobie szybciutko, same zalety a sunia przepiękna Quote
supergoga Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Czy spodoba się komuś Melba, piękna spokojna, zrównoważona sunia. Quote
PaulinaT Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Och... nie każmy Melbie czekać zbyt długo..... :placz: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 noo..np. mnie się spodobała. Tylko że nie mogę jej zabrać :-/ ;) Quote
PaulinaT Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Takich jak Ty jest ans więcej :razz: Tylko co Melbie po nas?? :shake: Nic po prostu nic.Zero. Nul. :placz: Quote
halbina Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Melba to smakołyk, komu takie pyszności, komu? Quote
PaulinaT Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Melba dzień dobry Pani :loveu: Ślicznotko ja w Ciebie wierze!!! Quote
supergoga Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 Melba jest sunią jak marzenie - dostojna, grzeczną. Czy 8 lat to powód aby pozbawiać ją szansy na własny dom. Tak bym chciała żeby uwierzyła w siebie i swoją szansę. Czy ktos jeszcze pokocha Melbe - oprócz nas - tych którzy już ją kochają, ale nie mogą ją zabrać. Paulino - pewnie rozumiesz moją słabość do Melby - duża, spokojna, dostojna (no może z wyglądu zupełnie inna, ale...) ;) Quote
PaulinaT Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Rozumiem aż za dobrze.... moim serduchem targają podobne rozterki.... Quote
Recommended Posts