Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beat2010 napisał(a):
Lekarstwa Sary w marcu- do zapłacenia ( sms z hoteliku) : dexafort x3=30zł, b1,b6,b12+lignokainax5=55zł, panolog 47,50zł, fiprex 20zł, razem 152,50zł, teraz bedzie podawany trocoxil, czekamy na podanie ceny

Iwonka, ale dlaczego przesłałas te pieniądze do mnie? to hotelik założył za lekarstwa i czeka na zwrot , albo podasz mi nr konta i odesłe do hoteliku, albo do Ciebie a Ty do hoteliku,

Posted

Kasia77 napisał(a):
Witaj śliczna królewno :)

A czy Sara będzie sie przenosić do hoteliku Pokera? czy zostaje na stałe tu gdzie jest?

Czekamy na wolne miejsce u Pokerka , panie wetki w hoteliku zrobiły dobą robotę, wyprowadzily łapiny Sary na prostą, teraz nie bęzie już potrzebny codzienny dozór lekarski :)
a co u Gajki?

Posted

[quote name='Beat2010']Czekamy na wolne miejsce u Pokerka , panie wetki w hoteliku zrobiły dobą robotę, wyprowadzily łapiny Sary na prostą, teraz nie bęzie już potrzebny codzienny dozór lekarski :)
a co u Gajki?

a u Gajki w porządku , brakuje tylko zgody w stadzie ...;)

Za tydzień bierzemy się za sprawy zdrowotne, w końcu będziemy mieli nieograniczony, bezproblemowy
dojazd do kliniki, więc zrobimy wszystkie badania, prześwietlimy Gaje, bo obawiam sie ,że bez powodu nie kuleje....[SIZE="1"]skubie się z jednej strony przy ogonie ,coś jej najwyraźniej dokucza, moja Dorotka tak grzebała na zadzie,
wszyscy myśleli ze stawy, ze bolą itp a okazało się że "czepiała się" zadu bo tylko tam mogła dosięgnąć a bolał ją kręgosłup który toczył w najlepsze nowotwór...

Posted

[quote name='Kasia77']a u Gajki w porządku , brakuje tylko zgody w stadzie ...;)

Za tydzień bierzemy się za sprawy zdrowotne, w końcu będziemy mieli nieograniczony, bezproblemowy
dojazd do kliniki, więc zrobimy wszystkie badania, prześwietlimy Gaje, bo obawiam sie ,że bez powodu nie kuleje....[SIZE="1"]skubie się z jednej strony przy ogonie ,coś jej najwyraźniej dokucza, moja Dorotka tak grzebała na zadzie,
wszyscy myśleli ze stawy, ze bolą itp a okazało się że "czepiała się" zadu bo tylko tam mogła dosięgnąć a bolał ją kręgosłup który toczył w najlepsze nowotwór...
nie, nie, nie ma zgody na nowotwór

Posted (edited)

Rozmawialam z lekarzem Sary - niestety podany 20.3 trocoxil nie dal rezultatu, a odstawienie dotychczasowych lekow spowodowalo nawrot dolegliwosci i ponowne trudnosci z tylnymi lapakami . Znow zaczely sie podwijac i obciarac przy probach chodzenia.
Pani doktor zdecydowala wrocic do poprzedniego sposobu leczenia, ktore dawalo pozytywne wyniki. Sarze przydaloby sie wiecej spacerow a w lecie plywanie w pobliskiej rzeczce.
Sara oprocz piguly za ok. 97,50 zl, dostala takze krople p/kleszczom za 18,-(wszystkie psiaki w hoteliku zostaly tak zabezpieczone),
ale docelowo na sezon letni Sara dostanie obrózke zabezpieczającą przed kleszczami.

Edited by iwna5702
Posted

a czy jak jest cieplo to Sara dostanie miejsce z budą na wybiegu ? może zasugerować to p. vet -szkoda Sary, że świata nie widzi poza spacerami:((

Ala K wpłaciła deklaracje po 30zł za marzec i kwiecień, dziękujemy

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Beat2010']czekamy na jakies nowe miejsce dla Sary :(
może teraz w hoteliku, gdy jest cieplej, się dla niej wybieg z budą, żeby choć troszkę świata widziała

może na kiedyś przyda Wam się takie info:
u mnie będą wolne miejsca kiedy Antoś się wyadoptuje, ten Antoś:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/207058-ATOS-w-hoteliku-u-Kasi77-Brakuje-150-zł-deklaracji-i-domu-(/page51
Utrzymanie/leczenie bezpłatnych "tymczasów" to ogromne koszty, a w ten sposób płatne pomagają
pomagać bezpłatnym i właśnie Antek jest takim jednym, pierwszym zresztą płatnym, tymczasem.

Kojec 50 metrów z dwoma budkami, w tym jedna bez żadnych progów- nie trzeba podnosić w góre łap,
,murowana, bardzo ciepła.
Myślałam o Hani, bo na wątku rozważany był przez chwilę hotelik, ale nic nie pisałam bo chyba gdzieś się już Haniuli miejsce szykuje?

Posted

[quote name='Kasia77']może na kiedyś przyda Wam się takie info:
u mnie będą wolne miejsca kiedy Antoś się wyadoptuje, ten Antoś:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/207058-ATOS-w-hoteliku-u-Kasi77-Brakuje-150-zł-deklaracji-i-domu-(/page51
Utrzymanie/leczenie bezpłatnych "tymczasów" to ogromne koszty, a w ten sposób płatne pomagają
pomagać bezpłatnym i właśnie Antek jest takim jednym, pierwszym zresztą płatnym, tymczasem.

Kojec 50 metrów z dwoma budkami, w tym jedna bez żadnych progów- nie trzeba podnosić w góre łap,
,murowana, bardzo ciepła.
Myślałam o Hani, bo na wątku rozważany był przez chwilę hotelik, ale nic nie pisałam bo chyba gdzieś się już Haniuli miejsce szykuje?
Kasiu, chciałabyś Sarę przyjąc ?????

Posted (edited)

Iwonka, może wpisz dla Sary w poście rozliczeniowym pieniadze z bazarku wielkanocnego: 644zł , z czego pomocowo dla Elji 160zł, do ustalenia,
czy po Pokerku nie zostało więcej pieniedzy niż 95zł? było zaplacone za hotelik za cały kwiecień 450zł, meggi zapłaciła za kremację 240??, to chyba będzie jakiś zwrot pieniędzy?

Edited by Beat2010
Posted

Beat2010 napisał(a):
Kasiu, chciałabyś Sarę przyjąc ?????

Jeśli Antek znajdzie DS , będę mogła przyjąć w to miejsce kolejnego "hotelikowca",
Ze względu na obecne możliwości i psy z którymi mieszkamy,
rozważać będe głównie kandydatury staruszków ,takich jak nasz Zoran.
(dla ich wspólnego dobra , musze ostrożnie dobierać towarzystwo , to w praktyce daje psu pełną swobode, tak jak Zoranowi, którego akceptuje całe stado i nie trzeba chować jednego przed drugim...)
Sara starowinką nie jest, ale jesli jest spokojną sunią zgodną z całym światem
i nie bedziecie mieć dla niej bliżej żadnego wolnego miejsca (jesli miałaby być przeniesiona z hoteliku wetek)
a warunki i koszty pobytu u mnie będą Wam odpowiadać, to mogłaby przyjechać, ale
nasz Antoni musi najpierw znaleźć swój wymarzony DS ;)

Posted

a jaki koszt?-odpisz na PW- bo opieka i warunki rewelacyjne :), Sara jest starowinka, te 7 lat to była pomyłka, juz potem jej wpisali wiecej, ale nie pamiętam ile, nie chcę pomylić , konicznie trzeba ja zabrac od vetek, ona tam prawie świata nie widzi, zamknięta w 4 ścianach z 2 innymi psami, tylko tyle co spacery, jak Iwonka pisała wyżej, teraz jest na trawce 3xpo godzinie,
a może od razu przyjmiesz dwa psiaki : Amanta i Sarę, co sobie żałować :)

Posted

Beat2010 napisał(a):
a jaki koszt?-odpisz na PW- bo opieka i warunki rewelacyjne :), Sara jest starowinka, te 7 lat to była pomyłka, juz potem jej wpisali wiecej, ale nie pamiętam ile, nie chcę pomylić , konicznie trzeba ja zabrac od vetek, ona tam prawie świata nie widzi, zamknięta w 4 ścianach z 2 innymi psami, tylko tyle co spacery, jak Iwonka pisała wyżej, teraz jest na trawce 3xpo godzinie,
a może od razu przyjmiesz dwa psiaki : Amanta i Sarę, co sobie żałować :)

TAk napisz proszę czy przyjelabys nasza parke - moze w pakiecie troszke z upustem :razz:

Posted

Niestety na moje pytanie padla odpowiedz ze Sara jest w kojcu zewnetrznym 3 x po godzinie ale ziemia zimna i wilgotna, wiec nie powinna za dlugo na zewnatrz przebywac.
Czyli szukamy dla Sarci czegos bardziej domowego, gdzie mialaby wiecej kontaktu ze swiatem i ludzmi.

Posted

Tak Megii obiecala zwrot - czekam na przelew ze zwrotem roznicy, tak ja pisalam na watku Pokera. Megii miala tez zamiescic na watku fakture - ale na razie nic z tych rzeczy nie wplynelo.