Jump to content
Dogomania

LIKWIDACJA PSEUDO W WIEKOPOLSCE - KOSZMAR potrzebna pomoc!!!!

Recommended Posts

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak wygląda ta perspektywa prawna dla foksi ?
Wyrok nie jest prawomocny?
Facet może się odwoływać?
Wiadomo,czy będzie chciał walczyć o psy, mówił coś?

Posted

Pojutrze podobno ma być wyrok.
SPrawa ciągnie sie od września.
W odróznieniu od np Trutowa,czy Śremu,tu może zakończyć sie szybko.
Od wyroku chyba 21 dni na uprawomocnienie i koniec.
I tak pewnie więcej bedzie wiadomo w przysżłym tygodniu

Posted (edited)

kaszanka napisał(a):
czy z foksów były jeszcze jakieś?

Naprawdę nie wiem. To co nosiłem i miałem na rękach to widziałem. Było ciemno, zimno i nieciekawie i kto jeszcze jakie psiaki wnosił do samochodu to wie tylko Grzegorz bo robił wszystkim foty i spis inwentarza. Tymczasowe gajowce mam pod ręką ale pozostałe nie.

Fotki foksi ze spacerku.
Pannice odzyskały rezon. Są już wesolutkie i sierść/ nie były kąpane ani czesane/ jest inna. Fajnie się głaszcze. Rozdają chętnie buziaki.
Biała ma fajne ząbki. Bielutkie bez kamienia. Nieco kiełki przytarte. Max 3 latka. Ciemna na ząbkach troszkę osadu. Max 4 latka.
Jasna-radosny wesołek, bardzo zgodny i przekochany.
Ciemna zaczyna powarkiwać na inne psiaki i nie da sobie w kaszę dmuchać.
Jak zakopuje na spacerze to wydaje pomruki jak lew na sawannie.

Więcej fotek nie mam. Przy -15 aparat padł.

Edited by Donvitow
Posted

Nie.
W gaju.
1 AST
2 ON-ki z dwoma szczylami 5mieś.
2 Foksie.
1 JR terier lub Foxterier
1 kundelka malutka
8 Dobków

W domu pitka.
1 foksia potencjalny domek- trwają uzgodnienia transportu.
Szczyle ON- mają domek ale jeszcze niepewny na 100%

Posted

ND już działa, zaczęliśmy ogłaszać wśród dobermaniarzy, niestety ostatnio stał się modny pogląd, że doberman nie nadaje się do adopcji i to jest promowane przez "miłosników" tej rasy :( stąd mamy koszmarne problemy z tymczasami... czy mogę prosić o zdjęcia tych dobeczków takie żebyśmy zaczęli je rozróżniać? i jakiś minimalne na pocztek info o zachowaniu, stanie zdrowia? jedyne co możemy zrobić na JUŻ to wrzucić je w ogłoszenia :( to bardzo mało wiem :(

nasz mail: [email protected]

EDIT: ZNALAZŁAM NA STR 25 ZDJĘCIA I OPISY!!!

Posted

bira napisał(a):
Dlaczego nie nadają się do adopcji? Ja miałam dobkę z adopcji i w niczym nie odbiegała od normy..........

bira... ja też mam dobeczkę z rozmnażani odebraną, jest cykor, fakt ale rodowodowych cykorów też sie naoglądałam. po prostu ostatnio jakoś uaktywniło się kilku "miłośników" i zniechęcają ludzi do pomagania nam, twierdząc, że bezdomne kundle, które nazywamy dobermanami należałoby zabić :( ot tacy to "miłośnicy"...

Posted

Nie rozumiem tego:shake: Nie chcą pomagać, to niech nie pomagają, ale niech nie przeszkadzają:shake: Kto ma kupić rasowego szczeniaka to i tak kupi, więc konkurencji nikomu nie robicie:angryy: Jessu co za świat:angryy:

Posted (edited)

Fajnie Cię zobaczyć Klementynko na wątku.
prześlę Ci na podanego maila foty w oryginalnej rozdzielczości/ do ew. ogłoszeń/ z wstępnymi informacjami.
Jeśli będziesz chciała coś więcej wiedzieć to postaramy się na temat danego psa dostarczyć więcej wieści.

Generalnie poza jednym dużym psem reszta jest spokojna i uległa. Obcy ludzie wyprowadzali je z kojcy i pakowali do klatek bez większych problemów. Są naprawdę nad podziw spokojne.

Edit.
Foty wysłane. każdy mail to jeden pies. Potwierdź czy dotarły.

Edited by Donvitow
Posted

Klementynkaa napisał(a):
ND już działa, zaczęliśmy ogłaszać wśród dobermaniarzy, niestety ostatnio stał się modny pogląd, że doberman nie nadaje się do adopcji i to jest promowane przez "miłosników" tej rasy :( stąd mamy koszmarne problemy z tymczasami...

mówisz o hodowcach ?

Dobki są tak samo adopcyjne jak każdy inny wiekszy krótkowłosy pies .... sama od jakiegośczasu zastanawiawiam sie nad dt dla suki dobkowej, ale mam koty i wiem, ze rasa ta raczej za nimi nie przepada. Sukę - bo mam natomiast samca foksa - który z dt został na stałe - bo nadal z nim ćwiczę trzymanie na wodzy swojej agresji wobec innych samców.

Posted

Klementynkaa napisał(a):
kaszanko... zostań dobkowym DT!!! one i z kotami się dogadują - oczywiście nie wszystkie ale znam takie które są do kotów bardziej przytulaśne niż do psów!

masz konkretną suczkę na myśli - czy coś na siłę będziesz mi wciskać ? :)

Posted

Dobki były pod Gajem. W kojcach. Zostały zabrane z powodu mrozów w inne miejsce. Wolontariuszkom z Nadziei Dobermana z którymi byłem umówiony na sobotę/ wielkie dzięki/ przekazałem natychmiast info.
Proszę kontaktować się bezpośrednio z Organizatorem interwencji. jest poinformowany o Waszej chęci pomocy. Czeka na kontakt.
Miał też oddzwonić do / chyba/ Oris.

Fotki z pierwszej pseudo.
Cavisia Gaja w Domu.
:D

Posted

W Domu Stałym.
Jest po sterylce.
Jej rachunek jest obciążony tygodniowym pobytem w lecznicy ,czyszczenia kamienia w znieczuleniu i leczenia ropnego zapalenia jamy ustnej/.
Następnie sterylką i zabiegiem trzeciej powieki.
Kilkoma odrobaczeniami.
Kosztami pobytu w DT/ przez fundację/.

Pseudo nie ma szans wygrać w sądzie. Dokumentacja jest pełna i wręcz szokująca.
A nawet gdyby: przy tej ilości adopcji nie pamiętam gdzie trafiła a swojego pisma już po tygodniu nie mogę przeczytać.