Lucyna Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Pańcia i Perełka będą się kochać wzajemnie ... z pewnością domek jej się spodoba ... :loveu: może jej się przypomina przeszłość, jak miała ukochaną Pańcię tylko dla siebie? Ja też gratuluję Pokerku, tylu pieskom daliście "nowe życie" :lol: głowa do góry ...:roll: Quote
Basia1244 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 i przede wszystkim oszczędziliście perełce tego schroniskowego piekiełka - jak się tego piekiełka nie widzi na codzień, to się nie pojmuje, jak te psy tam mają "źle" i nie chodzi o brak jedzenia, brak spania, czy zabezpieczenia weterynaryjnego, ale chodzi o brak człowieka, bezpieczeństwa, ciepła, stabilizacji Quote
Poker Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 Dzięki ,że jesteście z nami i za liczne odwiedziny. Pani była tak miła ,że sama zadzwoniła zdać relację. Perełka spisuje się dobrze,nawet zjadła. Były na kolejnym spacerze całą godzinę. Ok.22 jeszcze jeden spacerek. Sunia leży na podusi w przedpokoju i obserwuje co się dzieje albo w sypialni z pańcią. Lubi się przytulać, pozwoliła wziąć się na rączki. Pani jest bardzo zadowolona.Jej ewentualnym śpiewaniem gdy zostanie sama w domu nie martwi się , bo mówi ,ze ma fajnych sąsiadów i uprzedzi ich. Myślę ,że mała ma naprawdę super dom. A nam teraz brakuje jej arii.Ceni się to , co się traci. Quote
wieso Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 o jak cieplo na serduchu, trzymamy kciuki za domek i aby wszystko ulozylo sie najlepiej a Was mocno sciskamy, za wszystko.... Quote
Akrum Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 przyszłam w odwiedziny zobaczyć jak tam Perełce w nowym domku jest i jak się Poker trzymasz ;) widze, że jest wszystko ok. Perełka nie narzeka za bardzo na zmianę domku, a Ty możesz być spokojna, że udało się znaleźć taki super domek dla suni. Quote
Poker Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Pańcia Perełki dzwoniła dziś 2 razy.Jest suuuuuper,Sunia grzeczna , po wyjściu pani w ogóle nie śpiewała. Ogólnie mało śpiewa,trochę się bawi ,ale nie tak jak u nas. Pieści się z panią, chodzą na spacerki, jest bardzo grzeczna.Pani kilka razy dziękowała mi za Perełkę. Sądzę ,ze sunia przypomniała sobie czasy kiedy była ukochaną laleczką poprzedniej pańci i nie musiała z innymi zwerzami konkurować o względy. O takim domku właśnie marzyłam dla niej.Moje marzenie się spełniło. Quote
Basia1244 Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 bardzo się cieszę, że Perełka zadomowiła się tak łatwo :) i aż się boję zapytać - jak sprawuje się nowa lokatorka wasza? ma już wątek? (cały czas mam nadzieję, że jest grzeczna i w myślach czaruję, że ma być grzeczna! tylko nie wiem, czy skutecznie) Quote
Poker Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Zaraz założę jej wątek.Nie jest źle. Powiem szczerze ,ze bałam się ,że Perełka zapuści u nas korzenie na długo ze względu na wiek i urodę. A tymczasem taka wielka niespodzianka nas spotkała. Podwójnie się cieszę ,ale tęsknię za nią , a już nie powiem jak mąż za nią tęskni. Quote
Basia1244 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 no to super czekam na link do wątku :) Quote
Poker Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Link naszej nowej podopiecznej http://www.dogomania.pl/threads/223644-Sunia-po-amputacji-ogonka-u-nas-w-DT. Quote
Poker Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Dzwoniła pańcia Perełki i powiedziała ,że ma cudownego psa, nie ma z nią żadnego problemu, jest grzeczna , mądra, posłuszna , wszystko rozumie.Dzisiejszą noc panie przespały wtulone w siebie z czego pani jest bardzo zadowolona. Sunia nie szczeka ani na windę ,ani na domofon , ani na ludzi chodzących po klatce schodowej. Jednym słowem wspaniała dziewczynka we wspaniałym domu. Quote
bros Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Poker']Dzwoniła pańcia Perełki i powiedziała ,że ma cudownego psa, nie ma z nią żadnego problemu, jest grzeczna , mądra, posłuszna , wszystko rozumie.Dzisiejszą noc panie przespały wtulone w siebie z czego pani jest bardzo zadowolona. Sunia nie szczeka ani na windę ,ani na domofon , ani na ludzi chodzących po klatce schodowej. Jednym słowem wspaniała dziewczynka we wspaniałym domu. nic dodac nic ująć - prosimy o wiecej takich pań :) Quote
Basia1244 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 ja zawsze i wyłącznie chcę takie wiadomości czytać :) Quote
wieso Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Poker po takich nowinach bardzo dobrze sie spi :) sciskamy... Quote
Poker Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Dzwoniłam dziś do Perełki. Pańcia jest w niej zakochana.Śpią razem , pańcia ją całuje.Sunia wita panią po pracy jak szalona.Tańczy, śpiewa, opowiada o wszystkim. Na spacerkach wszystko dobrze.Były już na działce i w gościach u rodziny. Autobusem jechała bez problemu.Pani nie może się jej nachwalić i ciągle dziękuje za nią. A ja tez dziękuję losowi za to ,że Perełka ma taki cudowny domek. Quote
Patmol Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 to teraz czekamy na jakieś zdjęcia jest szansa? Quote
Basia1244 Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 to ja też dziękuję losowi (i Poker) za ten domek dla Perełki Quote
Poker Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Dzwoniła pańcia Perełki zresztą już kolejny raz. Jest bardzo zadowolona z suni. Dogadują się dobrze. Pani jest bardzo konsekwentna w stosunku do panienki i dobrze. Perełka poczuła sie na tyle pewnie ,że zaczęła przy wyjściu na spacer śpiewać arie.Dlatego pani po powrocie z pracy do domu nie wychodzi z nią natychmiast tylko zdejmuje płaszcz, chwilę posiedzi w domu i dopiero się ubiera i idą na spacer. I jest lepiej czyli panna mniej śpiewa. Jeżdżą sobie na ogródek działkowy na cały dzień, sunia w autobusie bez problemów. Woli jeść gotowane, ale pani wie ,że ma uważać,żeby się panna nie roztyła.Zresztą sama jest szczupła, więc pewnie jej nie przekarmi. Miała dziewczyna naprawdę szczęście. Quote
Lucyna Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Też czasami o tym myślę, że miała szczęście ta Perełka ... Jak dobrze, że przekonałaś Pańcie do tego skarba :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Poker Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Wiele razy rozmawiałam z pańcią Perełki i opowiadała mi, że sunia czasem daje popalić swoją namolnością , piskiem w windzie i długim szczekaniem jak ktoś przyjdzie Dzisiejsza rozmowa bardzo mnie zmartwiła, bo pani poprosiła mnie o kontakt do behawiorysty.Nie daje rady z jej zachowaniem i jest tym zmęczona. Wyczułam ,ze jeżeli pomoc behawiorysty nie odniesie pożądanego skutku, to będzie chciała sunię zwrócić. Jeżeli dojdzie do takiej sytuacji, to będzie musiała zatrytzmać Perełę do czasu znalezienia nowego domu. Pierwszy raz miałabym taką sytuację. Quote
Lucyna Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 To przykro, szkoda, żeby tak się stało. Perełko kochana co się dzieje ...:roll: Quote
Poker Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Perełka była i u nas histeryczna.Kładliśmy to na karb rozpaczy po stracie ukochanej pani. Niestety ta histeria i namolność nie minęła jej. Jedyna nadzieja ,że behawiorysta pomoże. Quote
Recommended Posts