Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochane ja bardzo przepraszam, ale z powodu innych psiaków zapomniałam dać ogłoszenia o Portierku i innych psiakach do wyborczej. Dziś wyślę na następny tydzień. Przepraszam :oops:

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki, czy któraś z Was mogłaby mi podać na priva info do kiedy Portierek ma opłacony hotelik???? Przez mój super wolny net jakbym chciała cały wątek przeczytać zajęłoby mi to tydzień chyba :(
Tak jak obiecałam, wyślę pieniążki na hotelik, jednakże muszę najpierw poczekać na wypłatę (1 lutego powinnam mieć na koncie)...
A tak wogóle był ktoś u Portierka w odwiedzinach?? Jak się chłopczyk sprawuje??
Przyszło mi też do głowy, że może Pani z Wawy, która była zainteresowana 17-letnią Perełką z Bydgoszczy byłaby zainteresowana Portierkiem. Wątek Perełki jest na PwP "już w nowym domu".

Posted

Olesia.b napisał(a):
Uwaga, teraz nastąpi rozliczenie. Jeśli coś pominę albo schrzanię proszę krzyczeć, bo ja bardzo nie umiem robić rozliczeń.

Przede wszystkim chciałam z całego serca podziękować tym, którzy wspomagają Rudiego Portiera pomocą finansową, dobrym słowem i szukają dla niego domu. Co by z nim było, gdyby Pixie nie zatrzymała się wtedy przy nim. Myślę o tym szczególnie dziś, kiedy za oknem szaleje śnieżyca!

Otóż na Rudiego pieniążki wpływają zarówno na AFN jak i na moje konto.
Dotychczas wpłynęły pieniążki od:

Fona
anna z
Irma
YBOT (bazarek: Joss-cd; spinka; bushak; buty, kocyk; sąsiadka) - piszę wg rozliczenia od YBOTów - jeśli trzeba wyliczę dokładnie ile od kogo.

RAZEM: 340 zl!!! :multi:
+ 105 zł od makulki da nam 445 zł! HURAAA!!!

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: DZIĘKUJĘ!!!!!!

kacha to dla Ciebie: :multi: :multi: :multi:

odpowiedzi czesc pierwsza na Twoje pytania

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Olesia.b napisał(a):
Rudi do tego piątku ma opłacony hotelik przeze mnie. Ma też zapas puszek. Pieniążki od Was przeznaczę na dalszą opłatę hotelu i ew. zakup dodatkowego żarełka.

Wczoraj odwiedziliśmy Rudiego. Zmienił się bardzo!!! Przywitał nas radosny psiak, stale machający ogonkiem. Bardzo się ucieszył na nasz widok. Boczki mu się zaokrągliły. A teraz przebój: Rudi miał na mordce takie blizny i strupki - teraz wszystko zarosło sierścią i nie ma po tym śladu.
Rudi skakał dookoła nas i chciał się bawić!:multi: Podobno na spacerkach zaczyna biegać i bawić się :loveu:
Miałam okazję zobaczyć, jak się zachowuje wobec dzieci. Przyszedł synek p. Asi. Rudi obwąchał go tylko, ale nie zaczepiał. Co ważne- nie skakał na chłopca tak jak na nas (z radości oczywiście, ale dziecko by się przewróciło).

W tym miejscu chciałam jeszcze raz podziękować p.Asi za opiekę nad Rudim i wielkie serce dla niego:loveu: :loveu: . Widać, że psiak odżył fizycznie i psychicznie, a do tego trzeba czasu i serca, nie tylko miski z jedzeniem. Wiem, że dla Rudiego to najlepsza z możliwych opcji na tę chwilę.

kacha oto odpowiedzi czesc druga ;)

:p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

Posted

kacha_wawa napisał(a):

Przyszło mi też do głowy, że może Pani z Wawy, która była zainteresowana 17-letnią Perełką z Bydgoszczy byłaby zainteresowana Portierkiem. Wątek Perełki jest na PwP "już w nowym domu".

poszukam i napisze, jesli jest konakt...
juz napisalam dzis do dwoch osob z dogo, z podobnej sytuacji...trzeba rozciagnac lancuch ludzi dobrej woli

przyszlami tez mysl o maily przechodnim, Viktorija zalozyla wczoraj watek, a dzis pewna sunia ma juz domek w Milanowku

Posted

[quote name='pixie']poszukam i napisze, jesli jest konakt...
juz napisalam dzis do dwoch osob z dogo, z podobnej sytuacji...trzeba rozciagnac lancuch ludzi dobrej woli

przyszlami tez mysl o maily przechodnim, Viktorija zalozyla wczoraj watek, a dzis pewna sunia ma juz domek w Milanowku

i co wy na temat pomyslu maila przechodniego?

Yboty...gdzie jestescie? dawno juz tu Was nie widzialam..
ojojoj zapomnialam,ze to chyba kolacja Dogo u Was...i pewnie byly opowiesci o psiej tresci...

czekamy do rana..nowy tydzien nowe pomysly

Posted

To ja wystąpię z raportem:

na AFN jest 170 zl ( wpłynęły od Beata S., Beata M. oraz daga_27)
200 zl od YBOTów za bazarki
52 zl od Shirrapeira
100 zl wpłaty na moje konto

RAZEM: 522 zl. D Z I Ę K U J Ę!!!

Posted

Jeśli chodzi o mail przechodni, to jestem bardzo za!!

Pixie, wysłałaś Rudiego do tej Pani od Perełki?

Aukcj na Allego się zakończyła!! Może ktoś z Was mógłby Rudiego jeszcze raz wystawić?? Bardzo, bardzo proszę - podeślę wszystkie dane!!!

Posted

niestety dopiero teraz wpadam...
moze Yboty przejma na chwilke paleczke...tzn pozbieraja do tego przechodniego maila chetnych....
jestem miedzy kroplowkami a kotem i trzema psami...plus pilne nie cierpiace zwloki sprawy rodzinne..a praca eeehhh....

do jutra mam nadzieje i mam nadzieje ze wiesci od Portiera dobre
Olesiuczy dzwonilas moze?

Posted

Halbnko, przepraszam za nieporozumienie z mailem, bo myślałam, że możesz piesa na allegro wystawić :lol:

Dzwoniłam wczoraj, wszystko OK, tylko Rudi się niecierpliwi, bo tego obiecanego domku jakoś nie widać...
Wpłaciłam też pieniądze za kolejne 2 tygodnie

CZY KTOŚ MA KONTO NA ALLEGRO I MOŻE WYSTAWIĆ RUDIEGO NA WYRÓŻNIONYCH (za zwrotem kosztów)??

Posted

Napisałam taki, jeśli się nada...

Pozwólcie, że się przedstawię, nazywam się Rudi, ale zanim dostałem imię, nazwano mnie Staruszkiem Portierem…
Pozwólcie, że opowiem Wam moją historię:
Ludzie cieszyli się jeszcze nadejściem Nowego Roku, kiedy ja, wyczerpany długą wędrówką, położyłem się przed luksusowym sklepem Ermenegildo Zelda, tuż obok Burberry na Placu Trzech Krzyży w Warszawie.
Nie będę Wam opowiadał, co było wcześniej. Tym, którzy obojętnie mnie mijali, opowiedziałby o przeszłości mój wygląd. Byłem brudny i ubłocony. Nosiłem ślady pogryzienia. Moje łapy paliły mnie gorączką. Byłem tak zmęczony, że nie miałem już sił podnieść się, nie miałem już sił prosić ludzi o chwilę uwagi. Nie miałem już sił, by walczyć z losem.
- Co ci jest, staruszku? Staruszku Portierze!...
Te słowa wyrwały mnie z odrętwienia. To były pierwsze przyjazne słowa, które usłyszałem od wielu, wielu dni, a może i miesięcy.
Dziewczyna, która te słowa wypowiedziała, nachyliła się nade mną i pogłaskała mnie.
To był pierwszy czuły gest ze strony człowieka od wielu miesięcy.
To dziwne, ale nagle zauważyli mnie i inni ludzie. Przechodzący zaczęli przystawać, a jakiś chłopak nachylił się nade mną i także powtórzył ten przyjemny ruch ręką.
Nie miałem już jednak sił, by merdać ogonem czy lizać rękę, choć przecież wiem, że tak zachowuje się dobry pies.
Ale mimo to ci ludzie nie zostawili mnie!
Chłopak zabrał mnie do siebie, choć miał już w domu dwa inne psy. Potem trafiłem do innego domu, gdzie mieszkała miła pani z mężem i kotem. Ona zabrała mnie do weterynarza, zrobiono mi badania, odkarmiono. Otoczony troskliwą opieką dość szybko odżyłem.
Miałem kiedyś pana, miałem kiedyś dom, a że było to dawno… cóż… Wywołane przez te kilka dni „normalności” wspomnienia znów dały mi siłę, by żyć!
Nie jestem co prawda już młodzieńcem, nie jestem może okazem zdrowia, ale w końcu mógłbym żyć jeszcze wiele lat, gdyby tylko ktoś obdarzył mnie swoją przyjaźnią i pozwolił odwdzięczyć się wierną służbą za miskę jedzenia, kawałek miejsca na świecie i okazane serce.

Posted

mogą być namiary na mnie: [email protected] tel. 503 046 325

jeśli chodzi o foty to tylko bez tej z Rudim na kanapie, bo ktoś może pomyśleć, że jest teraz w takich warunkach i nie potrzebuje tak pilnie pomocy.

Supergogo, można umieścić go w aukcjach wyróżnionych?

Posted

Juz działam. Olesiu, piszesz - masz. Będzie na wyróżnionych. Dlatego wystawiam go na swoim prywatnym koncie a nie na Fundacji, bop tam nie wystawiamy na wyróznionych.
Zaraz wstawię link, tylko troche tekst obrobię wizualnie.

Posted

Ciotka Olesia - :mad: Ciebie chyba pokręciło, a wyglądałaś jeszcze w sobote tak normalnie. Ty naprawde sądziłaś, że ja wezmę kasę za ogłoszenie Portiera - masz za dużo, daj na psa.
I mnie nie wnerwiaj, bo znów będę musiała do warszawy pojechać - a wtedy YBOT-y Cię zamorduja, jak im się na kark zwalę.