Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, został jeden ale ma być zabrany przez rodzinę właściciela.
Terier też dziś pojechał, jutro lub pojutrze pojedziemy podpisać umowę adopcyjną i zobaczyć warunki, bo facet wydał go bez naszej wiedzy.

Zostały na tej działce pies w typie husky (znów na łańcuch przypięty) i 2 starsze suczki. Pilnie potrzebny DT dla nich

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jejku, dobrze że część psiaków trafiła do domów,miejmy nadzieję dobrych:roll:
Jak ta sunia musiała cierpieć:-(i te maluszki jak im nie pozwalała jeść:-(bidulki:placz:

Posted

Hej!
Wczoraj i dziś rano wydałam dwa maluchy. Mgro - dziękuje za wsparcie :loveu:. Jeden pojechał do Polic a drugi do Goleniowa :loveu:. Mgro - napisłam do tej kobiety zainteresowanej mamą - zobaczymy czy będzie odzew.
Dzisiaj przygarnęłam na tymczas tą młodą sunię mamę..
Jednak trochę mam problem bo przechodzi mi przez pręty kojca. Jeżeli nie dogada się z moimi owczarami starszymi (tzn. nie wiem jak one podejdą do młodej - bo są bardzo zaborcze) to dla jej bezpieczeństwa będę musiała ją pilnie oddać.
Młoda baaardzo chce się przypodobać człowiekowi. Jest potwornie głodna i bardzo była spragniona picia...:mad:

Dziś z Cudak spotkałyśmy "właściciela" psów i dla przykładu że wypuszcza on psy (ja go tak brzydko podpuściłam...) wypuścił z kojca dwie starsze sunie. A one wyskoczyły z radością jakby dłuuugo na wolności nie były. Generalnie fajne i nie chce mi się wierzyć w ich wiek...

Posted

Lupi napisał(a):

Dziś z Cudak spotkałyśmy "właściciela" psów i dla przykładu że wypuszcza on psy (ja go tak brzydko podpuściłam...) wypuścił z kojca dwie starsze sunie. A one wyskoczyły z radością jakby dłuuugo na wolności nie były. Generalnie fajne i nie chce mi się wierzyć w ich wiek...

Raczej nazwałabym to zdziwieniem ze strony psów, a dopiero potem radością...
Co wieku, właściciel gwarantuje że mają tyle lat (12 i 13), największy problem, to to, że zawsze były razem przez te 12 lat. Nawet jedna po drugiej zawsze się szczeniły... Najlepszy byłby wspólny DT i dom dla nich, a o takie ciężko :(

Posted

Dziękujemy za wsparcie, Lupi już w drodze z sunią Lusią do weta. Tylko jest problem, bo sunia wychodzi przez kraty kojca i bardzo chce DO DOMU, a u Lupi w domu 3 ogromne ogromne owczary!

Pilnie potrzebny DT (domowy) dla ratlerkowatej mini suni!!

Dziś jeszcze Strażnik Gminny znalazł takie porzucone maleństwo :angryy:

Posted

Enigma79 napisał(a):
Dzisiaj o 10.00 przelałam obiecane 50 zł. Trzymam kciuki za dobre domy dla wszystkich nieszczęśników.

Dziękujemy za wsparcie i za kciuki :) o domy będzie ciężko, szczególnie dla tych dwóch staruszek

Posted

Dostałyśmy dziś wsparcie od miłośników zwierząt :loveu::loveu:.
Dziękuję!!:loveu:
Wpłaty od:
enigma79 - 50 zł
tajemniczy ktoś o inicjałach MM :D - proszę o ujawnienie kto to :D - 20 zł

Później napiszę co z sunią od młodych (czas mnie goni i dzieciom jeść muszę dać po szkole... :))

Posted

Sunia przez najbliższe dni musi mieć podawany lek na zakończenie laktacji i równowagę gospodarki hormonalnej. Jakiś mocny ten lek ponoć...

Pilnie szukamy DT/DS - jeżeli sunia będzie mi uciekać z kojca (za mała jest do prętów w kojcu) będę musiała ją odwieźć do kojca u "hodowcy"...
POMÓŻCIE!!

Posted

Lupi napisał(a):
Dostałyśmy dziś wsparcie od miłośników zwierząt :loveu::loveu:.
Dziękuję!!:loveu:
Wpłaty od:
enigma79 - 50 zł
tajemniczy ktoś o inicjałach MM :D - proszę o ujawnienie kto to :D - 20 zł

Później napiszę co z sunią od młodych (czas mnie goni i dzieciom jeść muszę dać po szkole... :))

MM to chyba Ja:-)Bynajmniej kwota się zgadza:-)

Posted

Dzięki magdola :)

Pilnie potrzebne obroże przeciw pchłom dla Barrego (w typie husky) i 2 starszych suczek, które nadal na "działce" czekają na pomoc i są bardzo zapchlone... :(