PATIszon Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 [quote name='pauli_lodz'] ja używam tych przydużych toreb z rossmanna ktore to juz tu reklamowalam i na nich jest bardzo wygodnie zrobic supelek :lol:[/quote] A ja skladam reklamacje! Jak zapytalam kobite w Rossmanie o te torebki to zrobila wielkie oczy i powiedziala, ze nie maja nic takiego:-o Czy mozesz napisac dokladnie jak one sie nazywaja, albo moze pokaz na zdjeciu jak wyglada opakowanie od nich..... Quote
PATIszon Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 [quote name='Andevil'] 4. rozglądamy się za jakimkolwiek koszem na smieci, ale zwykle nie ma:mad: 5. woreczek foliowy z zawartością pakujemy do brązowej torebki papierowej 6. torebkę niesiemy, aż napotkamy kosz, albo i do domu, jak kosza nie ma.[/quote] A to ja wtedy robie inaczej. Zostawiam taki prezent zapakowany gdzies z boczku chodnika, czy przy tarwniku, albo gdzies gdzie powinien stac kosz na smieci i juz :niewiem: A najbardziej lubie zostawiac przy tych szczelnie pozamykanych na lancuchy smietnikach:diabloti: Quote
Blow Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 taaaa....przypomniał mi się odwieczny kawał z Qpą w roli głównej:cool3: należy taką Qpę w papierowym worku umieścić pod drzwiami nielubianej osoby,podpalić i zastukać do drzwi:D naturalny odruch udeptania ognia rozwinięty chyba u każdego dokończy dzieła:diabloti: Quote
PATIszon Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ale ja jestem grzeczna, ja jej nie podpalam :loveu: Quote
arkana Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 A nie prosciej dac psu zalatwic sie pod tymi drzwiami? (zarcik) U mnie na osiedlu nikt nie sprzata po swoim psie. Nie ma nawet zwyklego kosza na odpadki! Tragedia! Stoja jedynie te pozamykane na lancuchy budyneczki, w ktorych ustawione sa wielkie kontenery, ale kto normalny pedzi z psem na dwor i z kluczami do pieknie opieczetowanego smietnika? Ja nie wiem, czy to przypadkiem nie sa zabezpieczenia przed tymi, co to grzebia w smieciach? :shake: Quote
Kiłi Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 U nas tak to wygląda: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img299.imageshack.us/img299/8421/img0111ky1.jpg[/IMG][/URL] Torebki kosztują 50 groszy, może i pojemność mają dużą, ale otworek mają bardzo mały i wydaje mi się, że są strasznie nieporęczne. Quote
pauli_lodz Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 [quote name='PATIszon']A ja skladam reklamacje! Jak zapytalam kobite w Rossmanie o te torebki to zrobila wielkie oczy i powiedziala, ze nie maja nic takiego:-o Czy mozesz napisac dokladnie jak one sie nazywaja, albo moze pokaz na zdjeciu jak wyglada opakowanie od nich.....[/quote] juz wyjaśniam :lol: torebki te sa mlecznobiałe, spakowane w rolki, takie jak torby na śmieci :D owinięte są żółtym, żółtobiałym może papierem, na którym widnieją czerwone litery RUBIN [to jakaś taka seria rossmana, maja tez np filtry do kawy RUBIN :lol: ], nazywają się torebkami na odpady kosmetyczna, pojemność 10 litrów, leżą na stojaku z rulonami toreb na śmieci :lol: nie wiem jak dokładniej mogłabym opisać.. chwilowo posiadam rulonik pozbawiony papierka więc zdjęcie niewiele da :) może kobita była jakaś niezorientowana.. [pytałaś o torby na śmieci? :cool3: czy na psie g... :lol: ] a może w tamtym twoim rosmanie takowych serii nie ma.. niestety nie w każdym mają dokładnie ten sam asortyment.. :roll: Quote
PATIszon Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 [quote name='pauli_lodz'] [pytałaś o torby na śmieci? :cool3: czy na psie g... :lol: ] a może w tamtym twoim rosmanie takowych serii nie ma.. niestety nie w każdym mają dokładnie ten sam asortyment.. :roll:[/quote] Pytalam o torebki na odpady kosmetyczne :niewiem: Poszukam w innym Rossmanie, albo dam sobie spokoj. Quote
pauli_lodz Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 [quote name='PATIszon']Pytalam o torebki na odpady kosmetyczne :niewiem: Poszukam w innym Rossmanie, albo dam sobie spokoj.[/quote] ehh no to nie wiem.. :roll: ale mnie zycie na pewno nauczylo jednego ;) ze rzadko ktora ekspedientka czy tam inna osoba pracujaca w sklepie jest zorientowana co gdzie ma czy ma czym to jest i do czego sluzy.. dlatego w miare mozliwosci szukam sama :diabloti: mowie ci - regal z torbami na smieci, jak tam nie ma to moze nie ma :shake: p.s. znalazlam link do tych toreb na niemieckiej stornie rosmana.. takie latwe to nie bylo bo ja nic a nic nie szprecham :D [URL="http://www.rossmann.de/servlets/FillFrame/SID=tk9j54iqhyvq/frames/f_index.html?TK_PAR[ARIGHT]=http%3A%2f%2fwww.rossmann.de%2fservlets%2fFillFrame%2fSID%3Dtk9j54iqhyvq%2fframes%2ff_content.html%3FTK_PAR%5BCONTENT%5D%3D%252fshops%252fHauptshop%252f5%252f11%252f3%252fc_prod_ean_396929%252ehtml%26TK_PAR%5BNAV_HEAD%5D%3D%252fshops%252fHauptshop%252f5%252f11%252fnav_head_3%252ehtml"]http://www.rossmann.de/servlets/FillFrame/SID=tk9j54iqhyvq/frames/f_index.html?TK_PAR[ARIGHT]=http%3A%2f%2fwww.rossmann.de%2fservlets%2fFillFrame%2fSID%3Dtk9j54iqhyvq%2fframes%2ff_content.html%3FTK_PAR%5BCONTENT%5D%3D%252fshops%252fHauptshop%252f5%252f11%252f3%252fc_prod_ean_396929%252ehtml%26TK_PAR%5BNAV_HEAD%5D%3D%252fshops%252fHauptshop%252f5%252f11%252fnav_head_3%252ehtml[/URL] Quote
Agnieszka i Ogiś Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 [quote name='Kiłi']U nas tak to wygląda: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img299.imageshack.us/img299/8421/img0111ky1.jpg[/IMG][/URL] Torebki kosztują 50 groszy, może i pojemność mają dużą, ale otworek mają bardzo mały i wydaje mi się, że są strasznie nieporęczne.[/quote] I tak masz dobre ze to w ogóle jest... Quote
Kiłi Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 [quote name='Agnieszka i Ogiś']I tak masz dobre ze to w ogóle jest...[/quote] W sumie tak, choć te śmietniki zapchane są buletkami i innymi śmieciami, a na kupy prawie nie ma miejsca. Ale jeżeli mam do wyboru wrzucić do zwykłego śmietnika albo tego, to wole się przejść te kilka metrów i tam wrzucić. Mam nadzieje, że w przyszłoście zrobią więcej takich śmietników, bo jak na razie jest ich 5 na całe osiedle, które małe nie jest. Mogliby zamiast wydawać kase na te automaty, z których i tak nikt woreczków nie bierze, postawić więcej śmietników... Quote
pauli_lodz Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 [quote name='PATIszon']I to nie foliowe jest?:roll:[/quote] to sa foliowki :roll: ja nie pisalam nigdzie ze nie sa, ale na opakowaniu informuja ze sa zrobione z podlegajacego rozkladowi czegos tam, nie pamietam, a opakowania teraz nie mam :) Quote
Andevil Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Kupiłam te woreczki w Rossmanie. Fajne są. A do tego tanie - 1,29zł rolka. Na najbliższym spacerku przetestujemy na labradorowym qpalu:lol: Quote
pauli_lodz Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 [quote name='Andevil']Kupiłam te woreczki w Rossmanie. Fajne są. A do tego tanie - 1,29zł rolka. Na najbliższym spacerku przetestujemy na labradorowym qpalu:lol:[/quote] na beaglowym sprawują się świetnie :lol: Quote
domi_nique Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 kilka dni temu zrobilismy sobie z grupka znajomych piknik nad Odra we Wroclawiu. siedzimy sobie na trawce, a obok nas przechodzi pani z mlodym psiakiem na smyczy (chyba byl to mlody labrador, ale glowy nie dam). mimowolnie pare osob zaczelo sie im przygladac, bo piesek byl bardzo ladny i kochany. nagle psiaczek podszedl bardzo blisko nas i zalatwil swoja potrzebe ;) wszyscy nadal gapili sie na psiaka, a pani chyba troche speszona naszym niekulturalnym gapiostwem powiedziala "spokojnie, ja zawsze sprzatam po swoim psie". zebrala co miala zabrac i wyrzucila. wszyscy wydali z siebie pomruk aprobaty i byli troche zaskoczeni, ze jednak ktos czasem sprzata po swoim psiaku. ale najlepsze bylo to, ze byl z nami nasz gosc z Australii, ktory po calej tej scenie nie mogl kompletnie zrozumiec, o co nam chodzilo i dlaczego sprzatanie po psie jest takie niezwykle, bo przeciez chyba kazdy to robi... ehh, i troche wstyd bylo wytlumaczyc, ze w polsce jednak nie kazdy tak robi... Quote
MINOG Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 mysle ze zrwacanie ludziom uwagi czy rozdawanie woreczkow nie ma sensu -niektorych tylko mandaty moga przekonac Quote
diabelkowa Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 ja nie zamierzam sprzatac po swoim psie jak sie zalatwi(chyba ze w centrum miasta) dopuki nasz "kochany" rzad tego nie zacznie, niech dadza przyklad ludzia w koncu to nasza wladza... Quote
Agnieszka i Ogiś Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Oj diabelkowa-raczej sie nie doczekasz! Quote
basia2202 Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 [quote name='Andevil']Kupiłam te woreczki w Rossmanie. Fajne są. A do tego tanie - 1,29zł rolka. Na najbliższym spacerku przetestujemy na labradorowym qpalu:lol:[/quote] Fajnie wiedzieć, że można kupić woreczki bez problemu w Rossmanie:) i nie drogo w dodatku... tak orientacyjnie zapytam.. ile tego jest w rolce? ja właśnie zaczęłam wychodzić z moją małą Zuzką na spacery, więc będzie jak znalazł... jak już się odzwyczai od załatwiania się w domu :mad: :lol: A tym bardziej przyda się na wakacjach, bo nad morze jedziemy:) A sądzę, że nie uniknę jakiejś kupy na plaży :niedowia: Na trawniku wygląda to nieatrakcyjnie, a co dopiero na ładnym piaseczku... fuuuuj... Tylko tam zapewne nie będzie specjalnych koszy dla piesków, jak znam życie, więc będzie trzeba do normalnego kosza wyrzucić... no bo.. niby co z tym zrobić? :-? A powiem Wam... że koło mnie, na pobliskim osiedlu, pojawiły się takie specjalne kosze dla piesków:) aczkolwiek... widzę, że są przepełnione... zastanawia mnie kto i jak często to opróżnia:| bo dla przykładu.. żadnych innych koszy na osiedlu nie ma... chyba, że wielki śmietnik z kubłami. Na szczęście Zuzka na chodniku się nie załatwia... i mamy ten luksus, że chodzimy sobie na wieeelkie łąki, więc tam daruję sobie sprzątanie. Ale na osiedlach, na trawnikach... jak najbardziej jestem za sprzątaniem. Teraz sprzątałam parę tygodni w domu jej kupki, więc się przyzwyczaiłam:eviltong: A wejść w taką kupę jest faktycznie niefajnie. I muszę uważać, żeby Zuzka też nie wlazła w jakiegoś kupala. Średnio fajnie byłoby potem myć jej łapy po cudzym śmierduchu:stop: :-? Quote
Agnieszka i Ogiś Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Nio tak.... a jeszcze bardziej nie fajnie by było wejść gołą nogą na plaży... :mad: Quote
basia2202 Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 [quote name='Agnieszka i Ogiś']Nio tak.... a jeszcze bardziej nie fajnie by było wejść gołą nogą na plaży... :mad:[/quote] Otóż to... Agnieszko:cool3: Dlatego też o woreczkach na wakacje myślę już teraz i fajnie, że się dowiedziałam, gdzie można je nabyć:) Quote
Agnieszka i Ogiś Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 [quote name='basia2202']Otóż to... Agnieszko:cool3: Dlatego też o woreczkach na wakacje myślę już teraz i fajnie, że się dowiedziałam, gdzie można je nabyć:)[/quote] I bardzo dobrze! A co to rossman? Quote
basia2202 Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 [quote name='Agnieszka i Ogiś']I bardzo dobrze! A co to rossman?[/quote] A taki sklep samoobsługowy... coś jak mini Carrefour, Real, czy coś w tym stylu... no taki... jakby.. supersam...tylko, że głównie z chemią, kosmetykami, ale też innymi rzeczami... ale raczej nie spożywczy (jakieś pierdółki tylko mają... batoniki, zupki chińskie, herbatki jakieś...) I w sumie nie jest tam drogo - w wielu miastach jest. Może u Ciebie też? Quote
Recommended Posts