Milla.j Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Może moderator mógłby wydzielić odrębny watek do walki z pseudo? Bo sie lekkie zamieszanie zrobiło. Quote
holmina Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 no właśnie zaproponowałam tu wcześniej żeby założyc nowy temat poświęcony walce z pseudo, Quote
kuba123 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 jest wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/213024-Nowelizacja-ustawy-o-ochronie-zwierz%C4%85t/page44#top[/url] Quote
Glutofia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Dzięki Agnieszka ty jesteś nieoceniona jeśli chodzi o informacje ja się tu gubię. Quote
Vicky62 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 [quote name='Donvitow']Mnie się wydaje że Gaja ma mniej latek. Nasi Weci chyba troszkę dodają na wszelki wypadek by potem ktoś ich nie krytykował albo osoba adoptująca nie czuła się " oszukana". Ale my odejmujemy i wychodzi na "0" +-. Gaja wg sposobu porusznia,zachowania i pyszczka ma 5-6 lat/ moja ocena/. W pseudo i to takim nie dożyła by sędziwego wieku skoro " jak muchy" padały psy młode.[/QUOTE] Odczytano tato Gai, sunieczka ma jednak osiem lat.Pochodzi z hodowli w Czechach.Jak ona tam sie znalazła? Nie sądzę aby to koszmarne pseudo kupiło ją w Czechach. Quote
Milla.j Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) U bernenki, która była w gorszym stanie - [URL="http://www.dogomania.pl/threads/219255"][B]Giny[/B][/URL] stwierdzono dodatkowo ropomacicze:shake: w czwartek sterylka. bazarek dla dziewczynki: [url=http://www.dogomania.pl/threads/220848][img]http://img715.imageshack.us/img715/2128/banerekd.jpg[/img][/url] Edited January 10, 2012 by milla.j Quote
izatemka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Niezbyt dobre wieści od jednej z czekolad..... [quote name='Inu na Labradorretriever.com.pl']Ponad 2 godziny trwał zabieg Kropki. Zabieg który tak naprawdę okazał się dość poważną operacją. Moi drodzy to co po operacji powiedziała Pani Dorota zwaliło mnie z nóg. Otóż Pani Dorota jak sama to określiła w życiu nie widziała takiej miazgi i sieczki w brzuchu jaką miała Kropka. Macica zrośnięta z jelitami, pęcherzem moczowym i jeszcze z innymi częściami których już nie pamiętam (wybaczcie ale jestem tak zdenerwowana że nie jestem w stanie wszystkiego wymienić). Wszystko to wskazuje, że Kropka nie była bita tylko bestialsko katowana nawet wtedy gdy była w ciąży. (świadczą o tym dość liczne zrosty które są pochodzenia mechanicznego). Podczas operacji straciła sporo krwi bowiem trzeba było najpierw oddzielić wszystkie organy wewnętrzne od macicy, żeby przystąpić do sterylizacji. W chwili w której opuszczałam gabinet Kropka już wybudziła się z narkozy i zaczęto jej podawać kroplówki. Za godzinę po nią pojadę.[/quote] Quote
Vicky62 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 O Boże, nie wiem co napisać, bo same nie cenzuralne słowa cisną sie na usta na tych katów, którzy taki los zgotowali tym psom...:-(:-(:-(.Trzymaj sie Kropeczko, teraz bedzie juz tylko lepiej. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 [quote name='izatemka']Niezbyt dobre wieści od jednej z czekolad.....[/QUOTE] Nie jestem mściwa, ale... nie wiem, co bym zrobiła, gdybym dorwała :angryy::angryy:. Aż mi przykro, że tak piszę... [B]Kropeczko[/B], maleńka, tyle przeszłaś, taki ogrom cierpienia :-(. Quote
Mazowszanka13 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 To straszne. Opis weta byłby pomocny w przypadku sprawy sądowej. Bo mam nadzieję, że kara tej baby nie ominie.:mad: Quote
izatemka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 [quote name='Mazowszanka']Opis weta byłby pomocny w przypadku sprawy sądowej.[/QUOTE] Będzie :angryy: Quote
Nadalle Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Jakaś masakra :( Biedulka :( Ale oby wszystko teraz szło w dobrą stronę! Quote
Roksia Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Boże jakaś masakra , aż boję sie o naszą Lunkę boksię z tej zakichanej pseudo:( Bo my nadal plamimy:( Wyniki badań dobre , usg już 2 razy robione i coraz lepiej-śledziona nam się pomniejszyła troszke i ciąży nie było- naszczęście, uszka nam się udaje doprowazić do normalności ale jak czytam o tych bidach to , aż boję sie pomyśleć co dalej...................... Quote
karolkamadry Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 To jest wręcz nie do pomyslenia dla mnie....Jak ku..rna tak można..ale chyba można skoro tak sie dzieje...Ludzie to okropny gatunek.... OKROPNY Quote
Sybel Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Pomyslcie o jasnej stronie - małej już nigdy nikt nie skrzywdzi. Jest bezpieczna, kochana, będzie jej teraz dobrze. Ona zapomni o bólu i będzie się jeszcze cieszyć życiem. Gdyby nie to, ze została odebrana, cierpiała by dalej (nie wiem, jak długo, bo w takim stanie to nie sądzę, ze miała by przed sobą wiele lat...). Oprawca natomiast odpowie za swoje okrucieństwo. Myślę, ze to tylko kwestia czasu. Quote
Donvitow Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 (edited) Trzymam kciuki za Kropę i Ginę i Lunę. Szukam Kogoś do sprawdzenia Domu dla jednego z psiaków w Terespolu. Edited January 11, 2012 by Donvitow Quote
Vicky62 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 wstawiam z innego watku, off Uwaga! W czwartek ponowne (bo nowy Sejm) prezentacja i pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o ochronie zwierząt w Sejmie. Właśnie nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że Platforma Obywatelska będzie głosować za odrzuceniem projektu i nieprzekazywaniem go do pracy w komisji sejmowej ! Wysłaliśmy do prasy komunikat w tej sprawie, ale to nie wystarczy. Dzwońcie i mailujcie do Klubu PO w Sejmie tel. 22 694-25-87, 22 694-15-15; mail: [email][email protected][/email] Posłowie nie mogą tak po prostu wyrzucić ponad 200 tysięcy podpisów do kosza. Quote
zuziaM Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Zapisze watek ..... potwornosc, ktorej nie mozna zapomniec .... Bede go pokazywala wszystkim, ktorzy kupili ''[I]okazyjnie[/I]'' swoje rasowe pieski ..... Quote
Madzik77 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Vicky62']wstawiam z innego watku, off Uwaga! W czwartek ponowne (bo nowy Sejm) prezentacja i pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o ochronie zwierząt w Sejmie. Właśnie nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że Platforma Obywatelska będzie głosować za odrzuceniem projektu i nieprzekazywaniem go do pracy w komisji sejmowej ! Wysłaliśmy do prasy komunikat w tej sprawie, ale to nie wystarczy. Dzwońcie i mailujcie do Klubu PO w Sejmie tel. 22 694-25-87, 22 694-15-15; mail: [email][email protected][/email] Posłowie nie mogą tak po prostu wyrzucić ponad 200 tysięcy podpisów do kosza.[/QUOTE] Napisałam im emaila LUDZIE PISZCIE I WY!! Quote
Milla.j Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Młodsza z bernenek już od wczoraj w swoim domku ;) [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/4674/075ric.jpg[/IMG] Quote
Mazowszanka13 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 (edited) O, jak miło:loveu: Edited January 13, 2012 by Mazowszanka Quote
M&S Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [B]Zapytam i na tym wątku, czy czytałaś ten projekt, wydaje mi się, że nie.......[/B] [B]to przeczytaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B] W czwartek ma się odbyć pierwsze czytanie odrzuconego wcześniej projektu Koalicji dla zwierząt. [COLOR=red][B]Projekt jest wybitnie szkodliwy i dający możliwosci legalnego pseudo, co więcej czyniący hodowlę normalną działalnością gospodarczą. [/B][/COLOR] [B]Cytat:[/B]Art. 17. 1. Chów, rozmnażanie i oferowanie zwierząt domowych, w tym także rasowych, na sprzedaż jest działalnością gospodarczą podlegająca rejestracji w ogólnokrajowym rejestrze psów oraz innych zwierząt domowych, zwanego dalej „rejestrem hodowli zwierząt domowych”. 2. Rejestr hodowli zwierząt domowych prowadzi Krajowy Inspektor do Spraw Zwierząt. 3. Do rejestru hodowli zwierząt domowych wpisuje się zwierzęta oznaczone czipem. 4. W rejestrze umieszcza się dane wszystkich psów wydawanych lub zbywanych z hodowli oraz przyjmowanych do schronisk i domów tymczasowych. 5. Do rejestru mogą być, na wniosek właściciela, wpisane inne zwierzęta domowe. 6. Minister właściwy do spraw administracji publicznej określi, w drodze rozporządzenia, sposób i tryb prowadzenia rejestru hodowli zwierząt domowych, mając na względzie potrzebę zapewnienia jawności danych zawartych w rejestrze. 7. W przypadku prowadzenia handlu lub rozrodu zwierząt domowych bez wpisu do rejestracji hodowli zwierząt domowych, wójt gminy właściwej ze względu na miejsce chowu lub oferowania zwierząt lub Wojewódzki Inspektor do Spraw Zwierząt może wydać decyzję o odebraniu zwierząt. Ponieważ obecnie członkowie koalicji będą pisali do posłów PO o nieodrzucanie w pierwszym czytaniu, trzeba się zmobilizować i poprosić o odrzucenie w pierwszym czytaniu wysyłając maile na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Recommended Posts