Jump to content
Dogomania

mix yorka , jego dom to stacja benzynowa ,buda -kawałek trawnika .POMOCY !!

Recommended Posts

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jak coś to ja się wproszę do Elik na wizyte u yorkowatego ;).

A jak coś to ja Ją uraczę innym/ innymi czterołapkami. niech tylko się zgodzi, hihihi...

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na propozycję Dogo07 przystaję z przyjemnością, zapraszam, a nad Twoją majqa pomyślę, jak maluszkowi znajdziemy odpowiedni i odpowiedzialny DS, żeby już nigdy nie znalazł się na ulicy :)
Tylko jeszcze decyzja Anji, czy odda malca pod moją kuratelę.

Posted

elik napisał(a):
Na propozycję Dogo07 przystaję z przyjemnością, zapraszam, a nad Twoją majqa pomyślę, jak maluszkowi znajdziemy odpowiedni i odpowiedzialny DS, żeby już nigdy nie znalazł się na ulicy :)
Tylko jeszcze decyzja Anji, czy odda malca pod moją kuratelę.

No ja nie wiem , trzeba się zastanowić :D...żartuje , oczywiście , że odda :)

Posted

Anja2201 napisał(a):
No ja nie wiem , trzeba się zastanowić :D...żartuje , oczywiście , że odda :)

W takim razie bardzo gorąco proszę wszystkie Cioteczki o szukanie transportu na trasie Tomaszów Mazowiecki - Kraków.
Ja teraz z psiakami na spacerek, a po powrocie także będę szukać.
Dogo07, jeśli chcesz mieć kogo odwiedzić, to bardzo proszę włącz się intensywnie do poszukiwań :)

Posted

[quote name='elik']Kto tu z pustego w próżne przelewa, to chyba ten pytający, albo raczej z pełnego w próżne.
Od początku piszę, że mogę tego malca wziąć na tymczas. Na dogo jest kilkanaście osób, które mogą za mnie poręczyć, ale IVV od początku wymyśla domki z FB, których nikt nie zna. Kto tu więc przelewa, i co przelewa ?
Nie przenosi się prywatnych animozji na sprawę psa.

dokladnie i chyba powinnas od siebie zaczac ;)

Posted

IVV napisał(a):
no nareszcie jakies decyzj !!!! trzeba kij w mrowisko wsadzidz by sie cos konkrtnego ruszylo .

Czasem trzeba! :eviltong:

Teraz może być już tylko lepiej.
Anja, napisz do Kinya, jest z Kraka, o ile pamiętam, ma znajomych kursujących po Polsce, pewno i sama też się przemieszcza, może coś się z tego dobrego urodzi, może kogoś podpowie.

Posted

[quote name='Anja2201']elik to jak szukamy transportu ??
Sorki, nie zauważyłam Twojego postu :oops:
Oczywiście, że szukamy. Właśnie wróciłam ze spacerku i biorę się do robocizny :smile:
Majqa podrzuciła myśl - dzięki - żebyś się skontaktowała z Kinya, czy może podjęłaś już temat ? Pytam, żebyśmy się nie dublowały :smile:

[quote name='IVV']lepiej przelewac z pustgo w prozne ,debatowac , nic nie robic i nikomu nie dac szansy bo nie jest z cudownego dogo ;)
noo tu sa same wszystkowiedzace,nieomylne wyrocznie :razz:
a pies dalej bezdomny ehhhhhhh....albo juz go moze tam nie ma ...

[quote name='elik']Kto tu z pustego w próżne przelewa, to chyba ten pytający, albo raczej z pełnego w próżne.
Od początku piszę, że mogę tego malca wziąć na tymczas. Na dogo jest kilkanaście osób, które mogą za mnie poręczyć, ale IVV od początku wymyśla domki z FB, których nikt nie zna. Kto tu więc przelewa, i co przelewa ?
Nie przenosi się prywatnych animozji na sprawę psa...

[quote name='IVV']dokladnie i chyba powinnas od siebie zaczac ;)

Bez komentarza, bo kto, co, to widać.

[quote name='IVV']no nareszcie jakies decyzj !!!! trzeba kij w mrowisko wsadzidz by sie cos konkrtnego ruszylo .
Gdyby nie Twój kij, to mały już byłby u mnie.

Posted

IVV napisał(a):
wyluzuj troche ta swoja prywate

O czym Ty kobieto mówisz, gdzie tu widzisz prywatę ?
Najwyraźniej masz ochotę na kawałek awanturki, nic z tego. Ja nie mam ochoty i nie zamierzam odpowiadać na kolejne nonsensy.
I proszę pozwolić w spokoju kontynuować szukanie rozwiązania dla malucha.

Posted

[quote name='elik']W takim razie bardzo gorąco proszę wszystkie Cioteczki o szukanie transportu na trasie Tomaszów Mazowiecki - Kraków.
Ja teraz z psiakami na spacerek, a po powrocie także będę szukać.
Dogo07, jeśli chcesz mieć kogo odwiedzić, to bardzo proszę włącz się intensywnie do poszukiwań :)
To sie małemu fartnęło, teraz elik poznasz co to znaczy mieć terierka w domu ( wiem bo mam):evil_lol:;) mojej pannie to by się spodobał:loveu: jednej i drugiej:p
po kąpaniu i czesanku będziesz miała kolejkę pod drzwiami;)
Super, że trafi właśnie do Ciebie :)

Posted

enia napisał(a):
To sie małemu fartnęło, teraz elik poznasz co to znaczy mieć terierka w domu ( wiem bo mam):evil_lol:;) mojej pannie to by się spodobał:loveu: jednej i drugiej:p
po kąpaniu i czesanku będziesz miała kolejkę pod drzwiami;)
Super, że trafi właśnie do Ciebie :)

Ja też sie będę cieszyć (mam taką nadzieję), gdy już dotrze do mnie.
A co do kolejki pod drzwiami, to myślę, że prędko się skończy, gdyż zamierzam przed adopcją ciachnąć malca - jest na to zgoda i poparcie Anji.
A co do terierka, to nie jestem tego do końca pewna, bo nigdy nie starałam się zgłębić tajniki psich ras - ale tak mi się wydaje, że mam terierowatą pannę u siebie. Jeśli śledziłaś wątek likwidacji psich kaźni ewy biedrzyckiej w Krężelu i Maciejowicach chyba, to jeden z ostatnich psiaków zabranych z tego okropnego miejsca, to właśnie moja Mała, wtedy Lili. Wydaje mi się, że to terierowata kuindelka ;)

Posted

elik napisał(a):
O czym Ty kobieto mówisz, gdzie tu widzisz prywatę ?
Najwyraźniej masz ochotę na kawałek awanturki, nic z tego. Ja nie mam ochoty i nie zamierzam odpowiadać na kolejne nonsensy.
I proszę pozwolić w spokoju kontynuować szukanie rozwiązania dla malucha.

dojrzalosci troche !
nie jstem z tego znana w przciwienstwie do ....sama dokoncz ;)
niestety przez twoja bezsensowna zlosc bede musiala zablokowac twoje wpisy .

Posted

Aaaa i różne takie kursy robi również ajlii. Podpytaj Anja, może akurat będzie robić trasę. I... Jadun, bo kto Go tam wie, w co go dziewczyny z dogo wrobią. ;-)

Posted

[quote name='enia']ale ja miałam na myśli kolejkę ze względu na urok osobisty i charakterek (terierkowy), a nie na jajcyny:lol:
Aaaa no tak, to co innego :)

[quote name='IVV']dojrzalosci troche !
nie jstem z tego znana w przciwienstwie do ....sama dokoncz ;-)...
Chyba sama o sobie mówisz. Ja tylko odpowiadam.

[quote name='IVV']...niestety przez twoja bezsensowna zlosc bede musiala zablokowac twoje wpisy .
Masz takie koneksje ?
I ktoś tu mówił o prywacie.

Posted

Dziewczyny, pliiizzzz, jakemmm powoli stara a na 100% zołza... ;-)

Nie kłóćcie się, nie psujcie założycielce wątku dobrej roboty, bo na pewno będzie liczyła na udział nowych osób, wpłaty etc.
Jak przybędzie stron, a Anja zapomni zaktualizować pierwszą ;-), to mało kto się połapie, którzy to nasi. :eviltong:

Poza tym I. - Idą święta, czas dla wielu z nas magiczny, a wtedy nawet ostatnie bydlę potrafi przemówić ludzkim głosem więc tym bardziej i my możemy się dogadać. :-)

Poza tym II. - Coś mi się przypomniało. Z b.fajną osobą z dogo zaczęła mi się bomba znajomość od gigant, wielostronicowej pyskówki. ;-)
I tego Wam z całego serca życzę. :lol:

Posted

majqa napisał(a):
Dziewczyny, pliiizzzz, jakemmm powoli stara a na 100% zołza... ;-)
Nie kłóćcie się, nie psujcie założycielce wątku dobrej roboty, bo na pewno będzie liczyła na udział nowych osób, wpłaty etc.
...

Nie cytuję w całości, bo długie, ale mocne słowa i prawdziwe :thumbs:

Anjia ja napiszę PW do osób, które wymieniła majqa poniższy tekst:

Witaj

Malutki mix yorka koczuje na stacji benzynowej przy ruchliwej ulicy w Tomaszowie Mazowieckim. Chcę go przyjąć na BDT i szukamy transportu, czy możemy liczyć na pomoc.
Bardzo proszę o szybką odpowiedź, gdyż malec powinien jak najszybciej znaleźć się w domowych warunkach. W każdy dzień może nastąpić nagłe ochłodzenie i maluch może zamarznąć.

Łączę pozdrowienia Elżbieta

Jeśli chcesz możesz wykorzystać ten tekst pisząc do innych osób, może na wątku transportowym ?
Albo zaproponuj coś innego.

Napisałam do: ajliii, Jadun, Kinya. To chyba wszyscy z listy majqi :)
Teraz popytam na transportowym.

Posted

Wątek transportowy koniecznie, koniecznie. Trzeba pójść różnymi odnogami, szukając transportu, bo psina bezpieczna będzie, a my spokojni, kiedy dotrze już do Eli.

Posted

Ja miałam teriera i było zupełnie ... nie terierowaty, cudo nie psiak, łagodny jak baranek :).
I tego życzę Elik.
Żeby Mariolka okazał się super psiakiem.
Ja wysłałam sms do Figu i napisała na fb pytanie o transport.