Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='malvaaa']FORTUNA ZOSTAŁA WYSTERYLIZOWANA DZIĘKI AKCJI STERYLIZACJI, DZIĘKUJEMY !!!

Fortuna opuściła schronisko w Korabiewicach 30.11.2011r. razem z Lolą, drugą sunią.
Miały szczęście, bo w tym miejscu jest około 500 potrzebujących psów.
Były zagłodzone i w złej kondycji fizycznej i dlatego postanowiłyśmy zabierać je w pierwszej kolejności.
Pojechały do DT do Chauwy.
Fortuna wygrała los na loterii, w dniu opuszczenia schroniska była bardzo chudziutka i przestraszona. Na każdy dźwięk reaguje lękiem. Ogon ciągle podkulony.
Tak wyglądała Fortuna

Poprzedni wątek Loli i Fortuny http://www.dogomania.pl/threads/217000-Dwa-szkieleciki-wygrały-los-na-loterii-POTRZEBNE-WSPARCIE-FINANSOWE

W tej chwili Fortuna przebywa w DT u Hop!
Przytyła, jest zdrową i fajną sunią. Szuka domu.

Zbieramy pieniądze na jej utrzymanie w DT, karmę.

Fortuna u Hop!

Bardzo proszę o pomoc w utrzymaniu Fortuny:
[FONT=verdana]FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a,
03-772 Warszawa
[/FONT]
[FONT=arial][FONT=verdana]Numer konta: [/FONT][/FONT][FONT=verdana]86 1370 1109 0000 1706 4838 7316 z dopiskiem Fortuna

[SIZE=3]Rozliczenie:

Wpłaty:
[/FONT][FONT=Verdana]100 Ewa Marta [/FONT]
[FONT=Verdana]50 Ania Shirley[/FONT]
[FONT=Verdana]70 Ania Shirley[/FONT]
[FONT=Verdana]100 Nicolaczek [/FONT]
[FONT=Verdana]100 Nicolaczek[/FONT]
[FONT=Verdana]87 bazarek Malvy[/FONT]
[FONT=Verdana]10 Joteska[/FONT] marzec
[FONT=Verdana]450 wpłaty z FB
50 Nicolaczek
10 Joteska kwiecien
15 Joteska maj
575 bazarek Hop! http://www.dogomania.pl/forum/threads/224846-KONIEC!-Wojna-ze-świerzbowcami-zakończona-zwycięstwem!-Dziękuję-wszystkim-bohaterkom
[/FONT][FONT=Verdana]230 wpłaty z FB[/FONT]
10 Joteska czerwiec
100 Nicolaczek
138 bazarek Hop! (dla 5 psów)
20 Cisowianka
15 Joteska lipiec
20zł - mimiś
10zł - moca35
30zł - MikAga
20zł - MALWA
30zł - Panna Marple
20zł - wujek & ciocia
50zł - maximiller
30zł - Bogusik
20zł - Aryste
70zł - ania shirley
100zł - Ghanima
100zł - ren
15zł - Bjuta
10 Joteska sierpień
195 bazarek Hop! http://www.dogomania.pl/forum/threads/230278-KONIEC!-Chochlik-ocalony-faktura-opłacona-a-psy-dostały-karmę!-Wielkie-dzięki!
[FONT=Verdana]Razem: 2850
[/FONT]

[FONT=Verdana]Wydatki:[/FONT]
[FONT=Verdana]900 pobyt i leczenie w Wila-vecie, karma RC Intestinal[/FONT]
50 transport do DT
[FONT=Verdana]55 weterynarz [/FONT]
[FONT=Verdana]192 DT styczeń[/FONT]
[FONT=Verdana]163 karma Josera sensiplus[/FONT]
[FONT=Verdana]290 DT luty
[/FONT][FONT=Verdana]48 leczenie
73 Stronghold i leki
120 karma Bozita
310 DT marzec[/FONT]
300 DT kwiecień
100 karma
300 DT maj
300 DT czerwiec
100 karma
300 DT lipiec
237 zabieg usunięcia chorych zębów
300 DT sierpień
100 karma
[FONT=Verdana]Razem: 4138
[/FONT]
[FONT=Verdana]Saldo: - 1288
[/FONT]

[FONT=Verdana]Prezenty dla Fortuny:[/FONT]
[FONT=Verdana]158 Rita M- zakup karmy Josera sensiplus:loveu: [/FONT]

Sponsorki porządkach w zębach Fortunki :loveu: (ujęte także w rozliczeniu wpływów)
20zł - mimiś
10zł - moca35
30zł - MikAga
20zł - MALWA
30zł - Panna Marple
20zł - wujek & ciocia
50zł - maximiller
30zł - Bogusik
20zł - Aryste
70zł - ania shirley
100zł - Ghanima
100zł - ren
15zł - Bjuta
-----------------

Tekst i zdjęcia do ogłoszeń Fortunki:
[FONT=verdana]Suczka o złotej sierści i bursztynowych oczach do adopcji

Fortuna to około 5-letnia, dość duża suczka (ma mniej więcej 54cm wysokości w kłębie i waży 30kg). Ma piękne, bursztynowe oczy i wierne spojrzenie. Jej sierść w złotym kolorze jest miękka, a na grzbiecie układa się w delikatne fale. Fortuna jest łagodna, uczuciowa i przyjazna. Potrafi chodzić na smyczy. Zachowuje czystość w domu i nie niszczy. Jest cicha i grzeczna. Została odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Ze względu na przykre wspomnienia z przeszłości najlepiej będzie się czuła w domu z ogrodem bez innych zwierząt.
Kontakt w sprawie adopcji:
tel. 507 443 597
e-mail: [email protected]

[/FONT]

Edited by mysza 1
  • Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ania shirley napisał(a):
Przyszłam. Piękny pies!!!

Cieszę się, bo jak się rozdziela wątki to mało osób potem przechodzi.

Fortunie trzeba jeszcze tylko dobrego domu ale i to znajdziemy ;)

Posted

Ona jest..... Semikowa:-) Gdyby była ciemniejsza, na przedostatnim zdjęciu wygląda zupełnie jak moje słonko:-) Jeśli charakter też ma podobny, to już zazdroszczę przyszłemu domkowi:-)

Posted

[quote name='gusia0106']A ona naprawdę jest starym psem? Bo nie wygląda ;)

Nie jest starym psem. Powiedzmy, że ma 5 lat. Jeżeli wygląda młodziej, to bardzo dobrze. ;)

Fortuna ma bardzo miękką, miłą w dotyku sierść. Ma wiele uroku, wdzięku i pozytywnej energii. Jest bardzo miła i grzeczna. Potrafi się cieszyć z drobiazgów - z posiłków, przysmaków, czy zwykłego pogłaskania. Niewiele jej potrzeba, żeby była szczęśliwa.

Dzisiaj Fortuna mnie zaskoczyła. Okazało się, że nie lubi śniegu. Załatwiła się w błyskawicznym tempie i uciekła pod drzwi. Nie dała się namówić na biegi. Otrzepała się ze śniegu i uparcie czekała, aż wrócimy do domu.

Ta mina mówi wszystko. ;)

Za chuda? Za gruba? Czy w sam raz? ;)

Posted

gusia0106 napisał(a):
A ona naprawdę jest starym psem? Bo nie wygląda ;)

Kto Ci takich głupot nagadał ;) Lola to jest starsza ale Fortuna młoda, jakie tam 5 lat, wg mnie mniej :)
malvaaa napisał(a):
jestem i ja...

mysza wyślij mi na pw nr konta, wyślę kaskę z bazarku 80zł...

Dziękuję :) zaraz wyślę :)
Ewa Marta napisał(a):
Ona jest..... Semikowa:-) Gdyby była ciemniejsza, na przedostatnim zdjęciu wygląda zupełnie jak moje słonko:-) Jeśli charakter też ma podobny, to już zazdroszczę przyszłemu domkowi:-)

:) wiele tych stworów przypomina nam nasze :) ale może i jest ;)

Dziwne, że Fortuna nie lubi śniegu, większość psów wprost uwielbia ganiac zwłaszcza w taką pogodę, jak jest mały mróz i mnóstwo śniegu.
Moje towarzystwo wychodzi co chwila ;) i nie chce wracać.
Chociaż Sara (w typie Fortuny) też zaraz do drzwi więc może te beżowe typy tak mają ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):

Chociaż Sara (w typie Fortuny) też zaraz do drzwi więc może te beżowe typy tak mają ;)

Czarne , pregowane też. Jak jest jakikolwiek opad atmosfryczny, to muszę wypychać Koksa na dwór.

Posted

przepraszam -ale szukamy na gwałt transportu dla sznaucereczki ze "znajdek"do Malawaszki: "czy ktoś może pomóc przewieźć tą małą sznaucerkę od P Joli - z Marek do figu - w czwartek do godziny 22 na Tamkę (śródmieście) albo w piątek do godziny 10 do południa do Izabelina - mała może przyjechać do mnie, tylko ten kawałek trzeba ją podwieźć - proszę zwrócę koszty paliwa"

Posted (edited)

mysza 1 napisał(a):
:) wiele tych stworów przypomina nam nasze :) ale może i jest ;)

Pokazałam jej zdjęcia Jackowi i stwierdził, że jest bardzo podobna:-) Wrzucę kilka zdjęć Semika, a potem je usunę żeby nie mieszać na wątku, ale same zobaczcie:-) Na tych zdjęciach Semidło ma już ponad 7 lat, ale nadal jest podobny;-)

(wykasowałam, żeby się nie myliły;-) )

A ponieważ jest podobna do Semika, dostaje od nas w prezencie 100 zł:-) Zaraz wyślę.

Edited by Ewa Marta
Posted

malvaaa napisał(a):
moje psy oszalały jak zobaczyły dzisiejszy śnieg, i nie miały zamiaru wracać do domu :)

Moje to samo:-) Rano zamiast godziny, szalały godzinę i 15 minut przez co spóźniłam się do pracy, a w południe kolejna godzina przegniana i przetarzana w śniegu:-)

Posted

Ewa, bardzo dziękuję :loveu:

Rzeczywiście Semik podobny ale jak się usmiecha to bardziej w stylu Grandy :)

Różnie to z psami i śniegiem bywa, chyba od ich nastroju zależy ;)