Jump to content
Dogomania

Spineczka (11 tygodni). W Nowym Domku Wcina Hamburgera:)) (s. 38)

Recommended Posts

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj miałam dwa zapytania o Spinkę. Odpowiedziałam, czekam...
Spinka coraz fajniejsza. W końcu poważnieje i mniej podgryza.
Mądra z niej dziewczynka :lol:

Posted

anielica napisał(a):
Dzisiaj miałam dwa zapytania o Spinkę. Odpowiedziałam, czekam...
Spinka coraz fajniejsza. W końcu poważnieje i mniej podgryza.
Mądra z niej dziewczynka :lol:

no to czekamy razem z Toba :) i 3mamy kciuki !!

Posted

spinneczka jest prześliczna, wczoraj szukałam jej wątku i nie mogłam znaleźć. gdybym nie miała 3 psów..Szukaj domku maleńka:kiss_2:

Posted

oktawia6 napisał(a):
faktycznie oszołomstwo-na kontroę w domu jesli się nie zgadzają do do widzenia! i dobrze-to nie zabaweczka:angryy: trzeba też unikać małych raczkujących dzieciarów i pijących i tak dalej....
piękna mała:-(

Ja OT, ale jak ktoś stawia rodziny z małym dzieckiem na równi z pijakami i wrzuca do kategorii oszołomów, to mam ochotę :mad: :mad: :mad: :angryy: :mad: :mad: :angryy:
Rozumiem, że dziecko to dla ciebie abstrakcja, ale może uważaj trochę na słowa :angryy: :mad:
Przy okazji ochrzanu podniosłam Spineczkę :)

Posted

ligea napisał(a):
Ja OT, ale jak ktoś stawia rodziny z małym dzieckiem na równi z pijakami i wrzuca do kategorii oszołomów, to mam ochotę :mad: :mad: :mad: :angryy: :mad: :mad: :angryy:
Rozumiem, że dziecko to dla ciebie abstrakcja, ale może uważaj trochę na słowa :angryy: :mad:
Przy okazji ochrzanu podniosłam Spineczkę :)

Ja tą wypowiedz zrozumialam nieco inaczej . Ale co tam......przy okazji też podnioslam:evil_lol:

Posted

czy spineczka ma nowe zdjęcia? to juz chyba spora panna? :lol: To cudo trzeba oglądac, wtedy na pewno ktos ją zauwazy i pokocha.

Posted

Ligea-wiedz o tym, że reakcji małego dziecka nie przewidzisz osoby nietrzeźwej tak samo-popatrz sobie jak mamusie traktują pieski jako zabaweczki przy dzieciach to trochę zmienisz zdanie-przestaniesz się oburzać-za dużo widziałam i zdania nie zmienię-nie będę "uważać na słowa" nic obraźliwego nie naposałam-stwierdziłam fakty-nic ponadto.
Tym samym podniosłam malutką:p .

Posted

Tak samo można powiedzieć, że nie da się przewidzieć do końca reakcji psa.
Zdenerwowało mnie to co napisałaś, bo sama jestem "mamuśką", a w moim domu jest też miejsce dla zwierząt, które traktowane są z szacunkiem i sympatią wszystkich. Dzieci też można nauczyć odpowiedniego traktowania zwierzaków, nawet te najmniejsze. Także nie stwierdziłaś żadnych faktów, tylko napisałaś o swoich uprzedzeniach.
Oczywiście Spineczka do góry :)

Posted

Tak sobie myslę, że jak oktawia6 i ligea włożą tyle energii w szukanie domku dla maleństwa, co w spieranie się, to Spineczka szybciutko trafi do dowych Państwa...:cool3:
... Oczywiście tym samym podnosze malutką....

Posted

Spineczka ma się dobrze. Już wychodzi na spacery - długie, bo po pół godziny, ale świetnie sobie radzi i zasuwa na tych krótkich łapinach jak rajdóweczka. Muszę jej kupić obróżkę i smyczkę, bo boję się, żeby nie zarajdowała na ulicę... Robi się już spokojniejsza, jescze podgryza troszkę i podgryzać pewnie będzie jeszcze, ale często też siedzi sobie spokojnie, bardzo mądrze patrzy i się zamyśla :lol: Na spacerach najbardziej fascynują ją ptaki - duże jak ona i jak ona czarne. Ma apetyt i dobry humor, ot, szczęśliwe psie dzieciństwo...

Dzisiaj miałam znowu telefon w jej sprawie. Domek z ogródkiem koło Lublina. Ale brak zgody na sterylizację :shake: I jeszcze maila od jednych ludzi: czy mała spineczka znalazła już własciciela bo jestesmy zainteresowani tak slicznym pieskiem dla naszej curki ona kocha takie małe pieski w gre wchodzi tez cena....
Mój TZ mówi, że za bardzo wybrzydzam... :shake:

Posted

Napisałam do tych ludzi oczywiście, wymieniając tylko kilka z obowiązków na jakie decydują się biorąc psa na kilkanaście lat. Nawet mój mąż jak zobaczył tę "curkę", to się zdziwił, że odpisuję. Ale co tam, zobaczymy czy odpiszą...

Posted

anielica napisał(a):
Napisałam do tych ludzi oczywiście, wymieniając tylko kilka z obowiązków na jakie decydują się biorąc psa na kilkanaście lat. Nawet mój mąż jak zobaczył tę "curkę", to się zdziwił, że odpisuję. Ale co tam, zobaczymy czy odpiszą...

Nie patrz tylko na 'curkę' mój tata często tak pisze ;) Mimo, że wogóle nie robi błędów - córka jest wyjątkiem ;)