Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tobciu napisał(a):
Drogie ciotki, robię bazarek dla Norka i dla psiaków ze Stepnicy.
Myślę, że jutro powinien już działać.
Fanty podarowała magdola, mgro i cosik dodałam ode mnie.

Ogromnie dziękuję :)

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej, powiedzcie jak z psiakami i jak rokowania co do zabrania ich z tej dziury? Wspominałyście że są tam też kury i inny drób... wiem że to nie to forum ale sama mam kury i jakoś nie mogę zapomnieć o nich, bo kury są mega mądre nie można ich tak zostawić na śmierć zwłaszcza w takie upały.

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Hej, powiedzcie jak z psiakami i jak rokowania co do zabrania ich z tej dziury? Wspominałyście że są tam też kury i inny drób... wiem że to nie to forum ale sama mam kury i jakoś nie mogę zapomnieć o nich, bo kury są mega mądre nie można ich tak zostawić na śmierć zwłaszcza w takie upały.

Dobre pytanie :/

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Hej, powiedzcie jak z psiakami i jak rokowania co do zabrania ich z tej dziury?

Daję im codziennie jeśc i pic. Z wyprowadzaniem gorzej, bo sama nie daję rady.

Nie ma ich, gdzie zabrać, a czasu coraz mniej (do końca czerwca właściciel zwierzaków zobowiązał się zlikwidować tą działkę i wszystkie obiekty na niej stojące).
Na płatny DT nie widzę szans, bo nawet na leczenie ich nie możemy uzbierać. Bezpłatne DT znów zawsze zapełnione... Zostanie chyba tylko gminę prosić, by je do schroniska zabrali :( (chyba, że dalej z Białogardem umowa jest... to wtedy nie wiem, co z nimi zrobić).

Hałabajówka napisał(a):
Wspominałyście że są tam też kury i inny drób... wiem że to nie to forum ale sama mam kury i jakoś nie mogę zapomnieć o nich, bo kury są mega mądre nie można ich tak zostawić na śmierć zwłaszcza w takie upały.

U nas raczej deszczowo niż upalnie ;) Wczoraj nie zaglądałam, czy kury jeszcze są, bo padało i nie chciałam zmoknąć. Ostatnio widziałam tylko 3 (białe, na mięso hodowane). Część gołębi i kurek pojechała na giełdę, resztę porozdawał (od jednego z nowych właścicieli wiem, że gołębie były zagłodzone i zdychały, jak się porządnie najadły...), kilka gołębi jeszcze jest, ale na pewno zostaną oddane.

Posted

magdola napisał(a):
Ale może potencjalny dom poczeka , albo sam wyleczy? Ew. Można pomoc w kosztach częściowo, a w domowych warunkach na pewno będzie lepiej dochodzić do siebie.....

Dzwoniłam, jednak wolą szczeniaczka..............

Posted

Myngey napisał(a):
Witam
Na dzień dzisiejszy jestem za rezerwowana, prawdopodobnie dzisiaj będę miała odpowiedz.

Dziękuję, w takim razie czekamy do wieczora i rozglądamy się za transportem do Inowrocławia ;)

Posted

Lupi napisał(a):
Oby tylko Białogard psy ominął!!...

A może rzeczywiście poszukać płatnego dt, który poczeka na $....
moze ktoś by po kosztach wziął..... Zawsze to jakaś zachęta......

Posted

magdola napisał(a):
Cudak, przepraszam, ale nie wyslalam obrazek. Przekazałem je Tobciu, bo jutro bodajże (?) będzie jechała do Goleniowa to przekaże sama.

A propo, pogoda nam złośliwie pokrzyżowała plany i dzień urlopu zmarnowała. nie pojechaliśmy nad morze, zatem do mgro nie podjechałam po karmę. :( :(
Mgr będzie w niedzielę w Szczecinie i może uda nam się wówczas przekazanie karmy. A ja dla Cudak i Lupi dam od magdoli smyczki i od siebie dorzucę Wam trochę karmy dla tej biednej trójki czworonogów.

Posted

Myngey napisał(a):
Justyna ( Cudak) jeżeli jesteście w stanie zorganizować się z karmą i wetem. To możecie chłopaka do mnie przywieź.

Kurcze szukamy transportu, Cudak pisz na transportowym...... Są i bedą Bazarki, więc będzie ok. Powinno, musi być!

Posted

Myngey bardzo dziękuję :) PILNIE POTRZEBNY TRANSPORT DO INOWROCŁAWIA! Może za zwrot kosztów ktoś mógłby go zawieźć? (330 km w jedną stronę)
Dzisiejszy Barry:

Posted

__Lara napisał(a):
Dokładnie! Czyli Barry jedzie do Myngey? :) :) :)

Tak - tylko transport potrzebny bardzo pilnie i szybko. 330 km w jedną stronę, a my na minusie! :(