Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właściwie to nie wiem, jak i gdzie nowi Właściciele Ricza go wypatrzyli, no i jak to się stało, że zadzwonili do Moniki P. Monika podała mój numer, i tak Pani Magda trafiła do mnie.
Mimo, że państwo podczytują wątek, i mam szczerą nadzieję, że się tu sami zalogują, mogę już napisać, że od początku intuicja podpowiadała mi, że to jest wreszcie to, czego dla Ricza szukaliśmy. Z resztą, Olena chyba potwierdzi, że mój głos brzmiał nader entuzjastycznie, kiedy zadzwoniłam, by się podzielić nowiną :evil_lol: Tylko wiecie, ja i mój mur to jedno, ale przejść przez weryfikacje Oleny, to już zupełnie inna sprawa! Zwłaszcza, że chodziło o Jej synusia ;) No i o dziwo, udało się!!!
Domek jest pod Poznaniem, w cichej okolicy. Ricz ma do dyspozycji zarówno dom i przepiękny, duży ogród, oraz cudne miejsca spacerowe, a nawet niedaleko jezioro. Do towarzystwa będzie miał kicię (ale muszą się dopiero zaprzyjaźnić;)) No a przede wszystkim będzie bardzo kochany i rozpieszczany - tego jestem pewna!

• Replies 466
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj, Goś, Goś. Państwo do mnie nie zadzwonili, tylko napisali, a skierowała Ich do mnie Brązowa1, której należy się za to wielkie DZIĘKUJĘ :calus: .
Natomiast ja szybciutko Im odpisałam proponując do adopcji Ricza i podając Twój, droga Goniu numer telefonu :cool3: .
Teraz już wiesz, Słoneczko? :p

Posted

[quote name='MonikaP']Oj, Goś, Goś. Państwo do mnie nie zadzwonili, tylko napisali, a skierowała Ich do mnie Brązowa1, której należy się za to wielkie DZIĘKUJĘ :calus: .
Natomiast ja szybciutko Im odpisałam proponując do adopcji Ricza i podając Twój, droga Goniu numer telefonu :cool3: .
Teraz już wiesz, Słoneczko? :p
Słońce Ty moje jasno świecące na moim mglistym horyzoncie, Ty mój Aniele i drogowskazie :p bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienia:diabloti:
Brązowa1, a Tobie dziękuję, że znalazłaś dla Ricza skarb, nie dom!:Rose:

Posted

Pierwsze co zrobił Ricz, to wpadł do kuchni i wyżarł żarcie kici!
Potem dostał wodę w swojej własnej, nowiutkiej misce ;)
Olena pilnowała, czy Pani dobrze wodę nalewa ;)

Posted

Co za wspaniała wiadomość :-) Trzymałam dzisiaj za niego kciuki z całej siły :-) No i udało się.
Ricz trzymaj się:loveu: Życzę Ci wspaniałego życia:loveu:

Posted

Aaaaaaaaaaaaaaależ ja się cieszę strasznie!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi:

[quote name='GoniaP']A tu nowi przyjaciele, którzy jeszcze nie wiedzą, że przyjaciółmi są ;)

czy na tym zdjęciu jest kot?? :-o

Posted

PaulinaT napisał(a):

czy na tym zdjęciu jest kot?? :-o
Ależ tak! Kicia Kizia uratowana przed utopieniem. Ale Ricz na koty Oleny nie reagował - dostał nawet raz pazurami po nosie. Jeszcze będą razem spały!

Posted

PaulinaT napisał(a):
A ta Kizia jest po prawo czy po lewo - bosz... ja ślepa wrona nie widze tam kota :placz:

WOW - SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nad kominkiem sa schrody i tam lezy kicia, na gorze zdjecia na schodach, taka czarna :-)

Beata

Posted

Witam.
Domek okazał się właśnie taki jaki sobie dla Ricza wymarzyłam :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: i to na dodatek nie daleko od nas. Dom, ogród, staw do kontynuacji ćwiczeń pływackich, miła i ciepła rodzina :loveu: :loveu: i nawet jest Kicia tak że warunki (po za zniknięciem koleżanki do zabaw) bardzo się nie zmienili. A własny pan i to chętny do zabawy! Tego nawet w Ricza najśmielszych oczekiwaniach nie było. Marzył że najwyżej któryś z synów pokopie z nim pilkę! On nawet do jedzenia nie jest tak chętny jak do zabaw.

Nu a u nas smutek. :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Taka dziwna pustota i cisza się zrobiła bez Ricza. Te kto biorą futrzaki na DT wiedzą o jakim smutku mówię. Gonia nie żartowała – stał się prawie dzieckiem dla nas.

Posted

Dziękujemy wszystkim kto pomagał w poszukiwaniu domku dla Ricza!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Dziękuje fajnej rodzinie za dom dla Ricza!
:laola:
A tu ostatnie foty Ricza u mnie i nowe foty Kory.
http://www.zwierzole.pl/olena

Dziękuję w imieniu Nadziei Dobermana i zapraszam do pomocy w poszukiwaniu nowego życia mojej tymczasowiczce wesołej dobermance Korze!

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=54052&page=44

Dla tych kogo zainteresuje los dobermanów w Polsce zapraszam na ogólny nasz wątek ratunku dla Dobków.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35110&page=371

Posted

[quote name='Vika_Bari']Nu a u nas smutek. :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Taka dziwna pustota i cisza się zrobiła bez Ricza. Te kto biorą futrzaki na DT wiedzą o jakim smutku mówię. Gonia nie żartowała – stał się prawie dzieckiem dla nas.

Wiem, jak musi Ci być smutno...:calus: Ale Riczuś dzięki Tobie wyzdrowiał i znalazł wymarzony domek, jesteś wspaniałą osobą!!! Dziękujemy!!! :loveu:

Posted

Ale się ciesze!!! Hura!!! Riczunio ma domek!!!
Wiem, Olenka, jak się źle czujesz i jak jest ci pusto!Jesteś wspaniała! Brawa za uratowanie dobeczka!

Posted

Ricz gdyby umiał pisać pewnie napisał by to sam ale nie umie więc ja piszę w jego imieniu
Ricz bardzo dziękuje wszystkim którzy byli towarzyszami jego tułaczki w poszukiwaniu domu wszystkim dobrym ludziom dzięki którym ten dom znalazł wszystkim którzy dzięki swojemu wielkiemu sercu i zaangarzowaniu przyczynili się do tego ze jest tu gdzie jest dziękuje za uratowane życie.
Od siebie mogę dodać że gwarantuję że Ricz będzie tu bezpieczny i szczęśliwy.
POZDRAWIAM Jarek

Posted

cwingmag napisał(a):
Ricz gdyby umiał pisać pewnie napisał by to sam ale nie umie więc ja piszę w jego imieniu
Ricz bardzo dziękuje wszystkim którzy byli towarzyszami jego tułaczki w poszukiwaniu domu wszystkim dobrym ludziom dzięki którym ten dom znalazł wszystkim którzy dzięki swojemu wielkiemu sercu i zaangarzowaniu przyczynili się do tego ze jest tu gdzie jest dziękuje za uratowane życie.
POZDRAWIAM Jarek

Serdecznie dziękujemy za wspaniałe wiadomości i życzę z całego serca wszystkiego co najlepsze dla Riczunia i tak bardzo kochających go Państwa.

Posted

cwingmag napisał(a):
POZDRAWIAM Jarek

O Jarku, witam u Ricza na wątku!
Prosimy o nowosci i o nowe zdjęcia!
Olena

Posted

WITAM!!!
SERDECZNE POZDROWIENIA OD RICZA Z NOWEGO DOMKU
klika fotek
MOJA PANI:loveu:

a to moja kanapa;)

:multi: :multi: :multi:

:eviltong: :eviltong: :eviltong: