agniesia Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [QUOTE=erka; Agniesia, a to jakaś nowa koleżanka, czy kolega? To,,Łaciate,jak krówka,,specjalnie dla wegielkowej ona lubi słowo łaciata,to nowy kolega też szuka domu. Quote
wegielkowa Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='Havanka']Bardzo cieszą takie dobre informacje o Salmie. Skończył się bazarek. Już wkrótce Salmusi wpadnie trochę grosza. Proszę o podanie danych do wpłaty.[/QUOTE]Havanka :buzi: Quote
erka Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 [quote name='Havanka']Bardzo cieszą takie dobre informacje o Salmie. Skończył się bazarek. Już wkrótce Salmusi wpadnie trochę grosza. Proszę o podanie danych do wpłaty.[/QUOTE] Havanko, bardzo dziękujemy:loveu::loveu:, a konto jest podane w pierwszym poście:) . Quote
wegielkowa Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='agniesia'] To,,Łaciate,jak krówka,,specjalnie dla wegielkowej ona lubi słowo łaciata,to nowy kolega też szuka domu. Masz rację, agniesiu:mad: łaciata jest Mućka lub mleko, a ten samiec rasy wielorakiej ma umaszczenie złożone, niejednolite, trójbarwne z przewagą...... No.. Gdzie ten psiak przebywa ? Quote
agniesia Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Ten samiec o umaszczeniu złożonym,wadze12kg ,wiek 1,5roku,przebywa u mnie. Czy ktoś wie kiedy i w którym gabinecie można psa wykastrować za pół ceny?.Wiem że ta akcja jest w marcu ,ale nic po za tym. Quote
savahna Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Szukałam, bo gdzieś andzia69 takie info chyba wstawiała, ale nie znalazłam.:roll: Nie wiem czy nie na Berberysowej w Kielcach...Duet ErCarbon z pewnością zorientowany to się wypowie.:p Aga:loveu: a czemu Cię nie ma na naszym zasadniczym watku?!:razz: http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-KIELCE-prosimy-o-1-dla-naszych-ps%C3%B3w-aktualizacja-i-info-str.1/page444 Quote
Havanka Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='erka']Havanko, bardzo dziękujemy:loveu::loveu:, a konto jest podane w pierwszym poście:) .[/QUOTE] Sorry, gapa ze mnie. Dzięki ! Quote
agniesia Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 (edited) [quote name='savahna']Szukałam, bo gdzieś andzia69 takie info chyba wstawiała, ale nie znalazłam.:roll: Nie wiem czy nie na Berberysowej w Kielcach...Duet ErCarbon z pewnością zorientowany to się wypowie.:p Aga:loveu: a czemu Cię nie ma na naszym zasadniczym watku?!:razz: http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-KIELCE-prosimy-o-1-dla-naszych-ps%C3%B3w-aktualizacja-i-info-str.1/page444 Jestem jako widz śledzący wasze poczynania,a niby skąd bym wiedziała,że jesteś głównym dyrektorem do spraw ogłoszeń! Savahna a czy są już jakieś ogłoszenia puszczane o Salme?Ja mogę robić na bieżąco zdjęcia Salmy jeżeli będzie taka potrzeba do ogłoszeń,może i jej udałoby się znaleść jakiś domek i fajnych ludzi!Ona nie ma dużych wymagań jest spokojna i nadaje się do dzieci,kotów i innych psów i suczek. Edited March 4, 2012 by agniesia Quote
savahna Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Właśnie się przymierzam do zrobienia jej jutro na świętokrzyskie.:diabloti: Tam długo bedzie widoczna bo mało ogłoszeń. A potem przyatakujemy normalne rejony.:p Zdjęć jak pewnie wiesz nigdy za wiele, bo jak mam dużo to w każdej wersji inne wstawiam. Jak masz mozliwość to pstrykaj. Dobrze by było jesli to jest wykonalne,żeby była na niektórych przy człowieku na przykład. Jak się da z dzieciaczkiem to byłoby ekstra. No i raczej robić trzeba z poziomu psa nie z góry. Niooo;);) Quote
wegielkowa Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Savahna atakuj "inne rejony". Masz dwa tygodnie. Quote
savahna Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='wegielkowa']Masz dwa tygodnie.[/QUOTE] Coś wiesz czego ja nie wiem?!!!:razz: Czy to presja psychologiczna tylko....:p Quote
wegielkowa Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='savahna']Coś wiesz czego ja nie wiem?!!!:razz: [/QUOTE] No coś Ty, nie ma takiej opcji:lol: Quote
agniesia Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='wegielkowa']Savahna atakuj "inne rejony". Masz dwa tygodnie.[/QUOTE] Zdjęcia będe robić ,często ,dużo i z dzieciakami ,pozbieram po ulicy bo ich tam dużo chodzi,chyba że jakieś macie pod ręką to dawać je na sesje zdjęciową.Tak tak Savahna 2 tygodnie to krótki okres czasu wegielkowa ma racje trzeba działać! Quote
savahna Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='wegielkowa']No coś Ty, nie ma takiej opcji:lol: Przecież wiem, nie?!:cool3: [quote name='agniesia']Tak tak Savahna 2 tygodnie to krótki okres czasu wegielkowa ma racje trzeba działać! O czym Wy mówicie...?! SALMA na świętokrzyskie (pakiet25) http://swietokrzyskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SALMA-sterylizowana-srednia-lagodna-suczka-za-darmo-ADOPCJA-W0QQAdIdZ360468143 Agniesia...Ty już (czuję) jakis pakt z wegielkową zawiązałaś.... To ja poproszę portreciki SALMY, foty z ludziami i kotem i psami...i dziękuje na razie. Acha...no i żeby słoneczne i kolorowe były, bo Salmusia będzie wtedy radośnie wyglądała. Quote
agniesia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 savahna jeżeli możesz to wyślij mi swój email na PW,to będę na bieżąco wysyłać Ci zdjęcia Salmy. Quote
savahna Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 agniesia napisał(a):savahna jeżeli możesz to wyślij mi swój email na PW,to będę na bieżąco wysyłać Ci zdjęcia Salmy. Z największą przyjemnością.:lol: A nadążę odbierać?:p Quote
abra43 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 :kiss_2::kiss_2:Jakie piękne piesy tylko całować je po pycholkach Quote
erka Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Wstawiam foty Salmy, zgodnie z zamówieniem savahny, czyli z pociechą agniesi:). Czyli już nie boi się tak panicznie dzieci, choc minę ma jeszcze nietęgą:). Quote
agniesia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Po sterylizacji jest bardziej otwarta do ludzi,do dzieci,wcześniej córka nie mogła do niej podejść bo od razu uciekała,a teraz do niej podchodzi i zapina jej smycz,w prawdzie się trochę cofa ale nie ucieka!Do głaskania też częściej sama podchodzi i nawet się o nie upomina i wraca po jeszcze,ale nie zapeszajmy,bo jak całkowicie dojdzie do siebie może wrócić wcześniejsza Salmunia.Na pewno do dzieci nie przejawia agresji,nie warczy,nie szczerzy zębów ani nic podobnego,jest tylko strach,ale już nie paniczny.Więc rodzina z dziećmi też dla niej może być,u mnie jest a ja mam małe dzieci i nie widzę problemu żeby ona przebywała w ich towarzystwie,na pewno nie będzie to piesek do zabawy z dzieciakami ani ich przytulanka,może kiedyś tak!Czas pokaże!!Podeszła do otwartej bramy i nie uciekła wróciła na wołanie,ale może jeszcze nie biega więc dlatego nie uciekła,albo po woli wie że jej nie wolno i jak ją wołam to ma wrócić,było by super!Musze pomyśleć jak to sprawdzić,żeby było dobrze. Quote
wegielkowa Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 agniesia, to ostatnie zdjęcie psiepiękne:loveu: Quote
agniesia Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Salma zakończyła przyjmowanie antybiotyku,dziś dopiero zdjęłam jej ubranko i co się okazało?Ta biedna psinka która nie biegała tylko chodziła,a ja myślałam że ją te szwy jeszcze ciągną i dlatego ona tak powoli chodzi,a tu nic podobnego,po zdjęciu ubranka zaczęła biegać, skakać,zrobiła kilka rundek po podwórzu,wróciła dawna Salma tylko bardziej pewna siebie!A te jej miny to nie tylko przy dziecku ona zawszę tak się zachowuje przy bliskim kontakcie z człowiekiem. Quote
Roszpunka Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Przecież ona wcześniej widywała człowieka wyłącznie zza krat :( Głaskania, przytulania dopiero u Was się uczy. Dzieci też są dla niej nowością, pewnie nawet nie wiedziała, że tacy mali ludzie w ogóle istnieją... A żeby nauczyć ją przychodzić na zawołanie, powinnaś ją nagradzać, kiedy zareaguje. Najlepiej paróweczką albo innym przysmaczkiem. Dzieci też mogą przy głaskaniu, zapinaniu smyczy itp. coś dobrego jej dać. Szybko zacznie kojarzyć osoby i czynności z przyjemnością :) Teraz nareszcie ma Salmunia swobodę, to żadna radość śmigać w przyciasnych gaciach ;) Quote
Recommended Posts