Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 420
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja już nie wiem, czy Melba znajdzie dom - czasem zaczynam tracic nadzieję także. Nie rozumiem. To wspaniała suka i psychicznie i eksterierowo. Jeszcze sporo lat przed nią.
Dlaczego nikt jej nie chce.:shake: :-(

Posted

supergoga napisał(a):
Ja już nie wiem, czy Melba znajdzie dom - czasem zaczynam tracic nadzieję także. Nie rozumiem. To wspaniała suka i psychicznie i eksterierowo. Jeszcze sporo lat przed nią.
Dlaczego nikt jej nie chce.:shake: :-(

Faktycznie kiepsko, że nikt się Melbą nie interesuje... nawet nie tu mam na myśli, tylko że z ogłoszeń na innych portalach żadnego odzewu...
A może by jednak udramatycznić te ogłoszenia???? :oops: W dobrym celu;)

Posted

halbina napisał(a):
jej historia jest zagadkowa i pewnie też dramatyczna, ale żby zmyślać?... :oops:

no moze nie aż tak... no tak trochę ubarwić... sama nie wiem
martwie się tym psem, młody nie jest, wisi na allegro i innych portalach tyle czasu i nic ....
:-(

Posted

Dramatem Melby jest to, że w wieku 8 lat przestało komuś na niej zależeć i spędza drugą część swego życia bezdomna, opuszczona, w małej schroniskowej klatce.
A widać po niej, że była kiedyś kochanym psem, tyle w niej uczucia i radości na widok człowieka. Tyle tęsknoty za dotykiem ręki. Jest taka przytulasta.
Już sama nie wiem jak jej pomóc, ale ona musi znaleźć ten dom, chocbym miała wykopać go spod ziemi.
POmóżcie mi proszę!!!:oops:

Posted

Olenko, czytałam właśnie. Jak mogli go ukraść. Mam nadzieję, że oddadzą, albo sie znajdzie. Nie wiem jak Ci pomóc, ale jeśli masz jakiś pomysł lub czegoś potrzebujesz pisz! Trzymaj się.

Posted

Wiem co czujesz kiedys ukradli mi w trakcie nocnego spaceru starego, pół ślepego pudelka. Wariowałąm całą noc i pół dnia. On był śliczny i w nocy wieku nie było widać.
Następnego dnia go wywalili z powrotem i on jakoś trafił pod blok i dzieci sąsiadów go wpuściły, ale z nimi windą nie chciał jechac, poszedł na górę 11 pięter piechotą, pierwszy raz. Miał wtedy 15 lat.
A ja całą noc szukałam, rozwieszałam plakaty oferowałam nagrodę.

Zaoferuje koniecznie nagrodę na plakatach, rozlepiaj gdzie się da. I w straży miejskiej czy Policji zgłoś.
On musi gdzieś być, przeciez sam sobie nie poszedł daleko, bez Ciebie.

Posted

Byłam wczoraj u Melbusi.
Byliśmy po innego psa - ależ ciężko było jej powiedzieć, ze znowu nie ona, znowu nie tym raze...
Ona tak bardzo płacze i potrzebuje kontaktu z człowiekiem!
To taka wsopaniała, przyjacielska, towarzyska suczka!
Ona wygląda i zachowuje sie jak młoda - no moze 5-cio letnia sucz!!!
Nie zostawiajmy jej tam!
Niech ona nie zmarnuje sie za kratami....

Posted

To tak jak ja.
Paulina nie pisz mi lepiej takich rzeczy. Nie mogłam wczoraj być u Melby, musze pojechać w przyszłym tygodniu i zabrać ją chociaż na spacerek. Dziś jeszcze wysłałam ją jednej osobie, ale to jakas masakra.
Nie wiem czemu nikt jej nie chce pokochac, dać szansy. Ona jest taka piękna taka ufna i kochająca.
Tak patrzy przez te kraty swego więzenia.
Ma taki żal. Nikt po nią nie przychodzi. Boję się o nią bardzo.