Tymonka Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Niestety tak jak pisałam nie dam rady zrobić w najbliższych dniach zdjęć , nie mogę wyjść z domu , nie mam z kim zostawić Cziki po operacji , a z oka jej nie można spuścić bo szaleje i próbuje szwy zdjąć . Quote
ocelot Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Zresztą wiemy przecież, że psiaki jak się poczują bezpiecznie to czasami diametralnie różnie sie zachowują niż na ulicy czy w schronisku. I zmiana na plus i na minus bywa. ale maluch zostać tam gdzie jest nie może. za mały i za delikatny. Mamy tu jednego psiaka na stacji benzynowej, ale to mix sznacera - sredniak, jest tam od szczeniaka i sobie chwali, ale nie york. Quote
Onaa Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Ja na tych zdjęciach widzę ładnego pieseczka, z prośbą o pomoc w oczkach. To faktycznie takie małe jest ? Jeśli w typie yorka, to na pewno szybko znajdzie dom , tylko trzeba mu znaleźć dobrego opiekuna. Quote
elik Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 ocelot napisał(a):Zresztą wiemy przecież, że psiaki jak się poczują bezpiecznie to czasami diametralnie różnie sie zachowują niż na ulicy czy w schronisku. I zmiana na plus i na minus bywa... Tak, jest to niemal reguła :) Zmieniają się, gdy poczują się bezpieczne. Dogo07 napisał(a):Ja na tych zdjęciach widzę ładnego pieseczka, z prośbą o pomoc w oczkach. To faktycznie takie małe jest ? Jeśli w typie yorka, to na pewno szybko znajdzie dom , tylko trzeba mu znaleźć dobrego opiekuna. Wygląda na to, że w typie rasy więc przed adopcją konieczna sterylizacja/kastracja. No właśnie, to piesek, czy sunia, bo jakoś umknęło to mojej uwadze ? Już wiem - pełnojajeczny samczyk :) Ktoś też zadeklarował chęć udzielenia DT. Quote
kajak Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 ocelot napisał(a):To nie tak, że nikt nie chce. jesteśmy zwyczajnie zapsieni. Alternatywa to schronisko. nie to chciałam powiedzieć a przynajmniej nie tak ,chodzilo mi o ludzi którzy tam bywają i widzą tą malą biedę,moze nie jestem aż tak zapsiona bo mam tylko dwa psy w tym jednego tymczasa,wiem ze kazda z Was wzieła by natychmiast gdyby było wolne miejsce,a ja gdyby było bliżej:shake: Quote
Tymonka Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 elik napisał(a):Tak, jest to niemal reguła :) Zmieniają się, gdy poczują się bezpieczne. Wygląda na to, że w typie rasy więc przed adopcją konieczna sterylizacja/kastracja. No właśnie, to piesek, czy sunia, bo jakoś umknęło to mojej uwadze ? On wygląda jak york , ale jest większy , na oko jakieś 7 kg ?? To chłopak , choć panowie na stacji nazwali go Mariolka :D Quote
elik Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Na razie spadam- idę na spacer z psiurkami. Poczytam jak wrócę. Quote
ocelot Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 kajak napisał(a):nie to chciałam powiedzieć a przynajmniej nie tak ,chodzilo mi o ludzi którzy tam bywają i widzą tą malą biedę,moze nie jestem aż tak zapsiona bo mam tylko dwa psy w tym jednego tymczasa,wiem ze kazda z Was wzieła by natychmiast gdyby było wolne miejsce,a ja gdyby było bliżej:shake: Wiemy, wiemy, ze nie mialas nic złego na myśli. Źle może się wyraziłam. tyle tego nieszczęścia psiego ech. Quote
Tymonka Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 A wiecie co jest najgorsze ? To , że coraz częściej są to psiaki maleńkie tzw.rasy ozdobne , czyżby moda się kończyła ? Quote
Tymonka Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Obiecany bazarek : http://www.dogomania.pl/threads/219568-Kawa-herbata-mi%C4%99ta-i-super-kalendarz-.Do-18.12.?p=18209779#post18209779 Quote
elik Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Bogaty psiaczek, jeszcze nie ma domku, ale już ma potencjalną kasę :) Quote
Elza22 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 elik napisał(a):Ponieważ dla malucha każdy dzień tam, to zagrożenie, może napisz do państwa czy tylko się zastanawiają, czy może nie są zainteresowani tym psiakiem. A co do charakterku yorczków, to faktycznie bywa różnie :) dostałam odpowiedz od państwa nie spodobał się Quote
IVV Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 jest propozycja domu tymczasowego na FB w W-wie . Potrzebna bedzie jedynie pomoc z vetem i z karma . Podam namiary na ta pania na pw jesli jestescie zainteresowane ta pomoca. Trzeba ise spieszyc noce zimne... Quote
bric-a-brac Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Biedny Mariolek, znudził się, bo nie okazał się 100% yorkiem... Moja mama ma też takiego "yorka", 7kg... oj więcej waży. I jest cudowna. Domki będą na bank dzwoniły, bo w typie rasy... tym trudniej wybrać właściwy. Kastracja na dzień dobry. Quote
Tymonka Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 IVV napisał(a):jest propozycja domu tymczasowego na FB w W-wie . Potrzebna bedzie jedynie pomoc z vetem i z karma . Podam namiary na ta pania na pw jesli jestescie zainteresowane ta pomoca. Trzeba ise spieszyc noce zimne... A znamy panią ? Może jak elik chce gon wziąć to trzeba korzystać , może pani zdecydowała by się dać DT innemu psiakowi , czy tylko yorkowaty wchodzi w grę ? Quote
IVV Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 wyslalam Ci pw kontaktuj sie z nia prosze bezposrednio Quote
viollkak Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 nie ważne jak wygląda :) dziewczyny czy wiecie jak piesek reaguje na inne psiaki? Quote
IVV Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Anja2201 napisał(a):A znamy panią ? Może jak elik chce gon wziąć to trzeba korzystać , może pani zdecydowała by się dać DT innemu psiakowi , czy tylko yorkowaty wchodzi w grę ? Elik z Krakowa, Pani Ewelina z W-wy ...a pieniedzy na taka podroz i inne potrzeby jeszcze nie ma ...lepiej chyba je przeznaczyc na veta ...decyzje same musicie podjac ... Quote
IVV Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 u Pana Tadeusza ( w Gubinie ) jest tez yorkowaty ,ktory pewnie potrzebuje przystosowania do zycia w domu, a to nie tak daleko od Krakowa Quote
elik Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Anja2201 napisał(a):A znamy panią ? Może jak elik chce gon wziąć to trzeba korzystać , może pani zdecydowała by się dać DT innemu psiakowi , czy tylko yorkowaty wchodzi w grę ? Domek bliżej, ale trzeba go prześwietlić. Czy to nie ten domek, który oferował pomoc na poprzedniej stronie ? Jeśli z dogo, to ktoś pewnie go zna. Musi być pewność, że przed adopcją psiaczek zostanie wykastrowany. Quote
elik Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 IVV napisał(a):u Pana Tadeusza ( w Gubinie ) jest tez yorkowaty ,ktory pewnie potrzebuje przystosowania do zycia w domu, a to nie tak daleko od Krakowa Nie tak daleko ? Gubin leży pod niemiecką granicą ok. 400 km od Krakowa. Quote
IVV Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 IVV napisał(a):Elik z Krakowa, Pani Ewelina z W-wy ...a pieniedzy na taka podroz i inne potrzeby jeszcze nie ma ...lepiej chyba je przeznaczyc na veta ...decyzje same musicie podjac ... chyba sie sprawa sama rozwiazala ,poniewaz Ewelina miala na mysli DT dla yorka z Czestochowy (tylko ,ze on ma byc jutro podobno zabrany ze schronu) Poprosilam by zajrzala do tego malucha jeszcze raz ...zobaczymy czy bedzie mogla pomoc ... Quote
kajak Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 no tak lepiej bliżej znależć domek a kasę na weta,ale jak bliżej nikt nie zechce? Quote
IVV Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Ewelna napisala ,ze moze go zabrac ,ale prosi o wiecej info . Aniu kontaktuj sie z nia bezposrednio prosze ( dane masz na pw) szkoda debatowac ,a maly jak byl bezdomny tak dalej jest :( ....i ta trasa szybkiego ruchu !!!!! Quote
Recommended Posts