Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewamalwina']Niestety ,moj owczarek tez ma spondylozę ( podobno do operacji ) Póki co daje mu Cortaflex i p-wbólowo Inflamex. Jak nie pomoże na dłuższą mete to dam CetalM.
Operacja raczej nie wchodzi w grę bo ma 10 lat i jakoś chodzi a nawet podskoczy.

A co do Gagarina to masz rację. W nocy jest jeden lekarz, trzeba długo czekać...eh i inne jeszcze rzeczy co nie warto się denerwować. A ostatnio usłyszałam,ze mogę pojechac na Książęcą jak mi sie nie podoba !
ho, ho , to tak frontem do klienta :evil_lol:

zapisujemy wszystkie rady i pomysły, Żanetka pojedzie do Sary, to porozmawia, narazie dopiero 2 tygodnie jest właściwie leczona, wiec czekamy na , choć maleńką, ale poprawę

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rzomawialam dzis z Morisowa, która była w hoteliku i widziała nasza Sarcię. Sara spacerowała, nózki troszkę lepiej juz sie tak strasznie nie zawijaja.
Został pobrany mocz suni do analiz - ale leki, ktore bierze (szczegolnie chodzi o sterydy) mogą zakłocic wynik badania

Posted

[quote name='Beat2010']Kasiu, TAAAAK!!!!!!! a co??????? mamy taki boks 3 cudownych onkow: Flora, Mela i Hektor, anioły nie psy[/QUOTE]

A nic :):) , chociaz bardzo szkoda, ze nic ;),
tak tylko... jak przeglądałam strone adopcyjną paluchową , to jest tam kilka suniek koszmarnie rzucających sie w oczy - Mela, Dakota, Czerta, Całka, Greta, Hania -
takie co to szczególnie zapadają w pamięć....

Posted

[quote name='Kasia77']A nic :):) , chociaz bardzo szkoda, ze nic ;),
tak tylko... jak przeglądałam strone adopcyjną paluchową , to jest tam kilka suniek koszmarnie rzucających sie w oczy - Mela, Dakota, Czerta, Całka, Greta, Hania -
takie co to szczególnie zapadają w pamięć....[/QUOTE]
oj, tak, gdyś je poznała to dopiero nie mogłabyś się oprzeć:evil_lol:

Posted

[quote name='Kasia77']jak tam u ciebie królewno? jak łapinki i samopoczucie ?[/QUOTE]
też chciałabym wiedzieć :( w wynikach badań moczu Sary jest 20 mg/ białka, moze wiesz, jaka jest jaka jest norma? mam to wpisane w badaniach miojego Wypłosia, ale ciągle zapominam sprawdzić

Posted

[quote name='Beat2010']też chciałabym wiedzieć :( w wynikach badań moczu Sary jest 20 mg/ białka, moze wiesz, jaka jest jaka jest norma? mam to wpisane w badaniach miojego Wypłosia, ale ciągle zapominam sprawdzić[/QUOTE]

nie pamiętam normy ,musiałabym pogrzebać w wynikach swoich dziewczyn,
ale kreatynine i mocznik Sara ma w normie, więc to nie nerki,
może jakieś silne zapalenie?
a co mówi weterynarz na to białko?, od czego to ich zdaniem ?

Posted

[quote name='Kasia77']nie pamiętam normy ,musiałabym pogrzebać w wynikach swoich dziewczyn,
ale kreatynine i mocznik Sara ma w normie, więc to nie nerki,
może jakieś silne zapalenie?
a co mówi weterynarz na to białko?, od czego to ich zdaniem ?[/QUOTE]
jeszcze z nikim nie rozmawiałam , generalnie vet wydający wyniki powiedział, że jest OK :) czyli jest OK :loveu: ja tylko tak z ciekawości

Posted

[quote name='Beat2010']jeszcze z nikim nie rozmawiałam , generalnie vet wydający wyniki powiedział, że jest OK :) czyli jest OK :loveu: ja tylko tak z ciekawości[/QUOTE]

pamietam, że białka w moczu właściwie nie powinno być w ogóle, ewentualnie w nieznacznych ilosciach, tylko co to te nieznaczne ilosci, to właśnie nie pamiętam;) ,
ja mam akurat złe doświadczenia w tym temacie , ale mam nadzieję, że u Sarci wszystko jest ok, zdrowieje i ma sie niunia dobrze :)

A jakies zdjęcia Sary z hoteliku bedą?

Posted (edited)

Zdaje sie, ze kolejny termin wyjazdu do Sary jest pod znakiem zapytania, ale wieści od Wetek sa niezłe , Sara chodzi, ma apetyt i je wszystko,nawet przytyla .
Jest planowany dla niej lek Trocoxil - ale zostanie zakupiony po rozliczeniu poprzednich lekarstw Sarci.

Edited by iwna5702
Posted

iwna5702 napisał(a):
Zdaje sie, ze kolejny termin wyjazdu do Sary jest pod znakiem zapytania, ale wieści od Wetek sa niezłe , Sraa chodzi, ma apetyt i je wszystko,nawet przytyla .
Jest planowany dla niej lek Trocoxil - ale zostanie zakupiony po rozliczeniu poprzednich lekarstw Sarci.

Nie wiem o jaki wyjazd chodzi ze znakiem zapytania, bo co do naszego to bez zmian: :painting: jedziemy w niedzielę, jeżeli Panie domu wyraza zgodę na wizytę, kto chętny? jedno miejsce jeszcze jest wolne :lol:

Posted (edited)

Beat2010 napisał(a):
doczytałam się u moich kotów, że białka powinno być0-20 jednostek, ciekawe jak to jest u psów?

z ciekawości pytałam o białko w moczu, jak odbierałam Zorana po zabiegu,
ale nie ma na to takiej jednoznacznej odpowiedzi.
Czy ilość białka musi czy nie musi być niepokojąca, zależy od reszty wyniku - są w tym jakieś zależności
Gdyby był wklepany cały wynik z moczu , to jakby co zawsze można skonsultować ;)

Edited by Kasia77
Posted

Byłyśmy u Sary w niedzielę, w wyniku wyjazdu rozchorowałam się :) i dopiero dziś dotarłam do komputera, Sara chodzi nieźle,zmęczona przysiada, potyka się i łapki podwijają się, ale tego już nie zmienimy, możemy tylko pomóc lekarstwami zniwelować ból i zwiększyć komfort życia , mam zdjęcia,wstawię jak znajdę czas na manewry z aparatem fotograficznym,
Iwonko: do rozliczeń:koszt benzyny:60zł iwysłalam sms od vetek z rozliczeniem leczenia w marcu

Posted (edited)

Iwonko, sprawdz u Żanetki, bo przesyłala pieniądze (stała 50zł) od swojego kolegi, Piotra, do Ciebie,tylko nie wiem, czy za luty czy za marzec, a może już obie deklaracje

Tu prośba o wpłacenie deklaracji przed każdym 1szym , bo do pierwszego każdego miesiąca nalezy płacić za hotelik

Edited by Beat2010
Posted

Lekarstwa Sary w marcu- do zapłacenia ( sms z hoteliku) : dexafort x3=30zł, b1,b6,b12+lignokainax5=55zł, panolog 47,50zł, fiprex 20zł, razem 152,50zł, teraz bedzie podawany trocoxil, czekamy na podanie ceny