Tymonka Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Kolejna Tomaszowska bida .Pies mieszka na stacji benzynowej , śpi na trawniku przy ulicy , pracownicy stacji niby go karmią , niby nie chcą oddać , ale nawet płci psa nie znają , nazwali pełno jajecznego samca Mariolka .Pies na już potrzebuje domu , jest maleńki , a noce bardzo zimne już . Psiak jest ufny , włazi na kolana , pozwolił się obmacać i zajrzeć w zęby .Myślę ,że został kupiony jako "reproduktor" ale się nie sprawdził , od panów ze stacji dowiedziałam się , że właściciel najpierw wyżucił go na tej stacji ze słowami ,że gryzie mu szczeniaki , po jakimś czasie przyjechał go zabrać z powrotem bo już szczeniaki wydał , niestety pies po paru tygodniach wrócił na stację . Ja już przestaje wszystko ogarniać , psy w hotelach z długami , Czika którą jutro czeka operacja i tak bym mogła wymieniać . Zdjęcia kiepskie bo telefonem robione po ciemku : Quote
Elza22 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 biedaczek ale śliczny domek szybciutko powinien się pojawić Quote
ocelot Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Pilnie jest potrzebne DT. On nie może zostać na trawniku przy ciągle jeżdżących autach. Quote
IVV Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 york nie przezyje zimy pod golym niebem :( DT na cito !!! Quote
kajak Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 cioteczki a gdzie jest psinka w jakiej miejscowości? Quote
Onaa Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Bidulek. A taki śliczny. Kajak, piesek jest w woj. łódzkim. Quote
Agnes_Jot Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 biedak ciekawe jak dogaduje się z innymi psami.. Quote
IVV Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 tu lista domow tymczasowych http://www.dogomania.pl/threads/20791-Spis-Domów-Tymczasowych-!/page13 wrzucilam na FB ,ale trzeba robic wydarzenie -yorkowate sa bardzo delikatne ,on nie przezyje zimy bez dachu nad glowa :( Quote
Livka Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Znalazłam chętnych na yorka lub mix yorka - może warto spróbować :) http://www.dogomania.pl/threads/219115-Chętny-domek-szuka-yorka-mix-yorka. ale widzę, że założycielka wątku jest tutaj ... u psinki :hmmmm: Quote
kajak Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Boże i nikt go ne chce? moze ktoś go weżmie na tymczas chociaż na parę dni,ja jakbym mogła to zaraz bym wzieła,bo mam już jedną znajdkę na tymczasie. Quote
ocelot Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 To nie tak, że nikt nie chce. jesteśmy zwyczajnie zapsieni. Alternatywa to schronisko. Quote
lula85 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Wrzuciłam psiaka na mikropsy do adopcji na facebooku.Proszą o przesłanie zdjęć i tekstu do ogłoszenia na :[email protected] !!! http://www.facebook.com/#!/pages/Mikropsy-do-adopcji/167056143331434 Quote
Elza22 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 [quote name='Livka']Znalazłam chętnych na yorka lub mix yorka - może warto spróbować :) http://www.dogomania.pl/threads/219115-Chętny-domek-szuka-yorka-mix-yorka. ale widzę, że założycielka wątku jest tutaj ... u psinki :hmmmm: Wysłałam państwu fotki psinki ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi. Quote
elik Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Jeśli nie znajdzie się coś bliżej - z Tomaszowa Maz. do Krakowa jest ok. 210 km - to ja go przyjmę na BDT, ale za zwrotem kosztów pomocy weterynaryjnej, gdy taka będzie potrzebna. No i oczywiście konieczne intensywne ogłoszenia . Quote
Tymonka Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 elik napisał(a):Jeśli nie znajdzie się coś bliżej - z Tomaszowa Maz. do Krakowa jest ok. 210 km - to ja go przyjmę na BDT, ale za zwrotem kosztów pomocy weterynaryjnej, gdy taka będzie potrzebna. No i oczywiście konieczne intensywne ogłoszenia . jesteś wielka ,oczywiście ze swojej strony obiecuję ogłoszenia i bazarki .Jeszcze dzisiaj zrobię pierwszy , teraz tylko szukać transportu , kojarzy mi się , że ktoś jeździ na tej trasie , ale nie mogę sobie przypomnieć kto. Quote
elik Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Anja2201 napisał(a):jesteś wielka ,oczywiście ze swojej strony obiecuję ogłoszenia i bazarki .Jeszcze dzisiaj zrobię pierwszy , teraz tylko szukać transportu , kojarzy mi się , że ktoś jeździ na tej trasie , ale nie mogę sobie przypomnieć kto. Mam dwie sunie i jednego psiurka. Wszystko pociachane, a to malutki psiak więc mam nadzieję, że nie będzie rozlewu krwi :) Ale może poczekajmy z załatwianiem transportu do czasu jak odpowiedzą Elza22. Jeśli wypaliłby DS, to szkoda psiaka męczyć podróżą i tracic kasy. Elza22 napisał(a):Wysłałam państwu fotki psinki ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi. Jak dawno napisałaś do państwa ? Quote
Onaa Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 To może z Figu pojedzie ? Może za drobną dopłatą Figu by zachaczyła o K-ów. Ktoś jeszcze faktycznie jeździł na trasie do Krakowa, ktoś chyba na R :roll:. Rewelacja ? Roszpunka. No nie pamiętam. Quote
Tymonka Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 elik napisał(a):Mam dwie sunie i jednego psiurka. Wszystko pociachane, a to malutki psiak więc mam nadzieję, że nie będzie rozlewu krwi :) Ale może poczekajmy z załatwianiem transportu do czasu jak odpowiedzą Elza22. Jeśli wypaliłby DS, to szkoda psiaka męczyć podróżą i tracic kasy. Oczywiście , ale jak już będziemy wiedzieli kto mógł by go zawieść było by łatwiej w razie czego . Psiak jest b. spokojny , mnie widział pierwszy raz a dał sobie wszędzie zajrzeć , nie mam pojęcia jak z psami , ale tam okolica pełna wolno biegających psiaków , więc jak by był agresywny to już by był zjedzony . Quote
elik Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Anja2201 napisał(a):Oczywiście , ale jak już będziemy wiedzieli kto mógł by go zawieść było by łatwiej w razie czego . Psiak jest b. spokojny , mnie widział pierwszy raz a dał sobie wszędzie zajrzeć , nie mam pojęcia jak z psami , ale tam okolica pełna wolno biegających psiaków , więc jak by był agresywny to już by był zjedzony . Taki maluszek chyba nie jest agresorem, to raczej swoje harpagany miałam na myśli :) Quote
Elza22 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 elik napisał(a):Mam dwie sunie i jednego psiurka. Wszystko pociachane, a to malutki psiak więc mam nadzieję, że nie będzie rozlewu krwi :) Ale może poczekajmy z załatwianiem transportu do czasu jak odpowiedzą Elza22. Jeśli wypaliłby DS, to szkoda psiaka męczyć podróżą i tracic kasy. Jak dawno napisałaś do państwa ? wczoraj tylko że na tych zdjęciach mało co widać i mało wiadomo o piesku Quote
ocelot Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 elik napisał(a):Maki maluszek chyba nie jest agresorem, to raczej swoje harpagany miałam na myśli :) hmmmm ja to mam wrażenie, ze im mniejsze tym większy rządziciel:):):) Quote
Onaa Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Że to niby yorkowate to też róźnie może być :). Ale i yorki zapewne bywają spokojne i łagodne, i inne teriery również. Ja jakiś czas temu, spotykałam na spacerach ze swoim psem trzy mniejsze (małe) pieski a właściwie suczki. Wśród nich, jedna potrafiła się bawić z moim, jedna cały czas się trzęsła, ale ważyła sama chyba z 2-3kg i jeszcze była suczka york taka wyrośnięta, bała się co prawda mojego psa, ale ogólnie była bardzo miłą i spokojną psinką. Quote
elik Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Elza22 napisał(a):wczoraj tylko że na tych zdjęciach mało co widać i mało wiadomo o piesku Ponieważ dla malucha każdy dzień tam, to zagrożenie, może napisz do państwa czy tylko się zastanawiają, czy może nie są zainteresowani tym psiakiem. A co do charakterku yorczków, to faktycznie bywa różnie :) Quote
sds Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 dziewczynki niech mnie ktos na bierzaco oswieci o tym psiaku ze stacji beznynowej. Gdzie on jest ja mieszkam pod wawa malcowi moge dac tymczas i bede szukała mu dalej domku. na tych zdjeciach nic nie widac :/ mam swoje 3 psy i koty wiec na stałe go nie wezme ale tymczasik pomoge dac :) pisnijcie mi prosze info na maila [email protected] Od razu wspomne ze niee korzystam z dogomani wiec moge robic jakies wpadki :) Quote
Recommended Posts