Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wspanialy pies, a Ty Kasiu jestes po prostu WIELKA! Zeby tylko pomogly jej te leki, chociaz mysle, ze troche juz zaczynaja dzialac. Dzieki Ci za Twoje serce Kasiu i pozdrawiam!

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasiu, czyli jak na razie sunia zaczyna nowa kuracje a u nas nadzieja na jej lepszy stan.
Wczoraj przelalam 322,- zl pieniazki powinny w poniedzialek juz byc u Was.

Trzeba pomyslec o jakiejs maseczce na nos dla Sarci:lol:

Posted

[quote name='iwna5702']Kasiu, czyli jak na razie sunia zaczyna nowa kuracje a u nas nadzieja na jej lepszy stan.
Wczoraj przelalam 322,- zl pieniazki powinny w poniedzialek juz byc u Was.

Trzeba pomyslec o jakiejs maseczce na nos dla Sarci:lol:

wklejam zaległości;) - paragon z kliniki za lek przeciwbólowy, który Sara bierze od kilku ładnych dni
i preparaty vetfood , którymi się karmi:

szkoda, ze nie robią wszystkiego w kapsułkach, bo
dwie miarki- 40gram BB&Balance, to pokaźna kupka proszku, nie łatwo ją ukryć w jedzeniu.

Sara jest w stanie podnosić sie sama i robi to wtedy kiedy naprawde chce wyjść. Zdarza się
że podnosi sie sama nawet po nocy - to jeszcze nie działanie "proszków", bo w takim tempie cudów raczej nie działają:), ale myśle, że prócz ogólnego wybiedzenia, dużą role odgrywał tu ból- kiedy nie brała nic przeciwbólowego, bolało, więc nie chciała wstawać, a może wstawała, tylko akurat nikt nie widział takich momentów. Teraz sama decyduje co i kiedy chce zrobić, drzwi ma otwarte cały dzień.
Fakt, ze chodzić nie chce za wiele,kiedy leży wszystko jest ok, wygląda dobrze, samopoczucie dopisuje a kiedy tylko wstanie na łapy ,wygląda jakby była zupełnie bez sił, może bolą ją stópki kiedy sie podwijają?, czasem przyspiesza- chce za mną biec a łapy robią jej przykre psikusy- plączą się, nie nadążają za resztą psa, smutne...

ale miejmy nadzieje, że wszystko co dobre, dopiero przed nami :)

Posted

Iwonko, Alicja K. wplaca nam co miesiąc po 30zł, czyli teraz te 100zł to za maj, czerwiec, lipiec i zostaje nadpłaty 10zł na sierpień :)
Alu, wielkie dzięki

Posted

iwna5702 napisał(a):
Bardzo dziekujemy-zaraz poprawie wpis.
Przelalam dzis 60 zl za leki do powyzszych paragonow.
Pozdrawiam Sarcię i jej Panią:lol:

a to nie było ujęte w 322zł ?

Posted

iwna5702 napisał(a):
Bardzo dziekujemy-zaraz poprawie wpis.
Przelalam dzis 60 zl za leki do powyzszych paragonow.
Pozdrawiam Sarcię i jej Panią:lol:

Ja tylko dla formalności i porządku wkleiłam paragon, coby było jasne ze Sara bierze, to co pisałam :)
ale , to 60zł jest juz oddane w tych 322zł (preparat BB&Balance +60zł paragon/lek przeciwbólowy + wykupiona recepta , która przyjechała z Sarą) , więc to drugie 60zł będzie na kolejną buteleczke przecibólową, bo i tak to co jest, zmierza ku końcowi;)

Posted

Tez mi sie wydawalo, ze to bylo w tamtej kwocie - ale na wszelki wypadek przelalam kaske , Sara i tak ciagle potrzebuje jakichs lekarstw, a nawet jesli nie byloby takiej potrzeby to pieniazki weszlyby do oplaty za hotelik.
A czy moze dlabys rade Kasiu podeslac nowe fotki Sarci. Przyjemnie jest popatrzec jak sie plawi w luksusie, wolnosci i swobodzie

Posted

[quote name='iwna5702']A czy moze dlabys rade Kasiu podeslac nowe fotki Sarci. Przyjemnie jest popatrzec jak sie plawi w luksusie, wolnosci i swobodzie

ja tu rządze, nikt nie ma prawa wejść:evil_lol:

obdarty nos- było zakopywanko kupy....

w towarzystwie Misi, Ząbka, Łatki , Antosia

woda lepiej smakuje z wiadra :)

A tu odrobina Sary "na żywo"

http://www.youtube.com/watch?v=EFUNLN-xyBU&feature=youtu.be -
zakopuje nosem miskę z wątróbką w którą mi wciskają BB&Baklance
a ja takiej "podrobionej" wątróbki jeśc nie chce...

http://youtu.be/m8esUwe-wmo - Sara myśli... wyjść czy się położyć... i jeszcze intruz-ŁAtka śmiała się pokazać w drzwiach :razz:

Przez jakis czas Sara nabierała sie na wątróbke z preparatem,co prawda karmiłam ją z ręki,
żeby wcisnąć w nią wszystko, ale jakoś jadła, ale od trzech dni mamy problem, bo cwaniara wie,
że prawdziwa wątróbka tak nie smakuje ( smak zna),
i mimo, ze dostaje solidną porcje, zeby zminimalizować zmieniony preparatem smak,
to i tak nie bardzo chce jeść....
Musze wymyślić nowy podstęp, zeby zjadała pełną porcje preparatu.

Jeśli chodzi o jej forme, to dni ma różne, czasem leży cały dzień plackiem i trzeba ją wyprowadzać, żeby pochodziła bo nie ma chęci wstawać,w takie dni sika pod siebie a potem ładnie sie od swoich plam przesuwa dalej, tam gdzie sucho.
Czasem jest bardzo aktywna i tak jak np. dzisiejsze popołudnie chodzi w tą i z powrotem.
Oglądałm dzis filmik krótko po przyjeździe Sary, łapy podwijały się mocno obie,bardzo dyszała,
w tej chwili widać poprawe, może nie spektakularną, ale stópka podwija się tylko jedna, druga przeważnie staje tak jak należy. Dyszenie nieporównywalnie mniejsze, pewnie steryd już nie ma takiego działania i Sara czuje się lepiej, dlatego uważam, ze jeśli stan Sary utrzyma się taki jaki jest bez sterydów, to nie powinniśmy faszeriować jej żadnym. BB&Balance i kapsułki na stawy fajnie ją wzmacniają a reszta lepszego samopoczucia to z pewnoscią zasługa przeciwbólowej zawiesiny.
Zobaczymy jak będzie....

Posted

iwna5702 napisał(a):

A czy moze dlabys rade Kasiu podeslac nowe fotki Sarci. Przyjemnie jest popatrzec jak sie plawi w luksusie, wolnosci i swobodzie

prosisz i masz :)
alez to dzielny pies, jak pilnuje swojego domku:evil_lol:

Jak widac, nos Sary jest bardzo często wykorzystywany do sprzątania , Sarunia, ale lekarstwa to trzeba jeść , a nie przepychać :mad:

Posted

Czas egzaminow, sesjii ale tez wakacji - nawet na dogomanii troszke mniejszy ruch.;)
Zazdroszcze Ci Kasiu miejsca zamieszkania - jest wspanaiałe szczegolnie na lato - kilka krokow do morza....

Posted

[quote name='iwna5702']Czas egzaminow, sesjii ale tez wakacji - nawet na dogomanii troszke mniejszy ruch.;)
Zazdroszcze Ci Kasiu miejsca zamieszkania - jest wspanaiałe szczegolnie na lato - kilka krokow do morza....

A wiecie jak to jest jak sie ma gdzieś blisko? , bywa sie rzadziej niż Ci co przyjeżdżają z drugiego końca kraju:lol: , ale fakt - mamy tu niedaleko kilka fajnych nadmorskich miejscowości, co kto woli- odrobine większe i mniejsze/kameralne albo takie gdzie naprawde można uciec od ludzi- cicho, spokojnie , zielono...

Meloxidyl 32ml starczył nam na 17dni (w piątek dostała ostatnia dawkę), według dokładnych wyliczeń na jej wage powinno wyjść 18dni, ale czasem Sara wypluje to w czym dostaje zawiesine, cześć wyleci i trzeba uzupełnic dawkę,
więc taką jedną dawke trzeba liczyć jako zmarnowaną/zapas.
Wczoraj juz nie mieliśmy zawiesiny,więc pojechałam do weterynarza po kolejne opakowanie i bardzo sie ciesze, bo za 100ml - duże opakowanie zapłaciłam 110zł , a to w porównaniu do małego , zakupionego za pierwszym razem- 32ml za 60zł, wyszło nam bardzo atrakcyjnie cenowo:) .

60zł Sara juz dostała (pieniążki przesłane/zapas), więc będzie potrzeba jeszcze 50zł na ten
zakupiony Meloxidyl 100ml -potem wkleje paragon ;)

Co do panny Sary -
Ostatnimi dni, mocno sika pod siebie, niby nic sie nie zmieniło- kiedy chce, jest w stanie sama wstać i wyjść,
ale niezależnie od tego czy ma taki dzień, że sama wstaje i wychodzi często, czy taki kiedy nie ma chęci sie ruszać i musze
ją zmuszać do wychodzenia, to i tak sika pod siebie.
Ona sie ogląda pod "ogon" i próbuje sie czyscić, ale po fakcie- jak juz jest pod nią mokro,
jakby po czasie docierało do niej co sie wydarzyło...
Czasem odsuwa sie od mokrego miejsca kawałek dalej, tam gdzie sucho
a czasem mam wrażenie, ze nie kontroluje sikania w ogóle, bo leży tak jak jak sika, w mokrym i sama cała mokra.

Posted

[quote name='Beat2010']Biedna ta Sara i Kasia też ( ze sprzątaniem), a może posłanko dry bed (czy jakoś tak) by się przydało? kto wie ile kosztują?

Sara biedna, kasia "zaprawiona w sikaniu";)
dry bed "chodzi za mną od dawna "....w końcu musze zamówić na próbę....80zł kosztuje niby taki lepszy- grubszy , coś jak tu: http://allegro.pl/dry-bed-vet-poslanie-100x150-big-duzy-2razy-gruby-i2446776703.html

Tylko jeszcze na dzis i jutro mamy BB& Balance ,dacie rade kupić kolejne opakowanie?
Nie wiem jaka będzie różnica kiedy przestanie brać, ale myslę ,że to ją bardzo wzmacnia,
ona na razie nie dostaje sterydów i daje bez nich rade.

Posted (edited)

Kasiu - dzięki za wiesci, dzis przelalam na razie 360 zl za hotelik.
Co do siusiania - nie wiem, czy to cos u Sary pomoze - ale sasiadka ma mi dac preparat, po swojej suni, ktora odeszla, wlasnie na popuszczanie, jak go dostane napisze dokladniej co to jest.
Na reszte tematow odwpowiem pozniej bo teraz pisze z pracy i nie bardzo moge.

Zalozylam bazarek dla Sary - zagladajcie podnoscie prosze

http://www.dogomania.pl/forum/threads/228992-Bazarek-dla-Sary-bizu-buty-i-inne-fanty-do-15-07-godz-20-00

Edited by iwna5702
Posted

[quote name='Kasia77']Sara biedna, kasia "zaprawiona w sikaniu";)
dry bed "chodzi za mną od dawna "....w końcu musze zamówić na próbę....80zł kosztuje niby taki lepszy- grubszy , coś jak tu: http://allegro.pl/dry-bed-vet-poslanie-100x150-big-duzy-2razy-gruby-i2446776703.html

Tylko jeszcze na dzis i jutro mamy BB& Balance ,dacie rade kupić kolejne opakowanie?
Nie wiem jaka będzie różnica kiedy przestanie brać, ale myslę ,że to ją bardzo wzmacnia,
ona na razie nie dostaje sterydów i daje bez nich rade.

to trzeba by kupić, tylko Iwonka niech się wypowie, może trzeba posciągać deklaracje?
Czy Piotr od Żanetki będzie wpłacał regularnie ? bo dawno nic nie było od niego, a Żanetka to chyba nie przeniosła deklaracji z Pokerka na Sarę? pewnie nie może szaleć z kasą , jak większość z nas :( (ja szczególnie )

Posted

na razie dni mamy "w kratkę" - raz bardziej mokre raz mniej,
ale najważniejsze, ze ogólnie Sara ma się dobrze:), zwłaszcza wieczorami jest bardzo aktywna, chodzi w tą i z powrotem - ładnie ćwiczy mięśnie:)
Wczoraj dałam jej tylko jedną miarkę preparatu, lepiej po jednej a kilka dni dłużej

Posted

[quote name='Kasia77']

Meloxidyl 32ml starczył nam na 17dni (w piątek dostała ostatnia dawkę), według dokładnych wyliczeń na jej wage powinno wyjść 18dni, ale czasem Sara wypluje to w czym dostaje zawiesine, cześć wyleci i trzeba uzupełnic dawkę,
więc taką jedną dawke trzeba liczyć jako zmarnowaną/zapas.
Wczoraj juz nie mieliśmy zawiesiny,więc pojechałam do weterynarza po kolejne opakowanie i bardzo sie ciesze, bo za 100ml - duże opakowanie zapłaciłam 110zł , a to w porównaniu do małego , zakupionego za pierwszym razem- 32ml za 60zł, wyszło nam bardzo atrakcyjnie cenowo:) .

60zł Sara juz dostała (pieniążki przesłane/zapas), więc będzie potrzeba jeszcze 50zł na ten
zakupiony Meloxidyl 100ml -potem wkleje paragon ;)[/QUOTE]

wystawiłam w końcu bazarek , między innymi na preparat na stawy, który Sarze obiecałam/kupiłam i który od dawna dostaje. Za ten Meloxidyl 100ml (co to za niego musze wkleić paragon:) ) dozbieram brakujące 50zł na bazarku ,więc nie musicie nic dosyłać.

Posted

[quote name='Kasia77']wystawiłam w końcu bazarek , między innymi na preparat na stawy, który Sarze obiecałam/kupiłam i który od dawna dostaje. Za ten Meloxidyl 100ml (co to za niego musze wkleić paragon:) ) dozbieram brakujące 50zł na bazarku ,więc nie musicie nic dosyłać.[/QUOTE]
Kasiu, u Ciebie to hotelik samofinansujący :) wielkie dzięki

Posted (edited)

Tak Kasiu, jestes nieoceniona, ja tez sie sprezylam akurat w tym samym momencie z bazarkiem - ale jak na razie kiepsko mi idzie.
Moze dam rade jeszcze cos dolozyc do niego albo zrobie inny bazarek ulepiony z wczesniejszych

Edited by iwna5702