Tymonka Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 elik napisał(a):W tej sytuacji myślę, że tylko te dwa pierwsze mogą być brane pod uwagę, ale musiałby podać o jaką ulicę w W-wie chodzi, to znajdę kogoś do sprawdzenia domu. A czy te osoby zgłosiły się do Ciebie Anja, czy może są to na razie domy wirtualne ? SDS i Majka0010 zgłosiły się tu na wątku Quote
elik Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Anja2201 napisał(a):SDS i Majka0010 zgłosiły się tu na wątku Aa to zaraz wysyłam do nich PW z prośbą o uściślenie, gdzie mieszkają. Już napisałam e-maila do SDS i poprosiłam o opisanie sytuacji tu na wątku - gdzie mieszka, z kim, ile ma lat i pytanie czy zgadza się na wizytę. Do Majka0010 wysłałam PW. Quote
IVV Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Mój nr 798-211-667[FONT=Tahoma] begin_of_the_skype_highlighting 798-211-667 end_of_the_skype_highlighting[/FONT] , Dt się zgłaszają , ale żadnego nie znam , błagam dziewczyny pomóżcie podjąć decyzję , zorganizować ewentualną wizytę , nie wyrabiam , wstaje o 6 spać ide o 24 , a i tak ze wszystkim nie zdążam , trochę za dużo sobie na głowę wzięłam , a pomocy tu u nas na miejscu nie ma od nikogo piov dzwon do Ani Quote
Onaa Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Ja myślę że trudno tak o psie z ulicy coś więcej powiedzieć, dlatego lepszy byłby jakiś dt i wtedy zebrać tel. od chętnych ds i powiedzieć że da się odpowiedź za kilka dni jak się psa poobserwuje. Więc może skoro jest tylu chętnych to faktycznie sprawdzić najbliższy dt i umieścić tam pieska. Quote
elik Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 piove napisał(a):dziewczyny, ja mam chetnych ludzi na adopcję, tylko nie mogę tu się z nikim skontktowac , podajcie mi numer telefonu, zadzwonię Informację musza byc rzetelne, bo juz 3 telefony miałam i przekładam rozmowę bo niewiele wiem w kwestii pieskow Prosta sprawa, przekaż im numer telefony Anji 798 211 667 i niech dzwonia do niej. W takich sprawach najlepiej bez pośredników. Poza tym co chwile ktos tu mówi o chętnych na FB ale prośby o link pozosyają bez efektu Quote
elik Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 piove napisał(a):sa chetni,ale juz gdzies pisałam,ze proszą o fotki , ale jakby juz ktos się zdecydował na psinkę, sprawdzę dom, podpisze umowę i będę patrzeć na ręce :P Myślę, że Anja będzie chciała sama to załatwiać. Quote
IVV Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 IVV napisał(a):nikt nie zrobil wydarzenia ,link z dogo zostal wstawiony w wielu miejscach i dlategp ludzie pytaja . Aniu do Ciebie pisalo wiele osob na pw na ten temat. Ania czy mozesz podac swoj # telefonu ? widze ,ze umknelo - TEN LINK DO TEGO WATKU zostal wstawiony na FB i wiekszosc ludzi ktorzy teraz sie tu pojawilo sa wlasnie z FB Quote
elik Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 [quote name='IVV']widze ,ze umknelo - TEN LINK DO TEGO WATKU zostal wstawiony na FB i wiekszosc ludzi ktorzy teraz sie tu pojawilo sa wlasnie z FB I dlatego, że sa z FB to można im wydać psiaka w ciemno ? Ciekawe podejście do sprawy bezpieczeństwa psiaka. Anja podała swój telefon tu na wątku, ale nikt nie dzwoni. Quote
elik Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 piove napisał(a):dziś działownilam do Anji kilkanaście razy i nie odbierała :(( Wiem, że ma rozliczne obowiązki i być może nie miała przy sobie telefonu. Sądzę, że napisanie na wątku proponowanych warunków byłoby rozwiązaniem. Quote
IVV Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 elik napisał(a):Wiem, że ma rozliczne obowiązki i być może nie miała przy sobie telefonu. Sądzę, że napisanie na wątku proponowanych warunków byłoby rozwiązaniem. moze Ania o tym zadcyduje Quote
IVV Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 elik napisał(a):I dlatego, że sa z FB to można im wydać psiaka w ciemno ? Ciekawe podejście do sprawy bezpieczeństwa psiaka. Anja podała swój telefon tu na wątku, ale nikt nie dzwoni. lepiej przelewac z pustgo w prozne ,debatowac , nic nie robic i nikomu nie dac szansy bo nie jest z cudownego dogo ;) noo tu sa same wszystkowiedzace,nieomylne wyrocznie :razz: a pies dalej bezdomny ehhhhhhh....albo juz go moze tam nie ma ... Quote
Tymonka Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 [quote name='IVV']lepiej przelewac z pustgo w prozne ,debatowac , nic nie robic i nikomu nie dac szansy bo nie jest z cudownego dogo ;) noo tu sa same wszystkowiedzace,nieomylne wyrocznie :razz: a pies dalej bezdomny ehhhhhhh....albo juz go moze tam nie ma ... IVV a czy my możemy w końcu dostać link do FB ? dziś działownilam do Anji kilkanaście razy i nie odbierała ( Przepraszam , rzeczywiście wczoraj nie miałam telefonu przy sobie bo mi bateria padła . Quote
majqa Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Anja2201 napisał(a):Zacznijmy może od spisania chętnych DT : sds - okolice Warszawy Ewelna z FB-(chyba )Warszawa Majka0010 -Rzeszów jest jeszcze jeden chętny DT , ale pod warunkiem , że sprawdzimy jak on do innych psów,a takiej możliwości nie ma Przepraszam , ale jak mamy odpowiedzieć jak nie mamy linka do FB ??Czy to jakaś tajemnica , że nie można go podać tu na wątku ? Jest coraz mniej czasu, a pies gdzie był tam jest. Ostrożności nigdy zadość ale dopnijcie sprawdzenie tych DT. Okolice Warszawy u sds, znaczy wszystko i nic. Jakie okolice? Anja, napisz proszę do Ziutka, może zechciałaby pomóc w sprawdzeniu, może podpowiedziałaby kogoś innego, zmotoryzowanego a z głową. Kolejno napisz do beka, przyjaciel_koni, malibo57, agata_air, Isadora7. Ewelna - jak wyżej. Rzeszów - tu może mogłyby pomóc Becia66, majuska. Pomóc, czyli albo sprawdzić i Cię upewnić na TAK lub na NIE albo od ręki poświadczyć, że warto, bo znają dane osoby. Quote
Tymonka Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 Okolice Warszawy u sds, znaczy wszystko i nic. Jakie okolice? Czekamy na odpowiedź i dokładny adres . Quote
elik Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 elik napisał(a):Aa to zaraz wysyłam do nich PW z prośbą o uściślenie, gdzie mieszkają. Już napisałam e-maila do SDS i poprosiłam o opisanie sytuacji tu na wątku - gdzie mieszka, z kim, ile ma lat i pytanie czy zgadza się na wizytę. Do Majka0010 wysłałam PW. SDS odpisała, że absolutnie nie zgadza się na wizytę, a Majka0010 nie odpisała wcale. Kogo więcej mamy sprawdzać ? elik napisał(a):Wiem, że ma rozliczne obowiązki i być może nie miała przy sobie telefonu. Sądzę, że napisanie na wątku proponowanych warunków byłoby rozwiązaniem. IVV napisał(a):moze Ania o tym zadcyduje No oczywiście, bo tylko IVV może mówić innym co mają lub nie mają robić. Quote
ocelot Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Pies nie pójdzie do DT które nie chce się zgodzić na wizytę. Absolutnie. Jak to generalnie jest możliwe, ze proponuje psu DT i nie zgadza się na wizytę? zdarza mi się dawac psa bez wizyty, czasami po rozmowie wynika czy warto, ale zawsze taki DS czy DT na nią się godzi. odmowa wizyty jest dla mnie jednoznaczna z nie wydaniem psa. Quote
elik Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 [quote name='IVV']lepiej przelewac z pustgo w prozne ,debatowac , nic nie robic i nikomu nie dac szansy bo nie jest z cudownego dogo ;) noo tu sa same wszystkowiedzace,nieomylne wyrocznie :razz: a pies dalej bezdomny ehhhhhhh....albo juz go moze tam nie ma ... Kto tu z pustego w próżne przelewa, to chyba ten pytający, albo raczej z pełnego w próżne. Od początku piszę, że mogę tego malca wziąć na tymczas. Na dogo jest kilkanaście osób, które mogą za mnie poręczyć, ale IVV od początku wymyśla domki z FB, których nikt nie zna. Kto tu więc przelewa, i co przelewa ? Nie przenosi się prywatnych animozji na sprawę psa. [quote name='ocelot']Pies nie pójdzie do DT które nie chce się zgodzić na wizytę. Absolutnie... Dla mnie również taka odpowiedź całkowicie dyskryminuje osobę jako DT, czy DS, bez względu na uzasadnienia. Quote
Onaa Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Ja na fb widzę tylko zdjęcie pieska, kilka słów i jak klikam na zdjęcie to od razu przenosi mnie tutaj na ten wątek. Ludzie to udostępniają, ale ja żadnych komentarzy od osób z fb nie widzę, ani potencjalnych dt czy ds. Ale być może nie umiem się całkiem jeszcze poruszać dobrze na fb. Quote
ocelot Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Dogo07 napisał(a):Ja na fb widzę tylko zdjęcie pieska, kilka słów i jak klikam na zdjęcie to od razu przenosi mnie tutaj na ten wątek. Ludzie to udostępniają, ale ja żadnych komentarzy od osób z fb nie widzę, ani potencjalnych dt czy ds. Ale być może nie umiem się całkiem jeszcze poruszać dobrze na fb. Dogo nie moglam odpisać rano, mialas zapchaną skrzynkę Quote
majqa Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 [quote name='ocelot']Pies nie pójdzie do DT które nie chce się zgodzić na wizytę. Absolutnie. (...) I słusznie. Jeśli nie zauważyłam, że sds nie zgadza się na wizytę, że był taki wpis, przepraszam. [quote name='elik'](...) Od początku piszę, że mogę tego malca wziąć na tymczas. Na dogo jest kilkanaście osób, które mogą za mnie poręczyć, ale (...) Szczerze? Napisałam o tamtych osobach, bo jakoś temat Twojej oferty przysechł, nie wiedzieć czemu, ale ponieważ część spraw odbywa się na PW uznałam, że może coś się w trakcie zadziało. Co natomiast myślę? Że to jest najwłaściwszy, który powinien być dopinany na ost. guzik trop. Oferta nie w kij dmuchał. Quote
elik Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 [quote name='elik']... Od początku piszę, że mogę tego malca wziąć na tymczas. Na dogo jest kilkanaście osób, które mogą za mnie poręczyć, ale ... [quote name='majqa']... Szczerze? Napisałam o tamtych osobach, bo jakoś temat Twojej oferty przysechł, nie wiedzieć czemu... Przysechł z powodu drugiej części mojej wypowiedzi, którą wykropkowałaś, a którą ja przytoczę: ...ale IVV od początku wymyśla domki z FB, których nikt nie zna... Dostałam nawet propozycję nie do odrzucenia, że mogę przygarnąć psiaka z Gubina, bo to taka sama odległość ode mnie, choć Tomaszów leży prawie w połowie drogi między Krakowem, a Gubinem. Z Tomaszowa do Krakowa jest ok. 200 km, a z Gubina 400. [quote name='majqa']...Co natomiast myślę? Że to jest najwłaściwszy, który powinien być dopinany na ost. guzik trop. Oferta nie w kij dmuchał. Czy mogę Twoją wypowiedź, jako poparcie odczytać ? Quote
majqa Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 elik napisał(a):Przysechł z powodu drugiej części mojej wypowiedzi, którą wykropkowałaś (...) Czy mogę Twoją wypowiedź, jako poparcie odczytać ? Wykropkowała żeby skupić się na najważniejszym i nie mulić wątku. Jako poparcie? Oczywiście, że tak! Dokładnie tak, nie inaczej. Quote
Tymonka Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 elik to jak szukamy transportu ?? Quote
elik Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 majqa napisał(a):Wykropkowała żeby skupić się na najważniejszym i nie mulić wątku. Jako poparcie? Oczywiście, że tak! Dokładnie tak, nie inaczej. Ale tamta część wypowiedzxi zawiera właśnie odpowiedź na Twoje pytanie. W takim razie bardzo dziękuję :) Czy jeszcze potrzebne są rekomendacje ? Czy może można już szukać transportu do kraka ? Quote
Onaa Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Jak coś to ja się wproszę do Elik na wizyte u yorkowatego ;). Quote
Recommended Posts