NikaEla Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 z tego co czytam, to strasznie rozpieszczona jedynaczka z tej Perełki Quote
Basia1244 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 wczoraj strasznie mi internet szwankował i nic nie zrobiłam, ale dziś nadrobię wszystkie zaległości Quote
Akrum Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Śliczna jest Perełka i pewnie dużo jej dało, gdy już ma swoje posłanko, swój zapach - cząstkę swojego poprzedniego domu. Żeby jeszcze przestała tak piszczeć i wyć... A przy okazji ciocie kochane, zaglądnijcie proszę na wątek, może razem coś wymyślimy dla maleńkiej jak okruszek suni, która marznie w schroniskowej budzie: http://www.dogomania.pl/threads/221575-Okruszek-w-schronisku. Quote
Poker Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Pereła wyje trochę mniej.Wczoraj wieczorem dała jeszcze koncert i na razie spokój.Natomiast piszczy jak rozhisteryzowana stara panna.Nie reagowaliśmy na to ,ale spróbowałam ostrym głosem pogonić ją na legowisko i poskutkowało.Zobaczymy jak dalej. Całą noc przespała na nie swoim legowisku.Ponieważ w sypialni są teraz 4 , to je zmieniała. Do łóżka nie pakuje się , mimo że ze swoją pańcią spała w łóziu. Idziemy na śniadanie. Quote
Anula Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Ja też zaglądam do Perełki z rana.Szkoda mi jej bardzo,że tak potoczyło się jej życie. Quote
Poker Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 W trakcie mojej pracy za ścianą odstawiała wycie ,ale twardo nie reagowałam. Jak wróciłam do domu , to dała znać ,że chce na dwór, wypuściłam na ogródek i zrobiła.Od wczoraj wieczór nie chce jeść. Na razie się nie martwię, najwyżej trochę schudnie. Powolutku podchodzi na zawołanie, czasem nawet ogonek idzie w ruch. W oczach ciągle smutek i tęsknota. Quote
wieso Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 czyli, pogromnienie zlosnicy :) biedny Pokerek.... Quote
Basia1244 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Właśnie zaczęłam robić pierwsze ogłoszenia, ale...jaki telefon podać? no i jednak jeszcze jakaś foteczka przydałaby się na razie puszczę z tymi zdjęciami co mam, potem będę zdejmować i robic nowe ogłoszenia Quote
Poker Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 telefon 713482951.Niestety nie mam nowych fotek.Może jutro uda mi się zrobić. Quote
Anula Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Nie dziwię się suni,że tak przeżywa rozstanie ze swoją Panią ale i tak ma super warunki w porównaniu ze schronem.Trzeba trochę czasu aby przyzwyczaiła się do nowych warunków i otoczenia. Cioteczki! Biafra prosi o pomoc-siadła jej cala instalacja-zajrzyjcie do niej http://www.dogomania.pl/threads/221624-NIE-MAMY-PR%C4%84DU.-RATUNKU-!!!!-Spali%C5%82a-si%C4%99-instalacja-zbieramy-na-kabelki-(?p=18459526#post18459526 Quote
Basia1244 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 już zapisałam w ogłoszeniach nowy nr tel mam nadzieję, że będzie odzew ja ją mam puścić do GW czy Ty? (żeby dubla nie było) Quote
Poker Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 (edited) Mogę puścić do GW. Proszę o tekst ( ale ze mnie leń :evil_lol: ) [SIZE=2]Perełka bawi się ślicznie piłeczką tenisową .Podskakuje i łapie w powietrzu. Widać ,że pańcia bawiła się z nią. Chodziła też po domu ze swoim gumowym kółkiem. Przytula się do pańcia i coraz częściej macha ogonkiem. Edited January 23, 2012 by Poker Quote
Poker Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Panienka dziś znacznie lepiej się zachowuje. Podchodzi na głaski,częściej macha ogonkiem, mnie wyła.Jeszcze piszczy histerycznie przy wychodzeniu na spacer ,ale i nad tym pracujemy. Będą z niej psy. Quote
Lucyna Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Dobre wieści, tak trzymać Perełko ... :thumbs: Quote
terierfanka Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Jakby piszczała już tylko przy wychodzeniu na spacer, to pół biedy :) warto by sprawdzić, czy będzie histeryzować pozostawiona sama w domu, ale to może za chwilę jakąś, niech się pewniej poczuje... będzie dobrze malutka! :) Quote
Poker Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 dziś jeszcze wyła, słyszałam zza ściany. Teraz właśnie mąż ubiera psy na spacer i mała kwiczy jak prosię, ale my milczymy jak zaklęci. Gumowe kółko jest brudne ,że strach , ale nie myłam na razie ,żeby czuła swój zapach. Quote
Akrum Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 nie wyobrażam sobie, co by Perełka musiała przeżywać, gdyby siedziała nadal w schronie... eh... życie jest takie niesprawiedliwe... Quote
Basia1244 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Do gazety to musi być króciutko, więc: Pilnie szukamy domu dla malutkiej, osieroconej suczki wielkości pinczera. Jest to psinka mieszkaniowa, nauczona czystości, potrafi chodzić na smyczy, jest zadbana, posiada aktualna książeczkę zdrowia. Suczka mieszkała ze starszą panią, idealna dla osób na emeryturze, grzeczna. Pomóż Perełce! 713482951 Quote
Poker Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Dzięki , coś na tej podstawie napisze i wyślę do Wyborczej , bo tylko to umiem. Quote
Poker Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Nie jest malutka tylko mała.Powinna schudnąć ze 2 kg.Już się o to staramy. Mała otwiera się , chociaż ciągle widać w niej tęsknotę za pańcią. Bardzo lubi bawić się piłeczką i pięknie ją łapie.Gorzej z oddawaniem ,ale już nie warczy. Dziś nie wyła ,ale cały czas jestem w domu. Popiskuje często ,ale na wyraźne spokój, przestaje.przy wychodzeniu na spacer histeria. Ale też może ciut lepiej. Quote
Poker Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Ułożyłam taki tekst i czekam na poprawki. Mała dorosła Perełka po stracie swojej pani , spragniona miłości i zabawy piłeczką, szuka kochającego domu. Sunia jest zdrowa i zadbana, zaszczepiona , wysterylizowana, waży ok.10 kg (powinna ok.8).Zachowuje czystość, ładnie chodzi na smyczy, łagodna do psów i kotów. Informacje pod nr telefonu 713482951. Quote
Lucyna Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Mała Perełka czeka na dom - zmarła jej pani ... Mała dorosła Perełka po stracie swojej pani, spragniona miłości i zabawy piłeczką, szuka kochającego domu. Sunia jest zdrowa i zadbana, zaszczepiona i wysterylizowana, waży ok.10 kg (powinna ok.:cool:. Perełka potrafi zachować czystość, ładnie chodzi na smyczy, jest łagodna do psów i kotów. Przebywa w domu tymczasowym we Wrocławiu. Informacje pod nr telefonu 713482951. Quote
Recommended Posts