Owieczka Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='mmd']No co Wy ciotki - wet mu bandaż zawiąże na tym pięknym ryjku. Robi się pod spód i krzyżuje, później do tyłu za uszy i nie powinno zjechać.[/QUOTE] No nie wiem czy nie zjedzie ;/ Taki ryjek to trudna sprawa do zawiązania :D Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='mmd']No co Wy ciotki - wet mu bandaż zawiąże na tym pięknym ryjku. Robi się pod spód i krzyżuje, później do tyłu za uszy i nie powinno zjechać. Gdyby to było takie proste to bym się nie pytał. Z tego ryjka wszystko się ześlizgnie: Już nie wspomnę co się stanie przy próbie zawiązania :-D Jak ktoś będzie miał pomysły to poproszę. Rozumiem, że pomysł z 23 stycznia został zaakceptowany? TZmestudio Quote
esperanza Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Jutro będę w hurtowni zoo, sprawdzę, czy mają kagańce dla mopsów. Wydaje mi się, że są takie. Quote
majowa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 ciesze sie że Terroryzator, Armagedon i Apokalipsa w jednej psiej osobie (mam takiego w domu) się zadomawia też poprosze o numer konta ;) Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='majowa']ciesze sie że Terroryzator, Armagedon i Apokalipsa w jednej psiej osobie (mam takiego w domu) się zadomawia też poprosze o numer konta ;)[/QUOTE] Poszło.... TZmestudio Quote
majowa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 macie rozbieżonośc o jakieś 2 minutki ;) Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='majowa']macie rozbieżonośc o jakieś 2 minutki ;)[/QUOTE] Kto wygrał?? :-D TZmestudio Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 To poszło pewnie dwa razy, TZ wcinasz mi się:eviltong: Agresor śpi, wcześniej molestował Jordana. Quote
ania shirley Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Co do kagańca, to buldożkowi zamawiałam na www.kaganiec.pl. Szczegóły ustalałam telefonicznie. Do tygodnia był. (A te ze sklepu spadały- a buldog gryzący u weta) Quote
chita Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 to ja poprosze numer konta, uwieeelbiam wredne, male rude psiaki (takie zboczenie mam):evil_lol::diabloti: cudny pychol:loveu: Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 (edited) [quote name='majowa']wygrała kobieta a jakżeby inaczej ;) Znowu?????? To w ramach odstresowania proponuję zmianę image Rupiego. Trzeba koniecznie przygotować go do nowego domu: I na koniec dla mnie the best: TZmestudio Edited January 16, 2012 by mestudio Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='chita']to ja poprosze numer konta, uwieeelbiam wredne, male rude psiaki (takie zboczenie mam):evil_lol::diabloti: cudny pychol:loveu:[/QUOTE] Skrzynka zapchana:-). TZ, Ty jesteś w pracy, że masz tyle czasu? To są chyba dziewuchy na tych zdjęciach? Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Dostałem wyniki badań z niedzieli: TZmestudio Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='mestudio']Skrzynka zapchana:-). TZ, Ty jesteś w pracy, że masz tyle czasu? To są chyba dziewuchy na tych zdjęciach? Taaaak??? To może taki: TZmestudio Quote
Agucha Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Dopiero tu trafiłam... To nie jest mopsik. Mi on bardziej wygląda jak mix gryfonika brabanckiego ;) Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='Agucha']Dopiero tu trafiłam... To nie jest mopsik. Mi on bardziej wygląda jak mix gryfonika brabanckiego ;) A mi na miksa diabła tasmańskiego: TZmestudio Quote
Agucha Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='mestudio']A mi na miksa diabła tasmańskiego: TZmestudio[/QUOTE] Poczytałam właśnie cuś nie cuś o tym gagatku :lol: :lol: :lol: Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Gryfonik czy diabeł tasmański wsio rawno, ale ten gryfonik to rzeczywiście bardzo podobny. W każdym razie nasz mix gryfonik ma trochę luźną koopkę, tzn. po południu była jeszcze ok, ale teraz była luźniejsza, a nawet bardzo luźna przed chwilką. Zobaczymy co będzie rano. Quote
esperanza Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 TZmestudio uczciwie napiszę, że zaplułam ekran komputera z powodu diabła tasmańskiego :-) Faktycznie do gryfonika podobny. Napisałam o mopsie, bo ryjek ma prawie tak krótki jak mops. Quote
wiosenka Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Ja pisałam już wcześniej, że on gryfonikowy ;), a takie małe pchły potrafią być okropne. Psy na dłuższą metę nie powinny jeść kociego jedzenia. Trzymam kciuki, żeby do zabiegu piesek zrozumiał kto jest alfa :evil_lol:. Quote
mestudio Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='wiosenka']Ja pisałam już wcześniej, że on gryfonikowy ;), a takie małe pchły potrafią być okropne. Psy na dłuższą metę nie powinny jeść kociego jedzenia. Trzymam kciuki, żeby do zabiegu piesek zrozumiał kto jest alfa :evil_lol:.[/QUOTE] Wydaje mi się, że jeden dzień to jeszcze nie jest dłuższa meta, z tego co wiem, to różnica między kocim, a psim jest taka,że kocie lepsze jakościowo, ale może się mylę i nic w temacie jedzenia nie wiem. Na śniadanie dostał gotowane mięsko z ryżem i warzywami, a w ciągu dnia 3 razy po połowie malutkiego opakowania karmy Rossman Winston dla kociaków. Nie chce żadnych chrupeczek, smakołyków itp. Z drugiej strony jak nie jadł przez pewien czas to pewnie musi się to unormować. Ja przynajmniej mam taką nadzieję. Nie wiadomo jak był karmiony wcześniej, potem nagle dieta schronowa, a teraz kolejna zmiana. W schronie był od 9 grudnia biedak. Co do gryfona to ja nie zajarzyłam wcześniej bo dla mnie istnieje tylko jedna rasa - mix vel kuldelek. Może coś podpowiecie względem karmy bo ja takiego mikrusa to nie miałam nigdy. Quote
Bogusik Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='mestudio']Gryfonik czy diabeł tasmański wsio rawno, ale ten gryfonik to rzeczywiście bardzo podobny. W każdym razie nasz mix gryfonik ma trochę luźną koopkę, tzn. po południu była jeszcze ok, ale teraz była luźniejsza, a nawet bardzo luźna przed chwilką. Zobaczymy co będzie rano.[/QUOTE] Może przyczyną są "kocie puszeczki" i jakieś smaczki+stres?Proponuję ugotowany ryż+marchewka+pierś z kurczaka.Na pewno,pomoże zatrzymać biegunkę a do tego:zdrowe,lekkostrawne i polecane dla staruszków! Quote
Bogusik Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Jakie to było mięsko?Ja dla mojej staruszki do kurczaka lub wołowiny/nie wygodne bo gotuje się bez końca!/z jarzyn dodaję tylko marchewkę,seler i pietruchę do gotowania.Natomiast wyciągam z tego tylko marchewkę,jako dodatek do ryżu i kurczaka. Quote
Recommended Posts