Jump to content
Dogomania

Spineczka (11 tygodni). W Nowym Domku Wcina Hamburgera:)) (s. 38)

Recommended Posts

Posted

A ja na przykład mama dysleksje i też wale byki... Nie ruszam się bez słowinika... Można im wybaczyć tą "curkę", pod warunkiem, że mają dosyć innych walorów ;)

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No dooobra, może jestem zbyt surowa.

Dzisiaj była u mnie Wenecja ze swoją znajomą, która szukała pieska.
No i Spinia została mi prawie że siłą wyrwana...
Będzie mieszkała w Lublinie, w bloku, rodzina już b. długo czeka na psa.
Wszystko przygotowane, zabaweczki, miseczki, pochowane buty i kable.
Uprzedziłam Panią o podgryzaniu, sikaniu, szatkowaniu gazet, ale nie dała się zniechęcić ;)
Jedyne co mnie niepokoi to dzieci - 8 i 2 latek. Ale o tym również rozmawiałyśmy i Pani jest pewna, że synek młodszy poradzi sobie ze Spinią, a ona z nim. Sterylka obiecana. Szczepionka nakazana. No i zastrzeżenie, że jakby co, Spinia wraca...

Dzisiaj będę dzwonić i inwigilować. Mam nadzieję, że będzie dobrze...
:thumbs:

Posted

No to zajefajnie !!!!!!!!!!!!!! Nareszcie :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Moi rodzice to psiarze z dziada, pradziada... i ja miałam pierwszego psiaka w wieku 3 lat. Może to geny, może wychowanie, ale nie męczyłam sierściucha. Od 6 roku życia, to ja karmiłam Pompona i to ja z nim wychodziałm na spacer. I mama teraz twierdzi, że to psy mnie wychowały....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Czekamy na sprawozdanie z nowego domku... Jak będzie trzeba to się Pani teczkę wyciągnie...:diabloti:

Posted

Cioteczka anielica po prostu martwi się o swoje "dziecko " :)

To zupełnie zrozumiałe, biorąc pos uwagę , że Spinia dośc długo u cioteczki zabawiła ......

Ja staram się być dobrej myśli .......
No ..........Trzeba ludziom dać szansę .........;)

A TY, droga cioteczko anielico , otrzyj łzę i odpoczywaj z rozkoszą z bosymi stopami na podłodze .........:lol:

Wszystko będzie dobrze !!!!!!

A jak nie , to zabierzemy maleństwo i już ,.................

Posted

Fusica napisał(a):
A o 1.30 moge zadzwonić ja... Ciotka Kacha wawa zadzwoni o 2.00, a Ciotka Elainfo może zadryndać o 2.30 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Kobieta nerwowo nie wytrzyma :evil_lol:

Posted

Nowa Pani Spineczki dzwoniła. Jest nią zachwycona. Starszy syn bardzo się cieszy i bawi się z małą, mładszy na razie się boi. Spinia dzisiaj była już w odwiedzinach u babci, u której będzie spędzać razem z młodszym synkiem czas kiedy mama będzie w pracy. Babcia również zaakceptowała Spinię. Spinia na razie bardzo grzeczna, nawet nie gryzie za bardzo :cool3:
Mają być fotki, ja zadzwonię do Pani jutro zapytać jak minęła nocka...

Posted

Anielico, jaka wspaniała wiadomość! :loveu:

anielica napisał(a):
Nowa Pani Spineczki dzwoniła. Jest nią zachwycona. Starszy syn bardzo się cieszy i bawi się z małą, mładszy na razie się boi.

Pani wydaje się być w porządku :)
Dużo szczęścia życzę Spineczce i jej nowej rodzinie :loveu:

Posted

Teraz kochane przerzućmy nasze siły na wątek krysiam, która oto została zupełnie niespodziewanie "babcią" 4 maluchów od suni, która się do niej przybłąkała... trzeba Krysię wesprzeć w babciowaniu i szukaniu domków!

Posted

anielica napisał(a):

Spineczka ma się dobrze. Już wychodzi na spacery - długie, bo po pół godziny, ale świetnie sobie radzi i zasuwa na tych krótkich łapinach jak rajdóweczka. Muszę jej kupić obróżkę i smyczkę, bo boję się, żeby nie zarajdowała na ulicę... Robi się już spokojniejsza, jescze podgryza troszkę i podgryzać pewnie będzie jeszcze, ale często też siedzi sobie spokojnie, bardzo mądrze patrzy i się zamyśla :lol: Na spacerach najbardziej fascynują ją ptaki - duże jak ona i jak ona czarne. Ma apetyt i dobry humor, ot, szczęśliwe psie dzieciństwo...

Dzisiaj miałam znowu telefon w jej sprawie. Domek z ogródkiem koło Lublina. Ale brak zgody na sterylizację :shake: I jeszcze maila od jednych ludzi: czy mała spineczka znalazła już własciciela bo jestesmy zainteresowani tak slicznym pieskiem dla naszej curki ona kocha takie małe pieski w gre wchodzi tez cena....
Mój TZ mówi, że za bardzo wybrzydzam... :shake:

a podpisali zgode na sterylizację w umowie adopcyjnej?

Posted

anielica napisał(a):
Teraz kochane przerzućmy nasze siły na wątek krysiam, która oto została zupełnie niespodziewanie "babcią" 4 maluchów od suni, która się do niej przybłąkała... trzeba Krysię wesprzeć w babciowaniu i szukaniu domków!

Anielico, możesz podać link do tego wątku??