*Monia* Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Na kliszę, ale ja nie chcę żeby tak było i szukam lepszych rozwiązań :evil_lol: W sumie aparat jest w stanie bdb, mimo że się nim kiedyś bardzo intensywnie bawiłam :lol: No i zaraz trzeba wyjeżdżać. Jak ja nie lubię takich 'uroczystości.... :shake: Quote
NightQueen Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='*Monia*']Na kliszę, ale ja nie chcę żeby tak było i szukam lepszych rozwiązań :evil_lol: W sumie aparat jest w stanie bdb, mimo że się nim kiedyś bardzo intensywnie bawiłam :lol: No i zaraz trzeba wyjeżdżać. Jak ja nie lubię takich 'uroczystości.... :shake:[/QUOTE] na klisze też fajny :) więcej można się nauczyć na takim a cóż to za uroczystość? Quote
*Monia* Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Najpierw trzeba kliszę kupić żeby się uczyć :evil_lol:. Ale przynajmniej już wiem jak się ostrość ręcznie ustawia ;) Pogrzeb :roll:. Dzisiaj próbowałam się od różańca wymigać i przełożyli na 20stą więc pewnie zdążę :mdleje:. Quote
MM. Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='*Monia*']Tak około 2500 chcę wydać... Nie spieszę się ;)[/QUOTE] A co w ogóle kupujesz? :diabloti: Wychodzę na głupka, ale od jakiegoś czasu tu mnie nie ma... Samo body, łobiektyw? Czy coś innego jeszcze? :oops: Quote
Unbelievable Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Monia, jak nie masz kasy, to kita 18-55 sobie oszczędź ;) tamron 55-200 jak na swoją cenę to fajny obiektyw(ja nim robię zdjęcia) tyle, że jest jeszcze kwestia silniczka- d3000 ma silniczek af? jeżeli nie ma to musisz kupować obiektyw z silniczkiem co równa się większej cenie i tak dalej... ;) nie wiem czy to było już pisane, ale nie chce mi się czytać wszystkich wywodów, szczególnie tych afrykańskich :evil_lol: a tamron sam w sobie to nawet i do macro się nada, i do portretów (ma zaskakującą ostrość na minimalnej ogniskowej, służę zdjęciami poglądowymi), i dp ruchu rzxy dobrych warunkach i wprawnej ręce ;) Quote
taxelina Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='Unbelievable'] szczególnie tych afrykańskich :evil_lol: [/QUOTE] dziwna masz ta dogomanie bo ja jakos nie widzialam tutaj nic po afrykansku... :roll::roll::roll::roll: Quote
NightQueen Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='deer_1987']dziwna masz ta dogomanie bo ja jakos nie widzialam tutaj nic po afrykansku... :roll::roll::roll::roll:[/QUOTE] to tak zwana umiejętność czytania między wierszami :cool3: Quote
MM. Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Albo gra półsłówek w niektórych przypadkach :diabloti: Quote
taxelina Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='NightQueen']to tak zwana umiejętność czytania między wierszami :cool3:[/QUOTE] widzisz doskonale wiem tylko ze jakos nie znam nikogo z afryki ani sama nie jestem stad to nie rozumiem waszego bezsensownego stwierdzenia :roll: Quote
Unbelievable Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='deer_1987']widzisz doskonale wiem tylko ze jakos nie znam nikogo z afryki ani sama nie jestem stad to nie rozumiem waszego bezsensownego stwierdzenia :roll:[/QUOTE] więc o co ci chodzi? myślisz, że wszystko wokół ciebie się kręci? może to było o pati, a może o... zerduszkowej? a może o sobie pisałam? pati, ty byłaś prawie w afryce, nie? :diabloti: Quote
evel Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='deer_1987']widzisz doskonale wiem tylko ze jakos [B]nie znam[/B] nikogo z afryki ani sama [B]nie jestem[/B] stad to nie rozumiem waszego bezsensownego stwierdzenia :roll:[/QUOTE] A czy świat kręci się wokół deer_1987? Nie sądzę. Quote
taxelina Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='Unbelievable']więc o co ci chodzi? myślisz, że wszystko wokół ciebie się kręci? może to było o pati, a może o... zerduszkowej? a może o sobie pisałam? pati, ty byłaś prawie w afryce, nie? :diabloti:[/QUOTE] trzeba bylo tyle nie pisac przeklenstw i wyzwisk pod moim adresem na oleczkowo fora pl :roll: na szczescie kopie tego co pisaliscie sa u mnie i na fora.pl i zostana niedlugo wyslane do odpowiednich osob. Quote
NightQueen Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='Unbelievable']więc o co ci chodzi? myślisz, że wszystko wokół ciebie się kręci? może to było o pati, a może o... zerduszkowej? a może o sobie pisałam? pati, ty byłaś prawie w afryce, nie? :diabloti:[/QUOTE] Azja, Afryka, co za różnica :diabloti::evil_lol: Deer ledwo wróciłaś a już zaczynasz straszyć i skarżyć, błagam ... :shake: Quote
Unbelievable Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [quote name='deer_1987']trzeba bylo tyle nie pisac przeklenstw i wyzwisk pod moim adresem na oleczkowo fora pl :roll: na szczescie kopie tego co pisaliscie sa u mnie i na fora.pl i zostana niedlugo wyslane do odpowiednich osob.[/QUOTE] proszę, znajdź coś na mnie, będę ci dozgonnie wdzięczna :loveu: [quote name='NightQueen']Azja, Afryka, co za różnica :diabloti::evil_lol: Deer ledwo wróciłaś a już zaczynasz straszyć i skarżyć, błagam ... :shake:[/QUOTE] :diabloti: najlepsze jest to, że na mnie nic nie znajdzie :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 [B]Deer[/B] już ci pisałam - daruj sobie straszenie, robienie sztucznych afer i obgadywanie innych ludzi na PW... Myślisz, że jak znowu ciebie zbanują to ktoś tutaj popełni samobójstwo z tego powodu czy jak? O aparatach nie powiem ani słowa - dla mnie najlepszy aparat to taki, który ma guziczek, a ustawienia to jakaś czarna magia... Quote
NightQueen Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 [quote name='bonsai_88'] O aparatach nie powiem ani słowa - dla mnie najlepszy aparat to taki, który ma guziczek, a ustawienia to jakaś czarna magia...[/QUOTE] :roflt: o tak guziczek to całkiem przydatna rzecz w aparatach :evil_lol: Quote
zerduszko Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 [quote name='bonsai_88']O aparatach nie powiem ani słowa - dla mnie najlepszy aparat to taki, który ma guziczek, a ustawienia to jakaś czarna magia...[/QUOTE] To jak i ja, tylko, że ja z tą całą wiedzą przystąpiłam do kupowania aparatu :shake: Quote
bonsai_88 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 [B]NightQueen[/B] proszę się ze mnie nie nabijać... ja człowiek prosty jest i prosto pojmuję świat. Jest guziczek - jest zabawa :D. A na poważnie jak będę miała kasę [czyli w ciągu najbliższych 10 lat :D] to będę chciała w końcu kupić aparat i będę musiała zrozumieć cokolwiek z tego co piszecie. Zwłaszcza, że potrzebny mi aparat dla psów [co by Birma w końcu jakieś zdjęcia miała ;)] jak i dla kwiatków... Quote
NightQueen Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Oj ja się wcale nie nabijam :evil_lol: Jak kupowałam swój aparat to też nie miałam pojęcia co to autofokus, czas przysłony itd. ale chciałam lustro to trzeba było się nauczyć tego, a teraz to już sama przyjemność :cool3: chociaż ja nigdy nie startowałam z taką wiedzą "o guziczku" :evil_lol: jak wy, mnie zawsze kręciła fotografia i jak kupowałam pierwszą cyfrówkę (9 lat temu :-o jak ten czas leci) to już mniej więcej wiedziałam czego szukam, choć wtedy wybór był znikomy w sklepach, bo cyfrówki dopiero co wchodziły ;) Quote
bonsai_88 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 [B]NightQueen [/B]ja lubię robić zdjęcia, wiem czego chcę od wymarzonego aparatu... tylko dopóki wiem, że nie mam najmniejszych szans na kupno takiego to nawet się nie męczę w zdobywanie wiedzy. Zanim uzbieram sobie na aparat to lata miną i wszystkie modele się pozmieniają :D. Nie chcę niczego specjalnie udziwnionego, ale sprzęt musi być porządny. No i 2 obiektywy koniecznie, bo inaczej dobrych zdjęć nie będzie, na 1 obiektywie to albo Birmę sfotografuję albo kwiatki... Quote
NightQueen Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 no trzymam kciuki żebyś uzbierała kasę na aparat ;) Mi się marzy nowy obiektyw teraz, ale problem mam taki jak ty - brak finansów, a fotografia niestety to drogie hobby :roll: Quote
bonsai_88 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Taa... fotografia to drogie hobby... ja sobie droższe znalazłam - roślinki [a zwłaszcza fiołki odmianowe]... Chociaż z 2 strony rośliny da się rozmnażać i stąd mieć pieniądze na kolejne rośliny ;). Chociaż z 3 strony - jakbym sprzedała swoje roślinki to pewnie na jakieś niedrogie body by mi wystarczyło :D. Quote
*Monia* Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Ależ mi poprawiłyście nastrój :loveu::loveu:. Nie czytałam jeszcze wszystkiego bo dopiero wpadłam do domu wściekła bo karmy nie dowieźli ale po przeczytaniu początku Waszej dyskusji się ubawiłam :evil_lol:. Jestem przemodlona więc humor czarny się mnie trzyma :shake:. Odpowiem później na pytania mi zadane i opowiem o mojej przygodzie z lustrem - Sony a230 z kitem 18-55 ;) Quote
Migori Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='Unbelievable']więc o co ci chodzi? myślisz, że wszystko wokół ciebie się kręci? może to było o pati, a może o... zerduszkowej? a może o sobie pisałam? pati, ty byłaś prawie w afryce, nie? :diabloti:[/QUOTE] Takie rzeczy należy ignorować, coś jak natrętną muchę. Zmęczy się, to przestanie latać. Co do aparatu. Przymierzałam się do lustra. Kupiłam hybrydę sony. Teraz troszkę żałuję, ale z drugiej strony, fotografia nie jest moją ogromną pasją. Quote
*Monia* Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Odpisałam pięknym wypracowaniem i mi prąd wyłączyli :angryy:. Obejrzę foty próbne z lustra i odpiszę jeszcze raz :roll: Quote
Recommended Posts