Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Jesteśmy po sterylce. Perełka w samochodzie bardzo płakała.Ale ona jest taka grzeczna,że niesamowite. Jeszcze tak grzecznego psa w DT nie mieliśmy.
Najadłam się strachu co niemiara. Przy wnoszeniu jej do domu zauważyłam ,ze kapie z niej krew. Koc był nasączony krwią.Miałam już czarne wizje przed oczami :-(,że krwotok , niekrzepliwość krwi, jazda na sygnale 20 km do schronu :roll:.Ale obmyłam jej brzuszek środkiem odkażającym , dałam leki przeciwkrwotoczne i nic się nie dzieje. Wygląda na to ,że wylała się krew zebrana pod skórą.
Bacznie ją obserwuję ,ale jest OK.
Ona jest taka kochana. :loveu: Posłuszna , rozumie co się do niej mówi, wykonuje polecenia. Jej pańcia dawała jej naprawdę bardzo dobry domek.

Edited by Poker
Posted

no ja to bym chyba z powrotem do weta na sygnale jechała, gdybym zobaczyła koc nasączony krwią :-o no ale mi już na sam dźwięk słow "krew" robi się słabo...
na pewno zagoi się ładnie, nie puszczam kciuków

Posted

Perełka ma się dobrze. Krwi ani śladu.Mądra dziewczynka woła siusiu i już 3 razy zaliczyła ogródek. Jeść nie chcę , więc nie zmuszam szczególnie ,że 3 razy wymiotowała.Próbowała iść po schodach ,ale chyba boli ją cięcie , więc wniosłam panienkę. Jest taka grzeczna , zakochałam się w niej , a ściślej mówiąc w charakterze.
Kobieta nie dzwoniła,jej strata.

Posted

Poker napisał(a):
Perełka ma się dobrze. Krwi ani śladu.Mądra dziewczynka woła siusiu i już 3 razy zaliczyła ogródek. Jeść nie chcę , więc nie zmuszam szczególnie ,że 3 razy wymiotowała.Próbowała iść po schodach ,ale chyba boli ją cięcie , więc wniosłam panienkę. Jest taka grzeczna , zakochałam się w niej , a ściślej mówiąc w charakterze.
Kobieta nie dzwoniła,jej strata.

ulga
dobrze, że już nie krwawi, mam nadzieję, że szybko przestanie ją boleć
grzeczniak i słodziak malusi
szukamy domku ze złotymi klamkami!

Posted

To przeredaguj Basiu tekst do ogłoszeń (nie zapomnij o tych złotych klamkach:evil_lol::evil_lol::evil_lol:)
a ja w poniedziałek strzelę panience ogłoszenia ... :razz:

Posted

Poleciłam Perełkę, może jeszcze jakieś znacie?
dostałam takiego maila
Jesteśmy zainteresowani przygarnięciem Raselka. Czy adopcja jest jeszcze aktualna? Jeśli tak, to mam pytanie, czy piesek nadaje się dla niedoświadczonych opiekunów (miałby być naszym pierwszym zwierzakiem) i czy będzie czuł się dobrze w domku z ogródkiem, w małej miejscowości pod Wrocławiem, u rodziny z 5 letnią dziewczynką?
Odmówiłam im Raselka i odpowiedź
BARDZO DZIĘKUJE ZA SZYBKĄ ODPOWIEDŹ. PROSZĘ MI JEDNAK POWIEDZIEĆ CZY ZNA PANI JAKIEGOŚ NIEDUŻEGO PIESKA W POTRZEBIE NADAJĄCEGO SIĘ DLA NASZEJ RODZINY. MOŻE JAKIEŚ LINKI, ZDJĘCIA. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA JAKĄŚ EWENTUALNĄ WSKAZÓWKĘ, PODPOWIEDŹ.

Posted

Akrum napisał(a):
eh u nas akurat w DT mamy 3 piękne małe psiaki, począwszy od mojej Pati, po Inkę od Emma53 i Migotkę u Pyrdka... ale to tak daleko :shake:

ja myślę, że linki nie zaszkodzą, a gdzie jest Nowy Tomyśl?

Posted

Nie zaglądałam tutaj ,a się tyle dzieje.
Perełka czuje się wyśmienicie , już biega z piłeczką i śpiewa swoje piosenki i pieśni patriotyczne.
Zaczęła cała włazić pod kołdrę, robi sobie z niej budkę. Szczeka na dzwonek u drzwi ,ale pomału udaje mi się ja opanowywać. Fajna jest. Śmiejemy się ,że jest najpiękniejsza na świecie.