Jump to content
Dogomania

Rupi jest w hoteliku PILNE potrzeba deklaracji zeby nie wrócił do schroniska !!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bogusik']Esperanza,nie ciekawie to wygląda!Mały nie wychodzi i nie chce jeść.Albo ze strachu albo coś mu jest.Oględziny u weta są wręcz konieczne i to możliwie jak najszybciej!Chociaż może wstępnie będzie wiadomo co mu jest.[/QUOTE]

Jeśli nie je od kilku dni to czego się spodziewać? Pisałem - czas działa na jego niekorzyść.

TZmestudio

• Replies 726
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Niestety " moj" transport sie wykruszył :(:( Czy ktos ma jeszcze jakis pomysl do kogo mozna pisac??? bo naprawde czas tu gra bardzo duza role..

Edit : Piesek moze byc jutro w Warszawie o 10 na kole, czy ktos bedzie przejezdzal moze trasa z Warszawy do Radomia? bo nie mamy osoby ktora by go o 10 odebrala :(

Edit : Znalazlam dobra duszyczke ktora odbierze Malucha o 10 w WWA i zawiezie do DT :):multi:

Edited by kkasiiiar
Posted

Maluch przyjedzie w schroniskowym transporterze, który później trzeba będzie zwrócić.
Nie wiem, czy pies był kiedykolwiek na coś szczepiony, bo nie ma książeczki zdrowia.
Jak tylko dostanę nr do osoby, która psa przywiozła dla schroniska, postaram się jak najwięcej dowiedzieć.

Bardzo się cieszę, że jutro trafi do dt :-)

Jest szansa, by w najbliższym czasie obejrzał go weterynarz?
Jeśli byłaby szansa, by w drodze do dt osoba transportująca mogła z nim pojechać do lecznicy, to proponuję klinikę na Puławskiej 509.
Musiałabym tylko wcześniej ich zawiadomić, że ktoś przyjedzie z psem na badania, żeby wpisali go na nasze stowarzyszenie.

Posted

[quote name='esperanza']Maluch przyjedzie w schroniskowym transporterze, który później trzeba będzie zwrócić.
Nie wiem, czy pies był kiedykolwiek na coś szczepiony, bo nie ma książeczki zdrowia.
Jak tylko dostanę nr do osoby, która psa przywiozła dla schroniska, postaram się jak najwięcej dowiedzieć.

Bardzo się cieszę, że jutro trafi do dt :-)

Jest szansa, by w najbliższym czasie obejrzał go weterynarz?
Jeśli byłaby szansa, by w drodze do dt osoba transportująca mogła z nim pojechać do lecznicy, to proponuję klinikę na Puławskiej 509.
Musiałabym tylko wcześniej ich zawiadomić, że ktoś przyjedzie z psem na badania, żeby wpisali go na nasze stowarzyszenie.[/QUOTE]

Z tym weterynarzem to bardzo dobry pomysł, ale osoba dowożąca musiałaby zadecydować.

Posted

kkasiiiar mogłabyś zapytać dobrą duszę, czy może podjechać z nim do lecznicy?
Między 10 a 12 będzie tam Sylwia Modrzejewska i mogłaby psiaka zbadać, pobrać mu krew i określić kondycję.

Posted

Mam nadzieję, że przed podróżą ktoś umieścił tą kruszynę w jakimś ciepłym miejscu. Szczególnie, że jej stan nie jest najlepszy.
Cieszę się że już jutro dotrze do nas i mam nadzieję że będziemy w stanie jej pomóc.

TZmestudio

Posted

[quote name='esperanza']kkasiiiar mogłabyś zapytać dobrą duszę, czy może podjechać z nim do lecznicy?
Między 10 a 12 będzie tam Sylwia Modrzejewska i mogłaby psiaka zbadać, pobrać mu krew i określić kondycję.[/QUOTE]

Zaraz sie skontaktuje z Pania Aneta zapytam ale mysle ze nie bedzie problemu :) Dam znac.

Edit: Pies pojedzie do kliniki na Puławskiej.

Posted

[quote name='mestudio']Ja też. To będziemy do siebie pasowali.... :-)

TZmestudio[/QUOTE]

:D to bedziecie trzymac sztame :)

[quote name='esperanza']To dlatego nie mogę dodzwonić się do kliniki. Pewnie wszyscy się zlecieli, by opanować mikrusa ;-)[/QUOTE]

Napewno nie da sobie w kasze dmuchac chlopak, maly ale z wielkim sercem... wiec juz sobie to wyobrazam co tam sie dzieje :D

Posted

Rozmawiałam przed chwilką z lek. wet. Sylwią Modrzejewską. Wyniki badania krwi będą dziś po 18. Psiak powinien być skonsultowany u kardiologa. Jest wnętrem, więc kastracja jest obowiązkowa. Nie jest odwodniony, ale trzeba obserwować, jak teraz będzie z jedzeniem i piciem. Miał sporo wydzieliny w gruczołach przyodbytowych. No i był bardzo zestresowany.

Posted

[quote name='esperanza']Rozmawiałam przed chwilką z lek. wet. Sylwią Modrzejewską. Wyniki badania krwi będą dziś po 18. Psiak powinien być skonsultowany u kardiologa. Jest wnętrem, więc kastracja jest obowiązkowa. Nie jest odwodniony, ale trzeba obserwować, jak teraz będzie z jedzeniem i piciem. Miał sporo wydzieliny w gruczołach przyodbytowych. No i był bardzo zestresowany.[/QUOTE]
Konsultacja u kardiologa,czyli p.doktor nie podoba się coś serducho?A wiesz może coś więcej na ten temat?

Posted

Psiak już jest u nas. Nie reaguje na koty. Nie pogryzł nas. Nie obszczekał. Jeść na razie nie chce. Położył się na podusi i leży.
Tylne nogi stawia szeroko jakby go bolało. Koniecznie trzeba wysterylizować i zobaczyć, czy mu się chód zmieni.
Być może gryzł, jak go bolało. Jeśli go jąderko boli, to ja bym też gryzł.

Zdjęcia pierwsze za chwilę.

TZmestudio

Posted

Szukamy kogoś z Warszawy kto mógłby w najbliższych dniach przeprowadzić wizytę przedadopcyjną , w Warszawie na Bielanach.
Szukamy tez transportu dla suni ( średniej wielkości tak do 20 kg wagi ) do Warszawy.