mysza 1 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 (edited) [quote name='malvaaa']FORTUNA ZOSTAŁA WYSTERYLIZOWANA DZIĘKI AKCJI STERYLIZACJI, DZIĘKUJEMY !!! Fortuna opuściła schronisko w Korabiewicach 30.11.2011r. razem z Lolą, drugą sunią. Miały szczęście, bo w tym miejscu jest około 500 potrzebujących psów. Były zagłodzone i w złej kondycji fizycznej i dlatego postanowiłyśmy zabierać je w pierwszej kolejności. Pojechały do DT do Chauwy. Fortuna wygrała los na loterii, w dniu opuszczenia schroniska była bardzo chudziutka i przestraszona. Na każdy dźwięk reaguje lękiem. Ogon ciągle podkulony. Tak wyglądała Fortuna Poprzedni wątek Loli i Fortuny http://www.dogomania.pl/threads/217000-Dwa-szkieleciki-wygrały-los-na-loterii-POTRZEBNE-WSPARCIE-FINANSOWE W tej chwili Fortuna przebywa w DT u Hop! Przytyła, jest zdrową i fajną sunią. Szuka domu. Zbieramy pieniądze na jej utrzymanie w DT, karmę. Fortuna u Hop! Bardzo proszę o pomoc w utrzymaniu Fortuny: [FONT=verdana]FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA! ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a, 03-772 Warszawa[/FONT] [FONT=arial][FONT=verdana]Numer konta: [/FONT][/FONT][FONT=verdana]86 1370 1109 0000 1706 4838 7316 z dopiskiem Fortuna [SIZE=3]Rozliczenie: Wpłaty: [/FONT][FONT=Verdana]100 Ewa Marta [/FONT] [FONT=Verdana]50 Ania Shirley[/FONT] [FONT=Verdana]70 Ania Shirley[/FONT] [FONT=Verdana]100 Nicolaczek [/FONT] [FONT=Verdana]100 Nicolaczek[/FONT] [FONT=Verdana]87 bazarek Malvy[/FONT] [FONT=Verdana]10 Joteska[/FONT] marzec [FONT=Verdana]450 wpłaty z FB 50 Nicolaczek 10 Joteska kwiecien 15 Joteska maj 575 bazarek Hop! http://www.dogomania.pl/forum/threads/224846-KONIEC!-Wojna-ze-świerzbowcami-zakończona-zwycięstwem!-Dziękuję-wszystkim-bohaterkom [/FONT][FONT=Verdana]230 wpłaty z FB[/FONT] 10 Joteska czerwiec 100 Nicolaczek 138 bazarek Hop! (dla 5 psów) 20 Cisowianka 15 Joteska lipiec 20zł - mimiś 10zł - moca35 30zł - MikAga 20zł - MALWA 30zł - Panna Marple 20zł - wujek & ciocia 50zł - maximiller 30zł - Bogusik 20zł - Aryste 70zł - ania shirley 100zł - Ghanima 100zł - ren 15zł - Bjuta 10 Joteska sierpień 195 bazarek Hop! http://www.dogomania.pl/forum/threads/230278-KONIEC!-Chochlik-ocalony-faktura-opłacona-a-psy-dostały-karmę!-Wielkie-dzięki! [FONT=Verdana]Razem: 2850 [/FONT] [FONT=Verdana]Wydatki:[/FONT] [FONT=Verdana]900 pobyt i leczenie w Wila-vecie, karma RC Intestinal[/FONT] 50 transport do DT [FONT=Verdana]55 weterynarz [/FONT] [FONT=Verdana]192 DT styczeń[/FONT] [FONT=Verdana]163 karma Josera sensiplus[/FONT] [FONT=Verdana]290 DT luty [/FONT][FONT=Verdana]48 leczenie 73 Stronghold i leki 120 karma Bozita 310 DT marzec[/FONT] 300 DT kwiecień 100 karma 300 DT maj 300 DT czerwiec 100 karma 300 DT lipiec 237 zabieg usunięcia chorych zębów 300 DT sierpień 100 karma [FONT=Verdana]Razem: 4138 [/FONT] [FONT=Verdana]Saldo: - 1288 [/FONT] [FONT=Verdana]Prezenty dla Fortuny:[/FONT] [FONT=Verdana]158 Rita M- zakup karmy Josera sensiplus:loveu: [/FONT] Sponsorki porządkach w zębach Fortunki :loveu: (ujęte także w rozliczeniu wpływów) 20zł - mimiś 10zł - moca35 30zł - MikAga 20zł - MALWA 30zł - Panna Marple 20zł - wujek & ciocia 50zł - maximiller 30zł - Bogusik 20zł - Aryste 70zł - ania shirley 100zł - Ghanima 100zł - ren 15zł - Bjuta ----------------- Tekst i zdjęcia do ogłoszeń Fortunki: [FONT=verdana]Suczka o złotej sierści i bursztynowych oczach do adopcji Fortuna to około 5-letnia, dość duża suczka (ma mniej więcej 54cm wysokości w kłębie i waży 30kg). Ma piękne, bursztynowe oczy i wierne spojrzenie. Jej sierść w złotym kolorze jest miękka, a na grzbiecie układa się w delikatne fale. Fortuna jest łagodna, uczuciowa i przyjazna. Potrafi chodzić na smyczy. Zachowuje czystość w domu i nie niszczy. Jest cicha i grzeczna. Została odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Ze względu na przykre wspomnienia z przeszłości najlepiej będzie się czuła w domu z ogrodem bez innych zwierząt. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 507 443 597 e-mail: [email protected] [/FONT] Edited March 31, 2014 by mysza 1 Quote
mysza 1 Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 (edited) Edited February 14, 2012 by mysza 1 Quote
Telimena Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 zapisuję oczywiście ale ona ładnie wygląda na tych ostatnich zdjęciach :) Quote
mysza 1 Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 ania shirley napisał(a):Przyszłam. Piękny pies!!! Cieszę się, bo jak się rozdziela wątki to mało osób potem przechodzi. Fortunie trzeba jeszcze tylko dobrego domu ale i to znajdziemy ;) Quote
gusia0106 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 A ona naprawdę jest starym psem? Bo nie wygląda ;) Quote
malvaaa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 jestem i ja... mysza wyślij mi na pw nr konta, wyślę kaskę z bazarku 80zł... Quote
Ewa Marta Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Ona jest..... Semikowa:-) Gdyby była ciemniejsza, na przedostatnim zdjęciu wygląda zupełnie jak moje słonko:-) Jeśli charakter też ma podobny, to już zazdroszczę przyszłemu domkowi:-) Quote
hop! Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='gusia0106']A ona naprawdę jest starym psem? Bo nie wygląda ;) Nie jest starym psem. Powiedzmy, że ma 5 lat. Jeżeli wygląda młodziej, to bardzo dobrze. ;) Fortuna ma bardzo miękką, miłą w dotyku sierść. Ma wiele uroku, wdzięku i pozytywnej energii. Jest bardzo miła i grzeczna. Potrafi się cieszyć z drobiazgów - z posiłków, przysmaków, czy zwykłego pogłaskania. Niewiele jej potrzeba, żeby była szczęśliwa. Dzisiaj Fortuna mnie zaskoczyła. Okazało się, że nie lubi śniegu. Załatwiła się w błyskawicznym tempie i uciekła pod drzwi. Nie dała się namówić na biegi. Otrzepała się ze śniegu i uparcie czekała, aż wrócimy do domu. Ta mina mówi wszystko. ;) Za chuda? Za gruba? Czy w sam raz? ;) Quote
mysza 1 Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 gusia0106 napisał(a):A ona naprawdę jest starym psem? Bo nie wygląda ;) Kto Ci takich głupot nagadał ;) Lola to jest starsza ale Fortuna młoda, jakie tam 5 lat, wg mnie mniej :) malvaaa napisał(a):jestem i ja... mysza wyślij mi na pw nr konta, wyślę kaskę z bazarku 80zł... Dziękuję :) zaraz wyślę :) Ewa Marta napisał(a):Ona jest..... Semikowa:-) Gdyby była ciemniejsza, na przedostatnim zdjęciu wygląda zupełnie jak moje słonko:-) Jeśli charakter też ma podobny, to już zazdroszczę przyszłemu domkowi:-) :) wiele tych stworów przypomina nam nasze :) ale może i jest ;) Dziwne, że Fortuna nie lubi śniegu, większość psów wprost uwielbia ganiac zwłaszcza w taką pogodę, jak jest mały mróz i mnóstwo śniegu. Moje towarzystwo wychodzi co chwila ;) i nie chce wracać. Chociaż Sara (w typie Fortuny) też zaraz do drzwi więc może te beżowe typy tak mają ;) Quote
ania shirley Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 mysza 1 napisał(a): Chociaż Sara (w typie Fortuny) też zaraz do drzwi więc może te beżowe typy tak mają ;) Czarne , pregowane też. Jak jest jakikolwiek opad atmosfryczny, to muszę wypychać Koksa na dwór. Quote
mimiś Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 przepraszam -ale szukamy na gwałt transportu dla sznaucereczki ze "znajdek"do Malawaszki: "czy ktoś może pomóc przewieźć tą małą sznaucerkę od P Joli - z Marek do figu - w czwartek do godziny 22 na Tamkę (śródmieście) albo w piątek do godziny 10 do południa do Izabelina - mała może przyjechać do mnie, tylko ten kawałek trzeba ją podwieźć - proszę zwrócę koszty paliwa" Quote
Ewa Marta Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 (edited) mysza 1 napisał(a)::) wiele tych stworów przypomina nam nasze :) ale może i jest ;) Pokazałam jej zdjęcia Jackowi i stwierdził, że jest bardzo podobna:-) Wrzucę kilka zdjęć Semika, a potem je usunę żeby nie mieszać na wątku, ale same zobaczcie:-) Na tych zdjęciach Semidło ma już ponad 7 lat, ale nadal jest podobny;-) (wykasowałam, żeby się nie myliły;-) ) A ponieważ jest podobna do Semika, dostaje od nas w prezencie 100 zł:-) Zaraz wyślę. Edited February 16, 2012 by Ewa Marta Quote
malvaaa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 moje psy oszalały jak zobaczyły dzisiejszy śnieg, i nie miały zamiaru wracać do domu :) Quote
Ewa Marta Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 malvaaa napisał(a):moje psy oszalały jak zobaczyły dzisiejszy śnieg, i nie miały zamiaru wracać do domu :) Moje to samo:-) Rano zamiast godziny, szalały godzinę i 15 minut przez co spóźniłam się do pracy, a w południe kolejna godzina przegniana i przetarzana w śniegu:-) Quote
ronja Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 hop! napisał(a): Za chuda? Za gruba? Czy w sam raz? ;) chyba w sam raz:) Quote
malvaaa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 a ja moim po prostu zamknęłam drzwi przed nosami :D Quote
mysza 1 Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Ewa, bardzo dziękuję :loveu: Rzeczywiście Semik podobny ale jak się usmiecha to bardziej w stylu Grandy :) Różnie to z psami i śniegiem bywa, chyba od ich nastroju zależy ;) Quote
edek Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Zdjęcie Fortuny w śniegu z podniesioną łapką powalające !!!! Quote
joteska Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Fortunka wypiękniała :) jest pogodniejsza i ma uśmiechnięty pyszczek, urocza dziewczynka:loveu: Quote
Recommended Posts