Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudak napisał(a):
Wrzuciłam na wątek jamników.
Dzisiaj miałam zamiar wziąć je na spacer, by lepsze zdjęcia zrobić, ale niestety pada deszcz :( Byłam tylko je nakarmić, cieszyły się strasznie.

Kurcze, u Was deszcz pada :o u nas upał od rana.... no ale to inny koniec Polski ;)

Dziękuję, że do nich zachodzicie :calus:

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cudak napisał(a):
Wzięłam dziś suńki na krótki spacer. Krótki, bo obie mają problemy z chodzeniem na smyczy....

:) Dziewczynki, trzeba ruszyć z ogłoszeniami dla Was.

Jakie dawać namiary w ogłoszeniach? Możecie powiedzieć coś o ich charakterze?

Posted

[quote name='magdola']Niedługo będzie bazarek częściowo przeznaczony dla dziewczyn.... Kurcze, a może by je do toz zgłosić jako oferta prywatna????

Moim zdaniem nie są gotowe na adopcję - raz, że nie potrafią chodzić na smyczy, wszystkiego się boją itp, dwa że OBIE mają guzy, które trzeba zbadać, żeby wiedzieć co dalej (operacja?).

Brązowa ma guza na plecach, czarna ma guzy na listwie mlecznej. Nie wiem, czy w ich wieku jest szansa, że przeżyją operacje. Żaden DS ich nie weźmie.

Posted

Zdjęcia z dzisiejszego "spaceru", podczas którego brązowa sunia przełożyła głowę przez obrożę i uciekła (na szczęście szybko nie biega), a czarna sunia najpierw się czołgała, a potem szarpała i usiłowała się uwolnić :-( Strasznie się zestresowały dziewczyny. Brązowa spokojniejsza, ale bardziej uparta, z kolei czarna kompletny dzikusek.

Posted

__Lara napisał(a):
Jejku, urocze są. To co, zbieramy na jakiś hotel? I żeby potem je ew. zoperować?

Tylko, czy nie utkwią w hoteliku już na zawsze?
Na razie chociaż na szczepienia trzeba nazbierać i przy okazji wet zobaczyłby te guzki...

Posted (edited)

przygotowałam mniaturki cegiełek na bazarek dla stepnickich psiaków:-) Będą to cegiełki - tapety na ekran komputera, specjalnie indywidualnie dostosowane do rozdzielczości ekranu kupującego.
@Cudak,sprawdź pocztę:-)
Wszystkie zdjęcia są autorstwa mojego męża Marcina, wykonane w sanktuarium dla porzuconych zwierząt.
Tapety są unikatowe i nie dostępne w internecie.

Edited by Clean
Posted

Clean napisał(a):
przygotowałam mniaturki cegiełek na bazarek dla stepnickich psiaków:-) Będą to cegiełki - tapety na ekran komputera, specjalnie indywidualnie dostosowane do rozdzielczości ekranu kupującego.
@Cudak,sprawdź pocztę:-)
Wszystkie zdjęcia są autorstwa mojego męża Marcina, wykonane w sanktuarium dla porzuconych zwierząt.
Tapety są unikatowe i nie dostępne w internecie.

Przepiękne te zdjęcia! Jutro zrobię bazarek :) Bardzo dziękuję :)

Posted

Rozmawiałam z wetem i:
- Barry, jeśli ma mocno zepsute zęby, to powinny być one usunięte
- guzy czarnej suczki (na listwie mlecznej) powinny być wycięte
- guza brązowej suczki musiałby zobaczyć, ale prawdopodobnie będzie tylko do obserwacji, czy nie rośnie

Posted

Nikt nie zagląda, a psiaki czekają.... Dostałam nr tel potencjalnie chętnych osób na jamniczkę i na psa do gospodarstwa... ale nasze psiaki się nie nadają w tej chwili do adopcji. Najpierw muszą być wyleczone :(

Posted

Cudak napisał(a):
Nikt nie zagląda, a psiaki czekają.... Dostałam nr tel potencjalnie chętnych osób na jamniczkę i na psa do gospodarstwa... ale nasze psiaki się nie nadają w tej chwili do adopcji. Najpierw muszą być wyleczone :(

Ale może potencjalny dom poczeka , albo sam wyleczy? Ew. Można pomoc w kosztach częściowo, a w domowych warunkach na pewno będzie lepiej dochodzić do siebie.....

Posted

magdola napisał(a):
Ale może potencjalny dom poczeka , albo sam wyleczy? Ew. Można pomoc w kosztach częściowo, a w domowych warunkach na pewno będzie lepiej dochodzić do siebie.....

Wątpię - zwykle ludzie szukają "bezproblemowych" psów, jak coś wyjdzie to leczą, ale świadomie.. no nie wiem. Zadzwonię jutro i się dowiem, ale nadziei sobie nie robię...

Posted

Cudak napisał(a):
Wątpię - zwykle ludzie szukają "bezproblemowych" psów, jak coś wyjdzie to leczą, ale świadomie.. no nie wiem. Zadzwonię jutro i się dowiem, ale nadziei sobie nie robię...

Może to jest jakiś inny domek - oby....

Posted

Drogie ciotki, robię bazarek dla Norka i dla psiaków ze Stepnicy.
Myślę, że jutro powinien już działać.
Fanty podarowała magdola, mgro i cosik dodałam ode mnie.