Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Donvitow']Mnie się wydaje że Gaja ma mniej latek. Nasi Weci chyba troszkę dodają na wszelki wypadek by potem ktoś ich nie krytykował albo osoba adoptująca nie czuła się " oszukana".
Ale my odejmujemy i wychodzi na "0" +-.
Gaja wg sposobu porusznia,zachowania i pyszczka ma 5-6 lat/ moja ocena/. W pseudo i to takim nie dożyła by sędziwego wieku skoro " jak muchy" padały psy młode.[/QUOTE]
Odczytano tato Gai, sunieczka ma jednak osiem lat.Pochodzi z hodowli w Czechach.Jak ona tam sie znalazła? Nie sądzę aby to koszmarne pseudo kupiło ją w Czechach.

Posted (edited)

U bernenki, która była w gorszym stanie - [URL="http://www.dogomania.pl/threads/219255"][B]Giny[/B][/URL] stwierdzono dodatkowo ropomacicze:shake:
w czwartek sterylka.

bazarek dla dziewczynki:
[url=http://www.dogomania.pl/threads/220848][img]http://img715.imageshack.us/img715/2128/banerekd.jpg[/img][/url]

Edited by milla.j
Posted

Niezbyt dobre wieści od jednej z czekolad.....

[quote name='Inu na Labradorretriever.com.pl']Ponad 2 godziny trwał zabieg Kropki. Zabieg który tak naprawdę okazał się dość poważną operacją. Moi drodzy to co po operacji powiedziała Pani Dorota zwaliło mnie z nóg. Otóż Pani Dorota jak sama to określiła w życiu nie widziała takiej miazgi i sieczki w brzuchu jaką miała Kropka. Macica zrośnięta z jelitami, pęcherzem moczowym i jeszcze z innymi częściami których już nie pamiętam (wybaczcie ale jestem tak zdenerwowana że nie jestem w stanie wszystkiego wymienić). Wszystko to wskazuje, że Kropka nie była bita tylko bestialsko katowana nawet wtedy gdy była w ciąży. (świadczą o tym dość liczne zrosty które są pochodzenia mechanicznego). Podczas operacji straciła sporo krwi bowiem trzeba było najpierw oddzielić wszystkie organy wewnętrzne od macicy, żeby przystąpić do sterylizacji. W chwili w której opuszczałam gabinet Kropka już wybudziła się z narkozy i zaczęto jej podawać kroplówki. Za godzinę po nią pojadę.[/quote]

Posted

O Boże, nie wiem co napisać, bo same nie cenzuralne słowa cisną sie na usta na tych katów, którzy taki los zgotowali tym psom...:-(:-(:-(.Trzymaj sie Kropeczko, teraz bedzie juz tylko lepiej.

Posted

Boże jakaś masakra , aż boję sie o naszą Lunkę boksię z tej zakichanej pseudo:( Bo my nadal plamimy:( Wyniki badań dobre , usg już 2 razy robione i coraz lepiej-śledziona nam się pomniejszyła troszke i ciąży nie było- naszczęście, uszka nam się udaje doprowazić do normalności ale jak czytam o tych bidach to , aż boję sie pomyśleć co dalej......................

Posted

Pomyslcie o jasnej stronie - małej już nigdy nikt nie skrzywdzi. Jest bezpieczna, kochana, będzie jej teraz dobrze. Ona zapomni o bólu i będzie się jeszcze cieszyć życiem. Gdyby nie to, ze została odebrana, cierpiała by dalej (nie wiem, jak długo, bo w takim stanie to nie sądzę, ze miała by przed sobą wiele lat...). Oprawca natomiast odpowie za swoje okrucieństwo. Myślę, ze to tylko kwestia czasu.

Posted

wstawiam z innego watku, off
Uwaga! W czwartek ponowne (bo nowy Sejm) prezentacja i pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o ochronie zwierząt w Sejmie. Właśnie nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że Platforma Obywatelska będzie głosować za odrzuceniem projektu i nieprzekazywaniem go do pracy w komisji sejmowej ! Wysłaliśmy do prasy komunikat w tej sprawie, ale to nie wystarczy.

Dzwońcie i mailujcie do Klubu PO w Sejmie tel. 22 694-25-87, 22 694-15-15; mail: [email][email protected][/email]
Posłowie nie mogą tak po prostu wyrzucić ponad 200 tysięcy podpisów do kosza.

Posted

[quote name='Vicky62']wstawiam z innego watku, off
Uwaga! W czwartek ponowne (bo nowy Sejm) prezentacja i pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o ochronie zwierząt w Sejmie. Właśnie nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że Platforma Obywatelska będzie głosować za odrzuceniem projektu i nieprzekazywaniem go do pracy w komisji sejmowej ! Wysłaliśmy do prasy komunikat w tej sprawie, ale to nie wystarczy.

Dzwońcie i mailujcie do Klubu PO w Sejmie tel. 22 694-25-87, 22 694-15-15; mail: [email][email protected][/email]
Posłowie nie mogą tak po prostu wyrzucić ponad 200 tysięcy podpisów do kosza.[/QUOTE]

Napisałam im emaila
LUDZIE PISZCIE I WY!!

Posted

[B]Zapytam i na tym wątku, czy czytałaś ten projekt, wydaje mi się, że nie.......[/B]

[B]to przeczytaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B]

W czwartek ma się odbyć pierwsze czytanie odrzuconego wcześniej projektu Koalicji dla zwierząt. [COLOR=red][B]Projekt jest wybitnie szkodliwy i dający możliwosci legalnego pseudo, co więcej czyniący hodowlę normalną działalnością gospodarczą. [/B][/COLOR]
[B]Cytat:[/B]Art. 17.
1. Chów, rozmnażanie i oferowanie zwierząt domowych, w tym także rasowych, na sprzedaż jest działalnością gospodarczą
podlegająca rejestracji w ogólnokrajowym rejestrze psów oraz innych zwierząt domowych, zwanego dalej „rejestrem hodowli
zwierząt domowych”.
2. Rejestr hodowli zwierząt domowych prowadzi Krajowy Inspektor do Spraw Zwierząt.
3. Do rejestru hodowli zwierząt domowych wpisuje się zwierzęta oznaczone czipem.
4. W rejestrze umieszcza się dane wszystkich psów wydawanych lub zbywanych z hodowli oraz przyjmowanych do schronisk i
domów tymczasowych.
5. Do rejestru mogą być, na wniosek właściciela, wpisane inne zwierzęta domowe.
6. Minister właściwy do spraw administracji publicznej określi, w drodze rozporządzenia, sposób i tryb prowadzenia rejestru hodowli
zwierząt domowych, mając na względzie potrzebę zapewnienia jawności danych zawartych w rejestrze.
7. W przypadku prowadzenia handlu lub rozrodu zwierząt domowych bez wpisu do rejestracji hodowli zwierząt domowych, wójt
gminy właściwej ze względu na miejsce chowu lub oferowania zwierząt lub Wojewódzki Inspektor do Spraw Zwierząt może wydać
decyzję o odebraniu zwierząt.

Ponieważ obecnie członkowie koalicji będą pisali do posłów PO o nieodrzucanie w pierwszym czytaniu, trzeba się zmobilizować i poprosić o odrzucenie w pierwszym czytaniu wysyłając maile na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]