hop! Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Może wczoraj nie podobało się Fortunie, bo padał gęsty śnieg, a że było ciepło szybko się na niej roztapiał i była mokra. To prawie jak deszcz, którego większość psów nie lubi. ;) Dzisiaj nie pada, jest chłodniej, są wydeptane szlaki, więc Fortuna miała rano pozytywne nastawienie. Quote
Ewa Marta Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Podrzucam śliczności:-) Nie mogę się na nią napatrzeć:-) Quote
edek Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Hop ! wysłałam książeczkę Fortuny listem poleconym priorytetem. Przepraszam, że dopiero dzisiaj, wcześniej nie dałam rady. Quote
hop! Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 edek napisał(a):Hop ! wysłałam książeczkę Fortuny listem poleconym priorytetem. Przepraszam, że dopiero dzisiaj, wcześniej nie dałam rady. Wielkie dzięki! Jak dojdzie, to poproszę weta o wpisanie odrobaczenia. Quote
Ewa Marta Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Ja nie mogę..... ona jest naprawdę bardzo podobna do mojego Semcia... Gusia go zna, może zaświadczyć;-) Fajnie wygląda taka szczęśliwa sunieczka. Hop, śnieg chyba przestał jej już przeszkadzać? Quote
mysza 1 Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Ale zadowolona mordziula :) Doszło 100 zł od Ewy Marty. Bardzo dziękuję :loveu: Quote
nicolaczek Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 melduję się na wątku \o/ wysłałam malwie 122 zł. - 22 za spodnie z bazareu i stówę tak ot na Fortune i spłatę jej długów, co już obiecywałąm ;) Quote
mysza 1 Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 nicolaczek napisał(a):melduję się na wątku \o/ wysłałam malwie 122 zł. - 22 za spodnie z bazareu i stówę tak ot na Fortune i spłatę jej długów, co już obiecywałąm ;) Dziękuję :loveu: Podałam Malvie już konto. Quote
mysza 1 Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Poszukuję sponsora lub sponsorów na karmę, bo się kończy. Długi jeszcze spore a ja jestem już bez kasy :( Fortuna je tą karmę, tutaj jest najtaniej http://www.petfood.pl/product.php?id_product=38 http://www.petfood.pl/product.php?id_product=17 Może zajrzy jakaś Ciotka przy kasie ;) i pomoże. Quote
hop! Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Ewa Marta napisał(a):Hop, śnieg chyba przestał jej już przeszkadzać? hop! napisał(a):Może wczoraj nie podobało się Fortunie, bo padał gęsty śnieg, a że było ciepło szybko się na niej roztapiał i była mokra. To prawie jak deszcz, którego większość psów nie lubi. ;) Dzisiaj nie pada, jest chłodniej, są wydeptane szlaki, więc Fortuna miała rano pozytywne nastawienie. I nadal ma pozytywne nastawienie do śnieżnego otoczenia. ;) Dzisiaj wyszłam z Fortuną na spacer. Wszystko było w porządku do czasu, gdy zobaczyła grupę facetów, którzy usuwali jakąś awarię. Bardzo się wystraszyła, szła na ugiętych łapach i uspokoiła się dopiero po powrocie do domu. Wskoczyła na kanapę i zasnęła. Widać, że to był dla niej duży stres. Quote
Telimena Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 mysza 1 napisał(a):Poszukuję sponsora lub sponsorów na karmę, bo się kończy. Długi jeszcze spore a ja jestem już bez kasy :( Fortuna je tą karmę, tutaj jest najtaniej http://www.petfood.pl/product.php?id_product=38 http://www.petfood.pl/product.php?id_product=17 Może zajrzy jakaś Ciotka przy kasie ;) i pomoże. Ja w tym miesiącu jestem zupełnie bez pieniędzy. :( Nie mam jak pomóc. Quote
romenka Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Musiałam zobaczyć tą ślicznotkę :loveu: Piękna!!!!!:loveu: Quote
mysza 1 Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 hop! napisał(a):I nadal ma pozytywne nastawienie do śnieżnego otoczenia. ;) Dzisiaj wyszłam z Fortuną na spacer. Wszystko było w porządku do czasu, gdy zobaczyła grupę facetów, którzy usuwali jakąś awarię. Bardzo się wystraszyła, szła na ugiętych łapach i uspokoiła się dopiero po powrocie do domu. Wskoczyła na kanapę i zasnęła. Widać, że to był dla niej duży stres. Ciekawe... pewnie swoje od facetów dostała :( biedna. Quote
Ewa Marta Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 mysza 1 napisał(a):Poszukuję sponsora lub sponsorów na karmę, bo się kończy. Długi jeszcze spore a ja jestem już bez kasy :( Fortuna je tą karmę, tutaj jest najtaniej http://www.petfood.pl/product.php?id_product=38 http://www.petfood.pl/product.php?id_product=17 Może zajrzy jakaś Ciotka przy kasie ;) i pomoże. Wprawdzie nie zajrzała, ale widząc zdjęcia Fortuny zakochała się w niej tak, jak w Semiku i zgodziła się zasponsorować karmę Rita:-) Mam tylko wielką prośbę, żebyś to Ty Mysza zamówiła karmę, a Rita prześle Ci jeszcze dzisiaj 158 zl na 15+4 kg karmy:-) Quote
hop! Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 mysza 1 napisał(a):Ciekawe... pewnie swoje od facetów dostała :( biedna. Pewnie tak. Pamiętasz, jak kiedyś napisałam, że Fortuna nie przejmowała się facetami tnącymi drewno? Byli głośni, słychać było dźwięki piły elektrycznej, a ona biegała po ogródku z wielkim uśmiechem i nic. To dowód na to, że w miejscu, które zna, i w którym czuje się bezpiecznie reaguje zupełnie inaczej, niż w obcym miejscu, na otwartej przestrzeni. Wymarzony dom dla Fortuny to dom z ogrodem i ciepli ludzie, dla których będzie jedyną, ukochaną pupilką. Fortuna jest przemiła, uczuciowa i zupełnie niekłopotliwa. Trzeba jej intensywnie szukać domu. Quote
Ewa Marta Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Zapraszam serdecznie na bazarek dla innej bidy pod opieką Myszy1 - Soni: http://www.dogomania.pl/threads/223307-Bazarek-książkowy-do-29.02-do-godziny-22-00.-Książki-od-maluszka-do-stauszka-)?p=18662610#post18662610 Quote
mysza 1 Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Ewa Marta napisał(a):Wprawdzie nie zajrzała, ale widząc zdjęcia Fortuny zakochała się w niej tak, jak w Semiku i zgodziła się zasponsorować karmę Rita:-) Mam tylko wielką prośbę, żebyś to Ty Mysza zamówiła karmę, a Rita prześle Ci jeszcze dzisiaj 158 zl na 15+4 kg karmy:-) Bardzo, bardzo dziękuję :) Oczywiście zamówię, zrobię to jutro, bo nie mam kompa, spalił mi się zasilacz, korzystam z laptopa Piotrka ale ma tak denny net, że co chwila mnie rozłącza. hop! napisał(a):Pewnie tak. Pamiętasz, jak kiedyś napisałam, że Fortuna nie przejmowała się facetami tnącymi drewno? Byli głośni, słychać było dźwięki piły elektrycznej, a ona biegała po ogródku z wielkim uśmiechem i nic. To dowód na to, że w miejscu, które zna, i w którym czuje się bezpiecznie reaguje zupełnie inaczej, niż w obcym miejscu, na otwartej przestrzeni. Wymarzony dom dla Fortuny to dom z ogrodem i ciepli ludzie, dla których będzie jedyną, ukochaną pupilką. Fortuna jest przemiła, uczuciowa i zupełnie niekłopotliwa. Trzeba jej intensywnie szukać domu. Pamiętam. Kurde, nie wiem już co robić, wszędzie ją ogłaszam i cisza :( Ewa Marta napisał(a):Zapraszam serdecznie na bazarek dla innej bidy pod opieką Myszy1 - Soni: http://www.dogomania.pl/threads/223307-Bazarek-książkowy-do-29.02-do-godziny-22-00.-Książki-od-maluszka-do-stauszka-)?p=18662610#post18662610 Dziękuję :) Quote
mysza 1 Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Uuuu, nikt nie zajrzał nawet :shake:, ale brzydko...;) Quote
hop! Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='edek']Hop ! wysłałam książeczkę Fortuny listem poleconym priorytetem. Przepraszam, że dopiero dzisiaj, wcześniej nie dałam rady. Doszła dzisiaj - jeszcze raz dziękuję. Jeśli chcesz, żebym zwróciła Ci koszt przesyłki, to podaj mi proszę nr konta. ;) Jedyny wpis w książeczce wygląda tak: http://img824.imageshack.us/img824/7774/szczepieniewksieczcefor.jpg Dzisiaj panuje senna atmosfera - udzieliła się również Fortunie. :) Quote
hop! Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Napisałam tekst do ogłoszeń - może się przyda. ;) [FONT=Arial]Ruda piękność uratowana przed śmiercią szuka domu[/FONT] [FONT=Arial]Zanim została zabrana ze schroniska w Korabiewicach, nie miała nawet imienia. Była wychudzonym, przerażonym psem na granicy życia i śmierci. W tej chwili przebywa w domu tymczasowym i ma na imię Fortuna. Odżyła i wypiękniała. Ma miodowe oczy, miękką, rudą sierść i puszysty ogon. Jest przemiła, łagodna i uczuciowa. Potrafi chodzić na smyczy. Zachowuje czystość w domu i nie niszczy. Jest cicha i grzecznie zostaje sama w mieszkaniu. Fortuna ma około 4 lat i jest mniejsza, niż labrador. Została wykąpana, odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Ze względu na przykre wspomnienia z przeszłości najlepiej będzie się czuła jako jedynaczka w domu z ogrodem. Fortuna potrafi się cieszyć z pełnej miski, przyjaznych gestów, miłych słów. Jest wyjątkowo pogodna, ciepła i wdzięczna. Będzie szczęśliwa mogąc spokojnie żyć u boku ludzi, których bezgranicznie pokocha. [/FONT] [FONT=Arial]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Arial]tel. 507 443 597[/FONT] [FONT=Arial]e-mail: [email protected][/FONT] Quote
mysza 1 Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 A gdzie tam Fortunie ma się spieszyć ;) Teraz to już jej nawet zazdroszczę ;) Tekst super, wykorzystam, dziękuję :) Quote
Recommended Posts