Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vutz napisał(a):
dziewczyny ludzie na FB pytają czy ktoś oszacował wstępnie koszty leczenia, a także jakiego rodzaju pomoc potrzebna - w sensie karma, witaminy, leki, środki opatrunkowe, itp.

Na już jest potrzebne raczej DT.Może na FB blagać o DT.Mufinek powinien być w sterylnych warunkach i poddany kompleksowemu leczeniu.Już tak sobie myślę,może poprosić o pomoc jakąś Fundację,która by przyjęła do siebie Mufinka na leczenie i dała mu odpowiednie warunki.

Posted

Anula napisał(a):
Na już jest potrzebne raczej DT.Może na FB blagać o DT.Mufinek powinien być w sterylnych warunkach i poddany kompleksowemu leczeniu.Już tak sobie myślę,może poprosić o pomoc jakąś Fundację,która by przyjęła do siebie Mufinka na leczenie i dała mu odpowiednie warunki.

A co z tym DT w Dzierżoniowie, o którym pisałaś ?
Na Śląsku jest też dobry DT u Emiś, ale tam zawsze pełno :roll:
Dobre efekty w leczeniu schorzeń skórnych miała też Teresa Borcz
Podstawą jest jednak pewność, że Mufi nie zaraża...

Napisałam maila do wolontariuszki Fundacji Niechciane i Zapomniane. To własnie pod ich opieką była ta ONka Sonia, o której tu pisałam. Gdy do nich trafiła była w podobnym stanie jak Mufinek. Leczyli ją w warunkach szpitalnych, o ile pamiętam trwało to 3 miesiące, ale się udało :) Dam znać, jeśli mi odpisze

Justynko, a przy waszym schronisku nie ma szpitaliku czy jakiejś izolatki, w której mogłby przebywać Mufi ???

Posted

Syla napisał(a):
Dawno nie widziałam psa w takim tragicznym stanie...

Od wczoraj nie mogę sobie poradzić sama ze sobą.... Zaglądam tu, i wciąż nie mogę uwierzyć.... co za bestia Mu to zrobiła???

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):
Od wczoraj nie mogę sobie poradzić sama ze sobą.... Zaglądam tu, i wciąż nie mogę uwierzyć.... co za bestia Mu to zrobiła???

Ja mam podobnie, wpłacę, po 10tym, choć to kropla w morzu potrzeb.Zapytajcie TERESA BORCZ, stosuję, wedle Jej wskazówek, u moich psiurów, u siebie, syna i TZta.....to naprawdę działa...

Guest aga_w
Posted

przyczołgałam się z fb...wpłace 15zł ...już i tak nielegalnie (dobrze że szanownego małżonka nie ma)

Posted

Niestety dziś tylko chwile miałam by zajrzeć do małego, na jutro będę wiedziała jaki jest wynik zeskrobiny, Mufin miał też pobrany kał do badania w kierunku pasożytów i trzustki, duzo je szybko strawia a kupa wygląda jak krowie placki :-(

Jutro dostanie 1 dawkę Zilexis potrzebnych jest kilka dawek zamówimy dzięki zebranym pieniądzom.

psiak przebywa w wewnętrznym kojcu sam ma tam czysto zmieniane posłanie raz dziennie go wyprowadzamy dzis 20 min leżał przypięty na trawie bo nie ma czasu na spacer z 1 psem jak jest 350 innych.

Ogólnie sytuacja jest ciężko nie ma dnia by nie trafiały psy potrzebujące pomocy nie wspomnę o zdrowych psach, kilka dni temu mała suczka której samochód zahamował na przedniej łapce, dziś suczka w typie podhalana z 2 dużymi guzami, kilka starych schorowanych psów.

Jutro będe wiedział więcej więc zaraz napisze na wątku co z trzustką i jaki wynik zeskrobiny, uszy są w fatalnym stanie dostaje leki.

Sytuacja jest o tyle ciężka, że boimy się by Mufin nie załapał kaszlu kenelowego przy takim osłabieniu pewnie też nie był nigdy szczepiony a kilka tyg temu z ulicy trafiły 3 szczeniaki z zaawansowanym parwo 2 udało się uratować. Pomimo dezynfekcji wiadomo jak to jest.

Posted

Justyna_wolontariat napisał(a):
...
Jutro będe wiedział więcej więc zaraz napisze na wątku co z trzustką i jaki wynik zeskrobiny, uszy są w fatalnym stanie dostaje leki....

Oby tylko wyniki były jak najlepsze, i żeby sie okazało, że Mufinio nie zaraża...
I mnie się wydaje, że na tych zdjęciach wygląda jakby lepiej....

Posted

inga.mm napisał(a):
czy wysłać surolan?
Mam jakąś resztkę

Surolan bardzo się przyda jak mozesz wyślij na adres schroniska

Społeczne Schronisko dla Zwierząt
Ruda Ślaska 41-700
ul Bujoczka

Potrzebne też są prześcieradła podkłady które trzeba w legowisku często zmieniać