Poker Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Dziś zauważyłam,że Perełka ma pokarm.Kolejna z urojoną ciążą. Dałam jej lek homeopatyczny i czekamy. Ogólnie jest dobrze, brzusio całkowicie wygojone. Śpiewy w normie , zabawa piłeczką też. Ważyłam ją wczoraj , schudła 300 gr przez 3 tygodnie. Quote
Basia1244 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 no to niewiele schudła :) ale dobrze, ze brzusio wygojony i oby ta urojona przeszła szybciorem a jaki lek podajesz na urojoną ciążę (warto zapamiętać na przyszłość) Quote
Poker Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Jak to niewiele? Procentowo to tak jakby osoba ważąca 60 kg schudła w 3 tygodnie 2 kg, czy to mało ? Lek jest dobrany indywidualnie. Braszka dostała całkiem inny , bo inaczej się zachowywała. Trzymajcie kciuki !! Quote
Basia1244 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 no to trzymam kciuki i o nic nie pytam :) Quote
Poker Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Perełka ma domek. :multi: Przekażę ją pani w przyszły czwartek.Dziś było zapoznanie. Pani słyszała śpiewy szczekanie Perełki. Miała podjąć decyzję i po kilku dniach dać odpowiedź ,ale zadzwoniła po godzinie i powiedziała ,że chce ją. Z tą panią jest prześmieszna historia.Zadzwoniła do mnie z ogłoszenia jeszcze w sprawie adopcji Braszki kilka dni temu. Oczywiście podchwyciłam temat.Pogadałyśmy o tym jakiego chce psa i na koniec spytałam o adres mejlowy. Podała mi , a ja od razu zorientowałam się ,że pracuje tam gdzie mój mąż. Spytałam na którym wydziale pracuje, okazało się ,że na tym samym. Więc mówię do niej ,że pewnie zna go. Ona na to ,ze może.Podałam jej imię i nazwisko i cisza zaległa w telefonie na dłuższą chwilę po czym usłyszałam , o rany przecież to mój szef.:evil_lol: Właśnie mąż skomentował ,że będą mieli z panią wspólne psie dziecko. Pani ma 69 lat , mieszka sama, miała dotychczas koty ,ale jej córka dusi się w obecności kota, więc postanowiła mieć za przyjaciela psa. Najpierw chciała psa do 2 lat , namówiłam ją w pierwszej rozmowie na starszego ,aż w końcu stanęło na 7.letniej Perełce :evil_lol: Właśnie skończyłyśmy rozmowę o wyposażeniu dla suni. Jutro pani przekaże przez męża poszewkę ,żeby potem Perełka zabrała swój zapach. Już mi serce ściska .Nasza najpiękniejsza ;) gwiazdeczka :loveu: Quote
terierfanka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 no suuuuper wieści na wieczór :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
NikaEla Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Jaka wspaniała wiadomość :) Poker szybkie i dobre przeprowadzasz : :loveu: i kolejna bida będzie miała wkrótce dt zapewne :) Quote
Lucyna Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 :Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!: Quote
Poker Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Perełka szalała dziś na śniegu, chwytała go zębami , biegała wokół mnie, robiła prysiudy. Widać było,że jest szczęśliwa. Cycusie lepiej, pokarmu ledwie co. Quote
bros Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 WOW świetne wieści :) będą się dwie babeczki-przyjaciółeczki kochać moooocno :) :multi::multi::multi::multi: Quote
Basia1244 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 ale po prostu serialowe szczęśliwe zakończenie :D to która teraz na dt szykować :D - maluśkich drobinek przybyło, oj przybyło w schronisku i marzną :( Quote
Poker Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Przed chwilą dzwoniła przyszła pańcia Perełki dowiedzieć się jak mają się jej cycusie, powiedziała ,ze nie może się jej doczekać.Wszystkie koleżanki powiadomione o Perełce i pochwaliły wybór i decyzję. Pani przyjedzie w przyszłym tygodniu i pójdzie z sunią na spacerek,żeby się trochę poznały. NIe macie pojęcia jak się cieszę ,że nasza MISS będzie miała taki wspaniały domek. Quote
Lucyna Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Pokerku ja też się cieszę, bardzo ... Jak fajna historia z tą panią, wierzyć się nie chce ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ma Perełka szczęście. Bardzo chcę ją zobaczyć, może się uda ... :lol: Quote
Basia1244 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Poker napisał(a):Przed chwilą dzwoniła przyszła pańcia Perełki dowiedzieć się jak mają się jej cycusie, powiedziała ,ze nie może się jej doczekać.Wszystkie koleżanki powiadomione o Perełce i pochwaliły wybór i decyzję. Pani przyjedzie w przyszłym tygodniu i pójdzie z sunią na spacerek,żeby się trochę poznały. NIe macie pojęcia jak się cieszę ,że nasza MISS będzie miała taki wspaniały domek. to może jeszcze poszukacie takiej pani i dla księżniczki Alinki ? - proooooooszę :) Quote
Poker Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Wyobraźcie sobie ,ze pani oglądała Mikę na żywo w sklepie. Bardzo jej się podobała z urody.Ale okazuje się ,że sunia jest bardzo żywiołowa, dodatkowo p.Lucyna powiedziała ,ze skacze po meblach, włazi na parapety, nie słucha.Pani więc nie zdecydowała się na nią. I tak sobie myślę czy p.Lucyna trochę pracuje nad małą czy idzie na żywioł.Bo może być trudno z adopcją przez jej zachowanie Quote
Poker Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Lucyna napisał(a):Pokerku ja też się cieszę, bardzo ... Jak fajna historia z tą panią, wierzyć się nie chce ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ma Perełka szczęście. Bardzo chcę ją zobaczyć, może się uda ... :lol: Zapraszam , jeszcze jest kilka dni. Quote
Basia1244 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Poker napisał(a):Wyobraźcie sobie ,ze pani oglądała Mikę na żywo w sklepie. Bardzo jej się podobała z urody.Ale okazuje się ,że sunia jest bardzo żywiołowa, dodatkowo p.Lucyna powiedziała ,ze skacze po meblach, włazi na parapety, nie słucha.Pani więc nie zdecydowała się na nią. I tak sobie myślę czy p.Lucyna trochę pracuje nad małą czy idzie na żywioł.Bo może być trudno z adopcją przez jej zachowanie a tego to ja nie wiem, ale zapytam lecz ja o idealnej Alince pisałam - Alinka jest grzeczna, nie skacze po meblach, słucha się, ładnie chodzi na smyczy, jest miła i cicha, trochę tylko popiskuje , jak zostaje sama, ale nie niszczy i nie broi! Alince panią kochająca znajdźcie! Quote
Basia1244 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 tu : http://www.dogomania.pl/threads/220522-Dwie-twarze-Ksi%C4%99%C5%BCniczki-Alinki. Quote
Poker Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Basia1244 napisał(a):lecz ja o idealnej Alince pisałam - Alinka jest grzeczna, nie skacze po meblach, słucha się, ładnie chodzi na smyczy, jest miła i cicha, trochę tylko popiskuje , jak zostaje sama, ale nie niszczy i nie broi! Alince panią kochająca znajdźcie! wiem , wiem , a jak ona do innych zwierzaków teraz? Jak tylko ktoś będzie dzwonił , to polecę ją. Quote
Basia1244 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 ona raczej nie do kotów (ja tego nie widziałam i Olaf też nie, ale ponoć goni koty, Natalia mówi, że zaciekle) , natomiast z psami jest tak, ze na pewno nie do szczeniaka i nie do jakiejś zaborczej suczki, ale myślę, że z drugim psem dogada się i nie powinno być spięć. A może będzie jedynaczką? taką rozpieszczaną i hołubioną :) - oby :) Olaf ma dt bardzo przeze mnie pożądane, bo tam nie ma innych zwierząt, a nie ma te wymogu płci i wielkości psa (ale nie biorą geriatrii), więc ja tam już mam kilku kandydatów na miejsce Alinki :) Quote
Poker Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 my mamy DT niestety z innymi zwierzami i też nie bierzemy staruszków.Ale lepsze takie DT niż żadne. Quote
Recommended Posts