Jump to content
Dogomania

Cztery psy zabrane z interwencji,ze skandalicznych warunków, w super domkach!

Recommended Posts

Posted

[quote name='erka']

Mam tylko nadzieję,że ten "trochę nieżywy" kot , to nie dzieło Salmuni:cool3:.

Zanim wyślemy Salmę do stolicy, na razie ekspediujemy Frajdę do Poznania:lol:.

Jedzie jutro z naszym "latającym holendrem", czyli wegielkową ;).
Co Wy chcecie od kota. Piękne prawie wystawowe ułożenie ciała!! Każdy hodowca życzyłby sobie takiego spokoju i wyrazistej godności swego pupila:cool1:

• Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wegielkowa napisał(a):
Co Wy chcecie od kota. Piękne prawie wystawowe ułożenie ciała!! Każdy hodowca życzyłby sobie takiego spokoju i wyrazistej godności swego pupila:cool1:

To takie sztywne na wystawach się prezentują? Oświeć, bo na wystawie kotów nigdy nie byłam :oops:

Posted

Roszpunka napisał(a):
To takie sztywne na wystawach się prezentują? Oświeć, bo na wystawie kotów nigdy nie byłam :oops:

Robisz katafalk z dłoni i kładziesz kota łapami do dołu na katafalk i rozciągasz:oops:

Posted

Roszpunka napisał(a):

Tiaa... a im sztywniejszy tym lepsiejszy:eviltong:. Tylko czy to takie na kocich wystawach prezentują?

Posted

ewab napisał(a):
Tiaa... a im sztywniejszy tym lepsiejszy:eviltong:. Tylko czy to takie na kocich wystawach prezentują?

Po dziś dzień myślałam, że na nogach raczej... Ale ja głównie psiara jestem, to myślałam, że na kocich podobnie jak na psich wystawach :roll: Gdyby nie Wąglikowa, po dziś dzień bym taka naiwna po świecie chodziła :diabloti:

Posted

Savanko, ale to musiałby byc rzeczywiście ekspres, bo do Łodzi wegielkowa jedzie już dzisiaj:).

Co do Warzszawy, nie wiem, pytałam agniesi o Salmę, podobno sunia juz bardzo sie zmieniła, to nie ten sam pies, ale trudno mi podjąc taka decyzję. Jeszcze będe rozmawiać z ta kobietą .
Jak sądzicie? Nie chciałabym zrobić suni krzywdy.
Troche czekam, bo może jeszcze ktos iny się odezwie,zeby jakis wybór był.

Posted

wegielkowa napisał(a):
Ile pani waszawa ma lat, ile dzieci, które piętro, i co jeszcze wiesz?

To są ważne pytania,bo nic nie wiem i ciężko mi Salme do pasować i wyczuć co do tej rodziny?
Czy ma dzieci i w jakim wieku,czy ma na tyle dużo cierpliwości i czasu żeby móc poświęcić psu?Ta Pani chce zabierać ją do pracy,a jak Salma zacznie się chować,bo na początku na pewno będzie tak robić jak ona se będzie z nią radzić,jeszcze ważne jest czy w tej pracy jest dużo ludzi ,czy raczej coś spokojnego i klimat bardziej domowy?Salma poradzi se z mieszkaniem ,schodami i myślę że szybko nauczy się zasad,tylko trzeba do niej cierpliwości,może więcej niż do innych psów!Ta Pani musi być tego świadoma!!Decyzja należy do szefostwa!

Posted

Frajda dziś o świcie została przekazana nowym właścicielom ;)
Sunia jest w drodze już od wczoraj - najpierw ze mną późnym wieczorem dojechała do Węgielkowej, dziś skoro świt z Węgielkową do Łodzi, a potem już z nowymi właścicielami do Poznania - czyli wrażeń i stresu sporo.
Teraz już powinna być w nowym domu - czekamy na pierwsze relacje.

Posted

mag.da napisał(a):
Frajda dziś o świcie została przekazana nowym właścicielom ;)
Sunia jest w drodze już od wczoraj - najpierw ze mną późnym wieczorem dojechała do Węgielkowej, dziś skoro świt z Węgielkową do Łodzi, a potem już z nowymi właścicielami do Poznania - czyli wrażeń i stresu sporo.
Teraz już powinna być w nowym domu - czekamy na pierwsze relacje.

Centrala zaraz wstawi zdjęcia pieknych młodych Pańciostwów Frajdeczki podczas przerzutu sucza o 7.00 rano.
Całą drogę wymiotowała, ale bardzo grzecznie leżała.
Po południu była na b. długim spacerze wlesie, potem kąpiel , zjadła duzo, wypiła dużo, zaprzyjaźniła się z towarzyszką życia-9letnią Kropcią, a teraz leży rozwalona do góry łapami na łóżku z Pańcią Pauliną. Totalny luz. Frajda wie, że przyjechała do swojego domku i czuje się tam świetnie.

Posted

Żadnych tymczasów (szczególnie maleńkich kochanych,cudnych bąbelków)
żadnych psów,suk itp.
nic nie widzę ,nic nie słyszę .........jestem głucha i ślepa.......
do następnego razu.....ani razu

Posted

Tak, Frajda zdecydowanie jest miłośniczką obuwia, już pogodziłam się z myślą, że nigdy nie sparuje butów, teraz Kropeczka roznosi jeden a Frajda drugi. Jak powiedziałą Kasia po co ludziom buty?!. Frajda szybko się uczy, zwłaszcza od Kropeczki, szczeka na siebie w lustrze i na Pana w tv jak jej się nie podoba, poza tym jest kochana i bardzo łagodna. Nie odstępuje nas na krok, a rano przywitała mnie wylizaniem twarzy :). Już kochają ją sąsiedzi i przyjaciele. Cudowny psiak i dziękuję Wam za to szczęście!

Posted

[quote name='Paulina Frajda']Tak, Frajda zdecydowanie jest miłośniczką obuwia, już pogodziłam się z myślą, że nigdy nie sparuje butów, teraz Kropeczka roznosi jeden a Frajda drugi. Jak powiedziałą Kasia po co ludziom buty?!. Frajda szybko się uczy, zwłaszcza od Kropeczki, szczeka na siebie w lustrze i na Pana w tv jak jej się nie podoba, poza tym jest kochana i bardzo łagodna. Nie odstępuje nas na krok, a rano przywitała mnie wylizaniem twarzy :). Już kochają ją sąsiedzi i przyjaciele. Cudowny psiak i dziękuję Wam za to szczęście!
:sweetCyb:
I jeszcze:

i obuwiczy:

i ulubione zajęcie - próba rozszarpania podgardla męskiego - praca zespołowa z koleżanką Kropcią

Posted

Paulina, bardzo się cieszymy ,że Frajda trafiła do Was:).
Dobrze też, że ma towarzystwo psie, z pewnością przy Kropeczce o wiele pewniej się czuje:).

Czyli jeszcze tylko Salmunia z tego towarzystwa jest bez domku.

Posted

[quote name='erka']Paulina, bardzo się cieszymy ,że Frajda trafiła do Was:).
Dobrze też, że ma towarzystwo psie, z pewnością przy Kropeczce o wiele pewniej się czuje:).

Czyli jeszcze tylko Salmunia z tego towarzystwa jest bez domku.

TRZY KOBIETY:

DWIE KOBIETY I PAŃCIK

No i praca z butami-ciąg dalszy

Posted

No to Frajda rzucona na głęboką wodę - tyyyle ludzi i to jeszcze na rowerach, to chyba w życiu nie widziała ;)
Pasują do siebie z Kropką - podobne buźki mają :lol: