__Lara Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Cudak napisał(a):Wrzuciłam na wątek jamników. Dzisiaj miałam zamiar wziąć je na spacer, by lepsze zdjęcia zrobić, ale niestety pada deszcz :( Byłam tylko je nakarmić, cieszyły się strasznie. Kurcze, u Was deszcz pada :o u nas upał od rana.... no ale to inny koniec Polski ;) Dziękuję, że do nich zachodzicie :calus: Quote
magdola Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Cudak nie dziekuj, w koncu po to żyjemy ;) przynajmniej ja:) Quote
Cudak Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 Wzięłam dziś suńki na krótki spacer. Krótki, bo obie mają problemy z chodzeniem na smyczy.... Quote
magdola Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Niedługo będzie bazarek częściowo przeznaczony dla dziewczyn.... Kurcze, a może by je do toz zgłosić jako oferta prywatna???? Quote
__Lara Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Cudak napisał(a):Wzięłam dziś suńki na krótki spacer. Krótki, bo obie mają problemy z chodzeniem na smyczy.... :) Dziewczynki, trzeba ruszyć z ogłoszeniami dla Was. Jakie dawać namiary w ogłoszeniach? Możecie powiedzieć coś o ich charakterze? Quote
Cudak Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 [quote name='magdola']Niedługo będzie bazarek częściowo przeznaczony dla dziewczyn.... Kurcze, a może by je do toz zgłosić jako oferta prywatna???? Moim zdaniem nie są gotowe na adopcję - raz, że nie potrafią chodzić na smyczy, wszystkiego się boją itp, dwa że OBIE mają guzy, które trzeba zbadać, żeby wiedzieć co dalej (operacja?). Brązowa ma guza na plecach, czarna ma guzy na listwie mlecznej. Nie wiem, czy w ich wieku jest szansa, że przeżyją operacje. Żaden DS ich nie weźmie. Quote
Cudak Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 Zdjęcia z dzisiejszego "spaceru", podczas którego brązowa sunia przełożyła głowę przez obrożę i uciekła (na szczęście szybko nie biega), a czarna sunia najpierw się czołgała, a potem szarpała i usiłowała się uwolnić :-( Strasznie się zestresowały dziewczyny. Brązowa spokojniejsza, ale bardziej uparta, z kolei czarna kompletny dzikusek. Quote
__Lara Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Jejku, urocze są. To co, zbieramy na jakiś hotel? I żeby potem je ew. zoperować? Quote
Cudak Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 __Lara napisał(a):Jejku, urocze są. To co, zbieramy na jakiś hotel? I żeby potem je ew. zoperować? Tylko, czy nie utkwią w hoteliku już na zawsze? Na razie chociaż na szczepienia trzeba nazbierać i przy okazji wet zobaczyłby te guzki... Quote
magdola Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Ja myśle ze dobry wet poradzi sobie, pomimo ich wieku.... Teraz tylko trzeba zbierać $ Quote
Clean Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 (edited) przygotowałam mniaturki cegiełek na bazarek dla stepnickich psiaków:-) Będą to cegiełki - tapety na ekran komputera, specjalnie indywidualnie dostosowane do rozdzielczości ekranu kupującego. @Cudak,sprawdź pocztę:-) Wszystkie zdjęcia są autorstwa mojego męża Marcina, wykonane w sanktuarium dla porzuconych zwierząt. Tapety są unikatowe i nie dostępne w internecie. Edited June 17, 2012 by Clean Quote
Cudak Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 Clean napisał(a):przygotowałam mniaturki cegiełek na bazarek dla stepnickich psiaków:-) Będą to cegiełki - tapety na ekran komputera, specjalnie indywidualnie dostosowane do rozdzielczości ekranu kupującego. @Cudak,sprawdź pocztę:-) Wszystkie zdjęcia są autorstwa mojego męża Marcina, wykonane w sanktuarium dla porzuconych zwierząt. Tapety są unikatowe i nie dostępne w internecie. Przepiękne te zdjęcia! Jutro zrobię bazarek :) Bardzo dziękuję :) Quote
Cudak Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 [quote name='Cudak']Przepiękne te zdjęcia! Jutro zrobię bazarek :) Bardzo dziękuję :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/228422-Cegie%C5%82ki-unikalne-tapety-na-Tw%C3%B3j-pulpit-dla-psiak%C3%B3w-w-wielkiej-potrzebie-do-2-07 Podziwiajcie, reklamujcie i kupujcie! :) Quote
Cudak Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 Rozmawiałam z wetem i: - Barry, jeśli ma mocno zepsute zęby, to powinny być one usunięte - guzy czarnej suczki (na listwie mlecznej) powinny być wycięte - guza brązowej suczki musiałby zobaczyć, ale prawdopodobnie będzie tylko do obserwacji, czy nie rośnie Quote
__Lara Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Mam nadzieję, że ten bazarek będzie owocny i pozwoli nam wyłożyć chociaż część z tego na weta. Quote
Cudak Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Nikt nie zagląda, a psiaki czekają.... Dostałam nr tel potencjalnie chętnych osób na jamniczkę i na psa do gospodarstwa... ale nasze psiaki się nie nadają w tej chwili do adopcji. Najpierw muszą być wyleczone :( Quote
magdola Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Cudak napisał(a):Nikt nie zagląda, a psiaki czekają.... Dostałam nr tel potencjalnie chętnych osób na jamniczkę i na psa do gospodarstwa... ale nasze psiaki się nie nadają w tej chwili do adopcji. Najpierw muszą być wyleczone :( Ale może potencjalny dom poczeka , albo sam wyleczy? Ew. Można pomoc w kosztach częściowo, a w domowych warunkach na pewno będzie lepiej dochodzić do siebie..... Quote
Cudak Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 magdola napisał(a):Ale może potencjalny dom poczeka , albo sam wyleczy? Ew. Można pomoc w kosztach częściowo, a w domowych warunkach na pewno będzie lepiej dochodzić do siebie..... Wątpię - zwykle ludzie szukają "bezproblemowych" psów, jak coś wyjdzie to leczą, ale świadomie.. no nie wiem. Zadzwonię jutro i się dowiem, ale nadziei sobie nie robię... Quote
magdola Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Ja tam trzymam mocno kciuki..... I jeszcze wierze w cud;) Quote
__Lara Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Cudak napisał(a):Wątpię - zwykle ludzie szukają "bezproblemowych" psów, jak coś wyjdzie to leczą, ale świadomie.. no nie wiem. Zadzwonię jutro i się dowiem, ale nadziei sobie nie robię... Może to jest jakiś inny domek - oby.... Quote
tobciu Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Drogie ciotki, robię bazarek dla Norka i dla psiaków ze Stepnicy. Myślę, że jutro powinien już działać. Fanty podarowała magdola, mgro i cosik dodałam ode mnie. Quote
Recommended Posts