Jump to content
Dogomania

ODSZEDŁ ZA TM !!!!!!!! Marley- Maksiu w kochajacym domku !!!!!

Recommended Posts

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
hm, nie udalo
Jak wstawic zdjecia?

wkleiłam dwa zdjęcia z fotosika - mam nadzieję, że mnie nie skrzyczycie:)
ale piękne są i nie mogłam się powstrzymać!!!!

Posted

Ale najpiekniejsze chwile sa wtedy, kiedy Maksio siada na przeciwko mnie, a ja zaczynam go glaskac. On patrzy mi wtedy w oczy a w tym spojrzeniu jest cala milosc tego swiata. I takie niesamowite oddanie. I wiara w czlowieka. Obiecuje Ci Maksiu, ze postaram sie nadrobic te wszystkie zle dni, ktore masz za soba. Dostaniesz milosc, opieke i szacunek - az do ostatniej minuty Twego zycia. A kiedy przyjdzie Twoj czas - nie odejdziesz sam. Obiecuje.....

....i dla takich słów jest sens w tym co robimy....bardzo dziękuję Elu,od poczatku wiedziałam,że Twoj dom jest tym domek dla Maksia.

Posted

A w tym przejsciu to uwielbia lezec. I wcale mu nie przeszkadza, ze zeby wyjsc na taras trzeba przez niego przeskoczyc.
Sila spokoju :)

Ale pewnie ma stamtąd dobry widok na wszystko, w tym na lodówkę:)
To takie jamnicze strasznie, hehe.
Nasz Wujek Kluska najbardziej lubił leżeć w przejściu z przedpokoju do kuchni - widział wejście do mieszkania, dwa pokoje, no i oczywiście lodówkę - pełna kontrola:evil_lol:

Posted

Oooo taaaak
zamilowanie do rycia w ziemi tez zapewne po jamnikowatych przodkach odziedziczył
kopal i ryl dziś przez godzinę w jednym miejscu. Warczal przy tym, poszczekiwal i merdal ogonem.
Obszczekiwal z każdej możliwej strony. Nic nie upolowal, ale sie chłopak nie zniechęcil.
Wieczorem ryl w dokładnie tym samym miejscu. A kichal, a prychal, a tu znowu nic.
Na pocieszenie opedzlowal kocie chrupki, zrobił sobie gniazdo z koca, kichal i poszedł spać.
Dochodzi chłopak do siebie a i z forma lepiej u niego. Myśle, ze te upały bardzo mu przeszkadzaly
Dzis było chłodnej i Maksio dużo wiecej biegał, smignal nawet na piętro i z łóżkiem sobie poradził :):)

Posted

keakea napisał(a):
:) Drugie życie Maksia :)

Ach, obieżyświat, najpiękniejszy prezent dałaś Jemu i nam :)

Oj tak...ładnie powiedziane cioteczko.

Posted

A wiedzialyscie ze Maksio umie "slupka" robić? Dziś w końcu zauważył kota. I co ja pacze?
Maksio hyc i na tylnych łapkach stoi. I szczeka :)
Siersc mu przestała wychodzić, a i z bieganiem coraz lepiej. Nie pomyka może jak gazela, ale biega. Wcześniej tylko czlapal.
Najchętniej je z ręki, dzisiaj spał na łóżku :) bardzo mu smakuje ryż z mięsem, tylko mięsko musi być mielone, bo inaczej wybiera tylko mięsko a ryż wypluwa. Generalnie szybko sie chłopak rozpieszcza :)
I ma bardzo wybiorczy słuch- nie słyszy, ze ma nie kopać w bratkach, ale "chodź dam jeść" słyszy idealnie :)

Posted

Maks się błyskawicznie otworzył na Ciebie :)

Znaczy prawdziwy Dom i kochający Ludź - wielki, wielki skarb dla kogoś tak ubogiego jak Maks, największy skarb na świecie.

Jak to dobrze...

I zaś beczę...

Posted

[quote name='obiezyswiat75']A wiedzialyscie ze Maksio umie "slupka" robić? Dziś w końcu zauważył kota. I co ja pacze?
Maksio hyc i na tylnych łapkach stoi. I szczeka :)
chciałabym tego "słupka" na fotce zobaczyć... Bardzo, bardzo się cieszę, że Maksio ma taki DOMEK :)

Posted

A ja właśnie zauważyłam ze zmienił sie tytuł wątku i teraz ja beczę.

Nie ma co beczeć cioteczko:razz:Maksiu jest wasz i jest w kochającym domku:loveu:

Posted

Maksio wykąpany. Położył się na dnie wanny i cierpliwie czekał na koniec.
Ma teraz kruczoczarną sierść, błyszczącą i jedwabistą.
A najpiękniejsze jest to, ze z każdym dniem ma więcej energii. Jest coraz radośniejszy, coraz bardziej pewny siebie, bardziej pełen życia.
Niesmiale ruchy ogona zamieniły sie w prawdziwe radosne merdanie, ale takie, ze cały Maksiowy tył chodzi na boki. Uwielbiam obserwować jak
pies zmienia się z dnia na dzień. I reguje na swoje nowe imię :)

Posted

[quote name='obiezyswiat75']http://www.fotosik.pl/u/obiezyswiat75/album/1246932

Zdjecia po kapieli. Szczesliwy to Maksio nie byl, ale jakos udalo sie nam go udobruchac przy pomocy kielbaski :)
One nigdy nie są szczęśliwe po kąpieli,ja kapiel mojego psa nazywam bitwą morską,cała łazienka tonie...:evil_lol:
Foty fajne,tylko u mnie się nie powiekszają:shake:są wielkości znaczka pocztowego:evil_lol:

Posted

co za historia! ale się zryczałam
Obieżyświat jesteś super babka :loveu: i masz talent pisarski, tak piszesz o Maksiu, że co post, to ja płaczę - napisz książkę, na pewno dobrze się sprzeda :)

Posted

Jedziemy na urlop, więc przez dwa tygodnie nie będzie relacji z postępów Maksia.
Nadrobię po powrocie. Jestem pewna, ze dużo sie u Maksia zmieni, bo codziennie chłopak zaskakuje czymś nowym. Przekochany słodki niunius.