Lucyna Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 nadal trzymam kciukaski ... Perełko ale byłoby fajnie ... :roll: Quote
NikaEla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 szkoda, ale może jeszcze się zdecydują Quote
Poker Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 (edited) Jesteśmy po sterylce. Perełka w samochodzie bardzo płakała.Ale ona jest taka grzeczna,że niesamowite. Jeszcze tak grzecznego psa w DT nie mieliśmy. Najadłam się strachu co niemiara. Przy wnoszeniu jej do domu zauważyłam ,ze kapie z niej krew. Koc był nasączony krwią.Miałam już czarne wizje przed oczami :-(,że krwotok , niekrzepliwość krwi, jazda na sygnale 20 km do schronu :roll:.Ale obmyłam jej brzuszek środkiem odkażającym , dałam leki przeciwkrwotoczne i nic się nie dzieje. Wygląda na to ,że wylała się krew zebrana pod skórą. Bacznie ją obserwuję ,ale jest OK. Ona jest taka kochana. :loveu: Posłuszna , rozumie co się do niej mówi, wykonuje polecenia. Jej pańcia dawała jej naprawdę bardzo dobry domek. Edited February 10, 2012 by Poker Quote
Akrum Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 super, że już po. Byle wszystko było teraz dobrze. Trzymam kciuki. Quote
Basia1244 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 z takim niepokojem tu zaglądam, ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze dopiero wróciłam ze schronu cały czas o Perełce myślałam Quote
NikaEla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 tez zaglądam i kciuki trzymam, żeby się wygoiło wszystko ładnie Quote
Lucyna Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 och ty nasza Perełko ... :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
terierfanka Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 no ja to bym chyba z powrotem do weta na sygnale jechała, gdybym zobaczyła koc nasączony krwią :-o no ale mi już na sam dźwięk słow "krew" robi się słabo... na pewno zagoi się ładnie, nie puszczam kciuków Quote
Poker Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Perełka ma się dobrze. Krwi ani śladu.Mądra dziewczynka woła siusiu i już 3 razy zaliczyła ogródek. Jeść nie chcę , więc nie zmuszam szczególnie ,że 3 razy wymiotowała.Próbowała iść po schodach ,ale chyba boli ją cięcie , więc wniosłam panienkę. Jest taka grzeczna , zakochałam się w niej , a ściślej mówiąc w charakterze. Kobieta nie dzwoniła,jej strata. Quote
wieso Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 cieszymy sie ze wszystko juz po wszystkim...... Quote
Basia1244 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Poker napisał(a):Perełka ma się dobrze. Krwi ani śladu.Mądra dziewczynka woła siusiu i już 3 razy zaliczyła ogródek. Jeść nie chcę , więc nie zmuszam szczególnie ,że 3 razy wymiotowała.Próbowała iść po schodach ,ale chyba boli ją cięcie , więc wniosłam panienkę. Jest taka grzeczna , zakochałam się w niej , a ściślej mówiąc w charakterze. Kobieta nie dzwoniła,jej strata. ulga dobrze, że już nie krwawi, mam nadzieję, że szybko przestanie ją boleć grzeczniak i słodziak malusi szukamy domku ze złotymi klamkami! Quote
Lucyna Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 To przeredaguj Basiu tekst do ogłoszeń (nie zapomnij o tych złotych klamkach:evil_lol::evil_lol::evil_lol:) a ja w poniedziałek strzelę panience ogłoszenia ... :razz: Quote
Akrum Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 jak dobrze, że wszystko u Was ok :) najlepszego domku czas poszukać dla panienki :) Quote
Basia1244 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 mam taki przeciąg w mózgu, że az strach na dodatek pochorowałam się (jednak nadmiar ruchu na świezym mrozie mi zaszkodził) i teraz jestem całkiem nieczynna :( Quote
togaa Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Przy wnoszeniu jej do domu zauważyłam ,ze kapie z niej krew. Ja też bym umarła....Dobrze że juz wszystko ok.... Quote
Basia1244 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 nie jest to mistrzostwo świata, ale... http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Malutka-idealna-suczka-osierocona-W0QQAdIdZ354662069 http://tablica.pl/oferta/miniaturowy-ideal-osierocony-IDKMdh.html Quote
Lucyna Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Poleciłam Perełkę, może jeszcze jakieś znacie? dostałam takiego maila Jesteśmy zainteresowani przygarnięciem Raselka. Czy adopcja jest jeszcze aktualna? Jeśli tak, to mam pytanie, czy piesek nadaje się dla niedoświadczonych opiekunów (miałby być naszym pierwszym zwierzakiem) i czy będzie czuł się dobrze w domku z ogródkiem, w małej miejscowości pod Wrocławiem, u rodziny z 5 letnią dziewczynką? Odmówiłam im Raselka i odpowiedź BARDZO DZIĘKUJE ZA SZYBKĄ ODPOWIEDŹ. PROSZĘ MI JEDNAK POWIEDZIEĆ CZY ZNA PANI JAKIEGOŚ NIEDUŻEGO PIESKA W POTRZEBIE NADAJĄCEGO SIĘ DLA NASZEJ RODZINY. MOŻE JAKIEŚ LINKI, ZDJĘCIA. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA JAKĄŚ EWENTUALNĄ WSKAZÓWKĘ, PODPOWIEDŹ. Quote
Akrum Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 eh u nas akurat w DT mamy 3 piękne małe psiaki, począwszy od mojej Pati, po Inkę od Emma53 i Migotkę u Pyrdka... ale to tak daleko :shake: Quote
Lucyna Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Akrum napisał(a):eh u nas akurat w DT mamy 3 piękne małe psiaki, począwszy od mojej Pati, po Inkę od Emma53 i Migotkę u Pyrdka... ale to tak daleko :shake: ja myślę, że linki nie zaszkodzą, a gdzie jest Nowy Tomyśl? Quote
Akrum Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 woj. wielkopolskie A tu linki: [FONT=Comic Sans MS]Pati[/FONT][FONT=Comic Sans MS] Migotka [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Inka[/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT] Quote
Poker Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Nie zaglądałam tutaj ,a się tyle dzieje. Perełka czuje się wyśmienicie , już biega z piłeczką i śpiewa swoje piosenki i pieśni patriotyczne. Zaczęła cała włazić pod kołdrę, robi sobie z niej budkę. Szczeka na dzwonek u drzwi ,ale pomału udaje mi się ja opanowywać. Fajna jest. Śmiejemy się ,że jest najpiękniejsza na świecie. Quote
Korenia Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Poker napisał(a):Śmiejemy się ,że jest najpiękniejsza na świecie. Jak to śmiejecie :evil_lol:? Quote
Poker Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Korenia napisał(a):Jak to śmiejecie :evil_lol:? A tak normalnie -hahahaha Quote
Recommended Posts