Jump to content
Dogomania

Cztery psy zabrane z interwencji,ze skandalicznych warunków, w super domkach!

Recommended Posts

• Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Wczoraj poległam i nie dałam rady zdjęć porobić,ale postaram się szybko zrobić i wysłać,jak nie Salmie w majtasach to przynajmniej samym majtasom!!!

Edited by agniesia
Posted

Wracając do Salmy ,apetyt dopisuje ,rana ładnie się goi,po woli sobie chodzi po mojej posiadłości(teraz tak mogę pisać bo już jestem sławna i autografy rozdaje),antybiotyk od dziś zaczęłam podawać,bo takie zalecenie miałam z góry.A jeżeli o jej przemianę w pieska przytulaśnego chodzi, to trochę się zapędziłam,rano jest przytulaśna a już w południe tylko wtedy kiedy ona ma na to ochotę,czyli bez zmian.Spokojna,poważna,i ona decyduje kiedy ma być głaskanie.A jeszcze jest pieskiem pilnującym bo obszczekuje wszystko co się nawinie przed bramą.Ciągle kombinuje jak z powrotem dostać się do swojej budy,tam chyba czuje się najlepiej.

Posted

O nie nie dosyć, że mylą mi się słowa w mowie werbalnej to jeszcze na piśmie. Wczoraj chciałam powiedziec, że ktos tam X jest pupilką kogoś Y a powiedziałam pipulką. O majtki mi chodziło zdecydowanie.
Ja tez czekam na foty Salmy:)

Wyróżnię Frajdzie moruska na 2 tyg- nie ma obecnie wyróżnionego? Żeby nie powielać?

Posted

[quote name='Ania102']

Wyróżnię Frajdzie moruska na 2 tyg- nie ma obecnie wyróżnionego? Żeby nie powielać?[/QUOTE]
Na 99% nie ma, bo ciotki oglaszajace jak ccha wyroznienie to pisza do mnie, a ja nie wyroznialam. Wiec jak najbardziej akcja pożądana;) Dzieki.

Posted (edited)

Rana Salmie bardzo ładnie się goi,nie ma żadnych zaczerwień,wydzieliny czy czegokolwiek,sucho i czyściutko.Nie biega,tylko chodzi ale wydaje mi się że nie przez samą ranę tylko ubranko jej się nie spodobało i ją denerwuje,chyba nie ten kolor czy cuś!!!W dzisiejszych czasach kto by nadążył za tymi babami...NIE!!!hehe
Jeszcze jeżeli chodzi o te tabletki które dostaje,to jest cyrk tak wyczuje,że potrafi zjeść cała kiełbaskę co do okruszka a na koniec i tak wypluje tabletkę.Musze jej wkładać do pyska i czekać aż połknie,ale mimo że jej grzebie w pysku i tabletkę przekładam,ani razu nie warknęła.Do ludzi nie przejawia ani trochę agresji gdyby nie ten strach to by była idealną sunią do dzieci.Oh ten organista aż się krew gotuje!!!!!! żeby tak psa zniszczyć,żeby podnieść głos a psa już nie ma ze strachu to w budę się wciśnie i cisza,on tam musiał RYJA drzeć na te psy,albo tylko na Salme,bo tak po długim czasie ona nadal się boi i krzyknąć na podwórzu nie można bo pies ucieka w najbliższy kąt!!!!No i se humor popsułam idę poklnąć,zjeść to mi przejdzie,a jak nie to znowu cuś zjem.

Edited by agniesia
Posted

[quote name='Incia']Agniesiu, nie pisz posta pod postem, bo Cię kto upomni:cool3:

Na przyklad INCIA...:eviltong:

Agniesia jak chcesz dopisac cos do posta to mozna go edytowac po prawej i spokojnie dopisac
Glaski dla Salmy.
Gdzie te foty?!!!!!:-o
Edit:
A jaki kolorek ubranka?

Posted (edited)

Już mnie wszyscy pouczyli i nawet telefony miałam z reprymendą!A jak psa zabrali to nikt się mną nie interesował,że z żalu już całkiem uschłam,nawet pół smsa,a jak bład ja biedna zrobiłam to wszyscy wiedzą gdzie pisać i dzwonić!
Salmunia ma zielone ubranko z białymi nogawkami.
Mam nadzieje że na stałe te reklamy tak nie zostaną,bo zajmują mi prawie cały ekran!!!!
Zdjęcia PSA W MAJTASACH wysłane do wegielkowej,teraz trzeba czekać aż wstawi na wątek.

Edited by agniesia
Posted

Zdjęcia Salmuni wstawię za chwilkę, na razie kopiuję z kieleckiego o Frajdzie.

Dzisiaj Frajda napędziła nam strachu:-o. Na jej brzuszku pojawiły się dziwne plamy, czerwone wykwity, nie bezpośrednio przy ranie posterylkowej, ale wokól .
Przeraziłysmy sie bardzo, czy to nie coś poważnego i wegielkowa pojechała po sunię do mag.dy i przywiozła ją do Kielc do weta.
Wet nas uspokoił,ze to to tylko reakcja uczuleniowa, zmiana kontaktowa, nie wskazująca na jakieś nieprawidłowości wew. org.

Bardzo dziękuję wegielkowej:loveu::loveu:, ktora zawsze służy pomocą w transporcie, nie tylko dzisiaj zawiozła Frajdę, ale wozi zawsze razem z mag.dą psiaki do weta na sterylki i nie tylko. A z hoteliku do Kielc jest 35 km, czyli 70 km trzeba pokonać.

Tak wygląda brzuszek Frajdy.

Posted

:calus::calus:Dopiero weszłam na wątek,aż strach pomyśleć,ze to dzieło organisty,że tez Pan Bóg go za to w d...ę nie kopnie sukinkot jeden widać ,że pieski odzyskały radość życia-trzymajcie się pycholki

Posted

[quote name='agniesia']Już mnie wszyscy pouczyli i nawet telefony miałam z reprymendą!A jak psa zabrali to nikt się mną nie interesował,że z żalu już całkiem uschłam,nawet pół smsa,a jak bład ja biedna zrobiłam to wszyscy wiedzą gdzie pisać i dzwonić!
Salmunia ma zielone ubranko z białymi nogawkami.
Mam nadzieje że na stałe te reklamy tak nie zostaną,bo zajmują mi prawie cały ekran!!!!
Zdjęcia PSA W MAJTASACH wysłane do wegielkowej,teraz trzeba czekać aż wstawi na wątek.
:iloveyou::iloveyou:

To dla Agniesi.
A dla psiaków bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/224018-Wiosna-idzie!!!-Misz-masz-dla-ps%C3%B3w-z-nowej-s%C5%82upii-do-12-marca!!!
Odwiedzać, licytować, podnosić proszę!

Posted

[quote name='erka']

Wiesz co, Aga, ja się trochę tym wieśniaczym ludziom nie dziwię. Salma wygląda w tym fartuszku, jakby majtasy z jamnika zapożyczyła:oops:.
Napisz mi, kto Cię gnębi telefonami, już ja mu pokażę:mad:.

Posted

[quote name='erka']

A z hoteliku do Kielc jest 35 km, czyli 70 km trzeba pokonać.
[/QUOTE]
No właśnie, hotel mag,dy powinien być o 5km bliżej, bo Frajda w jedną stronę dzielnie trzymała obiadek w brzuszku, dopiero jak się zatrzymałam pod wetem, to postanowiła 80% lekko strawionego posiłku zostawić w aucie:evil_lol:,a w drodze powrotnej też dzielnie siedziała:loveu: do samego końca, jak zatrzymałam sie pod bramą hoteliku, postanowiła nie zanieczyszczać środowiska i zostawiła mi resztę, czyli 20% obiadku :evil_lol:.
Frajda jest super, człowieka całowałaby non stop, ma bardzo delikatne, milutkie futerko, oj , właściciel będzie miał frajdę z Frajdy.

Posted

[quote name='wegielkowa']Wiesz co, Aga, ja się trochę tym wieśniaczym ludziom nie dziwię. Salma wygląda w tym fartuszku, jakby majtasy z jamnika zapożyczyła:oops:.
Napisz mi, kto Cię gnębi telefonami, już ja mu pokażę:mad:.[/QUOTE]

Kto mnie gnębi telefonami? A taka jedna z Kielc,a to skasuj a tego nie...i jak człowiek ma się rozluznić,jak cuś napisze to mogę się na drugi dzień spodziewać telefonu i śpij tu człowieku spokojnie!