Jump to content
Dogomania

Rupi jest w hoteliku PILNE potrzeba deklaracji zeby nie wrócił do schroniska !!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='mmd']No co Wy ciotki - wet mu bandaż zawiąże na tym pięknym ryjku. Robi się pod spód i krzyżuje, później do tyłu za uszy i nie powinno zjechać.[/QUOTE]
No nie wiem czy nie zjedzie ;/ Taki ryjek to trudna sprawa do zawiązania :D

• Replies 726
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mmd']No co Wy ciotki - wet mu bandaż zawiąże na tym pięknym ryjku. Robi się pod spód i krzyżuje, później do tyłu za uszy i nie powinno zjechać.

Gdyby to było takie proste to bym się nie pytał. Z tego ryjka wszystko się ześlizgnie:

Już nie wspomnę co się stanie przy próbie zawiązania :-D

Jak ktoś będzie miał pomysły to poproszę.

Rozumiem, że pomysł z 23 stycznia został zaakceptowany?

TZmestudio

Posted

[quote name='majowa']ciesze sie że Terroryzator, Armagedon i Apokalipsa w jednej psiej osobie (mam takiego w domu) się zadomawia

też poprosze o numer konta ;)[/QUOTE]

Poszło....
TZmestudio

Posted (edited)

[quote name='majowa']wygrała kobieta a jakżeby inaczej ;)

Znowu??????

To w ramach odstresowania proponuję zmianę image Rupiego. Trzeba koniecznie przygotować go do nowego domu:

I na koniec dla mnie the best:

TZmestudio

Edited by mestudio
Posted

[quote name='chita']to ja poprosze numer konta, uwieeelbiam wredne, male rude psiaki (takie zboczenie mam):evil_lol::diabloti:

cudny pychol:loveu:[/QUOTE]

Skrzynka zapchana:-).

TZ, Ty jesteś w pracy, że masz tyle czasu?
To są chyba dziewuchy na tych zdjęciach?

Posted

Gryfonik czy diabeł tasmański wsio rawno, ale ten gryfonik to rzeczywiście bardzo podobny.

W każdym razie nasz mix gryfonik ma trochę luźną koopkę, tzn. po południu była jeszcze ok, ale teraz była luźniejsza, a nawet bardzo luźna przed chwilką.
Zobaczymy co będzie rano.

Posted

TZmestudio uczciwie napiszę, że zaplułam ekran komputera z powodu diabła tasmańskiego :-)

Faktycznie do gryfonika podobny. Napisałam o mopsie, bo ryjek ma prawie tak krótki jak mops.

Posted

Ja pisałam już wcześniej, że on gryfonikowy ;), a takie małe pchły potrafią być okropne. Psy na dłuższą metę nie powinny jeść kociego jedzenia. Trzymam kciuki, żeby do zabiegu piesek zrozumiał kto jest alfa :evil_lol:.

Posted

[quote name='wiosenka']Ja pisałam już wcześniej, że on gryfonikowy ;), a takie małe pchły potrafią być okropne. Psy na dłuższą metę nie powinny jeść kociego jedzenia. Trzymam kciuki, żeby do zabiegu piesek zrozumiał kto jest alfa :evil_lol:.[/QUOTE]

Wydaje mi się, że jeden dzień to jeszcze nie jest dłuższa meta, z tego co wiem, to różnica między kocim, a psim jest taka,że kocie lepsze jakościowo, ale może się mylę i nic w temacie jedzenia nie wiem. Na śniadanie dostał gotowane mięsko z ryżem i warzywami, a w ciągu dnia 3 razy po połowie malutkiego opakowania karmy Rossman Winston dla kociaków. Nie chce żadnych chrupeczek, smakołyków itp.
Z drugiej strony jak nie jadł przez pewien czas to pewnie musi się to unormować. Ja przynajmniej mam taką nadzieję.
Nie wiadomo jak był karmiony wcześniej, potem nagle dieta schronowa, a teraz kolejna zmiana.
W schronie był od 9 grudnia biedak.

Co do gryfona to ja nie zajarzyłam wcześniej bo dla mnie istnieje tylko jedna rasa - mix vel kuldelek.
Może coś podpowiecie względem karmy bo ja takiego mikrusa to nie miałam nigdy.

Posted

[quote name='mestudio']Gryfonik czy diabeł tasmański wsio rawno, ale ten gryfonik to rzeczywiście bardzo podobny.

W każdym razie nasz mix gryfonik ma trochę luźną koopkę, tzn. po południu była jeszcze ok, ale teraz była luźniejsza, a nawet bardzo luźna przed chwilką.
Zobaczymy co będzie rano.[/QUOTE]
Może przyczyną są "kocie puszeczki" i jakieś smaczki+stres?Proponuję ugotowany ryż+marchewka+pierś z kurczaka.Na pewno,pomoże zatrzymać biegunkę a do tego:zdrowe,lekkostrawne i polecane dla staruszków!

Posted

Jakie to było mięsko?Ja dla mojej staruszki do kurczaka lub wołowiny/nie wygodne bo gotuje się bez końca!/z jarzyn dodaję tylko marchewkę,seler i pietruchę do gotowania.Natomiast wyciągam z tego tylko marchewkę,jako dodatek do ryżu i kurczaka.