rencia42 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Brak slow,masakra trzymam kciuki za zdrowie Mufinka tylko tyle teraz mogę. Quote
tekla13 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Gdybym tylko miała odpowiednie warunki na teraz... Jak ktoś mógł go doprowadzić do takiego stanu, co za bezduszność!!! Quote
Anula Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Vutz napisał(a):dziewczyny ludzie na FB pytają czy ktoś oszacował wstępnie koszty leczenia, a także jakiego rodzaju pomoc potrzebna - w sensie karma, witaminy, leki, środki opatrunkowe, itp. Na już jest potrzebne raczej DT.Może na FB blagać o DT.Mufinek powinien być w sterylnych warunkach i poddany kompleksowemu leczeniu.Już tak sobie myślę,może poprosić o pomoc jakąś Fundację,która by przyjęła do siebie Mufinka na leczenie i dała mu odpowiednie warunki. Quote
justysiek Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 o matko!!!!:( dopiero dziś tu trafiłam... czy to kiedyś się skończy? powiedzcie, że tak:( Quote
ewunian Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Ja pier-papier... Patrzę na tego psa i chcę dorwać tego, kto Go tak urządził... Quote
Syla Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Dawno nie widziałam psa w takim tragicznym stanie...postaram się pomóc, ale nie DT. Quote
DONnka Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Anula napisał(a):Na już jest potrzebne raczej DT.Może na FB blagać o DT.Mufinek powinien być w sterylnych warunkach i poddany kompleksowemu leczeniu.Już tak sobie myślę,może poprosić o pomoc jakąś Fundację,która by przyjęła do siebie Mufinka na leczenie i dała mu odpowiednie warunki. A co z tym DT w Dzierżoniowie, o którym pisałaś ? Na Śląsku jest też dobry DT u Emiś, ale tam zawsze pełno :roll: Dobre efekty w leczeniu schorzeń skórnych miała też Teresa Borcz Podstawą jest jednak pewność, że Mufi nie zaraża... Napisałam maila do wolontariuszki Fundacji Niechciane i Zapomniane. To własnie pod ich opieką była ta ONka Sonia, o której tu pisałam. Gdy do nich trafiła była w podobnym stanie jak Mufinek. Leczyli ją w warunkach szpitalnych, o ile pamiętam trwało to 3 miesiące, ale się udało :) Dam znać, jeśli mi odpisze Justynko, a przy waszym schronisku nie ma szpitaliku czy jakiejś izolatki, w której mogłby przebywać Mufi ??? Quote
daccota Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 to straszne do jakiego ktoś go doprowadził stanu ;( Quote
Sarunia-Niunia Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Syla napisał(a):Dawno nie widziałam psa w takim tragicznym stanie... Od wczoraj nie mogę sobie poradzić sama ze sobą.... Zaglądam tu, i wciąż nie mogę uwierzyć.... co za bestia Mu to zrobiła??? Quote
Syla Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Sarunia-Niunia napisał(a):Od wczoraj nie mogę sobie poradzić sama ze sobą.... Zaglądam tu, i wciąż nie mogę uwierzyć.... co za bestia Mu to zrobiła??? Ja mam podobnie, wpłacę, po 10tym, choć to kropla w morzu potrzeb.Zapytajcie TERESA BORCZ, stosuję, wedle Jej wskazówek, u moich psiurów, u siebie, syna i TZta.....to naprawdę działa... Quote
Soko Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Ma wydarzenie na fb? Przeleciałam pierwszą stronę szybko bo nie mogę po prostu spokojnie na to patrzeć.. Quote
Majawrc Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Soko napisał(a):Ma wydarzenie na fb? Przeleciałam pierwszą stronę szybko bo nie mogę po prostu spokojnie na to patrzeć.. owszem, oto link do FB http://www.facebook.com/events/363132870400930/ Quote
basiunia131 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Jestem również u Mufinka. Patrzyłam na zdjęcia i ani przez chwilę nie pomyślalam, że to ON, w ogóle go nie przypomina... jestem w tak ogromnym szoku. Biedny młodzieniec. Quote
Guest aga_w Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 przyczołgałam się z fb...wpłace 15zł ...już i tak nielegalnie (dobrze że szanownego małżonka nie ma) Quote
Justyna_wolontariat Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 Niestety dziś tylko chwile miałam by zajrzeć do małego, na jutro będę wiedziała jaki jest wynik zeskrobiny, Mufin miał też pobrany kał do badania w kierunku pasożytów i trzustki, duzo je szybko strawia a kupa wygląda jak krowie placki :-( Jutro dostanie 1 dawkę Zilexis potrzebnych jest kilka dawek zamówimy dzięki zebranym pieniądzom. psiak przebywa w wewnętrznym kojcu sam ma tam czysto zmieniane posłanie raz dziennie go wyprowadzamy dzis 20 min leżał przypięty na trawie bo nie ma czasu na spacer z 1 psem jak jest 350 innych. Ogólnie sytuacja jest ciężko nie ma dnia by nie trafiały psy potrzebujące pomocy nie wspomnę o zdrowych psach, kilka dni temu mała suczka której samochód zahamował na przedniej łapce, dziś suczka w typie podhalana z 2 dużymi guzami, kilka starych schorowanych psów. Jutro będe wiedział więcej więc zaraz napisze na wątku co z trzustką i jaki wynik zeskrobiny, uszy są w fatalnym stanie dostaje leki. Sytuacja jest o tyle ciężka, że boimy się by Mufin nie załapał kaszlu kenelowego przy takim osłabieniu pewnie też nie był nigdy szczepiony a kilka tyg temu z ulicy trafiły 3 szczeniaki z zaawansowanym parwo 2 udało się uratować. Pomimo dezynfekcji wiadomo jak to jest. Quote
Justyna_wolontariat Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 Jak tak patrze na zdj kilka dni temu nie wiem czy tylko mi się wydaje ale jakby skóra jest ciut bladsza, fakt faktem smierdzi okropnie zdj Quote
Sarunia-Niunia Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Justyna_wolontariat napisał(a):... Jutro będe wiedział więcej więc zaraz napisze na wątku co z trzustką i jaki wynik zeskrobiny, uszy są w fatalnym stanie dostaje leki.... Oby tylko wyniki były jak najlepsze, i żeby sie okazało, że Mufinio nie zaraża... I mnie się wydaje, że na tych zdjęciach wygląda jakby lepiej.... Quote
Justyna_wolontariat Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 inga.mm napisał(a):czy wysłać surolan? Mam jakąś resztkę Surolan bardzo się przyda jak mozesz wyślij na adres schroniska Społeczne Schronisko dla Zwierząt Ruda Ślaska 41-700 ul Bujoczka Potrzebne też są prześcieradła podkłady które trzeba w legowisku często zmieniać Quote
inga.mm Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 (edited) poleci w poniedziałek dorzucę podkłady higieniczne Edited May 4, 2012 by inga.mm Quote
wolf122 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Można się rozkleić:-( Jak tylko wpłyną mi pieniądze na konto zaraz wpłacę na Mufinka. Quote
Recommended Posts