Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asiuniab']ależ o Łezce nie da się zapomnieć;[/QUOTE]
Codziennie zaglądam ale siedzę cicho. Łezka jest małym słoneczkiem:)

Posted

Na Podlasiu też niebo płacze, ale na szczęście tylko umiarkowanie, czyli od czasu do czasu spadną jakieś łezki.
Ale najważniejsze że nasza mała psinka ma dobry humorek. Zdrowiej Łezko i bądź grzeczna bo cię Emir wywali na bruk jak dalej będziesz rozrabiała.

Posted

wklejam rozliczenie wpływów pieniędzy na pomoc dla Łezki (wpływy cd 1-15.07 ).
Nie podano jeszcze wydatków za ten okres.
Aha! według mnie to zebrało sie 580zł a nie 480zł.

Wszystkim darczyńcom serdecznie dziękuję.

20,- Karina J.R.- Czerwionka-Leszczyny
50,- Piotr P. - Czyże
80,-Agniewszka W. - Bielsk Podl. (bunniaaga - bazarek)
50,-Ida D. - W-wa
20,-Dorota B.- Orla
10,- Ilona Z. - Kobyłka
50,-Helena A. S. - W-wa
200,- małgorzata U. - W-wa
100,- Jaroslaw B. - Bielsk Podl.
razem 2.609,24

Posted

Wieści o Łezce z wątku Emira po wizycie kontrolnej 19 lipca:

badanie zeskrobin - wynik ujemny ( po raz pierwszy)
utrzymujemy:invermectynę
iommunostymulatory
probityk
kąpiel 1 x tyg.
kontrolna wizyta za miesiąc
sterylizacja planowana na na początek sierpnia

Posted

buniaaga napisał(a):
Wieści o Łezce z wątku Emira po wizycie kontrolnej 19 lipca:

badanie zeskrobin - wynik ujemny ( po raz pierwszy)
utrzymujemy:invermectynę
iommunostymulatory
probityk
kąpiel 1 x tyg.
kontrolna wizyta za miesiąc
sterylizacja planowana na na początek sierpnia

czyli Łezka zaczyna wychodzić na prostą:)

Posted

Tak, wygląda na to, że jej stan zdrowia ulega poprawie.
Łezka ma jeszcze chorą nóżkę. Nie zgina jej, o ile dobrze pamiętam, to jakiś stary uraz pewnie po dawnym złamaniu. Miała miec konsultację ortopedyczną, ale Pani Krystyna nic na razie nie pisze na ten temat. Pewnie dlatego, że nie da sie wszystkiego naraz zrobić. Najpierw nużeniec, później leczenie nóżki.

Posted

doris66 napisał(a):
Tak, wygląda na to, że jej stan zdrowia ulega poprawie.
Łezka ma jeszcze chorą nóżkę. Nie zgina jej, o ile dobrze pamiętam, to jakiś stary uraz pewnie po dawnym złamaniu. Miała miec konsultację ortopedyczną, ale Pani Krystyna nic na razie nie pisze na ten temat. Pewnie dlatego, że nie da sie wszystkiego naraz zrobić. Najpierw nużeniec, później leczenie nóżki.

jasne, na pierwszy plan wysuwają się sprawy najpilniejsze, czyli nużeniec;

Posted

doris66 napisał(a):

50,- Piotr P. - Czyże
50,-Ida D. - W-wa
20,-Dorota B.- Orla
10,- Ilona Z. - Kobyłka
50,-Helena A. S. - W-wa
razem 2.609,24

Muszę przyznać, że to przykre. W tym rozliczeniu też nie ma mojej wpłaty. Szkoda. Nie wiem co mam myśleć?

Posted

Isadora7 napisał(a):
Najmocniej przerpaszam ale teraz mea kulpa. Tak jest wszystko - przy nastepnym rozliczeniu bedzie wykazane

Tak napisała Isadora7. Zwróciłam sie do Isadora7 o sprawdzenie jeszcze raz wpłat i jedno ale konkretne wyjaśnienie. Ja niestety nie mam wpływu na to jak sa księgowane wpłaty. Zgadzam się że powinno być wyjaśnienie i nie wiem dlaczego nie ma.

Posted

doris66 napisał(a):
Tak napisała Isadora7. Zwróciłam sie do Isadora7 o sprawdzenie jeszcze raz wpłat i jedno ale konkretne wyjaśnienie. Ja niestety nie mam wpływu na to jak sa księgowane wpłaty. Zgadzam się że powinno być wyjaśnienie i nie wiem dlaczego nie ma.

Napisałam prośbe o sprawdzenie, przepraszam ze nie jestem za często na wątku.

Posted

doris66 napisał(a):
rezerwacja ......
wpływy Pal Pay/ dotpay ( z ostatnich dni maja 2012 )

100,- Krystyna W.- Szwecja
100,- Martin B.. Francja
15,- Agata O.

wpływy cd 1-15.06

50,- Anna Ś. - Jaworzno
150,- Marzena P.- G. - Grodzisko maz.
10,-Judyta A. L. - Kotuń
100,-Anna R. - Zakroczym
20,-Grażyna N. - Leżajsk
20,-Jan P.J. - Bojanowo
50,- Zbigniew P. - Krosno ( Yv1958)
20,- Karina J. R. - Czerwionka - Leszczyny
10,-Anita A.K. - Poznań
30,- Monika O.- Plewiska ( sharka)
11,68 Katarzyna G. - Katowice
15,- Marcina K. K. - W-wa
130,- Agnieszka W. - Bielsk Podlaski ( buniaaga - bazarek)
80,-Marta A.S. - W-wa
100,-Cezary C. - Gdów
50,- Marta A. B. - Kraków
19,90 Dagmara M. - Kraków
10,-Iga M.J. - Grodzisk Maz.
10,-Klaudia M. - Jarocin
60,- Grażyna K.-L.- Sucha Beskidzka
5,66 Bernardetta P.-Malbork
30,-Barbara B. Gliwicde ( ewu)
25,- Marta D. - Opole
7,-Anna O.-Z. - Siedlce
10,-Karolina I. B. - W-wa
30,-Agnieszka D. - Białystok ( dreag)
50,-Renata G. -W-wa ( od KEKSA)
50,-Anna B. - W-wa
20,-Magdalena A. - Bielsk Podlaski
70,13- Katarzyan o. - Kotuń
30,-Aurelia K. - Zbąszyń

A teraz wydatki:

260,-wizyta wet. + badania diagn.
38,- dojazd
250,- Zylexis ( 5 x)
44,- EFA Olie
30,- Biomectin
22,- Lacidofil
75,- Peroxyvet
65,- Immunoactiv Balance
razem 928,-

doris66 napisał(a):
wpływy cd 16-30.06

100,- Cezary C. - Gdów
10,- Agnieszka M.P. - Turek
50,-Katarzyna M. K. - W-wa
20,-Agata G. - Gdańsk
150,- Małgorzata B-K. - Częstochowa
20,- Iwona A.B.- Lublin
35,-Karolina M. - Bytom (Carrie i Tequilla)
25,-Magdalena K. - Góra Siewierska
30,-Iwona A.B. - Lublin
200,-Marta W. N. - W-wa (kundelkowa)
razem 2.129,24

koszty cd

155,- wizyta + badania diagn.
76,- dojazd
390,- pobyt 1-30.06
razem 1.549,-

wpływy cd (1-15.07 )
50,- Piotr P. - Czyże
50,-Ida D. - W-wa
20,-Dorota B.- Orla
10,- Ilona Z. - Kobyłka
50,-Helena A. S. - W-wa
razem 2.609,24

doris66 napisał(a):

50,- Piotr P. - Czyże
50,-Ida D. - W-wa
20,-Dorota B.- Orla
10,- Ilona Z. - Kobyłka
50,-Helena A. S. - W-wa
razem 2.609,24

maja602 napisał(a):
Muszę przyznać, że to przykre. W tym rozliczeniu też nie ma mojej wpłaty. Szkoda. Nie wiem co mam myśleć?

Tu są wszystkie wpłaty ,może jest i Twoja.

Posted (edited)

Nie ma mojej wpłaty. Przesłałam swoje dane, więc na koncie fundacji powinna być, nawet jeśli została zapisana na konto ogólne lub dla innego psa. Niestety w wykazanych wpłatach jej nie ma. Możesz sama sprawdzić bo dane moje znasz. Poprzednia wpłata dla EMIRA na Victora jest a na łezkę nie ma. Więcej się nie będę upominała o sprawdzenie, bo to nie jest poważne.

Edited by maja602
Posted

Słuchaj Maja602 twoja wpłata gdzieś jest napewno. Rozumiem że chcesz to wyjaśnić. Wytłumaczeniem dla Emira, że jeszcze tego nie zrobił jest tylko fakt, że mają tak duzo prac, związanych z opieka , leczeniem psów, dbaniem aby Fundacja istniała, iz brakuje im czasu na wszystko. Isadora sama nie ogarnia tak szybko całej papierologii. Maja 602 prosze cie o cierpliwość , Emir napewno tę sprawę wyjaśni.
Ja wiem dobrze jak przekazywane są wpłaty na rachunki bo to dotyczy poniekąd mojej pracy zawodowej. Nie dalej niż dziś, razem z księgową przez trzy godziny szukałam jednej wpłaty na koncie. Wykonałam kilka trudnych telefonów, grzebanie w papierach zajęło mnóstwo czasu , przewaliłyśmy stosy wyciągów. I okazało się, że wpłata byłą ale bank przekazując ją na konto pomylił imię, nazwisko wpłacającego i opis wpłaty. Przy setkach czy nawet tysiącach wpłat takie ustalenia zajmują mnóstwo czasu.
Ja ze swej strony przepraszam cię za tę sytuację i jeszcze raz proszę o cierpliwosć.

Posted

[quote name='maja602']Nie ma mojej wpłaty. Przesłałam swoje dane, więc na koncie fundacji powinna być, nawet jeśli została zapisana na konto ogólne lub dla innego psa. Niestety w wykazanych wpłatach jej nie ma. Możesz sama sprawdzić bo dane moje znasz. Poprzednia wpłata dla EMIRA na Victora jest a na łezkę nie ma. Więcej się nie będę upominała o sprawdzenie, bo to nie jest poważne.

Wplaty w Fundacji majacej ponad 100 psów wyglądają tak ze jest to liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiista wpłat w tym w wiekszości 5, 10, 20, 30 (z opcjami typu 25, 35 zł) zapewniam ze spojrzenie na taki słupek to wrażenia. Ja niestety z przyczyn przeróżnych przez dogo przelatuję jak przez ogień. Twoja wpłata została znaleziona i wpisana juz w rozliczeniu przed kilkoma dniami w poscie w którym sa wpływy z okresu w którym była twoja wpłata. Przepraszam nie przypuszczałam, że nie zerkasz i nie sprawdzasz czy już poprawione. Tym bardziej, ze masz pozytywne doświadczenia po Wiktorze.

Twoja wpłata jest zawarta w poscie wpływy cd 16-30.06 http://emir.eev.pl/viewtopic.php?p=20951#20951

Jeszcze raz przepraszam za zamieszanko, i dziękuje za wyrozumiałość.

Posted

[quote name='Isadora7']Wplaty w Fundacji majacej ponad 100 psów wyglądają tak ze jest to liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiista wpłat w tym w wiekszości 5, 10, 20, 30 (z opcjami typu 25, 35 zł) zapewniam ze spojrzenie na taki słupek to wrażenia. Ja niestety z przyczyn przeróżnych przez dogo przelatuję jak przez ogień. Twoja wpłata została znaleziona i wpisana juz w rozliczeniu przed kilkoma dniami w poscie w którym sa wpływy z okresu w którym była twoja wpłata. Przepraszam nie przypuszczałam, że nie zerkasz i nie sprawdzasz czy już poprawione. Tym bardziej, ze masz pozytywne doświadczenia po Wiktorze.

Twoja wpłata jest zawarta w poscie wpływy cd 16-30.06 http://emir.eev.pl/viewtopic.php?p=20951#20951

Jeszcze raz przepraszam za zamieszanko, i dziękuje za wyrozumiałość.

Właśnie chodzi o to, ze zerkam. Wpłata została dopisana 24.07.12r. czyli po moim ostatnim poście. Przed napisanie postu sprawdziłam na stronie Emira. Poza tym nie miałabym wątpliwości, że jest, gdyby nie wykaz wpłat i kosztów. Wpłacałam wielokrotnie dla Emira i nie tylko dla Wiktora.Nigdy pieniędzy nie szukałam, bo wiem, że to uczciwa fundacja. Natomiast jeżeli deklaruję wpłatę na wątku i wszystkie są wykazane a moja nie, to ja wychodzę na osobę niewiarygodną.
Dziękuję, za trud włożony w odszukanie wpłaty ale uważam, że tak powinno być. Albo wszystkie wpłaty, albo żadnej tylko ogólna kwota. Dobrze, że się wyjaśniło i jest OK.

Posted

[quote name='maja602']Właśnie chodzi o to, ze zerkam. Wpłata została dopisana 24.07.12r. czyli po moim ostatnim poście. Przed napisanie postu sprawdziłam na stronie Emira. Poza tym nie miałabym wątpliwości, że jest, gdyby nie wykaz wpłat i kosztów. Wpłacałam wielokrotnie dla Emira i nie tylko dla Wiktora. Nigdy pieniędzy nie szukałam, bo wiem, że to uczciwa fundacja. Natomiast jeżeli deklaruję wpłatę na wątku i wszystkie są wykazane a moja nie, to ja wychodzę na osobę niewiarygodną.
Dziękuję, za trud włożony w odszukanie wpłaty ale uważam, że tak powinno być. Albo wszystkie wpłaty, albo żadnej tylko ogólna kwota. Dobrze, że się wyjaśniło i jest OK.

Nie ma problemu jak coś się nie zgadza piszcie do mnie dane i wszystko da się sprawdzić. mało bywam na dogo wiec służę mailem [email protected] Dzięki za zaufanie i zrozumienie.