Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malvaaa napisał(a):
jak bomba to się cieszę :)

a swoją drogą zdjęcie z uśmiechem jest cudne :)

Tekst dodany na tablicę :)
Fotka również :)

Posted

Przestawianie na suchą karmę powinno trwać około tygodnia, może to jest przyczyną luźniejszych odchodów. Jeśli ilość koopek jest większa niż to co je to znaczy, że słaba strawność.

Posted

Malvaa, bardzo ładny tekst, dziękujemy .

Dziękuję wszystkim za starania, to bardzo podnosi na duchu, i musi się udać.

Zdaje się, że Maciek rzeczonemu Tasmanowi prymatu w diablęctwie nie odbierze. Wydaje się bowiem, że ma zadatki na anioła:
1. Robić na dworzu się nauczy. Dał mi znać, że koope chce, w każdym razie tak to czytam :)
2. Słucha się. Jak wołam "Maciek nie" to rzuca co robi i do mnie biegnie.
3. Inteligentny jest. Ani piszczenie, ani gonienie nie zmieniło stosunku kotów do niego (a wyraźnie mu zależy), więc teraz testuje strategię ignorowania.

Jedyna "wada" to niepohamowana namiętność do kolan i przytulanek. Nos wtulić w rękaw i pośpijmy sobie. Na tym etapie nie chce, nie może być sam, bidocek kochany... Da komuś dużo radości, jestem pewna.
Dobra, trzeba wstać i brać się za to zdjęcie do proporcji. Maciek, koniec drzemki...

Posted

wiosenka napisał(a):
Przestawianie na suchą karmę powinno trwać około tygodnia, może to jest przyczyną luźniejszych odchodów. Jeśli ilość koopek jest większa niż to co je to znaczy, że słaba strawność.

No, powinno wychodzić mniej niż wchodzi... Trudno powiedzieć, będę baczyć dokładniej objętościowo.

Posted

emkamara napisał(a):

Zdaje się, że Maciek rzeczonemu Tasmanowi prymatu w diablęctwie nie odbierze.
Wydaje się bowiem, że ma zadatki na anioła:
1. Robić na dworzu się nauczy. Dał mi znać, że koope chce, w każdym razie tak to czytam :)
2. Słucha się. Jak wołam "Maciek nie" to rzuca co robi i do mnie biegnie.
3. Inteligentny jest. Ani piszczenie, ani gonienie nie zmieniło stosunku kotów do niego (a wyraźnie mu zależy), więc teraz testuje strategię ignorowania.

Super, mamy już jakieś konkrety, co do jego zachowania :lol:
No i rzeczywiście anielisko rośnie :loveu: że talala :eviltong:

emkamara napisał(a):
Jedyna "wada" to niepohamowana namiętność do kolan i przytulanek. Nos wtulić w rękaw i pośpijmy sobie.

Piękną ma wadę, ten nasz Maciuś :loveu:

Posted

Jak ogłaszałam moją tymczasowiczkę, zgłosiła się do mnie pani emerytka, zadbana, zdrowa niestara (z Trzebnicy pod Wrocławiem), która chciała jak najmniejszego ratlerka czarnego podpalanego. Szukałam jej, ale nic jej nie pasowało, bo wszystkie były za ciężkie, albo jak się trafił mały, to biszkoptowy, a koniecznie chciała czarnego podpalanego, żeby jej przypominała zmarłą sunię.

(5 kg to za dużo dla niej! Bo jej piesek też ważył 5, a teraz waży 10, tak utył. Karmi głównie węglowodanami, gotowane jedzenie, mięsa 0, a jej pies ma mało ruchu, bo na takich cienkich nóżkach nie daje rady dźwigać grubego tułowia. Ale jak tak bardzo prosi, to jak żałować choćby chleba? - takie były nasze rozmowy. Dlatego przestałam się nią interesować, choć zapewne w jej mniemaniu jest osobą kochającą zwierzaki i dbałaby bardzo, kanapa, mizianko itp. Zraziło mnie to, że takie ma wymagania co do wagi, bo zamierza przekarmić zwierzaka i od razu wie, że podwoi wagę, a docelowo piesek nie ma przekroczyć 4-5 kg.).

Może jednak warto ją sprawdzić i wyedukować? Jak nic lepszego się nie znajdzie. Czy pokazać jej Maćka?

Posted

Super foteczki :)
Niezła moczymorda z niego :evil_lol: patrzcie, gówniarzowi się wina zachciało no :diabloti:

Lece zrobic gumtree :Dog_run::Dog_run:

Posted

marako napisał(a):
Jak ogłaszałam moją tymczasowiczkę, zgłosiła się do mnie pani emerytka, zadbana, zdrowa niestara (z Trzebnicy pod Wrocławiem), która chciała jak najmniejszego ratlerka czarnego podpalanego. Szukałam jej, ale nic jej nie pasowało, bo wszystkie były za ciężkie, albo jak się trafił mały, to biszkoptowy, a koniecznie chciała czarnego podpalanego, żeby jej przypominała zmarłą sunię.

(5 kg to za dużo dla niej! Bo jej piesek też ważył 5, a teraz waży 10, tak utył. Karmi głównie węglowodanami, gotowane jedzenie, mięsa 0, a jej pies ma mało ruchu, bo na takich cienkich nóżkach nie daje rady dźwigać grubego tułowia. Ale jak tak bardzo prosi, to jak żałować choćby chleba? - takie były nasze rozmowy. Dlatego przestałam się nią interesować, choć zapewne w jej mniemaniu jest osobą kochającą zwierzaki i dbałaby bardzo, kanapa, mizianko itp. Zraziło mnie to, że takie ma wymagania co do wagi, bo zamierza przekarmić zwierzaka i od razu wie, że podwoi wagę, a docelowo piesek nie ma przekroczyć 4-5 kg.).

Może jednak warto ją sprawdzić i wyedukować? Jak nic lepszego się nie znajdzie. Czy pokazać jej Maćka?

Wiesz co, ja nie wierzę w edukację takich Pań... Nie wiem co myślicie, ale ja bym jej nie dawala malucha, bo spasie go jak wieprzka. Co z tego, że obieca, że będzie inaczej. Pojedziesz za pół roku i psa nie poznasz....

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Wiesz co, ja nie wierzę w edukację takich Pań... Nie wiem co myślicie, ale ja bym jej nie dawala malucha, bo spasie go jak wieprzka. Co z tego, że obieca, że będzie inaczej. Pojedziesz za pół roku i psa nie poznasz....

Podpisuję sie pod tym...ja również bym nie brała tego domku pod uwagę :shake:

Posted

Dzień Dobry,

witamy się z nowym dniem.

Maciuś wyszedł na dwór, zrobił co jego, zjadł śniadanko, a teraz integruje się kanapą. Ogólnie dużo odpoczywa. Łupieżu jest jakby mniej.

Wyciągnęłam stary sweter i próbowałam mu zrobić kubraczek, ale olał obydwa rękawy :) Ciotka nie ma talentów :shake:

Posted

emkamara, dzwoniła do mnie Ewa Marta.
Siedzi w pracy, ma zepsuty internet i dlatego nie odzywa się.
Jak wróci wieczorem do domu to pojawi się na dogo.
Gdybyś miała jakieś pytania, jakiś problem to dzwoń na komórkę Ewy.
Czy suczka, której ma towarzyszyć mikrusek jest wysterylizowana?
Bo jeśli nie to ktoś może stracić jajka :-(

Posted

Mazowszanka napisał(a):

Czy suczka, której ma towarzyszyć mikrusek jest wysterylizowana?
Bo jeśli nie to ktoś może stracić jajka :-(

Jaka suczka ? To jakis domek się pojawił chętny dzisiaj ?